Jurnalistul Dan Turturica, redactor-sef al cotidianului Romania Libera, scrie ca ministrul de Externe Titus Corlățean i-ar fi spus diplomatului american Victoria Nuland in timpul unui zbor Vilniu - Bucuresti despre intentia lui Traian Basescu de a candida pentru un al treilea mandat. Turturica il acuza pe Corlatean de minciuna, dupa ce ministerul a dezmintit informatia initiala publicata in urma cu patru zile de ziarist.

Astfel, in textul din 7 mai, Turturica scrie ca "pe 9 ianuarie 2014, Titus Corlățean a participat împreună cu Victoria Nuland la reuniunea “Snow Meeting” de la Vilnius, Lituania. După această întâlnire, unde au avut loc discuții între cei doi, ei au venit împreună în România cu același avion, ocazie cu care au vorbit din nou, De această dată, evident, într-un cadru informal. Cel mai probabil, în avion i-a strecurat minciuna menită să-l compromită pe președinte".

Initial, in textul din 5 mai, Turturica scrisese ca "Potrivit unor surse oficiale care doresc să rămână anonime, Titus Corlățean i-a spus Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, că Traian Băsescu intenționează să încalce Constituția și să candideze pentru un al treilea mandat prezidențial. În ciuda faptului că un astfel de scenariu era aberant, a fost nevoie de asigurări de la cel mai înalt nivel că informația este complet falsă. De ce? Pentru că nimeni în lumea civilizată nu își poate imagina că un ministru de Externe poate minți cu atâta nerușinare".

O zi mai tarziu, pe 6 mai, MAE a publicat o dezmintire: "In cadrul întrevederii avute în data de 11 ianuarie 2014, la Bucureşti, de ministrul afacerilor externe cu asistentul secretarului de stat SUA Victoria Nuland nu a fost, la nici un moment şi sub nici o formă, făcută vreo referire la presupusa intenţie a şefului statului de a „candida pentru un al treilea mandat [...] A lansa, în această etapă, tentative, chiar şi eşuate, precum cea de faţă, de intoxicare în spaţiul public cu privire la soliditatea relaţiei româno-americane constituie o eroare".

Turturica sustine acum ca ministrul "Corlățean minte prin omisiune. După cum se poate vedea din comunicatul MAE, el spune că <<în cadrul întrevederii avute în data de 11 ianuarie 2014, la Bucureşti…” nu a făcut afirmația incriminată>>. Însă, după cum se poate vedea limpede din editorialul <>, nu am spus că livrarea acestei minciuni către Victoria Nuland s-a petrecut la întâlnirea din 11 ianuarie. Nu am precizat nici data, nici locul unde s-a petrecut intoxicarea".