Conducerea PNL se reuneste joi in prima sedinta din 2014. Pe agenda se afla strategia pentru alegerile parlamentare si renegocierea protocolului cu PSD. Vicepresedintele Daniel Chitoiu si Radu Stroe pledeaza in interiorul partidului pentru participarea la europarlamentare impreuna cu PSD pe liste comune in timp ce presedintele PNL, Crin Antonescu nu este de acord.

De altfel, Ludovic Orban declarase cu doua zile in urma la Digi 24 ca se fac presiuni asupra PNL pentru a accepta o lege a amnistiei contra participarii la europarlamentare pe liste comune cu PSD.

Inaintea sedintei Biroului Permanent National, Daniel Chitoiu, Radu Stoe, Eduard Hellvig, Klaus Iohannis s-au intalnit cu presedintele PNL, Crin Antonescu, in biroul acestuia de la Senat.

Inainte de a intra in biroul lui Antonescu, vicepresedintele PNL Radu Stroe a declarat ca este de acord cu liste comune la europarlamentare.

"Da, sunt de acord cu listele comune. Din foarte multe motive, dar hai sa nu facem analize acum. Sunt asteptat! Asta este punctul meu de vedere", a precizat Stroe.

De partea cealalta, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, un apropiat al lui Crin Antonescu, a declarat in urma cu o zi ca este exclusa ipoteza listelor comune USL la alegerile pentru Parlamentul European.

"Nu avem cum sa discutam o asemenea intelegere, pentru ca sunt doua lucruri total diferite (...) Si ca sa fim cinstiti, din punctul meu de vedere, de secretar general al PNL, alegerile europarlamentare sunt un bun prilej si pentru PNL de a-si testa valoarea electorala si de a confirma din punct de vedere electoral ca PNL este forta cea mai puternica si mai importanta din spectrul dreptei politice si, ca atare, in acest moment nu putem discuta de alegeri europarlamentare pe liste comune in USL", a spus Hellvig, citat de Agerpres.

Un alt punct pe ordinea de zi a sedintei conducerii PNL este modificarea protocolului de functionare a USL.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca in USL exista discutii pentru modificarea protocolului de functionare a USL in sensul imbunatatirii mecanismelor de luare a deciziilor in plan guvernamental si parlamentar.

"In acest moment, la nivelul USL exista discutii referitoare la modificari ale protocolului de functionare al USL, care au ca obiectiv imbunatatirea mecanismului de luare a deciziilor in USL, in plan guvernamental si parlamentar. Totodata, principala preocupare in cadrul Uniunii este aceea de a asigura o guvernare eficienta a Romaniei si de a respecta angajamentele luate in fata cetatenilor romani", a declarat Pocora.

Liderii USL au avut la inceputul acestui an mai multe discutii privind functionarea USL, anuntate de premierul Victor Ponta.