"Toata tara ii va reprosa lui Victor Ponta ca n-a accepat pozitia de premier cand putea sa schimbe, presupus, lucrurile in bine", a declarat, la Discutia de Luni, Radu Magdin, unul dintre initiatorii miscarii Romania Noastra, lansata, vineri, de fostul presedinte PSD Mircea Geoana. Magdin a mai spus ca, din punctul sau de vedere, de consultant in comunicare, "presedintele Basescu, cu toate defectele sale si nu sunt un fan al lui, este foarte tare din punctul de vedere al strategiei politice. (...) Este foarte iscusit in a arunca capcane oponentilor sai. Este foarte bun". Radu Magdin crede ca, prin declaratia facuta de Traian Basescu duminica seara la B1TV, seful statului a ocupat agenda publica si ca probeaza astfel o "capacitate extraordinara" de a o controla.

Radu Magdin in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Asculta integral interviul cu Radu Magdin (27 min) despre Miscarea Romania Noastra

Descarca fisierul audio in format MP3

Cele mai importante declaratii facute de Radu Magdin la Discutia de Luni:

  • O impresie de consultant in comunicare: Cred ca presedintele Basescu, cu toate defectele sale si nu sunt un fan al lui, este foarte tare din punctul de vedere al strategiei politice. Pana cand isi va gasi adversari pe masura, ma tem ca toti isi vor gasi adversari pe masura, ma tem ca toti vor avea probleme pe banda rulanta. Este foarte iscusit in a arunca capcane oponentilor sai. Este foarte bun.
  • In momentul de fata, toata tara ii va reprosa lui Victor Ponta ca n-a acceptat pozitia de premier cand putea sa schimbe, presupus, lucrurile in bine. Insa sa nu uitam ca-i foarte greu sa schimbi lucrurile in bine cand nu ai o majoritate. Si, automat, chiar daca ai prelua functia de premier, ai avea probleme cu constituirea acelei majoritati deci ai fi implicit pana la alegeri la mana presedintelui. 
  • In orice caz, nu se poate spune ca presedintele nu-i iscusit. Cert este ca iata, agenda publica este ocupata cu o tema pe care el o initiaza. Daca vorbim de iscusime, vorbim de capacitatea extraordinara de a controla agenda publica. Rar i se intampla sa fie defensiv la aceasta, mai degraba reuseste sa spuna la momentul potrivit, cu instrumentele potrivite.

  • Romanii vor avea o surpriza foarte placuta de pe urma lui Mircea Geoana. Pe cat am apucat sa interactionez in ultimele doua-trei saptamani, in pregatirea lansarii miscarii, va pot spune ca am descoperit o persoana matura, o persoana care a invatat foarte mult din greselile sale din trecut, un om foarte motivat, un om care, zic eu este foarte curajos care a decis, in ciuda traditiei romanesti ca odata ce te-ai dus in jos in jos ramai, a decis sa lupte, sa o ia de la capat. Sa incerce sa faca un proiect fara utilitate politica imediata, sa incerce chiar si cu riscul misto-ului unora ca s-a facut ONG-ist, omul asta merge mai departe. Si cred ca asta este de respectat. Vad un om prezidentiabil, vad un om care e pe gustul meu.
  • Despre viitorul Miscarii Romania Noastra: Brat politic ce poate insemna? O serie de oameni, din cadrul sau din afara miscarii, care sa-si doreasca sa creeze un vehicul politic. Cred ca acest vehicul politic, daca este sa fie facut, este facut pe perioada medie si lunga. Cu posibilitatea ca unii dintre respectivii oameni sa candideze si in acest an. Pentru ca nu poti candida la alegeri daca nu esti constituit cu sase luni inainte ca partid. A, ca poti face diferite alte lucruri, ca poti sa ai candidati independenti, asta-i partea a doua.

Nota: Asculta integral interviul cu Radu Magdin despre Miscarea Romania Noastra, lansata de Mircea Geoana. Cui se adreseaza si ce-si propune. Discutia de Luni poate fi ascultata si pe frecventele Radio France International (Bucuresti - 93, 5 FM) incepand cu ora 19.10