SANATATE
Marian Burcea, fost președinte CNAS trimis în judecată de DNA pentru constituire de grup infracțional organizat, este șef de comisie la examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medicii rezidenți Marian Burcea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate trimis în judecată de DNA în dosarul decontărilor fictive, în care frauda este de peste 4,5 milioane de euro, este șeful uneia dintre comisii la examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medicii rezidenți, care începe mâine, 17 octombrie. Marian Burcea, trimis în judecată pe 13 iulie anul acesta pentru constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, este șeful Comisiei nr. 2 la specialitatea Oftalmologie, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.
​VIDEOREPORTAJ Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, de la "noi facem un spital" la un fenomen social: În România se pot face lucruri, putem pune presiune pe politicieni, se pot face și spitale, și autostrăzi, și școli ​"Anul trecut, în decembrie, a fost un moment în care și noi am înțeles, cred, că facem un spital. Și că acest proiect reprezintă, cumva, mai mult decât construcția în sine a unui spital - care, da! e primul spital care se face în România în ultimii 30 de ani. Dar el reprezintă un fenomen social, în care lumea, în sfârșit, și-a dat voie să spere că și în România se poate, se pot face lucruri!" Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu construiesc, din donații și sponsorizări, primul spital care se face în România în ultimii peste 30 de ani - un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Le place să spună că noi, toți, facem un spital. Pe Oana și Carmen le-am găsit, într-o dimineață de toamnă, pe șantierul primului spital de oncologie pediatrică din România.
VIDEO Anchetă la Spitalul Județean Călărași după ce pe Facebook a apărut o înregistrare în care un infirmier trece pe lângă un pacient care se târăște pe asfalt Conducerea Spitalului Județean Călărași a deschis o anchetă internă, după ce pe Facebook au apărut imagini cu un pacient care tocmai ieșise din spital și care se târăște pe asfalt, în timp ce pe lângă el trece un infirmier. Medicii de garda spun că pacientul nu a dorit să primească tratament.
Frigiderele de la morga din Botoșani, stricate de 3 zile Frigiderele de la morga Spitalului Județean de Urgență din Botoșani sunt stricate de 3 zile, personalul medical fiind nevoit să accelereze necropsiile sau să transfere cadavrele la morga Maternității, relatează Mediafax. Cu toate că medicii i-au chemat încă de vineri pe reprezentanții firmei care se ocupă de repararea frigiderelor, aceștia au venit abia luni.
Un transplant cardiac complicat a fost făcut cu succes de 7 medici în Târgu Mureş. Operaţia a durat peste 9 ore Şapte medici ai Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş au făcut cu succes, duminică, un transplant cardiac complicat, întrucât primitorul, un bărbat din Arad, mai suferise o intervenţie chirurgicală, fiind într-o situaţie clinică gravă. Operaţia a durat peste nouă ore conform Mediafax.
16 noi cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână 16 noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în România, numărul total al îmbolnăvirilor, de la declararea epidemiei de rujeolă în țara noastră, în septembrie 2016, urcând la 15.395, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Epidemia de rujeolă din România, cea mai gravă din Europa în acest moment, s-a soldat cu 59 de decese, cele mai multe victime fiind copii nevaccinați.
Emanuel Ungureanu (USR): Asistenta care s-a sacrificat pentru binele nostru, abandonată de Ministerul Sănătății. La Spitalul Universitar miroase a mușamalizare a unor fapte grave "Asistenta care s-a sacrificat pentru binele nostru comun a fost abandonată de Ministerul Sănătății și călăii sunt neatinși datorită protecției pe care o au în PSD", afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Emanuel Ungureanu adaugă că "Miroase îngrozitor la Spitalul Universitar de Urgență București a corupție, ticăloșie și mușamalizare a unor fapte grave!" El subliniază, de asemenea, că Sorina Pintea a anunțat că va trimite raportul Corpului de Control la Parchet, dar "nu a specificat nici ziua, nici anul..."
Psihiatrul Gabriel Diaconu cere introducerea educației sexuale în școli înainte de clasa a V-a: Fac parte dintr-o generație care a 'descoperit' sexualitatea, ceea ce e potențial nociv Medicul psihiatru Gabriel Diaconu scrie, într-o postare pe Facebook, că educația sexuală ar trebui introdusă în scoli înainte de clasa a V-a, motivând că "vreau educație sexuală care să învețe copiii cum să recunoască un posibil prădător sexual (...) care să explice ce este acela prezervativ, ce este aceea profilaxie, dar și că avortul nu e un mijloc contraceptiv". Gabriel Diaconu mai scrie că face parte dintr-o generație care a "descoperit" sexualitatea, ceea ce este "potențial nociv".
Sorina Pintea: La Spitalul Universitar s-ar putea să existe probleme de natură penală. Raportul Corpului de control va fi trimis la Parchet La Spitalul Universitar de Urgență din București "s-ar putea să existe nişte probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achizițiile din fondurile Ministerului Sănătăţii", iar raportul Corpului de control, care este în curs de finalizare după controlul efectuat în luna august, va fi trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Asistenta concediată de la Spitalul Universitar: Am făcut greva foamei, nu am fost în discotecă. A deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital Mariana Luceanu, asistenta concediată joi de conducerea Spitalului Universitar, la două luni după ce a făcut greva foamei în semn de protest față de condițiile din acest spital, spune că "am făcut greva foamei, nu am fost în discotecă" și acuză că motivele concedierii sale sunt legate de faptul că "a deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital, am adus dovezi în spațiul public și în mass-media". Motivul oficial care i s-a comunicat Marianei Luceanu pentru desfacerea contractului de muncă este absența timp de 4 zile de la lucru în luna august, când asistenta a fost în greva foamei.
Un pacient internat la spitalul din Buzău s-a sinucis Polițiștii fac cercetări la Spitalul Județean din Buzău, după ce un pacient în vârstă de 64 de ani, din localitatea Lopătari, s-a sinucis, aruncându-se de la primul etaj al unității medicale, anunță Mediafax. Surse medicale au declarat că bărbatul din Lopătari a fost internat în Spitalul Județean în cursul zilei de marți, ca urmare a unui accident vascular-cerebral, suferit și pe fondul unor afecțiuni psihice mai vechi.
Sorina Pintea: Concedierea asistentei care a făcut greva foamei - o problemă internă a Spitalului Universitar/ Protocoalele de curăţenie în anumite zone din spital nu se aplică întocmai Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că decizia de concediere a asistentei Mariana Luceanu, care a protestat în urmă cu două luni față de condițiile din spital, făcând greva foamei, reprezintă "o problemă internă" a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Ministrul Sănătății admite, însă, că raportul Corpului de Control al ministerului în urma controlului desfășurat la acest spital, despre care spune că este în curs de finalizare, sesizează probleme privind modul în care se face dezinfecţia în anumite zone din unitatea medicală.
Mariana Luceanu, asistenta care a făcut greva foamei pentru a protesta față de condițiile de la Spitalul Universitar, a fost concediată Asistenta Mariana Luceanu, care a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, în semn de protest față de condițiile improprii din Spitalul Universitar, a fost concediată joi.
Sorina Pintea: Sunt judeţe care nu au centre de radioterapie. Vom găsi soluţii de a finanţa tratamentul bolnavului de cancer în România, indiferent dacă spitalul e public sau privat Centrele de radioterapie destinate pacienţilor oncologici nu sunt suficiente în România, existând inclusiv județe în care nu există niciun astfel de centru, a afirmat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Banca Mondială va finanţa zece aparate de radioterapie, dar acestea vor fi instalate abia peste doi ani, a adăugat ministrul Sănătății. "Vom găsi şi soluţii de a finanţa şi tratamentele, adică tratamentul total al bolnavului de cancer în România, indiferent dacă spitalul e public sau privat. Pacienţii bolnavi de cancer şi care necesită intervenţii urgente, inclusiv chirurgicale, pot să meargă în străinătate la tratament pe baza formularului 112", mai spune ministrul Sănătății.
Alocația de hrană pentru pacienții leprozeriei din Tichilești crește de la 11 la 20 de lei, după ce angajații spitalului au făcut apel la oameni să doneze alimente pentru bolnavi Alocația de hrană pentru pacienții leprozeriei din Tichilești, singurul spital din țară care îngrijește bolnavi de lepră, ar urma să crească de la 11 la 20 de lei pe zi, potrivit unui proiect de hotărâre postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Angajații spitalului din Tichilești au lansat, în urmă cu două săptămâni, un apel pe Facebook către cei care își permit să doneze alimente, în special varză și castraveți, să le ofere ajutorul, arătând că alocația de hrană pentru ultimii 10 pacienți internați aici, în valoare de doar 11 lei pe zi, este insuficientă pentru a le asigura acestora 3 mese pe zi.
Două noi decese cauzate de virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor, în scădere Două noi decese cauzate de infecția cu virusul West Nile, transmis de țânțari, s-au înregistrat în ultima săptămână, la pacienți cu co-morbidități, anunță Ministerul Sănătății, citând datele furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. În ultima săptămână au fost confirmate, de asemenea, 12 de cazuri noi de îmbolnăviri de  meningită/meningo-encefalită provocate de virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor este în scădere, pe fondul răcirii vremii.
O secție a Spitalului Municipal din Lugoj, închisă de Direcția de Sănătate Publică din cauza "stării igienico-sanitare" Secția de Hemodializă a Spitalului Municipal din Lugoj a fost închisă temporar de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș, în urma unui control. "Au fost descoperite spații cu tavanul căzut, pereți cu infiltrații, spații neigienizate, spații de depozitare a materialelor neigienizate și neconforme. Măsura de suspendare temporară a activității a venit ca urmare a stării igienico-sanitare a secției. De asemenea, a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei", au arătat reprezentanții DSP Timiș.
Medic: Unul din 4 români are o problemă de sănătate mintală. Nu este o ruşine, e un fenomen de care trebuie să ne ocupăm deschis Unul din patru români are o problemă de sănătate mintală, iar legislaţia actuală în domeniu ar trebui să recunoască faptul că bolile psihice reprezintă o problemă în creştere şi mai importantă decât bolile fizice, care survin la serviciu, atrag atenția specialiștii în sănătate mintală, la Conferinţa naţională "Sănătatea mintală la locul de muncă", care are loc miercuri.
Medici: Sistemul electronic CNAS nu funcționează pentru a treia zi consecutiv Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate nu funcționează pentru a treia zi consecutiv, anunță medicii de familie. "Componente ale Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate returnează extrem de multe erori pentru a treia zi consecutiv. Sistemul a funcționat cu dificultate și săptămâna trecută, însă în aceste zile sunt perioade întregi în care este aparent blocant, rețetele funcționează doar în mod offline, iar serviciile nu se validează", spun reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Proiectul de lege ce prevede interzicerea folosirii ţigărilor electronice în spaţiile publice închise, respins de Senat Senatul a respins, în şedinţa de miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, ce prevede că folosirea ţigărilor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi, în consecinţă, este interzisă în spaţiile publice închise. Raportul de respingere a adunat 74 de voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 5 abţineri.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by