Care este programul zilnic al unui olimpic international la Matematica? Viitorul: in Romania sau afara? Care sunt tarele si plusurile sistemului romanesc de invatamant din perspectiva unor copii medaliati international? Despre toate acestea au discutat online elevii Radu Bumbacea, Octav Dragoi, Ioana Tamas si Stefan Ivanovici, membri ai lotului olimpic de matematica, alaturi de profesorul coordonator Radu Gologan.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

In perioada 4-16 iulie se va desfasura la Mar del Plata, Argentina, editia 2012 a Olimpiadei Internationale de Matematica. Lotul olimpic, condus de profesorul Radu Gologan, va reprezenta Romania la aceasta importanta competitie internationala.

CV Prof.Radu Gologan

Nascut in 1952 la Brasov.

Profesor universitar la Universitatea Politehnica Bucuresti si cercetator la Institutul de Matematica al Academiei Romane.

Coordonatorul olimpiadelor de matematica din 2000 si presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania din 2008.

Autor al peste 40 de articole de cercetare si peste 100 de indrumare de problem solving si matematica elementara. Autor si coautor la peste 20 de carti de specialitate si manuale.

CV Radu Bumbacea

Este elev in clasa a XII-a, Colegiul National Tudor Vianu Bucuresti. A castigat medalie de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Amsterdam 2012 si Kazakhstan 2011. Este castigator al olimpiadelor de matematica nationale incepand din clasa a VIII-a. Radu este Pasionat de literatura si stiinte si va studia la Cambridge.

CV Octav Dragoi

Este elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica, Bucuresti. Primele succese la matematica le-a realizat cand era elev in clasele elementare la Slobozia. A castigat olimpiada Nationala de Matematica in catva randuri incepand din clasa a VII-a. Este medaliat cu aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Amsterdam 2011 si la Balcaniada de Matematica din Turcia 2012. Octav este pasionat de chitara, informatica si electronica si isi va continua cursurile la Harvard.

CV Ioana Tamas

Este eleva in clasa a XII-a, Liceul International de Informatica, Bucuresti. S-a remarcat cand era eleva in gimnaziu la Scoala Generala nr 79, Bucuresti, pepiniera de olimpici la matematica. La Olimpiada Nationala de Matematica din acest an de la Constanta a catigat premiul "Laurentiu Panaitopol" ce se acorda pentru intreaga activitate de olimpic pe parcursul scolii. Ioana este pasionata de muzica, film, fotografie si calatorii.

CV Stefan Ivanovici

Este elev in clasa a XII-a, Liceul International de Informatica. Pasiunea pentru matematica a inceput de pe vremea claselor elementare la Bacau. A castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica di Kazakhstan, 2010.

CV Omer Cerrahoglu

Este elev in clasa a X-a la Colegiul National George Sincai, Baia Marea. La 14 ani castiga medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Bremen, 2009. Are un palmares impresionant de madalii de aur si argint la competitiile nationale si internationale de matematica si fizica. Pasionat de stiinte si filozofie.

CV Stefan Spataru

Este elev in clasa a IX-a, Liceul International de Informatica, Bucuresti. A fost indrumat in copilarie de familie si profesori de matematica din Alexandria. Mezinul echipei. Castigator al medaliei de aur la Balcaniada de Matematica, Turcia, 2012.

​Romtelecom sustine Lotul Olimpic de Matematica al Romaniei