Padurea amazoniana, golful Halong din Vietnam si cascada Iguazu, aflata in Argentina, au fost alese printre cele sapte minuni ale naturii intr-o lista provizorie, potrivit organizatorilor unui sondaj de opinie desfasurat la nivel mondial si citat de AFP. Rezultatele finale ale sondajului realizat de fundatia New7Wonders vor fi anuntate la inceputul anului 2012.

Halong BayFoto: New7Wonders

Celelalte minuni ale naturii au fost desemnate insula Jeju din Coreea de Sud, Parcul National Komodo din Indonezia, fluviul subteran Puerto Princesa din Filipine si Table Mountain din Africa de Sud.

Fundatia elvetiana a anuntat ca rezultatele sunt provizorii, iar clasamentul final, ce va fi prezentat la inceputul anului 2012, ar putea suferi modificari.

Printre "minunile naturii" care nu au reusit sa intre in clasament se numara muntele Kilimanjaro din Tanzania, Marea Moarta si Marele Canion din SUA.

AFP precizeaza ca sondajul de opinie realizat de fundatia elvetiana New7Wonders a generat un mare interes, mobilizand numeroase celebritati din intreaga lume, intre care fotbalistul argentinan Lionel Messi. Vedeta de la FC Barcelona a cerut fanilor sai sa voteze cascada Iguazu din tara sa natala.

Rezultatele anuntate vineri seara au venit la finalul unui proces de durara, desfasurat intre decembrie 2007 si iulie 2009, in timpul caruia cetatenii din intreaga lume au fost rugati sa numeasca "minunile naturii".

Peste un milion de voturi au fost numarate pentru a reduce numarul candidaturilor de la 440 la 77.

Ulterior, un grup de experti a ales 28 de locuri considerate "minuni ale naturii", din care oricine a putut selecta lista finala a celor sapte finaliste.

New7Wonders a fost infiintata in 2001 de regizorul Bernard Weber in Zurich, fiind bazata pe aceleasi principii care au stat la originea celor sapte minuni ale lumii antice.

New7Wonders va anunta la 1 ianuarie 2012 rezultatele unui nou sondaj: cele mai importante sapte orase de pe glob.

Vezi anuntul facut de fundatia elvetiana: