Democrat liberalii isi aleg la sfarsitul spatamanii conducerea centrala a partidului (BPN). Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca pentru cele patru functii de prim-vicepresedinti intentioneaza sa candideze Liviu Negoita, Anca Boagiu, Andreea Paul Vass si Dorin Florea, iar pentru functia de secretar general - Gheorghe Flutur. Aceleasi surse sustin ca Elena Udrea nu va candida la nici o functie din BPN, dar sustinatorii acesteia vor intra in competitia interna. Printre acestia se numara Florin Popescu, George Scripcaru, Roberta Anastase, Ion Ariton, Ioan Oltean si Lucian Bode.

Functiile de vicepresedinte sunt vizate de Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Ioan Oltean, Cezar Preda, Mircea Hava, Roberta Anastase, Lucian Bode, Ioan Balan, Teodor Paleologu potrivit surselor citate. Totodata, reformistii Monica Macovei si Cristian Preda nu vor candida la nicio functie in partid.

Cei 4 prim-vicepresedinti ai partidului vor fi alesi pe domenii: strategii politice, comunicare, mediul de afaceri si societate civila si, respectiv, politici publice.

De altfel, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat intru-un interviu acordat agentiei Agerpres ca isi doreste ca doua din cele patru functii de prim-vicepresedinte al PDL sa fie ocupate de femei, precizand ca Anca Boagiu, Andreea Paul, Raluca Turcan si Valeria Schelean sunt "foarte bine pregatite profesional si politic".

  • Vasile Blaga: "Anca Boagiu, de exemplu, actualmente vicepresedinte al partidului, dar si vicepresedinte al Partidului Popular European, care are o experienta politica, administrativa, interna si internationala extraordinara. Andreea Paul, cu o experienta administrativa si politica de invidiat, este o foarte buna profesionista. A realizat un scor foarte bun intr-un colegiu rosu, in Tara Oasului, in care nu s-a pus niciodata problema ca noi sa avem vreo sansa. Raluca Turcan este o alta colega de-a noastra care are o prezenta publica foarte buna, respectata in colegiu si respectata in partid". 

Potrivit noului Statut adoptat la Conventia Nationala din 23 martie, PDL va avea 16 vicepresedinti pe domeniile: strategie, relatii politice si internationale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administratia publica, justitie, siguranta nationala, ordine puiblica, pentru politici in agricultura, pentru politici in edcatie, cercetare, cultura, minoritati si pentru sanatate.

Totodata vor fi alesi 16 secretari executivi, dintre care 8 sunt responsabili pe domenii, iar alti 8 vor fi responsabili pentru regiunile de dezvoltare.

Consiliul National de Coordonare al PDL se reuneste sambata la Palatul Parlamentului.