Front comun impotriva procurorilor si catuselor. Cum trag Basescu, Udrea, Tariceanu, Ponta si alti lideri PSD in DNA cu aceleasi cartuse

de Mihai Ivascu     HotNews.ro
Luni, 27 aprilie 2015, 18:50 ActualitatePoliticienii nu mai tin cont de propriile afinitati si razboaie politice. Fac front comun impotriva catuselor si masurilor preventive luate de DNA  fata de fostii inalti demnitari. In acest sens, Senatorul PSD Serban Nicolae a facut chiar si un proiect de lege care propune scutirea de arest preventiv si de umilinta incatusarii, pentru persoanele acuzate de fapte de coruptie, catalogand aceste masuri ca fiind "un exces". Care sunt argumentele politicienilor, dar si ale juristilor, care atrag atentia asupra unor presupuse abuzuri din partea procurorilor DNA si cine sunt acestia?


Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, se intreba in mod ironic, duminica, intr-o emisiune la Antena 3, daca nu cumva se doreste ca prin arestare sa se faca o presiune psihologica asupra lui Dan Sova pentru a se obtine o marturisire din partea sa si acuza o ofensiva a procurorilor DNA la adresa Parlamentului, venita ca raspuns la refuzul sau de a raspunde unei solicitari din partea DNA.

"Nu cumva se dorea ca prin arestare sa se faca o presiune psihologica asupra lui si sa se obtina o marturisire? Nu cumva cu aceasta modalitate prin care intai oamenii sunt arestati, dupa aceea anchetati, care este proprie anilor 50, se urmareste acelasi lucru, sa se obtina marturii sub presiune psihologica?", a spus presedintele senatului, Calin Popescu Tariceanu, duminica seara, la Antena 3.

Fostul presedinte Traian Basescu a fost unul dintre criticii actiunilor din Senat ale sefului Senatului, acuzandu-l pe Tariceanu ca blocheaza functionarea unor institutii ale statului, printre care si DNA.

"Este de neacceptat modul cum acest om intelege sa blocheze functionarea unor institutii ale statului (Senat, DNA, instante de judecata) in apararea senatorului Dan sova, care, pur si simplu, a distrus probe utile anchetei procurorilor si judecatorilor", scria Traian Basescu pe pagina sa de facebook, in data de 21 aprilie, despre Tariceanu.

In schimb, cand vine vorba de presupusele abuzuri ale DNA, declaratiile lui Tariceanu si Basescu se intrepatrund. Intr-un mesaj postat pe Facebook, in data de 7 aprilie, fostul presedinte sustinea ca nu crede "in justitia care se face prin zdrobirea cu anticipatie a inculpatului" si ca vedem mult prea frecvent "inculpati incarcerati inainte de a fi judecati pentru a-i zdrobi psihic si pentru a le diminua sansele la aparare".

In 9 aprilie, fostul presedinte se intreba, la fel ca domnul Taricenau, in mod ironic, intr-un mesaj pe  Facebook "despre ce drept la aparare vorbim cind, inainte de a fi judecat, il intemnitezi reducindu-i sansa de a se apara si facindu-l in fata opiniei publice si cu ajutorul presei deja vinovat?". Mai mult, pe 31 martie, intr-un interviu pentru B1TV, Basescu a folosit termenul de "guantanamizare" in spatiul public, preluat de la jurnalistul Ion Cristoiu, facand referire la scandalul inchisorilor secrete ale CIA, unde se presupune ca au fost torturati teroristii al-Qaeda. Basescu afirma astfel ca "de prea multe ori parchetele apeleaza la ideea te bag la beci pana spui ce a spus delatorul", el oferinand ca exemplu in sprijinul afirmatiei sale cazul fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Tot despre "beci" scria si echipa de comunicare a Elenei Udrea, intr-un mesaj postat pe 2 aprilie, "din pacate, aceasta masura a arestului preventiv s-a transformat in mainile unor anchetatori intr-o formula primara de intimidare si presiune asupra celor carora le este aplicata. Trimiterea <<la beci>> se aseamana cu o forma de tortura facuta pentru ca acuzatii sa spuna tot ce vor sa auda procurorii."

Atacurile Elenei Udrea la adresa procurorilor, prin echipa ei de comunicare, si ale lui Traian Basescu nu au ramas fara ecou, Inspectia Judiciara constatand luni ca cei doi, prin afirmatiile facute in spatiul public, au afectat independenta justitiei, se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al IJ, Tamara Manea, citat de Agerpres.

In 19 aprilie, chiar si premierul Victor Ponta punea umarul la lupta impotriva presupuselor masuri abuzive ale procurorilor. Acesta sustinea, intr-o emisiune la Antena 3, ca nu intelege de ce procurorii cer arestarea lui Dan Sova si nu se multumesc cu trimiterea in judecata.

"Evident ca ma intreb si eu ca orice om - mai ales ca am vazut o cerere a domnului Sova la Curtea Suprema sa fie trimis in judecata - omul a zis 'Va rog trimiteti-ma-n judecata'; nu vreau sa te trimit in judecata, eu vreau sa te arestez. Nu inteleg chestia asta. Nu comentez in niciun fel, ca sa nu se considere ca vreau sa critic sau sa influentez ceva, dar ma enerveaza in continuare persistenta cu care propaganda ii prosteste pe oameni: S-a-mpiedicat justitia in cazul lui Sova, sau in cazul nu stiu care; Dom'le, nu s-a-mpiedicat, ca toti parlamentarii pot sa fie trimisi in judecata fara sa se ceara aprobarea Parlamentului", a declarat premierul la Antena 3, citat de luju.ro.

In cadrul aceleiasi emisiuni, Victor Ponta a declarat ca masura arestarii are sens in momentul in care acuzatul este supect de comiterea unor infractiuni ce implica un comportament violent din partea acestuia.

"In momentul in care eram procuror, inainte de Constitutia din 2003, procurorul chiar aresta in mod direct, nu propunea judecatorului. Si evident ca am dat mandate de arestare pentru infractiunile de violenta, cu ucigasul, cu violatorul, cu talharul; are un sens ideea de a-l aresta, pentru ca daca il lasi pana se judeca, 1 an - atunci erau si procesele mai lungi -, insemna ca putea sa mai omoare pe cineva, sa mai talhareasca sau sa mai violeze pe cineva. La fel - si sunt situatii prevazute in toate constitutiile din lume -, daca ai informatii clare ca fuge din tara, dar acum exista alte metode, acel control judiciar sau arestul la domiciliu. Deci era cu totul si cu totul altceva", a explicat Ponta.

Pentru arestarea doar in cazurile care implica violenta a scris si senatorul PSD, Serban Nicolae, intr-o initiativa legislativa. Proiectul de lege, initiat de senator, propune scutirea de umilinta incatusarii si a arestului preventiv, pentru cei care comit infractiuni lipsite de violenta, si inlocuirea arestului preventiv cu cel sever.

"Arestarea preventiva nu poate fi o solutie la situatii in care nu este implicata violenta sau acte indreptate impotriva sigurantei statului in ceea ce priveste infractiunile cu violenta acolo probabil exista o stare de pericol pentru ordinea publica, o stare de pericol depistabila sau acea stare de temere in societate atunci cand acea persoana este cercetata in stare de libertate", a spus
Serban Nicolae, senator PSD, citat de Digi24.

La momentul dezbaterii proiectului de lege, Serban Nicolae, spunea ca asteapta ca lumea sa inteleaga ca arestarea preventiva este o masura care ar veni sa previna ceva.

"Eu as astepta ca lumea sa inteleaga ca arestarea preventiva este o masura preventiva, care ar urma sa previna ceva. Daca cineva a comis o fapta de corutie va fi pedepsit cu inchisoare, si nu cu arestarea preventiva" , declara Nicolae.

Grija fata de perceptia opiniei publice in raport cu masurile procurorilor DNA si-a exprimat-o si presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), judecatoarea Gabriela Baltag cu ocazia participarii la o dezbatere stiintifica intitulata "Rolul Justitiei in sistemul puterilor de stat",  organizata de AMR, in parteneriat cu Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si cu Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

"Oamenii au inca tendinta sa confunde actul de justitie cu spectacolul catuselor derulat intr-o parada fara sfarsit, in ultimul timp, cu toleranta evidenta a unor structuri de parchet, la randul lor, inflacarate de un succes efemer, cu vorbe ce pot cutremura si cele mai tari caractere, prin expunerea deschisa a planurilor de arestari viitoare. Probabil in amintirea vremurilor trecute, toate justificate, desigur, pe considerente ce vor sa convinga opinia publica de realizarea justitiei. Sentimentul social in prezent este acela ca oricine poate fi intr-o buna zi o tinta!", a afirmat judecatoarea Gabriela Baltag, citata de luju.ro.

Despre vremurile trecute a scris si fostul social-democrat Adrian Severin intr-un articol de opinie, publicat de cotidianul.ro. Fostul europarlamentar a acuzat-o pe Laura-Codruta Kovesi, sefa DNA, de inceperea unei campanii politice pentru schimbarea Constitutiei Romaniei al carei rezultat va fi "restaurarea unor principii de drept constitutional comunism". Severin spune ca pericolul resuscitarii dictaturii comuniste, invocat in timpul campaniei electorale din 2014, nu se afla in programele politice ale partidelor actuale, ci in gandirea sefilor DNA.

Adrian Severin mai spune ca trebuie avute in vedere doua aspecte in ceea ce priveste privarea de libertate a unui parlamentar: afectarea executarii mandatului electoral si grija ca drepturile omului sa nu fie incalcate. Acesta sustine ca parlamentul este "mai bine echipat" sa spuna daca aplicarea arestului preventiv este oportuna sau nu , iar instanta judecatoreasca poate spune daca sunt implinite conditiile legale aplicarii masurii; considerand ca ideea conform careia judecatorii sunt mai putin subiectivi decat parlamentarii "este o simpla  alegatie care nu se sprijina pe nici o logica si pe nici o statistica."

"Ca si in cazul parlamentarilor, in care imunitatea il apara pe alegator prin intermediul apararii alesului, in cazul ministrilor protejat prin imunitate nu este demnitarul ci demnitatea, respectiv functionalitatea statului prin salvgardarea fluiditatii procesului decizional",  considera fostul social-democrat Adrian Severin.

Despre demnitate si drepturile omului scria si fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, intr-un mesaj postat pe facebook in 9 aprilie.

"Justitia penala nu poate fi viabila si credibila daca prin actiunile sale incalca drepturile fundamentale ale omului. Iar omul, indiferent de statut social, are dreptul la demnitate, la libertate si la aparare. Despre ce demnitate vorbim cind la simpla retinere de catre procuror il obligi sa defileze prin fata presei incatusat?" - a spus Basescu.

Background

Adrian Severin a fost trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta, in septembrie 2013, de catre procurorii DNA, in baza unor inregistrari facute de niste jurnalisti britanici, din care reiesea ca el ia spaga pentru a promova anumite amendamente in PE. Ulterior, in  5 aprilie 2015, din rezultatul unei expertize reiese ca inregistrarile respective  nu erau autentice, ci sunt in totalitate rezultatul unor prelucrari si colaje, conform Antena3.

In 13 martie, procurorii DNA au cerut aviz Senatului pentru arestarea preventiva a senatorului Dan Sova intr-un dosar penal in care acesta era deja urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, in legatura cu contractele dintre casa sa de avocatura “Sova si Asocitatii” si complexurile energetice Rovinari si Turceni.

Pe 25 martie, Senatul nu a incuvintat arestarea, invocand un articol din regulamentul  camerei potrivit căruia fiecare cameră hotărăşte în cazul cererii de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului „cu votul secret al majorităşii membrilor săi”. Senatul nu a emis la momentul respectiv nici macar o hotarare de respingere a hotararii DNA. Dupa ce Constitutionala a admis 0 sesizare a Consiliului Superior al Magistraturii, Calin Popescu Tariceanu a publicat, intr-un final, hotararea de respingere in Monitorul Ofiicial, fiind obligat de o
hotarare a judecatorilor Curtii.

Elena Udrea se afla in arest preventiv inca din 25 februarie si trimisa in judecata pe 21 aprilie, fiind acuza de procurori de luare de mita, in dosarul “Gala Bute”. Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7557 vizualizari

 • +17 (41 voturi)    
  Si postacii !!! (Luni, 27 aprilie 2015, 19:11)

  Peste Ocean [anonim]

  Domnilor va rugam frumos sa faceti si niste dosare penale la postaci, m-am saturat domnule sa intru pe hotnews, evz si alte site-uri sa le citesc abjectiile la oamenii astia care lucreaza pentru un pachet de tigari sau o bere ca nu au fost in stare sa realizeze ceva in viata. De la o vreme pe acest site oamenii lui Udrea sunt absolut sub orice critica, nu poti domnule sa ai o discutie normala ca sar astia si e clar ca sunt postaci iti dai seama si dupa numarul de minusuri. Sa va fie rusine, mergeti frate la o munca serioasa.
  • -3 (31 voturi)    
   Deci Justitie libera nu exista din Decembrie!!!! (Luni, 27 aprilie 2015, 21:59)

   Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui Peste Ocean

   Tocmai am citit declaratia penalului Ponta in care spunea, mai degraba s-a dat de gol ca si-a indeplinit o dorinta !!!!!!! Udrea-Basecu la inchisoare- adica partial!!!!
   Si atunci, dupa aceasta autodeconspirare a penalului Ponta, despre ce Justitie libera mai vorbim?
   In acest caz dupa marturisirea lui Ponta, Trinomul actioneaza la comanda lui Ponta, corect? Asta se intelege, ca el si mafia PSD-USL stapaneste Justitia- adica stat de drept NU exista in acest moment, ci exact statul comunisto-securisto- militienesc!
   Udrea este executata la comanda mafiei USL condusa de Ponta, asta am flat astaxi de la Ponta Penalul!
   • -2 (22 voturi)    
    Articol slab! (Luni, 27 aprilie 2015, 23:20)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

    Traian Basescu spune clar ca noile coduri penale au fost implementate mai bine de un an dar in timpul presedentiei lui acest circ cu arestarile preventive nu a avut loc. Spune ca au inceput o data cu venirea lui Iohannis, cand sefii DNA si SRI au vrut sa se arate utili noilor stapani. Si are dreptate. De ce nu a avut loc si in timpul presedentiei lui Traian Basescu? De ce Florica si Pescariu sunt exonerati de orice vina si raman cu miliioanele desi ei au fost artizanii fraudei din dosarul "Microsoft". De ce procurorii ii intreaba pe inculpati Obreja si Breazu daca il pot denunta pe Traian Basescu, asa cum s-a declarat in fata judecatorilor? Cand o sa raspunda la toate aceste intrebari domnul jurnalist, o sa spun ca e un articol bun. :)
    • +1 (5 voturi)    
     dragomire (Marţi, 28 aprilie 2015, 9:36)

     nellino [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     cine te mai plateste daca intra matrozul sa cumpere paine?
     • 0 (0 voturi)    
      Il readuc astia pe Toanchina in tara? (Marţi, 28 aprilie 2015, 12:39)

      viorel [anonim] i-a raspuns lui nellino

      Ca daca il cautam pe internet, e prin Papua bine sanatos, protejat de Basescu si ai lui. A iesit de tap ispasitor in Flota dar Interpol are o jena sa il aduca.
      Dar ai lui il viziteaza bine mersi.
   • +5 (19 voturi)    
    Ce spunea Ponta azi? (Marţi, 28 aprilie 2015, 0:00)

    EdwardEugene [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

    Ca partial s-a realizat ce si-a propus USL: "Arestarea lui Udrea si Basescu.". Pe asta n-ati vazut-o domnule Ivascu? :)
    Cu Sebastian Ghita bine merci, cu cumnatul lui Ponta scapat din arestul preventiv, ne credeti retardati ca DNA e o institutie perfecta? Cum se face ca Ponta nu e in niciun dosar? Eu cred ca Ponta si Sebastian Ghita au pus mana pe DNA si-au creat un cerc al puterii si vor cadea doar plevustele ca sa nu moara lupta anticoruptie. In rest, totul e o manipulare buna de un popor cu 42% dintre cetateni cu wc-ul inca in fundul curtii....
    • +1 (3 voturi)    
     am si io (Marţi, 28 aprilie 2015, 9:30)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui EdwardEugene

     o nedumerire, privind functia dlui ivascu in binom.

     aia din poza sunt mai guralivi, dar mai sunt si altii.
     sunt mai evidenti pt. ca pot vorbi, au pozitii, fac si rating.

     e normal ca ceva hairupist, pompieristic, cu tembeliziunea in fatza, sa fie pur romanesc.

     si lovirutia, tot la tembelizor.
     we love breaking news & live tv !.:))

     binomul va hraneste cu circuri, din belsug. !
     stati tunati pe zvonalitatea gushata, latrina 3 si otv sri ghitza.!! nu scapati nici b1 sau prostv...
  • +1 (3 voturi)    
   Daca inainte erau 2 sau 4, (Marţi, 28 aprilie 2015, 6:26)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui Peste Ocean

   acum sunt vreo 15.
 • -15 (29 voturi)    
  incepe sa-mi placa (Luni, 27 aprilie 2015, 19:18)

  pontiac [anonim]

  De Basescu,mirosul catuselor l-a domolit bine de tot.
  • -9 (11 voturi)    
   Ai dreptate (Marţi, 28 aprilie 2015, 2:25)

   Obiectivul [utilizator] i-a raspuns lui pontiac

   Basescu acum nu mai actioneaza pentru apararea lui Udrea. La dosarul Mircea Basescu - Interlopii au aparut elemente noi, acuzatii dure direct la adresa lui si anume ca banii ar fi ajuns in final la el. Cat despre Ponta eu cred ca braveaza, mai mult ii face un serviciu lui Basescu prin declaratia lui aparent inconstienta. In fapt Ponta ii este profund dator lui Basescu care l-a facut prim-ministru si cu care a coabitat destul de bine. Miscarea din 2012 isi are originea in presiunea lui Antonescu sustinut pe fata la acea vreme de Antene. In plus de Ponta il leaga si altceva. Baescu l-a servit si pe Iliescu in 1991 la mineriada din septembrie ca ministru al transportului cand a favorizat venirea hoardelor de mineri. Dovada e ca Iliescu l-a mentinut ca ministru si in guvernul Stolojan.
 • +13 (17 voturi)    
  discernamant (Luni, 27 aprilie 2015, 19:21)

  ilidia [anonim]

  Le cam amesteci. Daca esti mai atent si ai discernamant ai sa vezi ca afirmatiille tale nu prea se sustin. Nu toti sustin acelas lucru.
 • +8 (28 voturi)    
  DNA (Luni, 27 aprilie 2015, 19:26)

  verid [anonim]

  Este singura instituție in care cred.Daca am avea un președinte,acesta ar putea sa dispună prin negocieri cu guvernul,triplarea bugetului DNA si astfel in aproximativ 10 ani am putea să curățim oarecum tara de gangsteri.Cat despre cei care dau in DNA nu pot sa spun decât ca le va veni randul curând.Nu cred ca Basescu poate fi pe o lista ca cea de mai sus,eventual i s-au exagerat unele luări de poziție.
 • +14 (20 voturi)    
  dacă aveam politicieni corecți, DNA șoma acum (Luni, 27 aprilie 2015, 19:44)

  visio [anonim]

  din nefericire pentru ei, și pentru noi, DNA trage tare; judecătorii trebuie să mai înțeleagă un aspect: pușcăria nu este o opțiune!
  • +13 (13 voturi)    
   teama (Luni, 27 aprilie 2015, 23:51)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui visio

   Teama ii va determina sa faca orice numai sa scape!

   Cred ca este momentul sa iesim in strada!

   Singurul lucru de care se teme un politician este 1 milion de oameni in strada!

   Este timpul sa ii trimitem in cartile de istorie (pe cei care ii sustin pe cei impiedica justitia) si justitia sa ii trimita la inchisoare pe cei care au furat!
   • +1 (1 vot)    
    Hoții fură de plăcere (Marţi, 28 aprilie 2015, 14:13)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

    iar cu teama nu poți învinge plăcerea. Plăcerea de a fura poate fi învinsă însă de o alta și mai intensă, care cu singuranță nu este plăcerea de a munci.
 • +15 (17 voturi)    
  Penibili (Luni, 27 aprilie 2015, 19:55)

  JohnR [utilizator]

  si puscariabili.
 • +17 (23 voturi)    
  Front comun (Luni, 27 aprilie 2015, 19:56)

  methalman [utilizator]

  Daca politicienii fac front comun impotriva DNA atunci popun ca noi, oamenii de rand, sa facem front comun in protejarea si sustinerea acestei institutii.

  Mai mult, propun ca pentru faptele de coruptie sa creasca perioada minima de incarcerare. Spre ex: Daca acum pentru o fapta de coruptie risti de la 1-5 ani, pentru aceasi fapta, de la anul sa fie de la 2-6 ani, peste 2 ani de la 3-7 ani samd.
  Sa inceapa "baietii" sa se toarne unii pe altii ca ne-am saturat de cat au capusat bugetul statului.

  DNA vine sa va ia!!!
  • +11 (13 voturi)    
   Ar fi simplu. (Marţi, 28 aprilie 2015, 6:33)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui methalman

   O lege noua care sa tripleze automat toate pedepsele de inchisoare cu executare pentru toti care au ocupat o functie pentru care au depus un juramant de credinta patriei, poporului si constitutiei, care, oricum, pentru acesti nemernici sunt vorbe goale.
 • +6 (28 voturi)    
  e aiurea sa fie Basescu comparat cu Ponta .. (Luni, 27 aprilie 2015, 20:01)

  jeje [anonim]

  ... nu exista deloc suspiciunea ca aceste institutii carora nimeni (care sustine parerea argumentata a lui Basescu) nu le neaga multe merite ..pot sa si greseasca ! Mergem pe un rationament mioritic "mie nu mi se poate intampla" si permitem abuzuri pe fata : nu discutam despre politicieni neeaparat ! Asistenta de la Giulesti a stat in arest preventiv 3 luni ca asa a avut chef un judecator si un procuror .. care era pericolul sa influenteze ancheta ?!
  Pe Mazare (un antipatic) judecatorul a putut sa motiveze ca il tine in arest urmare a oprobiului public.
  Puteti defila toti justitiarii calare pe cai albi si sa motivati si sa aparati cum vreti motivarea judecatorului ! Mie imi pare un abuz si nu va cer aprobarea voastra ca sa gandesc normal ! Daca atat a gasit justitia sa il retina pe Mazare la cate a facut ... atunci vorbim de o adunatura de nepriceputi !
 • +3 (13 voturi)    
  no (Luni, 27 aprilie 2015, 20:03)

  costache [anonim]

  Cosbuc spunea: spanzurati-l, de-i misel!...
  De ce nu se reintroduce pedeapsa cu MOARTEA pentru delicte mari??!! (economice si crime)
 • +13 (21 voturi)    
  Front comun??? (Luni, 27 aprilie 2015, 20:05)

  giotto [utilizator]

  Singura explicatie este ca se apropie funia de par.
 • +6 (30 voturi)    
  e doar o parere (Luni, 27 aprilie 2015, 20:16)

  victor L [utilizator]

  de jurnalist.
  Pentru ca sa-l pui pe acelasi plan pe Basescu si Ponta este o gogomanie.
  Deontologica.
  • +13 (21 voturi)    
   ponta e mult mai... (Luni, 27 aprilie 2015, 21:35)

   timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   mârlan, corupt și borfaș, victore-victore e șeful mafiei roșii care ia spăgi de zeci și sute de milioane de euro, nu ca proasta de udrea care nici măcar un milion n-a mirosit măcar și e la pușcărie
   • 0 (0 voturi)    
    De unde stii? (Marţi, 28 aprilie 2015, 13:46)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

    De unde stii ca n-a furat Udrea? Prea multe dovezi urca spre ea. Greu de crezut ca scapa.
 • +1 (11 voturi)    
  Si ce daca (Luni, 27 aprilie 2015, 20:29)

  Nu conteaza [anonim]

  Problema e ca ei incearca, dar nu au sprijin din partea populatiei in aceasta chestie. Cand vor limita atributiile justitiei si o vor ingradi vor fi aspru sanctionati la vot. Tot ce fac ei acum este sa mareasca procentajul din populatie care va vota cu partidul Monicai Macovei.
 • +3 (29 voturi)    
  Nu mai am incredere in DNA si SRI (Luni, 27 aprilie 2015, 20:32)

  George [anonim]

  Bai Ivascule, nu mai dezinforma? Ce cauta Basescu in ecuatia asta a ta? Dumneata chiar pricepi ce afirmatii a facut fostul presedinte? Se pare ca nu. Dar, nu-i asa?, da bine sa dai cu tunul si in Basescu in perioada asta... Dumitale chiar nu ti se par cel putin suspecte si abuzive anumite actiuni intreprinse de binomul DNA-SRI? Chiar tot ce vine dinspre DNA-SRI trebuie luat de bun? Eu as zice ca nu. Dumneata ai certitudini si n-ai chiar nici o indoiala? De ce Elena Udrea se mai afla in arest preventiv, atata vreme cat a fost trimisa in judecata, deci se poate considera ca nu mai are cum sa influenteze actul de cercetare penala? Ce joc e asta? Nicaieri in lumea civilizata nu se intampla asa ceva! Iar Udrea nu este un infractor periculos.
  • -5 (21 voturi)    
   Cum adica ce cauta? (Luni, 27 aprilie 2015, 22:57)

   Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui George

   Nu basescu a atacat SRI, DNA, ICCJ cand i-a luat apararea lui nuti udrea??? Sau esti amnezic???
 • -1 (21 voturi)    
  ce presiune? (Luni, 27 aprilie 2015, 20:48)

  lukuss [utilizator]

  Dacă n-am făcut nimic, pot să mă aresteze 30 de zile(mai ales cînd am o imagine publică de apărat). Chiar vreau să îmi dovedesc nevinovăția, să fiu transparent și să-mi păstrez imaginea de om integru. Altfel, vor fi mereu discuții.

  Așa că lăsați poveștile cu presiunea domnilor, dacă sunteți nevinovați... nu e vorba de nicio presiune. Dacă sunteți nevinovați nu mărturisiți nimic, pentru că NU AVEȚI ce mărturisi, n-ați făcut nimic.

  Eh, povești la borcan.
  • +7 (15 voturi)    
   Ai uitat sa te semnezi : postac (Luni, 27 aprilie 2015, 22:58)

   Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui lukuss

   ...va vede lumea de la o posta...aceleasi texte rasuflate...nu pacaliti pe nimeni...
   • 0 (0 voturi)    
    o fi mă, că prea cu foc o zici (Miercuri, 29 aprilie 2015, 18:18)

    lukuss [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

    vede o laie lumea :))
    Vezi tu, și minusul tău. Cîntă la altă masă măriusică.

    Totuși dacă te referi la expresia ”povești la borcan” nu știu cui aparține, dar e destul de bună!
 • +12 (14 voturi)    
  Front comun (Luni, 27 aprilie 2015, 20:49)

  Ionel [anonim]

  Primi care incalca Constitutia sunteti VOI, parlamentarii. Nu aveti voie sa fiti mai presus de legea fundamentala. Legea trebuie sa fie una pentru toti. Cum ar fi daca mecanici auto ar avea imunitate, sau orice alt muncitor? Datoria voastra, ca parlamentari este sa faceti legi pentru toti, nu cu dedicatie. Trebuie sa va intre bine in cap ca nu sunteti alceva decat niste angajati ai societati cu un contract cu durata determinata.
 • +10 (16 voturi)    
  Pentru acești asupriți (Luni, 27 aprilie 2015, 20:50)

  Trake [anonim]

  Un muritor de rând poate merge cu cătușe, iar dvs. cei aleși de noi să conduceți țara aveți o jenă ? Dacă furați sunteți egali cu orice hoț de pe pământ. Nu doriți să faceți și niște pușcării de 5 stele pentru voi din banii statului ? RUȘINE ! și mare atenție mulțimii la alegeri
 • +2 (16 voturi)    
  Felicitari, asa e, coruptii ataca justitia! (Luni, 27 aprilie 2015, 20:54)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  cpt - inima zburdalnica, ponta, udrea si pesedistii nu ma surprind...M-a dezamagit insa basescu pe care l-am sustinut...efectiv si-a batut joc de mandatele sale, de cei care l-au votat, de toti cetatenii Romaniei care cred in justitie, dandu-le apa la moara celorlalti... Se vede treaba ca justitia isi face treaba...atacurile coruptilor sunt tot mai puternice si, din pacate, in fruntea lor e basescu...
 • +12 (22 voturi)    
  dovada.... (Luni, 27 aprilie 2015, 20:59)

  gîgă [anonim]

  Ubrea în arest, șova liber, Videanu cercetat penal, vozganian imun...deci e o diferență enormă între ce spun udrea și Băsescu și ce face plagiatorul neamului. Și dacă mai vrei dovezi că justiția e la mâna bolșevicului victore-victore citește declarația micului bolșevic ponta susținută în PARLAMENTUL ROMÂNIEI !!!
  • +1 (19 voturi)    
   DNA isi da cu stangul in dreptul (Luni, 27 aprilie 2015, 21:08)

   George [anonim] i-a raspuns lui gîgă

   In opinia mea DNA-ul este controlat de binomul Ponta-Iohannis. Kovesi a fost dintotdeauna omul PSD. Si, in acest sens, sa ne amintim ca din functia de Procuror General, Kovesi a avut rezultate ZERO. Sa ne mire faptul ca Victor Ponta nu a dat, pana acum, cu semnatura si cu interviul la DNA, desi motive sunt o gramada?
 • +12 (18 voturi)    
  Pot doar sa ma repet (Luni, 27 aprilie 2015, 21:06)

  potaissa [utilizator]

  Republica bananiera.Puneti Ciquita in loc de numele tarii. Ce e asa greu de inteles? Toti cei care-au furat din politicienii de dupa revolutie ,dar absolut toti ,indiferent de apartenenta politica si de functie trebiue sa infunde puscaria pe ani de zile. Toti mincinosii si hotii care si-au batut joc de populatie si au determinat milioane de romani sa-si paraseasca patria.Aceeasi hoti care au dus pensionarii in pragul sinuciderii de rusine si saracie.
  • +4 (6 voturi)    
   pedepse prea blande (Luni, 27 aprilie 2015, 22:13)

   soft legion [anonim] i-a raspuns lui potaissa

   sincer, nu inteleg de ce ai luat minusuri,,,probabil pen ca nu i-ai condamnat pe viatza pe sarlatani...
   eu i-as impusca fara mila pe multi dintre ei...chiar daca ar trebui sa-i insotesc si in iad.,,
 • -4 (20 voturi)    
  besescu langa poanta pe hotnews (Luni, 27 aprilie 2015, 21:18)

  jackalphonse [utilizator]

  am trait sa o vad si pe asta. sper sa apuc sa i vad pe amandoi incatusati, alaturi de colegii lor.
  nu stiu ce s-or face basistii. singura lor ratiune de a exista intra la fiare. incearca ei sa se traga pe langa macovei, dar dispare si ea cu aceeasi viteza...ii pleaca oamenii mai rapid decat lui johanis asta:))
 • +8 (10 voturi)    
  Perspective sumbre? (Luni, 27 aprilie 2015, 21:22)

  marchi [utilizator]

  Aveți vreo premoniție, ceva? Coșmaruri cu zornăit de cătușe sau wc-uri turcești? Vi se pare că nu s-ar „asorta” cu statura voastră „măreață”? Că altfel nu-mi explic de ce până acum nu v-au deranjat nici cătușele, nici „umilința încătușării”. Ale altora, desigur...
 • +11 (11 voturi)    
  Binenteles (Luni, 27 aprilie 2015, 21:52)

  lis.nc [utilizator]

  simt zgomotul catuselor ca se apropie! Sa dea Dumnezeu sa scapam de toti cei care au furat si adus tara asta unde e acum! Dar ma indoiesc, mai ales ca majoritatea averilor raman neatinse, din pacate!
 • +6 (6 voturi)    
  are si premierul dreptate dar.... (Luni, 27 aprilie 2015, 22:13)

  lali [anonim]

  '' are un sens ideea de a-l aresta, pentru ca daca il lasi pana se judeca, 1 an - atunci erau si procesele mai lungi -, insemna ca putea sa mai omoare pe cineva, sa mai talhareasca sau sa mai violeze pe cineva. '' Tocmai de talharirea asta se tem si procurorii si noi ceilalti . Lasati liberi , acesti baroni ar continua sa talhareasca si sa-si ascunda urmele, asa ca DA , cei carora le-am dat soarta țarii pe mana, nu trebuie lasati liberi atunci când calca stramb. Cazurile pentru care d-l Ponta a dat mandate nu erau ale '' alesilor''
 • +3 (9 voturi)    
  Nimic nou (Luni, 27 aprilie 2015, 22:13)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pontac reprezinta un „partid” care e doar o gasca pusa pe jaf, iar regimul Base & Udrea a sufinat banii intr-u stil odios. Ce altceva ar putea face aceste virfuri ale politicii mafiote romanesci?
 • +8 (8 voturi)    
  EROARE AUTOR (Luni, 27 aprilie 2015, 22:55)

  Popescu [anonim]

  D-Mihai Ivascu,sunteti in eroare.
  Curtea Constitutionala ca efect al admiterii sesizării CSM a obligat senatul sa emita hotararea la acre va referiti, seseizările PNL si Presedintelui fiind RESPINSE.
  Va rog sa va informati inainte de a scrie,altfel nu lucrati profesionisist!
 • +11 (11 voturi)    
  Rusinos ! (Luni, 27 aprilie 2015, 23:31)

  Azra [utilizator]

  domnilor politicieni de mucava, cu o asemenea abordare rusinoasa n-o sa scapam niciodata in romania de coruptie si de corupti, adica de voi!
  d-le serban nicolae, d-ta stai si acum dupa mai multi ani intr-o locuinta a rapps, fara sa mai ai acest drept si datorezi statului peste 400.000 de euro pentru asta. acest lucru se cheama abuz si este ceva foarte aproape de coruptie, ceea ce expplica "dinamismul" initiativelor pe care le promovezi in senat impotriva coruptiei.sa iti fie rusine !! mai bine ti-ai da demisia pentru ca iti slujesti exclusiv interesele personale, nu ale celor care au facut gresala sa te aleaga.iar dintr-un elementar bun simt, evita sa mai apari zilnic pe sticlele unor televiziuni clientelare! nici nu-ti inchipui ce resentimente provoci!
 • +7 (9 voturi)    
  Dar ziaristii.. (Luni, 27 aprilie 2015, 23:31)

  HardCorePolitics [anonim]

  Impotriva cui fac front comun si cu ce cartuse trag? Sa ne uitam de 2 ori la sursele de la care ne informam inainte sa luam de bune informatiile prezentate. Nu doar clasa politica trebuie schimbata in RO;)
 • +6 (10 voturi)    
  ce uniti si frumosi sunt ei impotriva DNA.... (Luni, 27 aprilie 2015, 23:54)

  CosmiN [anonim]

  In ultimii (peste) 25 de ani, SI IN PREZENT, politicienii sunt cei sare fac cel mai mult rau Romaniei si romanilor. DNA-ul NU face rau romanilor.
  Asa ca de ce nu se iau ei, Tari, Base, Udrea, Plagiutza si altii, sa se duca toti undeva? Si sa nu mai afecteze independenta justitiei prin corul parerilor lor, cantat atat de armonios, la unison!
  Se pare ca ea, clasa politica este un teritoriu important de lucru pt DNA. Chiar de aia nu sunt politicienii in masura sa explice cum ar trebui sa functioneze DNA!!
  De cand elevul corigent si cu nota scazuta la purtare este in masura sa explice profesorilor cum sa dea note si cum sa isi faca meseria?
  Deci, Basescu, Ponta, Udrea, Tariceanu, SA NE MAI LASEEEE!
 • +9 (11 voturi)    
  Bandiți din toate partidele, uniți-vă ! (Marţi, 28 aprilie 2015, 0:01)

  ploiesteanu [utilizator]

  Asta-i deviza. Toți bandiții, din toate partidele, împotriva celor care încerarcă să le oprească furturile și să le încurce socotelile. Eram liniștiți pe vremea lui Iliescu și Constantinescu când se fura în liniște.
 • -3 (9 voturi)    
  schimbati tactica precum izmenele (Marţi, 28 aprilie 2015, 1:12)

  U_swamp [utilizator]

  Lingailor, cind nomen odiosum era la Cotroceni, el si farfuza sa intruchipau chinesenta statului de drept. Acum vreo luna am aflat si de ce, de la seful postacilor whoodrei.. rusine!
 • -1 (7 voturi)    
  Sa nu incurcam borcanele! (Marţi, 28 aprilie 2015, 7:32)

  hotnewsfil [utilizator]

  Deosebire neta : Traian Basescu s-a referit la 'intemnitarea 'suspectilor, pe cand Tariceanu s-a referit la 'arestarea' acestora (inclusiv cea 'la domiciliu').
  Tariceanu insista pentru libertatea totala in care sa se afle suspectul pe tot parcursul anchetarii acestuia de catre DNA, iar Traian Basescu cere inlocuirea (excluderea) incarcerarii suspectului, cu 'arestul la domiciliu'.
 • -3 (7 voturi)    
  Articol slab, nefundamentat (Marţi, 28 aprilie 2015, 8:01)

  vezi [utilizator]

  Dl Ivascu a creat un amalgam in dorinta de a-l discredita si a duce in derizoriu activitatea presedintelui Basescu in cei 10 ani de activitate.
  Este o metoda des folosita de cei care au scoala dezinformarii si a crearii confuziei. Probabil ca si dl Ivascu a urmat ( cel putin) niste cursuri de specializare.
  Este aceasi metoda folosita dupa '90 : "Toti am fost comunisti ! " , metoda de a inchide gura tuturor si a-i pune in aceasi cloaca.
  Cum poti sa compari atitudinea constanta a lui TBasesecu pentru un stat de drept, cu atitudinea deasemeni constanta a lui WTonta si motocicleanu de a acoperi coruptii (nu vreau sa insirui aici de cate ori Tonta a iesit pubic si a sustinut oameni care pana la urma au fost judecati si condamnati).
  De aici pana la spectacolul defilarii cu catuse a unor oameni (nevinovati, pana la judecarea si condamnarea lor) este o mare diferenta.
  Cat timp a fost presedinte TBasescu, nu au fost astfel de spectacole...ca sa placa vulgului.
  Nastase, Vantu, Voiculescu, Fenechiu...nu au defilat in catuse pana nu s-a dat o sentinta de vinovatie.
  Spectacolul este de proasta calitate si nu face decat sa arate "prostimii" ca "Justitia lucreaza"
  Roata vietii se invarte si...poate ca cei care umilesc unii oameni vor fi umiliti la randul lor...fara a mai putea apela la respectarea demnitatii lor.
  Cine va plati daca oameni nevinovati sunt hartuiti si umiliti ?
  TBasescu trage numai niste semnale de alarma vis a vis de modalitatea de a face Justitie.
  Justitie nu se face la televizor, nu este executie publica. Justitia se face cu probe, nu cu presupuneri si interpretari.
  Senzatia care se creaza este ca se lucreaza "la comanda !!! "
 • +7 (7 voturi)    
  imaginea perfecta a clasei politice romanesti!! (Marţi, 28 aprilie 2015, 8:07)

  lili [anonim]

  Poza asta e de milioane, sintetizeaza in modul cel mai sugestiv imaginea clasei politice romanesti actuale: TOTI impotriva Justitiei, TOTI manati numai de interese de grup sau personale!
  Nici nu se mai ascund in a ataca Justitia, tupeul lor e fara margini, asa au fost mereu, asa vor fi si in viitor!
  Asta-i imaginea REALA a clasei politice romanesti: o mizerie plina de corupti, mincinosi si ipocriti, imbogatiti din furatul banilor publici!
  Sila!
 • 0 (6 voturi)    
  arestatii preventiv (Marţi, 28 aprilie 2015, 8:29)

  valexandru [anonim]

  nu au voie sa se apere?
  presarea arestatilor sa declare orice ar sti despre Basescu, este corecta?

  cred ca puneti gresit problema...nu vreti sau nu puteti intelege diferenta intre obiectiile lui Basescu si mistocariile lui Ponta.
  Ponta si ai lui contesta si impiedica justitia.
  Basescu contesta metodele si modul cum sunt incalcate drepturile omului.
 • +5 (7 voturi)    
  Cosmaruri pentru: Basescu Tariceanu Ponta (Marţi, 28 aprilie 2015, 8:58)

  andreesanu [utilizator]

  Cum au pe constiinta multeeee !!! si care nu mai pot fi acoperite ca pina acum ,"ASA ZISII LIDERI ",pina mai ieri dusmani politici de fatada ,de circ politic de prost gust isi dau mana azi pentru a opri tavalugul DNA lui.
  Numai ca acest tavalug este sustinut azi si de afara !!!,Romania intrata in UE si NATO nu mai joaca cum vrea ea ,a intrat in hora in care joaca dupa cum i se canta !!!.
  Sa speram ca DNA isi continua mersul spre normalizare -legea egala pentru toti !
 • +6 (6 voturi)    
  gloante oarbe (Marţi, 28 aprilie 2015, 9:04)

  Kpriciu [utilizator]

  Politicienii hoti trag in DNA, poporu' va trage-n ei. Ca-n viata.
 • +2 (8 voturi)    
  Hotia ataca tot timpul Romania ! (Marţi, 28 aprilie 2015, 9:38)

  Mihai [anonim]

  Cine ataca DNA -SRI-ANI-ICCJ si Statul de Drept ???

  Hotii care va intra la Jilava pentru SUPRACORUPTIA desfasurata in Guvernul , Senatul si Parlamentul al Romaniei !

  Basescu , Ponta , Udrea , Tariceanu ,ect. ect. ect. si familia sau prieteni lori penali ataca zilnic Justitia dupa ce au jefuit Natiunea si risca sa intre la bulau !!!
  • -2 (4 voturi)    
   GRAMATICA (Marţi, 28 aprilie 2015, 10:14)

   timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Mihăiță, mergi la școală și învață carte, se vede că ești postac P$D plătit din banii furați de famiglia prim mitomanului plagiuță
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 aprilie 2015, 11:03)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by