Negocierile din Parlament pe tema alocarii functiilor in noul Legislativ ar fi fost suspendate, joi, in urma unei dispute intre parlamentarii PSD si PNL legate de alocarea comisiilor pe formatiuni politice si a atributiilor acestora, informeaza Mediafax citand surse parlamentare. Potrivit agentiei de presa, disputa dintre reprezentantii PSD si cei ai PNL a survenit pe fondul discutiilor in ceea ce priveste atributiile comisiilor de specialitate, care ar urma sa fie configurate pe modelul Comisiei Europene, pentru a fi corelate cu viitoarea structura a Guvernului.

Sursele parlamentare au declarat pentru agentia de presa citata ca unul dintre senatorii PNL participanti la discutii s-a aratat nemultumit de propunerea social-democratilor, inclusiv de denumirea unor comisii de specialitate. In plus, liberalul ar fi contestat faptul ca ar urma sa fie infiintata o comisie parlamentara suplimentara fata de numarul actual.

Un alt participant la negocieri pentru Mediafax ca "nu sunt probleme deosebite, sunt fleacuri".

Negocierile au fost suspendate pentru ca liberalii sa-si consulte colegii de partid.

Negocierile s-au desfasurat la biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. La intalnire au luat parte secretarul general al PSD Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Ioan Chelaru, secretarul general al PNL Eduard Hellvig, Dan-Radu Rusanu, Mihai Voicu si Mario Oprea.

Amintim ca vicepresedintele PSD Constantin Nita a declarat joi, la RFI, ca Ministerul de Finante din viitorul Guvern USL nu trebuie sa fie al PNL, ci al partidului care a dat premierul, adaugand ca acest minister reprezinta "mana dreapta a oricarui prim-ministru". E nevoie de un ministru "pragmatic si cu viziune", care sa nu se limiteze la o "activitate strict contabila", afirma social-democratul.

Presa centrala a speculat ca Ministerul Finantelor ar putea fi oferit liberalilor. Declaratia liderului PSD de la Brasov apare in contextul in care PNL a revendicat public ministerul Finantelor, prin vocea lui Crin Antonescu. De asemenea, exista discutii itensionate intre PSD si PNL privind cooptarea UDMR-ului la guvernare.