Dupa congres si reconfirmarea in fruntea PNL, Crin Antonescu a trecut la pasul doi al strategiei sale pe termen mediu: consolidarea imaginii de viitor prezidentiabil. Contrele cu Liviu Dragnea pe tema cooptarii lui Mihai Stanisoara in PNL, curtarea popularilor europeni si declaratiile de curtoazie la adresa Angelei Merkel fac parte din strategia lui Crin Antonescu de a-si consolida partidul si pozitia de viitor prezidentiabil. Surse liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca in PNL exista suspiciunea ca PSD va trada intelegerea privind sustinerea lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale si se vorbeste chiar despre o posibila ruptura a USL.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"Dincolo de declaratiile oficiale ale liderilor USL, exista o reala tensiune in interiorul USL. Liberalii, inclusiv Crin Antonescu, se tem de o eventuala tradarea din partea social -democratilor. Antonescu incearca sa-si securizeze partidul si pozitia de viitor candidat la prezidentiale in eventualitatea unei ruperi a USL", au explicat sursele citate.

De altfel, Crin Antonescu a declarat intr-un interviu acordat pentruAdevarul.roca cel mai greu test al USL vor fi alegerile prezidentiale: "Abordarea foarte timpurie intr-un ritm accelerat a acestei teme - vedeti, ca la noi se discuta despre prezidentialele care vor fi la sfarsitul anului viitor ca si cum ar fi luna viitoare -, adrenalina in jurul acestui subiect in mediul politic, in media, acestea pot sa se transforme intr-o incercare pentru soliditate", a spus Antonescu.

In acelasi interviu, liderul PNL a declarat ca nu exclude o orientare a PNL catre Partidul Popular European si o lauda peAngel Merkel - liderul popularlor germani . "In ce o priveste pe doamna Merkel, in ciuda campaniei isterice care se face in Romania pe aceasta tema impotriva mea sau impotriva USL, am avut cuvinte de lauda la adresa ei de foarte multe ori. E, probabil, de cativa ani buni, cel mai bun politician din Europa si, da, e un om de dreapta".

Sursele liberale au explicat pentru Hotnews.ro ca nu se pune problema unei alipiri la PPE, ci ca declaratiile lui Antonescu fac parte din strategia de imagine a acestuia. "S-a vehiculat in presa si iarna trecuta despre o posibila alipire la PPE, dar nu s-a pus niciodata problema. Frunzaverde mai face valuri in acest sens, iar Antonescu puncteaza strict pentru a-si crea o imagine de lider inclinat spre valorile europene", au explicat sursele citate.

Cooptarea lui Mihai Stanisoara i-a deranjat pe social - democrati din perspectiva faptului ca nu au fost anuntati inainte de Crin Antonescu si au aflat de la televizor.

"Si Victor Ponta si Liviu Dragnea au aflat de la telvizor de cooptarea lui Mihai Stansoara in PNL. Acest lucru ne-a deranjat, au aparut probleme in teritoriu, liderul PSD de la Mehedinti pe buna dreptate a criticat pentru ca omul a castigat in judet tocmai impotriva lui Stanisoara", a explicat un lider PSD.

Liviu Dragnea a criticat intr-o emisiune la Romania TV cooptarea lui Mihai Stanisoara de catre PNL. "O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul intrebarii functionarea USL. (...) Sunt preocupat, sigur ca o sa discutam, e valabil si pentru noi si pentru liberali si PC sa ne gandim foarte serios daca vrem sa rupem USL sau vrem sa-l pastram. Cred ca pana la urma nu vom ajunge acolo", a spus Dragnea la RTV.

In replica, Crin Antonescu, intr-un interviu acordatGandula declarat ca nimeni din PNL nu i-a criticat pe cei de la PSD pentru atitudinea cooperanta pe care o au fata de presedintele Traian Basescu.