Un caine din rasa Beagle, aflat intr-un adapost pentru animale din statul american Alabama, este considerat foarte norocos dupa ce a reusit sa iasa in viata din camera de gazare unde fusese dus pentru a fi eutanasiat, transmite NBC. Daniel, care cantareste circa 10 kilograme, a fost mutat intre timp intr-un adapost din Rockaway (New Jersey), urmand sa fie dat spre adoptie.

Daniel, un patruped norocosFoto: Captura NBC

Daniel si alti 17 caini pe care nu-i revendicase nimeni au fost dusi intr-o camera special amenajata din adapostul aflat in Florence (Alabama), pentru a fi eutanasiati. In camera de cazera este pompat monoxid de carbon, iar animalele sunt sufocate.

Dupa un ciclu programat de 17 minute, Daniel a fost singurul catel care a supravietuit in mod miraculos, el "dand din coada" cand ne-a vazut, a declarat Vincent Grasso, un oficial din domeniul protectiei animalelor. Conform politicii adapostului, cainele care supravietuieste va primi "o a doua sansa".

Un purtator de cuvant al municipalitatii, Phil Stevenson, a spus ca nimeni nu stie cum a reusit sa supravietuiasca Daniel, insa a adaugat ca alte trei animale au reusit sa scape in viata din camera de gazare in ultimii 12 ani.

Daniel a fost dus intre timp intr-un adapost din Rockaway (New Jersey), urmand sa fie dat spre adoptie. The New Jersey Star Ledger a scris ca patrupedul a fost dus in New Jersey cu ajutorul celor din Pilots N Paws, o retea de piloti care participa in mod voluntar la relocarea animalelor abandonate.

The Humane Society estimeaza ca intre sase si opt milioane de animale ajung in adaposturi in fiecare an in SUA, iar trei-patru milioane dintre ele sunt eutanasiate.

NBC scrie ca multe state americane, inclusiv Alabama, au interzis camerele de gazare pentru animale. Legea va intra in vigoare anul viitor.

Organizatiile pentru apararea drepturilor animalelor afirma ca povestea supravietuirii lui Daniel va ajuta la popularizarea campaniei de interzicere a camerelor de gazare pentru animalele fara stapan.

View more videos at: http://nbcnewyork.com.