Liberalii si social - democratii din Gorj se cearta pe doua posturi de consilieri locali din Targu - Jiu (Gorj). Potrivit presei locale, tensiunile dureaza de cateva zile, iar liderii locali ai celor doua partide nu au ajuns la niciun compromis. Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, il avertizeaza pe colegul de alianta Florin Carciumaru ca daca nu se transeaza problema numirii consilierilor locali va cere medierea conducerii centrale a USL.

Disputa dintre liberali si social democrati a pornit de la doua posturi de consilieri locali ramase vacante in Consiliul Local Rovinari. Potrivit cotidianului localPandurul, unul din posturile ramase vacante a apartinut PSD, insa primii trei supleanti sunt de la PNL si PC. Social - democratii cer demisiile celor trei, pentru ca in consiliul local Targu Jiu sa intre tot un pesedist.

De partea cealalta, liberalii nu cedeaza, liderul PNL Dian Popescu declarand public ca nu va impune oamenilor sai sa se retraga de pe listele de consilieri.

Primarul PNL de la Rovinari, Dorin Filip, acuza ca liberalii au fost epurati politc din toate functiile ocupate in minerit si energie, potrivit postului de radio local Radio Infinit.

  • Dorin Filip, PNL: Cum isi explica domnul Calinoiu ca in zona Rovinari toti directorii si inginerii sefi au carnet de membru PSD ? Ce naiba, ne imbatam cu apa rece? Ion Calinoiu se face ca nu cunoaste aceste probleme. Daca vor sa guverneze singuri, sa guverneze. PSD-ul va plati in fata electortului pentru ca somajul a crescut iar taxele si impozitele au fost majorate. PSD face o politica de stanga proasta. Deputatii si senatorii de Gorj s-au mutat acolo la Bucuresti. Stau pe scaunele acelea frumoase din Parlament, au aer conditionat si nu ii mai intereseaza deloc teritoriul". (14 august, sursa Radio Infinit)

In replica, presedintele PSD Gorj, Florin Carciumaru a declarat ca PNL trebuie sa respecte protocolul USL si sa nu se astepte sa puna liberali in cele doua posturi de consilieri local si judetean ramase vacante.

Pesedistii doresc sa-l puna consilier local pe Mihai Gherghe, iar seful PSD Gorj nu accepta ca protocolul sa fie incalcat si a parut a fi foarte deranjat de faptul ca liberalii aspira la postul de consilier local de la Targu Jiu.

  • Florin Carciumaru, PSD: Se stie foarte clar ca urmeaza ca postul de consilier local de la Targu Jiu sa fie ocupat tot de catre o persoana de la PSD. A disparut dintre noi un consilier PSD, este normal ca in locul lui sa vina tot un reprezentant al acestui partid. Exista un protocol bine pus la punct. Personal, nu am discutat cu domnul Dian Popescu si cu domnul Nadrag, insa am inteles ca in perioada in care eu eram plecat in concediu ar fi existat discutii ca in locul domnului Blejan sa vina un liberal, insa nu este nimic adevarat".(20 august, sursa Gorjnews.ro)

In cursul zilei de marti lideri locali PSD si PNL s-au intalnit pentru a transa problema, insa fara niciun rezultat. Liderul PSD Florin Carciumaru a anuntat marti, potrivit presei locale, ca cele doua locuri de consilieri din cadrul Consiliului Local Targu-Jiu si Consiliului Judetean Gorj vor fi ocupate tot de pesedisti.

La randul sau, liderul PNL Dian Popescu a anuntat ca nu va impune oamenilor sai sa se retraga de pe listele de consilieri si ca va merge la Crin Antonescu sa transeze conflictul.

  • Dian Popescu, PNL: "Nu voi impune oamenilor nostri sa se retraga de pe lista de consilieri locali. Recunosc ca postul e al PSD-ului, dar urmeaza sa am o discutie cu domnul Florin Carciumaru pentru a gasi o solutie cat mai putin deranjanta atat pentru PSD, cat si pentru PNL.Voi prezenta situatia de la Gorj presedintelui Crin Antonescu, in cadrul Biroului Politic National din perioada 28-29 august, urmand ca apoi problemele sa fie discutate si cu premierul Victor Ponta". (20 august, sursa Gorjnews.ro