Discutia de Luni. O emisiune HotNews.ro - RFI

AUDIO VIDEO Unde a gresit Traian Basescu cand a criticat Justitia. Ce spun presedintele CSM, Horatiu Dumbrava si Laura Stefan, expert anticoruptie

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 7 noiembrie 2011, 19:49 Actualitate | Esenţial


Laura Stefan
Foto: Hotnews
Presedintele Traian Basescu a avut dreptate cand a criticat modul in care justitia a tratat problema salarizarii, dar a gresit atunci cand a declarat ca justitia nu are dreptul sa stabileasca castigatorul unei licitatii, a declarat Laura Stefan, expert anticoruptie, la Discutia de Luni. Stefan a mai spus ca are indoieli ca oficialii europeni ar fi avertizat autoritatile ca vor sista finantarile daca justitia va evalua achizitiile publice, asa cum a sustinut seful statului pe 3 noiembrie intr-un discurs la Ministerul Justitiei. Laura Stefan mai crede ca exista pericolul contaminarii, adica o critica eronata risca sa puna in discutie si celelalte critici.
 • Horatius Dumbrava: Exista un lant trofic in care sunt responsabili si altii pentru aceste doua miliarde de euro. Pentru ca intr-adevar, este o suma imensa: doua miliarde de euro cu titlu de creante catre bugetari.
Asculta interviul integral cu Laura Stefan si Horatiu Dumbrava

 
 • Traian Basescu, despre scrisoarea de la Bruxelles si dreptul justitiei de a evalua achizitiile publice. Chiar ieri s-a primit o scrisoare legata de o licitatie pentru un tronson de autostrada. A spus: "Da, daca asa a spus justitia, finantati din bani de la buget, dar nu cu bani europeni". Este a doua astfel de reactie a Comisiei Europene in timp foarte scurt. Deci, si justitia trebuie sa inteleaga ca nu se poate substitui la nesfarsit Executivului. (...) Avem un caz acum, un contract pe Coridorul IV, care desi la instantele administrative i s-a respins contestatia, s-a dus in instanta, a gasit un judecator care a spus "Da, Gigel, tu esti castigatorul!" si Bruxellesul a spus "Nu. Spalati-va pe cap cu castigatori stabiliti in felul acesta.
 • Traian Basescu, despre modul in care instantele au tratat problema salariilor bugetarilor: O tara care se imprumuta ca sa-si asigure costurile, de unde credeti ca scoate 9 miliarde de lei maine ca sa respecte hotararile judecatoresti, mai ales ca perspectiva nu este ca suntem aici si s-a terminat. Nu. Este o veselie totala. De unde scoate Guvernul 9 miliarde de lei ca sa-si arate respectul pentru hotararile justitiei? Poate indicati si sursa, ca asa spune in Constitutie, cine da, cine afecteaza bugetul de stat indica sursa(...) Sigur, putem merge la punerea lor in executare, blocam toate institutiile statului, de la Ministerul Justitiei pana la ultima primarie. Unde este ratiunea acestui mod de a proceda? Punerea continua a statului in dificultate de fapt nu asta se intampla, punerea statului in dificultate, ci se intampla nerespectarea hotararilor judecatoresti pentru ca nu exista solutie de respectare a lor.
Cele mai importante declaratii facute de Horatiu Dumbrava si Laura Stefan la Discutia de Luni:
 • Laura Stefan: Presedintele nu doar are voie, are obligatia sa puna in discutie toate aceste teme mari pentru societatea romaneasca. Faptul ca le pune in discutie nu inseamna ca are dreptate pe toate punctele pe care le ridica. De exemplu, in materia drepturilor salariale, cred ca presedintele are dreptate atunci cand spune ca rolul justitiei este de a aplica legile, nu de a modifica legile. Nu doar presedintele Romaniei spune asta, ci si Curtea Constitutionala, care ne-a anuntat atunci cand a fost acea dezbatere ampla despre drepturile magistratilor, care au fost crescute de colegii lor judecatori, si-au marit singuri salariile. Curtea Constitutionala a spus ca in acea situatie justitia isi depaseste practic mandatul constitutional si se comporta ca legislativ. Deci pe acest aspect cred ca presedintele are dreptate.
 • Daca vorbim de cealalta chestiune, si anume problematica achizitiilor publice, acolo as tinde sa am alta opinie decat presedintele. Adica legislatia romaneasca este un copy-paste al legislatiei europene in materie de achizitii publice. Peste tot in lumea aceasta actele administratiei sunt verificate de sistemul judiciar. Este important sa avem aceasta verificare facuta de un judecator pe procedura achizitiilor publice.
 • In 1995, cand presedintele iesea si spunea: de maine veti face asa, tot sistemul judiciar urma aceasta indicatie. Pentru ca era probabil mai aservit politic. In acest moment, sistemul de numire in functiile de la Inalta Curte, de exemplu, nu mai este in mana politicienilor. Romania s-a schimbat. Sistemul judiciar are o independenta mult mai mare, si asta o vedem tocmai prin aceste hotarari. Uitati-va ca au existat critici nenumarate la adresa judecatorilor cu privire la multiple aspecte, dar asta nu a schimbat neaparat practica instantelor judecatoresti. • Spun ca este obligatoriu ca sistemul judiciar sa inteleaga ca deciziile judecatoresti definitive pot fi discutate de catre oricine. De catre jurnalisti, de catre cetateni, de catre politicieni. Important este ca din aceasta dezbatere sa vedem daca nu cumva gresim.
 • Cred ca nu suntem o societate asezata si cred ca doar in societatile asezate putem vorbi de liniste care sa faca bine sistemului. Romania nu este acolo inca si cred ca tot ce s-a intamplat de bine in aceasta tara s-a intamplat ca urmare a unor dispute. Cred ca n-ar trebui sa ne temem atat de aceste dispute. Sigur, nici mie nu-mi place tonul care se foloseste, nici din partea sistemului judiciar, nici din partea presedintelui.
 • Horatiu Dumbrava, presedintele CSM: N-as fi intru totul de acord cu doamna Stefan. Eu cred ca e nevoie de a discuta institutional pe fiecare chestiune in parte. Sigur, pot fi ingrijorari, pe care sigur CSM e dator sa le analizeze. Iar analiza nu se face intr-o atmosfera de emotie, pentru ca astfel de emotii negative pot sa dauneze intregii societati. Nu cred ca societatea romaneasca ar avea de castigat din astfel de dispute.
 • Astfel de ingrijorari sunt normale si firesti intr-o societate democratica. Totusi, rugamintea pe care o adresez e atunci cand se fac astfel de afirmatii, aceste autoritati sa fie cat se poate de atente la mesajul in sine. Pentru ca ar putea sa fie vorba de fapt de alta situatie decat ca judecatorul ar fi vinovat.
 • In mod cert, la Bruxelles nu se pune problema asa. Comisia Europeana a si aprobat aceste sume de bani care urmeaza a fi alocate statului roman. Dar depinde de statul roman cum reuseste sa atraga aceste sume de bani. Sigur, afirmatia nu a fost intru totul corecta. Pentru ca acel judecator nu a dat altcuiva contractul, ci a dispus prin hotararea judecatoreasca o reevaluare a ofertelor. Eu atat pot sa spun: ar fi foarte bine daca am fi foarte atenti, pentru ca iata presa a reflectat cu totul altceva. Comisia Europeana a spus ca nu, nu e vorba de a retrage banii Romaniei.
 • Sigur, s-ar putea si sistemul sa aiba o anumita responsabilitate. Exista un lant trofic in care sunt responsabili si altii pentru aceste doua miliarde de euro. Pentru ca, intr-adevar, este o suma imensa: doua miliarde de euro cu titlu de creante catre bugetari.
 • Aceste hotarari trebuie puse in executare. Pentru ca ele au tinut cont de o legislatie deficitara si s-a dat dreptate acelor bugetari care au cerut dreptate in justitie. Sigur, modalitatea in care se va pune in executare aceste hotarari judecatoresti apartine guvernului si in final parlamentului. Dar trebuie sa recunosc ca este o suma imensa, doua miliarde de euro intr-adevar ar pune in dificultate Romania in acest moment. Imi pare rau, solutia este in alta parte. Decizia apartine altcuiva. • Laura Stefan: Mie mi se pare ca asta este esenta institutiei prezidentiale in Romania. Presedintele pune in discutie lucruri: pune in discutie justitia, pune in discutie Parlamentul, pune in discutie executivul. Pana acolo unde se iau masuri in societatea romaneasca de catre institutiiile competente. Traian Basescu nu are alte instrumente. Traian Basescu nu poate decat sa vina si sa puna pe masa problema. Eu, ca cetatean, sunt bucuroasa ca presedintele pune in discutie aceste chestiuni. Chiar daca din postura mea de specialist pe anumite chestiuni pot sa spun ca am alta parere decat presedintele Romaniei.
 • Adica as fi foarte interesata sa vad acea scrisoare de la Bruxelles. Am mari semne de intrebare si indoieli ca Bruxellesul poate sa spuna: Nu mai lasati justitia sa verifice felul in care achiziile publice se fac. Traian Basescu nu cred ca a incalcat Constitutia, cred ca e nevoie ca toate problemele din societatea romaneasca trebuie discutate deschis.
 • Traian Basescu trebuie contrazis, nu trebuie amenintat. Nu trebuie victimizat ca vorbeste despre probleme. Traian Basescu are dreptul ca orice cetatean roman sa discute aceste chestiuni. Iar din pozitia lui de presedinte are chiar obligatia.
 • Cred ca mai exista un pericol: pericolul de contaminare. Adica, atunci cand aduci o critica eronata, faptul ca aceasta critica a fost eronata se repercuteaza asupra perceptiei publice cu privire la celelalte critici. Eu cred ca presedintele a avut dreptate cand a vorbit despre salarizare. Dar cand pui doua oua si unu-i stricat si unu-i bun in aceeasi maioneza, s-ar putea ca maioneza sa se strice. De aceea mi se pare important ca la acest nivel cred ca ar trebui sa ne alegem razboaiele. Eu abia astept sa vad acea hartie de la Comisia Europeana in care ni se spune ca justitia n-ar trebui sa aiba dreptul sa evalueze achizitiile publice. Eu personal ma indoiesc ca aceasta este formularea din scrisoarea Comisiei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2841 vizualizari

 • +10 (16 voturi)    
  justitia rromana = coruptie (Luni, 7 noiembrie 2011, 20:43)

  dann [anonim]

  Nu a gresit niciunde. Are dreptate! Judecatorii nu sunt in stare sa se ocupe de cauzele de care ar trebui sa se ocupe si vin sa-si dea cu parerea despre pensii, buget si alte chestii economice.

  Primadata sa-si rezolve treburile pentru care sunt platiti (si sunt platiti BIIIIINEEEEEEEEEEE de tot). Ca pana una alta suntem tara cu cele mai multe cazuri pierdute la tribunalul de la Haga. Cazuri pentru care platim sute de milioane de dolari. si asta doar pentru ca judecatorii au luat mita ca sa solutioneze cazul in favoarea celor ce NU aveau dreptate.

  Justitia e de departe alaturi de militie, cel mai corupt domeniu din rromania.
  • +3 (5 voturi)    
   coruptie (Luni, 7 noiembrie 2011, 23:49)

   lol [anonim] i-a raspuns lui dann

   ...o fi si coruptie, dar dupa parerea mea multele cazuri pierdute de statul roman se datoreaza cu precadere neputintei sistemului judiciar si mai putin coruptiei.
 • +13 (17 voturi)    
  De ce a gresit? Ca a spus adevarul? (Luni, 7 noiembrie 2011, 20:47)

  dan [anonim]

  Toti romanii cred ca judecatorii romani sunt corupti.

  Felicitari lui Basescu ca are curajul sa spuna asta raspicat in timp ce politicienii tac malc pentru ca se stiu cu dosare.

  De asta este presedinte ca sa spuna adevarul, si ce crede poporul, nu clanurile de judecatori corupti. Dar adevarul doare, asta e problema!
 • -7 (9 voturi)    
  ma indoiesc eu ca scrisoarea aia exista !!!!!!!!! (Luni, 7 noiembrie 2011, 20:47)

  costica [anonim]

  Ar fi prezentat-o autoritatile cumva, nu rata TB momentul sa atace !!!
  El oricum a atacat pe toata lumea, de la amaratii de pensionari la judecatori, toate categoriile profesionale si sociale le-a facut praf prezidential !!!Toti sunt cu bube-n cap, numai Presedintele e curat ca lacrima portocalie !!!!!!!!!!
  • +15 (17 voturi)    
   Te deranjeaza ca TB ataca judecatorii corupti? (Luni, 7 noiembrie 2011, 20:53)

   dan [anonim] i-a raspuns lui costica

   pe mine nu ma deranjeaza si cred ca nici pe vre-o 19 milioane de romani :))

   sau nu-mi spune, nu stiai ca romanii cred ca judecatorii romani sunt corupti?!
   • -9 (9 voturi)    
    dar, spune-mi ce cred romanii despre Basescu? (Luni, 7 noiembrie 2011, 22:00)

    costica [anonim] i-a raspuns lui dan

    Ca tot stii tu ce cred romanii despre judecatori !!!(In alea 19 milioane de care vorbesti tu intra si bebelusii ca atatia suntem cu totii, asa cum arata ultimul recensamant ??!!)
    Ce cred azi MAJORITATEA romanilor(aia 19 milioane, pentru ca despre Basescu stiu si bebelusii muuulte, mai ales dupa cat de BINE traiesc!!) despre Traian Basescu ?!
   • +2 (2 voturi)    
    eu nu stiam.. (Luni, 7 noiembrie 2011, 23:51)

    hmm [anonim] i-a raspuns lui dan

    nu stiam ca judecatorii romani sunt corupti. Stiam doar ca unii judecatori romani sunt corupti. Dar daca nu avem nevoie de ei deloc putem sa le dam liber la toti deopotriva, ce mare lucru poate sa se intample?
   • -1 (1 vot)    
    tb (Marţi, 8 noiembrie 2011, 9:56)

    take [anonim] i-a raspuns lui dan

    19 mil!? Cred ca doar o parte din cei ce comenteaza pe hotn. sunt de parerea ta,in rest... .Eu,ca cetatean oarecare,pot sa-l bag in...,dar el ,ca presedinte nu se poate exprima asa. Este unul din neajunsurile functiei,ce sa-i faci.
 • -4 (10 voturi)    
  Baselu' (Luni, 7 noiembrie 2011, 20:52)

  evoque [utilizator]

  Presedintele incearca sa manipuleze opinia publica in ce priveste licitatiile respective si este cu atat mai ordinar cu cat fiind fost ministru la transporturilor cunoaste foarte bine cum se organizeaza licitatiile.
  In mod normal orice proiect are finantarea aprobata inainte de a se lansa procedura de achizitie.
  Asa ca a spus o minciuna mai mare decat cotroceniu.
  Pe de alta parte sunt si situatii in care cnadnr-ul poate sa inceapa o procedura de achizitie fara sa aiba finantare, lucru facut in fapt degeaba.
  Deci comisia europeana nu avea cum sa spuna ca ar retrage banii de la nu stiu ce tronson cand de fapt ei au aprobat finantarea inainte de procedura de achizitie si mai ales cand vin si sustin ca nu fac asa ceva.
  Mai minte lumea herr prezident dar nici chiar asa.
  • +6 (8 voturi)    
   Te inseli (Luni, 7 noiembrie 2011, 21:37)

   No [anonim] i-a raspuns lui evoque

   Comisia europeana poate sa retraga banii in orice faza inclusiv dupa ce a platit deja si lucrarea este terminata
   • -5 (7 voturi)    
    @ no (Luni, 7 noiembrie 2011, 21:55)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui No

    Da este si asta posibil dar in situatii destul de delicate si apoi lucrurile sunt mult prea complexe si oricum nu schimba minciuna prezidentiala.
  • +3 (5 voturi)    
   Mafia din Romania. (Luni, 7 noiembrie 2011, 21:55)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui evoque

   Sa institutionalizat in justitie.Cu pensii si salartii cu mult peste posibilitatile Romaniei,in discordanta fata de ceilalti salariati si pensionari.Un fost sef de politie la luat gura pe dinainte si a spus ca cele mai multe situatii cand se dau bani cu camata ,sunt cazuri de procurori si judecatori.Sa-i vezi pe procurori si judecatori cum joaca barbut in case clandestine impreuna cu clanuri de infractori.Bine,participa de multe ori si politisti la astfel de distractii.Si atunci ,cum sa nu-si faca de cap unii infractori,cand au politia,procuratira si justitia la mana.De obicei au avut grija sa filmeze ca sa poata santaja.Daca presedintele nu are voie sa o spunba,cine are curajul sa vorbeasca fara a avea un accident.Eu cred ca reactia virulenta este datorata faptului csa Basescu a pus degetul pe rana.Sunt convins ca Basescu are si alte informatii pe care le va dezvalui la timpul lor,incat societatea romaneasca sa se curete de lepre.
 • +8 (12 voturi)    
  Degradare sociala ,degradare morala (Luni, 7 noiembrie 2011, 21:06)

  DEMA GOGU' [anonim]

  Cand te uiti in tara vezi numai degradare morala peste tot.Pensionarii care au pensii luate pe acte medicale false,sefii de post corupti ,aproape inamovibili,primarii lacomi ,hoti si aroganti,...si nu in ultimul rand ,clanurile mafiote din care fac parte 90%din magistrati.In conditiile astea ,pe care nu le poate nega nimeni,Basescu era chiar obligat sa atraga atentia.Este vorba de probleme reale care trebuie spuse in primul rand de PRESEDINTE!
 • -1 (7 voturi)    
  Scrisoarea... e pierduta sau nu e pierduta? (Luni, 7 noiembrie 2011, 21:25)

  Momarlanu [anonim]

  Domnilor ziaristi , postaci si ...celelalte
  Ce discutii si dezbaterile lui peste indrazniti sa mai faceti dupa 22 de ani de la 1989,? Tot dupa ureche? dupa presupuneri sau cum?
  Nu se pune asa problema in fata opiniei publice, doar daca ne considerati ca tampiti pe toti de-a valma !! Scrisoarea trebuia vazuta prima data cu ochii celui care a pus la cale aceasta discutie de 3 lulele pe marginea unei probleme f grave in tara asta:JUSTITIA!! Exista sau nu exista? A vazut-o cineva sau nu? Ce se spune exact acolo , ma rog frumos? In astfel de "chestii' nu se merge pe variantele "se banuie" se presupune" ma indoiesc"!! Cand dumnezeu invatati sa faceti odata presa adevarata, mai baieti?
 • +3 (5 voturi)    
  Separarea puterilor (Luni, 7 noiembrie 2011, 22:14)

  calin [anonim]

  Mi se pare ca acum in Romania justita taie si spanzura. Mi se pare corect ca justitia sa spuna cel mult "da, licitatia a fost trucata/gresita si trebuie reluata". In nici un caz justitia nu poate sa decida cine este castigatorul. Daca mai face un al treilea participant contestatie ce se inatmpla???
 • +3 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 noiembrie 2011, 22:23)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  m-as insura dar n-am cu cine... (Luni, 7 noiembrie 2011, 23:49)

  fara [anonim]

  justitia, magistratii, trebuie sa inteleaga ca si-au pierdut total credibilitatea, orice pozitie ar avea este doar o farsa si sfidare la adresa cetatenilor pe care ii ia de fraieri... institutia judecatorilor este asimilata cu infractorii institutionalizati. 100% din deciziile judecatoresti finale sunt in favoarea infractorilor.. ce ar mai fi de spus???.. dictatura nu e la basescu, ci la justitie, in tribunale.. escrocii astia sunt in stare, capabili, si au puterea, de a distruge viata oricarui om din romania sau de a scoate basma curata si pe cel mai inrait terorist, dusman al tarii, prin deciziile pe care le iau... si nu dau socoteala nimanui...
 • +1 (3 voturi)    
  Omerta – Codul Tacerii (Luni, 7 noiembrie 2011, 23:54)

  zexe [anonim]

  Justitia, ultima frontiera! Domnilor, daca numai presedintele ar fi incercat sa atraga atentia asupra "deranjametelor" din justitie, as fi inteles. Dar cand aceste semnale de alarma sunt trase din sediul ambasadelor straine, din sediul Comunitatii Europene, de noi, persoane civile, ei bine, Justitia ar trebui sa isi plece capul in pamant si sa crape de rusine. Pentru ca Justitia nu isi este siesi raspunzatoare, Justitia este parte a statului Roman, adica partea stricata despre care vorbim. Presa noastra vorbeste, presa straina vorbeste, Comunitatea Europeana vorbeste, noi cu totii vorbim de ani buni de zile despre aceasta "dreptate" impartita intr-un dispret total fata de actul de justitie, un dispret precum cel al Judecătoarei Elena Turcu. Sa tacem? De ce sa tacem?
 • 0 (0 voturi)    
  cam tras de păr d-nă Stefan (Marţi, 8 noiembrie 2011, 1:12)

  eugen [anonim]

  în 2008, când trebuia ales presedintele a fost posibil să ne împrumutăm și să plătim un an si jumătate salarii. Asa cum atunci nu s-a considerat imposibil împrumutul dar s-a considerat imposibilă modificarea legii pentru scăderea salariilor de dragul realegerii presedintelui chiar dacă în parlament presedintele avea supermajoritate cu psd-ul, tot asa astăzi presedintele ar trebui să pună un prim ministru a cărui sustinere în parlament să-i permită schimbarea legilor astfel încât statul să poată plăti. Legea care riscă să ne bage în faliment trebuie schimbată în parlament. La propunerea unui prim ministru sustinut de majoritate. Nu există majoritate deci nu respectăm legea în vigoare... bravo d-na Stefan. Faină logică... Cam greu i-ati scos cămasa presedintelui care tocmai el, de dragul realegerii a dat legi imposibil de respectat. Acum cereti judecătorilor indulgentă. Puterea judecătorească prin curtea constituțională și-a corectat decizia gresită a unei instante inferioare atunci când si-au dat judecătorii salarii. Ce nevoie era de presedinte si de ce e motivată interventia lui când justitia s-a autocorectat?
  • 0 (0 voturi)    
   Justitia are si fani :) (Marţi, 8 noiembrie 2011, 5:29)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui eugen

   Bravo domnule, sunteti un fan inrait al justitiei din RO. Nu va doresc sa aveti sansa de a va intalni fata in fata cu aceasta.

   Numai bine!
 • 0 (0 voturi)    
  Dar daca (Marţi, 8 noiembrie 2011, 7:56)

  B.F. [anonim]

  Justiţia ar trebui să ne apere de funcţionarul corupt care aranjează o licitaţie pentru o şpagă şi orice act administrativ trebuie verificat de justiţie. Dar dacă şpaga este luată de judecător şi o licitaţie făcută corect este atribuită unei alte firme? Toată lumea se leagă de principii dar nu se analizează cazul concret. Nu am văzut pe nimeni ca în cazul licitaţiei respective să analizeze cele două oferte în paralel. Este bine să se vadă şi scrisoarea de la Bruxelles dar şi dosarul şi motivaţia instanţei.
 • 0 (0 voturi)    
  critici la adresa justitiei (Marţi, 8 noiembrie 2011, 8:31)

  mail_me4free [utilizator]

  Trebuia sa atasez neaparat asta. A se vedea la ce "performante" ajung justitiabilii de la noi si de ce 'pregatire de inalt nivel", dispui ca si judecator, a carui rol este sa cunoasca legea...parca?? nu stiu sigur:))
  http://www.stiridecluj.ro/social/dezastru-la-cluj-la-examenul-de-primire-in-barou-un-judecator-cu-25-de-ani-vechime-a-picat
  P.S Si d-le Tapalaga ...DA, sa stiti, Presedinte sau nu, cu totii avem voie sa criticam justitia cand nu isi face treaba. Asta ca sa va mai raspunda cineva la intrebarea aia.
 • 0 (0 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 8 noiembrie 2011, 12:54)

  Erasm [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  justitia romana (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:35)

  pictorul 52 [anonim]

  Daca judecatorii sunt specialisti in acest domeniu atunci sa numeasca de fiecare data aleatoriu un judecator in cadrul acestor foruri ce aproba aceste licitatii.
 • 0 (0 voturi)    
  justitia romana (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:45)

  pictorul 52 [anonim]

  Un apel tuturor cekor ce posteaza.
  postati fiecare cea ce stiti despre un caz de coruptie in randul judecatorilor;Sa vedem cate cazuri ies intr-o saptamana.Eu asa cum am mai spus si in alta parte cunosc situatie a unei judecatoare actuale care ptr.a ajunge in magistratura dupa absolvirea dreptului a trebuit sa plateasca la momentul respectiv bani(15000$)prin cunostinta indirecta ministrului justitiei la acel moment Rodica Stanoiu.
  Avand un nr aproximativ de postari pe perioada de o saptamana putem realiza real care este nivelul coruptiei in justitie


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by