Liberalii nu sunt prea incantati de o eventuala fuziune cu partidul lui Gigi Becali cel putin nu inainte de alegerile parlamentare. Lideri Mircea Diaconu si Puiu Hasotti au declarat public ca nu este oportuna o astfel de idee. In schimb, vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu a evitat sa precizeze daca este impotriva unei fuziuni, precizand ca "ratiunea banilor nu ar trebui sa fie motivul unui astfel de demers". Europarlamentarul Gigi Becali a anuntat miercuri, in cadrul unei emisiuni la RTV ca a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu despre o fuziune PNG-PNL. Becali sustine ca i-a propus lui Antonescu ca sediul PNG in valoare de 1 milion de euro sa intre in proprietarea PNL in schimbul sustinerii pentru un nou mandat de europarlamentar.

"Nu a existat o discutie in forul de conducere, dar banuiesc ca nu a existat un for de conducere de cand a fost intalnirea aceasta(...) De regula gandesc de doua ori inainte de a face o astfel de afirmatie (...) Sub nicio forma nu facem o fuziune pentru un sediu, fie el si de un milion (de euro, n.r.). Nu e asta principalul argument.

Intr-adevar, in campanii e nevoie de fonduri si noi, PNL, chiar daca suntem un partid elitist, nu am fost niciodata experti in a atrage fonduri la fel ca celelalte partide mari din Romania, dar chiar si asa nici acesta nu este un argument convingator", a declarat vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu citat de agentia Mediafax.

Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca nu a existat in partid o informare in acest sens si ca singurul care ar putea da explicatii privind o eventuale negocieri cu PNG in acest sens este liderul PNL, Crin Antonescu.

"Au fost intrebari in partid zilele astea vis-a-vis de o eventuala fuziune insa, nu ni s-a comunicat nimic. Antonescu este cel care negociaza daca exista astfel de negocieri si ne anunta daca a decis o fuziune, deocamdata este plecat din tara", au explicat sursele citate.

Vicepresedintele PNL, Mircea Diaconu a declarat ca nu sustine ideea si ca nu-i plac "amestecurile si coktailurile de genul acesta".

Nici Puiu Hasotti nu este incantat de o astfel de fuziune dar lanseaza ideea ca decizia poate fi amanata pana dupa alegerile parlamentare. "Personal, dar e o chestie spusa la rece si pe picior, nu as fi foarte incantat de un asemenea gest politic din partea PNL, care sigur, se poate intampla sau nu se poate intampla. Eu cred ca negocierile, decizia trebuie luata dupa alegerile parlamentar

(...) Sigur ca voi avea si eu un vot, imi voi spune si eu un punct de vedere. In situatia in care partidul va hotari altfel, nu voi comenta in nici un fel, nu-mi voi exprima nemultumirea decat in cadrul partidului. Dar repet, asa la o privire rapida, as inclina sa nu fiu de acord cu o astfel de fuziune", a declarat Hasotti la RFI.

Europarlamentarul Gigi Becali a anuntat miercuri, in cadrul unei emisiuni la RTV, ca a initiat discutii pentru o fuziune PNG-PNL cu liderul PNL, Crin Antonescu. Totodata, Becali sustine ca i-a propus lui Antonescu ca sediul PNG in valoare de 1 milion de euro sa intre in proprietarea PNL in schimbul sustinerii pentru un nou mandat de europarlamentar.