"S-a stabilit ca trei sectoare vor avea candidati de la PSD si trei de la ACD. Stim ca va candida la sectorul 1, Andrei Chiliman, la sectorul 4 Popescu-Piedone si la sectorul 5 Marian Vanghelie. Deci sunt trei sectoare in discutie. S-a dat drumul la sondajele de opinie la nivel de sectoare si se vom vedea rezultatele saptamana viitoare probabil", a declarat Miron Mitrea la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI. Mitrea a mai spus ca USL masoara in sondaje doua persoane pentru sectorul 3: PSD pe actualul deputat Robert Negoita iar PNL pe actualul senator Mircea Diaconu.

Miron Mitrea in studioul HotNews.roFoto: Hotnews
  • Mitrea: Victor Ponta va coordona conducerea interimara a PSD Bucuresti pana dupa alegeri

Miron Mitrea, coordonatorul campaniei PSD pe Bucuresti a declarat, la Discutia de Luni, ca organizatia PSD Bucuresti va fi condusa pana dupa alegerile locale din 2012 de actualul comitet interimar, in fruntea caruia se afla presedintele partidului, Victor Ponta. Mitrea a mai spus ca nu se vor mai organiza alegeri dupa inlocuirea lui Marian Vanghelie de la conducerea organizatiei PSD Bucuresti.

"Noi am hotarat sa avem un program comun, cu echipa lui Sorin Oprescu, PNL-ul, PSD-ul, nu-i foarte usor sa scoti din doua partide, unul de stanga, unul de dreapta, un program comun, dar fiind o chestiune concreta, administrarea Bucurestiului, sunt convins ca vom reusi", a explicat Mitrea.

Pe de alta parte, presa a relatat ca, joia trecuta, organizatia sectorului 3 s-a revoltat impotriva conducerii centrale pe motiv ca parasuteaza candidati de la centru. Miron Mitrea admite ca au fost discutii, dar spune ca viitorul candidat la sectorul 3 inca nu a fost stabilit:

"Sunt organizatii care au lucrat foarte multi ani care acum, in prag de alegeri, ar fi vrut sa-si impuna toti oamenii, ceea ce este firesc, si sunt usor deranjate, cum e la sectorul 3 de exemplu, de venirea de la Bucuresti a unui coordonator, Robert Negoita. Si Robert le-a explicat acolo in mod repetat ca el nu va candida la primaria sectorului 3 decat daca sondajele vor spune ca el poate sa-l invinga pe Liviu Negoita daca nu vom cauta un alt candidat. M-am uitat si la liberali. Punandu-l in joc pe Mircea Diaconu ei privesc foarte serios sectorul 3. Deci stati sa vedem pana la urma de unde va fi candidatul, va fi de la PNL, de la PSD la sectorul trei, singurul loc unde au fost discutii, in altele nu au fost", a spus coordonatorul campaniei PSD pe Bucuresti.

Mitrea a mai spus ca il crede pe Marian Vanghelie cand neaga ca nu el se afla in spatele atacurilor lansate de Dan Diaconescu impotriva lui Sorin Oprescu, desi spune ca atunci cand l-a acuzat ca dirijeaza atacurile de la OTV. Miron Mitrea mai spune ca, desi are colegi in PSD care il suspecteaza pe Marian Vanghelie de intelegeri cu PDL si Elena Udrea, nu are astfel de suspiciuni. "Eu nu am aceasta suspiciune ca Marian Vanghelie a facut blat cu Elena Udrea. Am vazut oameni care au aceasta suspiciune in PSD. Eu nu o am ", afirma coordonatorul campaniei electorale a PSD Bucuresti.

Ce spune fostul ministru al transporturilor despre autostrada suspendata a lui Sorin Oprescu, candidatul sustinut de USL la Primaria Capitalei in 2012:

Despre dosarul penal pe care DNA intentioneza sa-l trimita inapoi la Inalta Curte:

  • Sunt convins ca dosarul se va intoarce la Inalta Curte. Din 2005 dosarul asta a pornit de cinci ori, acum porneste a sasea oara.
  • Mi-am dat demisia din Parlament in 2007, am stat trei luni fara sa fiu acoperit de nici un fel de imunitate. In perioada respectiva, procurorii de la DNA puteau sa trimita de zece ori dosarul, daca era gata si asta era interesul, sa fie judecat. Nu a fost trimis in perioada respectiva, ba mai mult a fost modificat dosarul si a fost trimis mult mai tarziu. 
  • Sper sa nu mai fiu pus in situatia asta, sunt la Senat, lucrurile sunt mai simple aici, colegii ma vor asculta. Sunt convins ca Parlamentul va fi de acord. Daca nu, va trebui sa demisionez. Probabil ca voi demisiona. Nu-mi place sa va spun sigur da. Deci, probabil ca as demisiona. Stiu eu cand va veni in Parlament...​

NOTA: EmisiuneaDiscutia de Luni poate fi ascultata integral incepand cu orele 19.10 la Radio France International (Bucuresti - 93, 5 FM)