Liga Intai a facut o noua victima intre antrenori. Constantin Gache a parasit banca tehnica a Farului Constanta dupa etapa a 16-a, lasandu-i pe marinari pe locul 17 in campionat, cu doar trei victorii in 16 jocuri si cu cel mai slab atac din prima liga, doar 7 goluri marcate.

Demisia lui Gache nu este inca oficiala, tehnicianul asteptand revenirea in tara a presedintelui Farului, Gheorghe Bosanceanu. "Nu voi reveni asupra deciziei. Peste tot pe unde am fost am realizat ceva. Doar la Farul, unde poate mi-am dorit cel mai mult, nu am putut. Mi s-a propus o functie de conducere, dar maine vom discuta mai multe. Nu-mi reprosez nimic. Am facut tot ce mi-a stat in putere. Sunt dezamagit, pentru ca aici mi-as fi dorit sa realizez cel mai mult ceva, dar poate ca am fost prea slab. Cred ca Farul poate evita retrogradarea cu aces lot. Greu, dar poate", a declarat Gache.

Tehnicianul fusese instalat la inceputul sezonului, dupa un an excelent la Delta Tulcea, echipa cu care reusise pe teren promovarea in Liga Intai. Birocratia nu le-a permis tulcenilor sa evolueze pe prima scena, astfel ca Gache a acceptat oferta venita de la Farul, de a conduce echipa sa de suflet. Ca fotbalist, el a jucat 82 de meciuri in tricoul constantenilor, fiind apoi in mai multe randuri secund la echipa de la malul marii, si principal in turul campionatului 1997-98.

Farul este a noua echipa din divizia de elita a fotbalului romanesc care isi schimba antrenorul in actualul sezon.