"​Initiativa de Centru Dreapta" ar putea fi numele viitoarei aliante politice alcatuita din PDL, PNTCD, Noua Republica, Partidul Crestin Democrat si Initiativa de centru dreapta. Conducerea PDL si a PNTCD impreuna cu Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu si-au stabilit in acord pricincipiile si bazele platforme de centru dreapta, urmand ca in cursul saptamanii viitoare sa publice si manifestul. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca democrat-liberalii si viitorii parteneri politici au convenit criteriile de selectare a candidatiilor la alegerile parlementare si au infiintat o comisie care va analiza candidatii pe criteriile de integritate propuse de Monica Macovei. Totodata, Mihai Razvan Ungureanu intentioneaza sa se inscrie ca membru in Partidul Crestin Democrat, sustin sursele citate.

Aurelian Pavelescu (PNTCD), M.R. Ungureanu, Vasile Blaga, Monica Macovei, Mihail Neamtu Foto: Agerpres

Asa cum anunta fostul premier Mihai Razvan Ungureanu in urma cu o saptamana, in componenta platformei de dreapta vor face parte Partidul Democrat Liberal (PDL), Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), Noua Republica, Partidul Crestin Democrat si Initiativa de Centru Dreapta.

Alianta electorala va fi condusa de patru co-presedinti si va candida pe liste comune la alegerile parlamentare.

Saptamana viitoare urmeaza sa fie lansat public manifestul fortele de centru drepta, iar in septembrie va fi inregistrata alianta electorala si la tribunal.

  • Surse politicie au declarat pentru Hotnews.ro ca Mihai Razvan Ungureanu se va inscrie in urmatoarea perioada intr-un partid politic pentru a putea candida legal la alegerile parlamentare sub sigla viitoarei platforme de centru dreapta. Partidul Crestin Democrat este alegerea fostului premier, sustin sursele citate.

"Mihai Razvan Ungureanu trebuie a fie membru unui partid politic pentru a putea fi candidat in viitoare alianta electorala. Cum nu doreste sa se inscrie in PDL si nu mai exista timp efectiv pentru infiintarea unui nou partid politic se va inscrie intr-o formatiune politica deja infiintata, cum este Partidul Crestin Democrat", au explicat sursele Hotnews.ro.

Totodata, conducerea PDL alaturi de parteneri politici au stabilit ca viitorii candidati ai aliantei electorale pentru alegerile parlamentare sa fie nominalizati dupa mai multe etape. In prima instanta liderii de organizatii vor face propunerile de candidati catre conducerea centrala. Fiecare organizatie va face propunerile in functie de rezultatele obtinute la alegerile locale.

Candidatii propusi de catre organizatii vor fi testati in sondaje de catre conducerea centrala a aliantei care va testa prin intermediul sondajelor notorietatea acestora. Dupa rezultatele sondajelor, candidtii eligibili vor avea nevoie de validarea comisiei de integritate.

In ceea ce priveste numele, sigla si sloganul aliantei de centru dreapta exista mai multe variante luate in calcul. Sursele Hotnews.ro sutin ca cea mai vehiculata varianta pentru numele aliantei este "Initiativa de centru dreapta. Alte nume luate in calcul sunt: "Polul de Dreapta" si "Actiunea de Dreapta. Sigla viitoarei aliante ar putea fi cea a Partidului Populara European dar cu mici modificari: pe un fond alb, o inima albastra, inconjurata de stelute aurii.

Totodata o varianta de slogan propusa de Monica Macovei si Cristian Preda ar fi "Inima sus". Conducerea PDL va demara pe 26 august sondaje pentru testarea variantelor de titlu, sigla si slogan.