Taxa speciala de utilizare a drumurilor judetene din Hunedoara a fost anulata de instanta Tribunalului Hunedoara, astfel ca autovehiculele cu masa maxima pe axa mai mare de 5,5 tone pot circula fara sa mai achite o autorizatie speciala eliberata de Consiliul Judetean, informeaza Agerpres.

'Prin hotararea civila nr. 156/2015, comunicata Consiliului Judetean Hunedoara, in data de 01.04.2015, a fost anulata Hotararea Consiliului Judetean nr.237/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind utilizarea drumurilor publice judetene de catre autovehiculele care au masa maxima pe axa mai mare de 5,5 tone. In consecinta, nu mai este necesara achitarea taxei speciale de utilizare a drumurilor judetene de catre transportatori', se arata intr-un comunicat al CJ Hunedoara.

Hotararea CJ Hunedoara a fost atacata in instanta de o firma de transport care a avut castig de cauza in acest dosar, iar institutia administrativa nu a facut recurs in proces. Hotararea CJ Hunedoara referitoare la suprataxarea transportatorilor care circulau pe drumurile judetene cu masini grele a fost luata in 2013 cu scopul de a obtine fonduri suplimentare cu care ar fi urmat sa fie reparate caile de rulare.

Transportatorii ale caror autovehicule depaseau o masa maxima admisa de 5,5 tone pe osie trebuiau sa-si cumpere autorizatii speciale de la CJ Hunedoara, pretul acestora fiind cuprins intre 500 si 20.000 de lei pe an, in functie de tonaj. Taxa se putea achita si pentru o perioada mai scurta de timp. Lipsa autorizatiei de transport era pedepsita cu amenzi intre 4.000 si 5.000 de lei.

Judetul Hunedoara detine cea mai mare retea de drumuri judetene din tara, acestea avand o lungime de peste 1.400 de kilometri.