Liberalii vor decide la sfarsitul saptamanii, la mare, cine vor fi inlocuitorii lui Cristian Busoi si ai Ramonei Manescu in Parlamentul European. Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca unul dintre posturile de europarlamentari este promis secretarului general PNL, Eduard Hellvig. In ceea ce priveste cel de-al doilea post vacant, potrivit surselor citate nu s-a decis inca inlocuitorul, insa in carti este si numele deputatului Ovidiu Silaghi. De altfel, Silaghi a declarat public ca doreste sa candideze la alegerile pentru Parlamentul European in 2014.

Contactat de Hotnews.ro, Ovidiu Silaghi a declarat ca este persoana potrivita pentru postul de europarlamentar, dar a precizat ca nu a luat inca o decizie daca acum sau in 2014.

  • Ovidiu Silaghi: "Sigur ca imi doresc un mandat de europarlamentar, am spus asta si public, dar vis-a-vis de preluarea mandatului unuia dintre colegi nu am avut o discutie in acest sens cu cei din conducerea partidului. Doresc sa candidez in 2014 si as fi candidat si daca eram ministru al Transporturilor, sunt calificat pentru acesta activitate. Nu m-am decis inca daca sa preiau un mandat de 9 luni, cat a mai ramas pana la alegeri".

"Lui Eduard Hellvig i s-a promis ca va merge pe unul din posturile de europarlamntar ramase vacante. Se va valida in sedinta conducerii din week-end, de la mare. Pentru cel de-al doilea mandat ramas vacant nu este exclus ca Ovidiu Silaghi sa fie nominalizat de Antonescu, de altfel el a si anuntat public ca doreste sa candideze la alegerilie din 2014 si este foarte posibil sa fie numit", au explicat sursele citate.

Reamintim ca PNL trebuie sa nominalizeze doi europarlamentari de pe lista de rezerva pentru a-i inlocui pe Cristian Busoi (numit presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate) si Ramona Manescu (numita ministru al Transporturilor).

Eduard Hellvig, fost deputat PC, este in prezent deputat PNL de Ilfov. Acesta s-a inscris in PNL in 2007, a pierdut alegerile parlamentare din 2008 si a devenit consilierul lui Crin Antonescu. In 2012 a obtinut un mandat de deputat de Ilfov si in prezent este secretarul general al PNL.

La sfarsitul saptamanii conducerea PNL se va intalnii cu liderii locali si parlamentari partidului pentru a decide prioritatiile legislative din viitoarea sesiune parlamentara. Pe agenda reunii liberalilor sunt trecute si sedinte ale Biroului Politc, Delegatiei Permanente dar si o sedinta a USL.