Deputatul PSD Sebastian Ghita a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro despre culisele scandalului cu Robert Negoita, colegul sau de partid. "Singura discutie pe care am avut-o cu domnul Negoita, cu vreo 10 zile inainte sa se declare speriat, amenintat, a fost ca mie mi s-a parut ca PSD-ul avea un afisaj slab pe Bucuresti, iar el era responsabil de campanie. Eram cu martori langa mine si m-au auzit. A fost o discutie mai ferma. Chiar daca in termeni de balet poti spune ca am fost mai agitat, mai dur... Cred ca vom intelege in curand treaba asta cu Negoita. Nu am date acum", a declarat acesta. Patronul din umbra al postului Romania TV a incercat sa explice si de ce televiziunea sa duce o campanie sustinuta impotriva lui Negoita.

DT: V-as propune acum sa facem un scurt inventar al dosarelor sa vedem exact cum stati. Cel inceput la 23 de ani este prescris. Mai aveti unul la DNA la sesizarea ANAF pentru evaziune fiscala si spalare de bani. In ce stadiu e? Ati fost citat?

SG:Nu cunosc asa ceva, nu am fost citat si nu cred sa am un astfel de dosar. Eu nu am mai fost administrator al firmelor de multi ani. E posibil ca ANAF-ul domnului Blejnar sa fi sesizat DNA-ul. Au fost o serie de investigatii ale ANAF-ului si DNA-ului, dar acum doi-trei ani cand domnul Blejnar era un favorizat al statului de drept. A dat-o Vantul in presa. Blejnar i-a trimis-o lui Vantu si acesta a dat-o in presa.

DT:De unde stiti ca a dat-o SOV?

SG:A aparat cu ea si in Instanta. Daca a aparut in Cotidianul probabil ca domnul Vantu mai lucreaza cu domnul Nistorescu…

DT:Deci Vantu a incercat sa v-o coaca cum ar veni?

SG:Alt domn a incercat, dar nu e relevant. Important e ce scrie acolo. ANAF-ul a facut controale peste controale si nu a gasit sume si taxe neplatite la bugetul de stat de la aceste companii. Dosarul nu ma vizeaza pe mine ca persoana si sunt convins ca firmele au avocati..

DT:Avem al treilea dosar cu domnul Negoita. Acum e mai groasa fiind vorba de un coleg de partid. O plangere pe santaj si amenintare. Ati fost citat?

SG:Nu am fost citat. M-a suprins chestiunea fiind campanie. Nu am inteles strategia…

DT:Am inteles ca totul a pornit de la afisajul electoral…

SG:Singura discutie pe care am avut-o cu domnul Negoita, cu vreo 10 zile inainte sa se declare speriat, amenintat, a fost ca mie mi s-a parut ca PSD-ul avea un afisaj slab pe Bucuresti, iar el era responsabil de campanie. Nu am vrut sa discut asta in campanie, dar imi mentin punctul de vedere.

DT:Dar cum i-ati spus asta textual de s-a simtit el amenintat cu moartea?

SG:Nu-l cunosc bine pe om, nu am avut relatii cu omul, nu am facut afaceri, nu i-am dat si nu mi-a dat nimic. I-am zis ceva de genul “Cred ca ceea ce ti-ai asumat nu poti sa realizezi…”, ceva in genul acesta. Nu-mi permit sa am vreo reactie extrem de agresiva cu cineva pe care nu-l cunosc.

DT:La asta s-a limitat toata discutia?

SG:Eram cu martori langa mine si m-au auzit. A fost o discutie mai ferma. Chiar daca in termeni de balet poti spune ca am fost mai agitat, mai dur… de aici e departe la a pretinde ca cineva omoara pe altcineva. Cred ca vom intelege in curand treaba asta cu Negoita. Nu am date acum. Este peste puterea mea de intelegere.

DT:Poate i-ati spus “iti rup gatul politic” sau “te omor cu televiziunea?”

SG:Negoita a pretins si a amestecat acolo niste anchete din EVZ care au fost preluate si de Romania TV. Nu am inteles legatura cu mine.

DT:Adevarul este ca ati preluat multe anchete din EVZ, daca nu toate, legate de Negoita si toata lumea se mira ca va atacati un coleg de partid.

SG:Mi-am intrebat si eu colegii ce au facut acolo…

DT:Sigur :) Nici nu stiati ce se intampla...

SG:Si dupa o saptamana de anchete in Romania Libera, EVZ, HotNews…

DT:Noi am preluat una singura din EVZ fiindca am inteles apoi ca e o campanie si nu am mai preluat. Dar dumneavoastra nu v-ati oprit…

SG:Fara nume si prenume… un domn jurnalist de acolo de la Romania TV alearga in acel parc in fiecare dimineata si are o pozitie importanta la Romania TV si mai departe… ce rost are sa ne mai chinuim. Nu m-as fi trezit sa fac un scandal in plina campanie.

DT:Dar de ce credeti ca Negoita nu tragea in campanie fiindca asta ii reprosati?

SG:Nu cred ca sunt eu cel care paote sa-i ceara explicatii chiar daca sunt si eu vicepresedinte. I-am telefonat doar si i-am semnalat ceea ce vad

DT:Iata ca aveati suficienta autoritate si sa-i spuneti “ce faci mai cu campania in Bucuresti”. Ati cautat o explicatie ce a fost cu Negoita?

SG:Nu am nicio explicatie. Cred ca cineva l-a pus sa faca asta… sfetnici, sfatuitori, anturaj, unchi, matusi...

DT:Cine sa aiba interesul?

S.G. Nu stiu. Vom afla in curand.

DT:Pai e din echipa de “lupi tineri a lui Victor Ponta” cum va definiti…

SG:Nu stiu. E treaba lui Victor Ponta sa-si defineasca echipa.

DT:Ce i-a venit totusi lui Negoita sa nu traga in campania asta?

SG:Ati facut un comentariu privind campania de intinerere a PSD si de eforturile lui Ponta in acesta sens. Zic sa nu amestecam lucrurile in sensul acesta. Eu nu m-as amesteca cu Negoita si cred ca nici el cu mine.

DT:De ce?

SG:Pai tocmai s-a dus la procuratura…

DT:Un gest nemaivazut in PSD ca niste colegi la varful PSD sa-si faca dosare intre ei…

SG:M-a marcat si pe mine. Poate ca e ok, poate ca s-a simtit amenintat. A procedat corect ca a mers la o institutie si nu altfel. Ar trebui sa fiti mandru…

DT:Toti pesedistii sunt mandri ca sunt romani, mandri ca merg la DNA…

SG: Faptul ca sunt mandri ca sunt romani este o chestie buna. Am observat criticile. Nu sunt de acord cu ele.

DT:Dar sa o folosesti politic e populism de doi lei. Numai prostia asta nationalista ati gasit in campanie?

SG:Noua ni s-a parut o campanie de succes. Suntem multumiti de ea.

DT:Mai aveti un dosar cu Realitatea TV tot de santaj…

S.G. Nici de acesta nu stiu.

DT:Mai aveti inca unul, tot de santaj, la sesizarea doamnei Rosu cu “afacerea POSDRU”

SG: Doamna Rosu de la PMP…

DT:De la PMP. Iata ca aveti dosare de la colegi de partid, adversari politici, adverasri din media…

SG:Nu sunt mandru de asta. Sper sa nu ajung niciodata sa santajez sau sa amenint. Mai glumim, mai avem excese de limbaj, dar nu sunt o persoana care sa aiba motive sa ameninte.