Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Victor Ponta este "o rusine pentru toti procurorii din tara", "un om necinstit" care si-a santajat in 2002 un coleg, pe procurorul Panait, determinandu-l prin amenintari sa se sinucida, potrivit site-ului Realitatea.net. Videanu face referire la procurorul Cristian Panait care a anchetat fapte de coruptie in guvernul Nastase. Panait s-a sinucis, aruncandu-se de la balconului imobilului in care locuia.

"Domnul Ponta este o rusine pentru toti procurorii din aceasta tara, pentru ca este un om necinstit, un om care si-a santajat un coleg al lui, si va aduc aminte de procurorul Panait. In anul 2002, cand Ponta avea calitatea de sef al Corpului de Control al Guvernului, s-a implicat in actiunea pe care o desfasura procurorul Panait si, prin amenintari, l-a determinat pe acesta sa se sinucida. Poate istoria viitoare va readuce in atentie acest caz destul de suspect", a declarat Videanu.

Intrebat de presa ce dovezi are in legatura cu acuzatiile pe acre i le aduce lui Ponta, Videanu a spus: "Dovezile sunt in presa vremii. Citeam in ultimul timp pe internet. Aceste lucruri sunt absolut suspecte si eu cred ca ar trebui analizat mai atent ceea ce s-a intamplat cu acest tanar procuror in anul 2002. Am convingerea ca Ponta are constiinta incarcata".

In 10 aprilie 2002, procurorul Cristian Panait, care avea virsta de 29 de ani, s-a aruncat de la etajul doi al imobilului in care locuia. In 11 aprilie 2002, procurorul Panait a murit la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost internat dupa ce s-a aruncat de la etaj. A doua zi, Parchetul instantei supreme avansa ipoteza sinuciderii procurorului Panait, precizand ca "decesul a survenit din cauza leziunilor grave suferite prin cadere de la inaltime, pe fondul unui episod suicidar".