Ministerul Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea, a primit 76 de milioane de lei pentru a cumpara microbuze care sa transporte elevii la scoala. Guvernul a modificat o Ordonanta de urgenta din 2011 care viza scoaterea la licitatie a certificateleor de emisii de gaze cu efect de sera si au introdus un articol nou prin care directioneaza catre Ministerul Dezvoltarii Regionale suma de 76 milioane de lei pentru transportul elevilor in mediul rural.

Banii vor fi directionati de catre ministerul condus de Liviu Dragnea, potrivit unei Ordonante de Urgenta publicate luni, 15 iulie, in Monitorul Oficial. OUG prevede ca transportul elevilor din scolile din sate se va face cu microbuze scolare de 16 locuri.

Ordonanta de Urgenta stipuleaza ca Ministerul lui Liviu Dragnea raspunde de modul de utilizare a sumei alocate, iar repartizarea microbuzelor catre unitatile administrativ teritoriale se face prin ordin comun al ministrului Dezvoltarii Regionale si al ministrului Educatiei.

Reamintim ca zeci de mii de elevi din mediul rural au avut probleme majore in a-si asigura in acest an deplasarea catre scoli pentru ca Ministerul Educatiei nu a platit transportatorii care cistigasera licitatiile. Deputatul PSD Ana Birchall a formulat in luna mai o interpelare catre Ministerul Educatiei, avertizand ca neplata banilor pentru navetisti va duce la cresterea abandonului scolar. Vezi aici mai multe detalii