"Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) este prima institutie din Romania cu servicii deconcentrate care se reorganizeaza pe structura regiunilor de dezvoltare, in locul celei pe judete", a anuntat Elena Udrea. Ministrul Dezvoltarii (in subordinea caruia functioneaza ISC) sustine ca masura "vizeaza eficientizarea activitatii institutiei".

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 2 noiembrie 2011, Ordonanta de urgenta pentru modificarea OG nr. 63/2001 privind infiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii - I.S.C.

Prin actul normativ se are in vedere infiintarea directiilor regionale in constructii prin reorganizarea inspectoratelor judetene in constructii, pe structura regiunilor de dezvoltare.

Actuala forma de organizare in teritoriu a Inspectoratului de Stat in Constructii -I.S.C., in inspectorate judetene in constructii, are 41 de inspectorate judetene in constructii, plus Inspectoratul in Constructii Bucuresti, cu organizare si aparate proprii de conducere.

Masurile de reorganizare vor conduce la reducerea a 125 de posturi de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere si 65 de posturi de executie.

Cele sapte directii regionale in constructii si Directia Regionala in Constructii Bucuresti - Ilfov vor fi organizate astfel:

  • Directia Regionala in Constructii Nord - Est va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Vaslui si Neamt. Va avea sediul in municipiul Iasi si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Botosani, Suceava, Bacau, Vaslui si Piatra Neamt.
  • Directia Regionala in Constructii Sud - Est va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Constanta, Buzau, Braila, Galati, Tulcea si Vrancea. Va avea sediul in municipiul Constanta si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Buzau, Braila, Galati, Tulcea si Focsani.
  • Directia Regionala in Constructii Sud - Muntenia va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Prahova, Arges, Dambovita, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman. Va avea sediul in municipiul Ploiesti si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Pitesti, Targoviste, Slobozia, Calarasi, Giurgiu si Alexandria.
  • Directia Regionala in Constructii Sud Vest - Oltenia va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea. Va avea sediul in municipiul Craiova si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Targu - Jiu, Drobeta - Turnu Severin, Slatina si Ramnicu Valcea.
  • Directia Regionala in Constructii Vest va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Timis, Arad, Hunedoara si Caras Severin. Va avea sediul in Municipiul Timisoara si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Arad, Hunedoara si Resita.
  • Directia Regionala in Constructii Nord Vest va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Cluj, Bihor, Bistrita - Nasaud, Maramures, Satu - Mare si Salaj. Va avea sediul in municipiul Cluj - Napoca si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Oradea, Bistrita, Baia Mare, Satu Mare si Zalau.
  • Directia Regionala in Constructii Centru va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Brasov, Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Va avea sediul in municipiul Brasov si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Alba - Iulia, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Mures si Sibiu.
  • Directia Regionala in Constructii Bucuresti - Ilfov va comasa Inspectoratul in Constructii Bucuresti si Inspectoratul Judetean in Constructii Ilfov si va avea sediul in municipiul Bucuresti.