O dubita zace de cateva luni incurcand traficul din Vitan. Politia locala stie, dar nu are platforma de ridicat, Politia rutiera o filmeaza si-l amendeaza pe proprietar, Primaria Capitalei zice sa apelam la tiganii care fura fier vechi, sa fure si masina abandonata. Dubita alba cu numarul B-97-BGL ocupa singura banda pe sens de pe Calea Dudesti. Toata vara am ocolit pe linia de tramvai duba asta, si ca mine toti soferii care trec de intersectia cu Vitan si merg pe Dudesti. Are niste roti sparte, iar de curand are si geamurile sparte. Ba, ieri avea si stergatoarele ridicate, suprema revolta cetateneasca in trafic, scrie Dollo pe blogul ei.

  • Reclamatia

Pentru ca n-o mai suport si m-am gandit eu, in sinea mea, ca autoritatile competente atat asteapta, sa fie sesizate de cetatenii vigilenti, am luat ieri problema in mana si am inceput sa bat autoritatile la cap.

Prima data dupa ce am pozat duba am mers o suta de metri mai sus, pe Calea Vitan, la Sectia 11 de politie. In curte, niste politisti stateau de vorba. Le spun ca vreau sa reclam o duba abandonata pe domeniul public.

- Unde, doamna, aci in fata Postei? La noi? Pai reclamati la primarie, ca ei se ocupa cu ridicarile, nu noi.

- Dar primaria nu ridica impreuna cu politia?

- Da, dar noi aici nu avem politie circulatie. Sunati la Politia locala, la 021.9543 si spuneti-le lor.

- Bine si daca ma deranjeaza ceva in trafic unde reclam? Nu e caz de 112, nu ar trebui sa existe un numar al politiei rutiere in cazul asta?

- Ba, da, aveti dreptate, dar nu stim, intrebati la informatii pe baiatul...

  • Politia locala nu are cu ce

"Baiatul" de la informatii m-a indrumat tot la Politia locala sector 3. Zis si facut. La 021.9543, o doamna agent imi raspunde molcom:

- A, dar se cunoaste cazul. A fost amendat.

- Si nu o ridicati de acolo? Ca incurca circulatia.

- Pai noi nu mai avem platforma de ridicari de mai bine de un an, nu avem cu ce s-o ridicam.

- Bine, si daca era abandonata pe linia de tramvai si incurca circulatia tramvaielor nu o luati de acolo cumva? Asa din calea masinilor de ce nu o luati?

- Pai nu avem cu ce. Noi l-am amendat pe proprietar, dar mai mult nu avem ce sa facem. Cum va numiti?

- V-am spus ca sunt un cetatean din cartier, ma deranjeaza duba aia in trafic. La ce va trebuie numele meu, ca nu e masina mea?

- Daca vreti sa mai facem o sesizare trebuie sa-mi spuneti numele.

- Bine, si daca vi-l spun se rezolva?

- Noi mai trimitem un echipaj acolo... mai dam o amenda....

Azi m-am trezit cu avant cetatenesc si am sunat la Brigada Politie Rutiera. La 021.323.30.30 interior 21328, numar luat de pe site-ul politiei. Doamna de la telefon imi zice ca nu crede ca ma poate ajuta politia rutiera, ca din ce stie ea tot primaria de sector ridica masinile abandonate. I-am zis ca am sunat la primarie si mi-au zis ca nu au cu ce.

- Of, asa e ca si eu am o rabla la mine la bloc sta acolo de 19 ani si nu mai are roti, geamuri, dar n-o ia nimeni¬

- Da, doamna, dar e intr-o parcare, asta e pe sosea.

- Da, va cred, dar nu stiu cum sa va ajut. Din off se aude vocea cuiva care-i spune sa sun la primarie. Doamna zice ca stiu¬

Intr-un elan cooperant doamna ma indruma sa sun la 021.9544, numarul scurt al Brigazii Rutiere. Sunati acolo, zice, poate au ei alta idee cum sa faceti.

Problema deja devenise a mea, desi n-am nicio legatura cu masina aia si nu ar fi treaba mea sa sun la toate numerele din cartea de telefon, organele se arata amabile si saritoare sa ma ajute sa ¬imi rezolv problema¬.

  • Politia rutiera nu poate decat sa filmeze

La 021.9544 un domn politist ma ia din prima, imediat dupa ce apuc sa pronunt expresia ¬dubita abandonata in Vitan¬:

- Se cunoaste, doamna, daca nu l-am amendat ¬ de 20 de ori si degeaba.

- Pai si ce facem, daca proprietarul nu plateste si-l doare in cot. Noi stam cu duba acolo?

- Politia nu are ce sa faca decat s-o filmeze si sa trimita amenzi proprietarului. Primaria de sector are competenta, conform legii, sa ridice masinile abandonate de pe domeniul public. Dar cei de la sectorul 3 am inteles ca nu se mai ocupa decat cu ridicarea masinilor care ocupa locurile de parcare.

- Mi se pare aberant sa nu se poata face nimic de atatea luni, in curand vine iarna si nu se va putea deszapezi din cauza ei.

- E, da, daca e sa fim cinstiti oricum nu prea s-a deszapezit asa ca...., comenteaza in lehamite politistul.

- Dar Politia nu poate amenda Primaria sectorului 3 ca nu-si face treaba?

- Ba da, politia ar putea, dar daca nu mai au firma de ridicari... sectorul 3 si sectorul 5 sunt in aceeasi situatie.

- Bine, dar cum facem totusi, dumneavoastra ce ma sfatuiti? Unde sa mai reclam?

- Nu stiu ce sa va spun- unde sa va mai trimit eu- auziti, ia sunati si la Primaria Capitalei, desi stiu si ei, ca s-a reclamat si acolo. E celebra dubita alba de la Vitan. Dar sunati, poate aveti noroc de un operator de treaba, sa vedem, el ce va zice?

Primaria Capitalei sugereaza sa apelam la tigani

Sun la Primaria Capitalei, la 021.305.55.50 unde dau peste o doamna amabila si amuzata de situatie. Imi raspunde razand:

- Pai daca e celebra dubita, noi ce sa mai facem? Hi, hi!

- Nu puteti face nimic? Daca Primaria de sector nu, Politia Rutiera nu, eu unde sa mai sun ca sa dispara rabla aia de acolo?

- Si ziceti ca ati sunat peste tot? I-auzi, draga (i se adreseaza unei colege), unde sa sune? Stati sa caut pe aici ca sa va ajut, totusi, dar... nu, nu ne ocupam noi. Tot Primaria de sector, ei trebuie s-o ridice. Dar asta e numarul dumneavoastra de acasa?

- Da, de ce?

- Pai sa va sunam in caz ca aflam ceva, sa va spunem - asa ca sa ne interesam pentru dumneavoastra, chiar nu stiu cum sa procedam, ca nu m-am mai confruntat cu situatii din astea... Auziti, nici tigani nu aveti pe acolo sa-i sesizati? Hi, hi, hi! Ca aia fura toate capacele de canal, sa treaca si sa fure si masina asta...

Asa ca ma adresez pe aceasta cale domnului primar al sectorului 3, Robert Negoita, ca tot nu i-am simtit prezenta prin sector de cand s-a ales: domnule primar, aveti sansa nesperata de a va face remarcat in sectorul pe care-l administrati, dispuneti, domnule ridicarea dubitei de la Vitan, demonstrati ca sunteti mai bun decat vechiul Negoita! Colaborati cu colegii dumneavoastra de la alte sectoare (ca tot sunteti o alianta care conduceti Capitala) si imprumutati macar pentru cateva ore o platforma. O platim noi, locuitorii din Vitan, punem mana de la mana numai sa nu mai stea magaoaia acolo, monument al nepasarii autoritatilor locale din Bucuresti.

Citeste si comenteaza pe blogul Dollo zice bine