Surse democrate liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca Emil Boc si o parte din conducerea PDL s-au intalnit duminica trecuta la Cotroceni cu Traian Basescu. Potrivit surselor citate, la intalnirea neoficiala s-a discutat despre strategia de coagulare a opozitiei in Parlament si despre necesitatea unui intelegeri tacite, fara atacuri reciproce intre PDL si Partidul Miscarea Populara. La intalnire ar fi participat, pe langa Emil Boc, lideri ca Adriean Videanu, Ioan Oltean, Anca Boagiu, Gheorghe Falca, Roberta Anastase, dar si lideri de organizatii. Despre intalnire a fost informat si presedintele PDL, Vasile Blaga.

"In actualul context politic se impune o strangere a randurilor partidelor de dreapta si este nevoie de reconciliere intre PDL si Traian Basescu. A fost o discutie care a vizat strategia pe viitor si necesitatea de a coagula fortele de dreapta dupa europarlamentare. Trebuie pregatit terenul si inlaturate orgoliile astfel incat pe 26 mai opozitia sa stranga randurile si drreapta sa sustina un candidat comun la prezidentiale", au explicat sursele participante la intalnire.

De asemenea, in cadrul discutiilor, democrat liberalii au cerut incetarea atacurilor la adresa PDL din partea Partidului Miscarea Populara.

Initiativa infiintarii unei delegatii care sa poarte discutii cu presedintele Traian Basescu a pornit din partea PDL si a fost initiata de o serie de lideri din conducerea partidului, insa Vasile Blaga nu a participat la discutii.

"Vasile Blaga a fost informat despre demers, nu s-a opus, insa nici nu a participat", au explicat sursele citate.

De precizat este ca intalnirea a avut loc in contextul in care PSD si PNL au rupt Uniunea Social Liberala.