Premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, le-a spus sambata parlamentarilor Uniunii ca una dintre principalele probleme ale coalitiei este prezenta

Mi-am permis sa le atrag atentia si colegilor de la PSD, n-o sa o fac niciodata fata de ceilalti, faptul ca sunt multe momente in care singura problema a coalitiei este de fapt prezenta. Suntem atat de multi, incat suntem convinsi ca nu e nevoie de fiecare dintre noi si fiecare e convins ca vine celalalt la comisie sau la vot. Si ne trezim norocul nostru ca nu vine nici opozitia, dar ne trezim in situatii foarte greu de explicat opiniei publice si, intr-adevar, grupuri mari asa cum sunt in acest moment grupurile care sustin guvernului au aceasta problema a faptului ca sunt foarte mari - fiecare are impresia ca celalalt va veni la vot sau la comisie. Va rog sa nu-l luati ca pe un repros al Guvernului la adresa Parlamentului, ci doar ca o rugaminte a mea catre grupurile parlamentare care sustin guvernul de a incerca - eu sunt obligat sa asigur prezenta ministrilor, a secretarilor de stat - va rog pe dvs sa fiti prezenti ca sa ne sprijiniti in momentele importante. ", a declarat premierul in debutul reuniunii grupurilor parlamentare ale USL care se desfasoara la Mamaia.

In opinia acestuia, in contextul unui raport corect intre Parlament si Guvern, obligatia este egala pentru ambele parti.

"Va rog, pentru sesiunea din toamna, sa imbunatatim colaborarea dintre noi si sa ne concentram pe cateva dintre lucrurile importante pentru care (...) am castigat o majoritate atat de mare", a spus liderul USL.