Coreea de Nord a taiat linia telefonica de urgenta cu armata Coreei de Sud, spunand ca presedintele Park Geun-hye urmeaza aceleasi politici pe care Nordul le-a condamnat si la fostul lider, atitudine ce a dus la racirea relatiilor dintre cele doua state.

Decizia Coreei de Nord de a intrerupe linia telefonica de urgenta cu Seulul a fost perceputa ca fiind o problema serioasa de catre oficialii Coreei de Sud, avand in vedere ca aceasta era folosita pentru a controla traficul de muncitori si de marfa de la granita, conformThe New York Times.

Cele doua state ruleaza un parc industrial comun la Kaesong, acesta reprezentand ultimul simbol al cooperarii dintre acestea care a supravietuit in ciuda tensiunilor politice din ultimii ani.

"Nu exista nici un canal de comunicare intre D.P.R.K (Republica Populara Democrata Coreeana) si Statele Unite sau intre Nordul si Sudul Coreei[...] Nu cuvintele, ci doar armele vor functiona in cazul fortelor marioneta ale Statelor Unite si ale Coreei de Sud", arata un comunicat trimis de oficialii nord-coreeni la Seul.

Decizia comunistilor a venit la scurt timp dupa ce presedintele sud-coreean a accentuat faptul ca politica fata de Coreea de Nord trebuie sa fie una de fermitate.

The New York Times revine cu o noua informatie conform careia cele doua state continua sa pastreze o ultima linie de comunicare intre autoritatile de aviatie civila.