Desi liderii USL de la centru incearca sa dea un semnal de pace, in teritoriu liberalii si social democratii continua rafuielile politice. Potrivit site-ului local botosaninews.ro, presedintele Consiliului Judetean Botosani, liberalul Florin Turcanu, a dat ordin ca activitatea sefilor PSD din structura CJ sa fie verificata de catre o comisie de ancheta. La Ilfov, presedintele CJ, liberalul Marian Petrache, este somat de catre liderii PSD sa semneze un pact de neagresiune. In replica, Petrache conditioneaza semnarea pactului numai daca se va intalnii cu liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu.

Turcanu, seful CJ Botosani, a semnat un ordin de serviciu in baza caruia activitatea vicepresedintilor pesedisti din Consiliul Judetean Gheorghe Sorescu si Paul Paval, dar si a administratorului Radu Judele, urmeaza a fi suspusa unor verificari efectuate de catre o comisie formata din angajati ai CJ.

"Nu-i normal sa verific? Nu sunt nemultumit. Eu am delegat atributii si e normal sa verific cum sunt duse la indeplinire", a spus Turcanu, citat de site-ul botosaninews.ro.

Vicepresedintele CJ, social democratul Paul Paval, se declara nemultumit de initiativa colegului de alianta: "Astept sa vad rezultatele. Nu mi se pare normal si s-ar putea sa nu fie multumiti de rezultate, s-ar putea sa aiba surprize. Eu le-am spus, atat timp cat nu trec toate hartiile pe la mine si ei stiu foarte bine ca nu trec toate hartiile, de la unitatile subordonate, eu ce sa comentez? Eu abia astept rezultatele controlului sa vad ce indicatori, in baza a ce fac acestia controlul? Oamenii aia sunt undeva la mijloc acum". (botosaneanul.ro.)

Dupa a cerut verificarea colegilor de alianta, Turcanu anunta public ca intentioneaza sa ii trimita lui Victor Ponta, o scrisoare deschisa prin care sa arate ca, la nivelul judetului Botosani, Uniunea USL functioneaza.

"Sunt discutii care nu au niciun substrat, niciun fundament. Daca pe protocolul semnat poate sa imi reproseze ceva, eu imi asum acest lucru. Singurul repros pe care poate sa mi-l faca este acela ca toti consilierii din cadrul Consiliului Judetean voteaza', a afirmat Turcanu, potrivit agentiei Agerpres.

Conflictul dintre PNL si PSD de la Botosani este unul vechi. Florin Turcanu s-a aflat, in numeroase randuri, in divergenta cu liderii PSD din Botosani, deputatul Andrei Dolineaschi si primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc. Recent, Turcanu a cerut organizarea unui congres extraordinar al PSD-PNL-PC-UNPR pentru a valida candidatul comun la prezidentiale.

Scandalul de la Ilfov dintre PSD si PNL este departe de a se fi incheiat. Presedintele executiv al PSD Bucuresti, si fostul lider de la PSD Ilfov, Robert Negoita a intervenit public cerandu-i public liberalului Marian Petrache sa semneze pactul de neagresiune propus de social democrati.

In replica, Petrache ii transmite acestuia ca este de acord sa semneze pactul, dar numai dupa o intalnire cu presedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, la care sa participe si presedintele organizatiei PSD Ilfov, Gabriela Firea.

"Asa cum am aflat, actualul presedinte al PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, a transmis luni colegilor liberali un pact de neagresiune. Corect ar fi ca, in scurt timp, la el sa adere si PNL Ilfov, spre binele judetului si al USL la nivel national", se arata intr-un comunicat de presa potrivit agentiei Agerpres.

El ii aminteste presedintelui PNL Ilfov, Marian Petrache, "ca PNL Ilfov a incalcat inca din prima zi de activitate a Consiliului Judetean Ilfov (in iunie 2012) Protocolul USL, votand impreuna cu PDL un vicepresedinte liberal, pe locul PSD-ului', situatie acceptata 'pentru a nu bloca activitatea Consiliului'.

In replica, presedintele organizatiei PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat ca este de acord sa semneze pactul de neagresiune si de colaborare cu PSD la nivelul judetului Ilfov, dar numai dupa o intalnire cu presedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, la care sa participe si presedintele organizatiei PSD Ilfov, Gabriela Firea.

La randul sau, presedintele organizatiei PSD Ilfov, Gabriela Firea il avertizeaza pe acesta ca in situatia in care nu va semna pactul de neagresiune propus de PSD, atunci "va demonstra ca nu doreste binele USL-ului, si vom astepta reactia co-presedintilor USL la nivel national".