Presedinta CNA, Laura Georgescu, a declarat miercuri, la intrarea in sediul DNA, ca nu putea sa dea sanctiuni fara votul a minimum sase membri din Consiliu si ca nu avea de ce sa intocmeasca adrese false, dar ca se asteapta la orice in dosarul in care este acuzata de abuz, inclusiv sa fie retinuta, informeaza Mediafax.

Laura GeorgescuFoto: Agerpres

Laura Georgescu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 11.00, fiind citata sa se prezinte in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in cazul sesizarilor falsificate care au stat la baza sanctionarii cu amenda a 11 posturi de televiziune.

Presedinta Consiliului National al Audiovizualului a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca ea nu avea cum sa influenteze votul colegilor din CNA si ca pentru a se da sanctiuni unui post de televiziune exista o intreaga procedura, pe care ea nu avea cum sa o execute de una singura.

Laura Georgescu a explicat ca, in astfel de situatii, se intrunesc opt membri ai CNA, analizeaza sesizarea in cazul unui anume post, se vizioneaza imagini, dupa care, cu votul a minimum sase membri, se ia o eventuala decizie de sanctionare. Sefa CNA a adaugat ca fara votul a cel putin sase membri, nu se poate da nicio sanctiune, chiar daca exista culpa.

Georgescu a mai aratat ca din cei peste doua milioane de euro stabiliti drept prejudiciu in dosar, pentru care i s-a pus sechestru pe bunuri, peste un milion de euro l-ar reprezenta daune cerute de fostul ei coleg Radu Moraru.

"Nu aveam de ce sa pun pe cineva sa faca sesizari cu date de identificare false, atat timp cat legea imi oferea posibilitatea sa ma autosesizez. In procesul de sanctionare, presa este parte integranta din sedinta in care se verifica sesizarile", a mai spus Laura Georgescu.

Intrebata daca a fost chemata la DNA pentru a da noi declaratii in acest caz, Laura Georgescu a spus: "Mai intai trebuie sa ies". Ea a precizat ca se asteapta la masuri ale procurorilor anticoruptie impotriva sa.

In acelasi dosar a fost audiat miercuri si Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat PSD, aflat in arest la domiciliu, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, in care a fost trimis in judecata alaturi de mai multe persoane, a plecat de la DNA dupa aproximativ doua ore, fara a face declaratii.