Conform sondajului CSCI, comandat de Romania TV, liderii ARD au fost invinsi in colegiile in care au candidat. Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu ar fi pierdut batalia politica in colegiile in care au candidat. Nu este clar daca cei trei lideri au pierdut in favoarea contracandidatiilor lor sau intra la redistribuire.

  • Mihai Razvan Ungureanu la B1 TV: Eu nu stiu daca am pierdut la Arad. Astept rezultatele si apoi vorbim

Liderul PDL, Vasile Blaga a renuntat la colegiul sau din Bucuresti unde a fost ales senator in 2008 si a intrat in lupta electorala in Timis. Presedintele PDL, Vasile Blaga a candidat in Colegiul 3, in zona Sannicolau Mare - Deta si l-a avut contracandidat de la USL pe consilierul judetean PSD Marcel Suciu.

Liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu si-a negociat intens candidatura la parlamenatre in interiorul Aliantei Romania Dreapta. Initial Ungureanu optase pentru un mandat de senator intr-un colegiu din Iasi insa s-a razgandit si a purtat tratative pentru un colegiu din Bucuresti.

In final MRU s-a decis asupra colegiului nr 1 de senator din Arad. De altfel judetul a ramas sub influenta PDL avandu-l pe Gheorghe Falca drept primar si pe Nicolae Iotcu liderul Consiliul Judetean. Ungureanu l-a avut contracandidat pe fostul senator PDL care a plecat la PNL- Ovidiu Marian.

Liderul partidului Noua Republica, Mihail Neamtu a preferat Aradul , acesta intrand in competite pentru un mandat de deputat in colegiul 1 sub sigla PNTCD. Neamtu l-a avut contracandidat pe vicepresedintele PSD, Arad, Flavius Maduta.