UPDATE Surse democrat-liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca Elena Udrea a demisionat din partid. Potrivit acelorasi surse, urmeaza ca mai multi parlamentari PDL apropiati ai Elenei Udrea sa demisioneze din partid.

Anterior, surse declarasera ca va fi exclusa din partid, in week-end, la intalnirea democrat liberalilor de la Brasov. Udrea a fost invitata la sedinta conducerii partidului pentru a-si expune punctul de vedere, sustin sursele citate. Deputatul PDL a declarat intr-o emisiune la Realitatea TV ca Partidul Miscarea Populara va scadea semnificativ scorul electoral al PDL.

Declaratia i-a deranjat pe liderii PDL care, de altfel, au avertizat-o in urma cu o saptamana sa nu mai atace partidul, in caz contrar se vor lua masuri impotriva acesteia.

De precizat este ca Elena Udrea a facut declaratiile in contextul in care Partidul Miscarea Populara a fost validat oficial ca partid politic la tribunal in urma cu o zi .

Totodata, opt consilieri prezidentiali au demisionat si urmeaza sa se inscrie in Partidul Miscarea Populara (PMP) iar la bursa zvonurilor este vehiculata informatia ca parlamentari apropiati de Elena Udrea urmeaza sa demisioneze din PDL si sa se inscrie in PMP.

"Ma bucur, pentru ca era nevoie de o voce puternica a Opozitiei. (...) Astept ca Partidul Miscarea Populara sa faca un altfel de politica, cu siguranta PMP va face o adevarata Opozitie la USL. Multi din PDL vor sa fie intr-un proiect care sa fie o adevarata opozitie la PSD, care sa poata da presedintele Romaniei in 2014, care sa continue viziunea lui Traian Basescu", a declarat Udrea, la Realitatea TV.

La intrebarea daca se va inscrie in PMP, Elena Udrea a spus: "Aici nu este vorba numai despre mine, este vorba de oameni care m-au sustinut la alegerile din PDL. Decizia mea este importanta pentru toti oamenii acestia. Cred in continuare in Traian Basescu si proiectul lui. Cu siguranta ca este o decizie la care trebuie sa ma gandesc si eu.

In urma cu o saptamana presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca masura excluderii din partid a Elenei Udrea este una dintre variantle luate in calcul de democrat-liberali.