SANATATE
Grupul Grampet, deținut de Gruia Stoica, devine acționar majoritar al fabricii de medicamente Polisano Grampet, cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi Europa de sud-est, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica, a devenit acționarul majoritar al fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, după ce și-a majorat participația de la 20% la 74%.
Sorina Pintea despre asigurările de sănătate: "Românii au dreptul la aceleaşi servicii de calitate ca şi în ţările vest europene. Din păcate, avem cea mai mică contribuţie din Europa" "Pacienţii din România au dreptul la aceleaşi servicii de calitate ca şi în ţările vest europene, cu care întotdeauna ne comparăm, dar din păcate avem cea mai mică contribuţie din Europa şi contribuim 5 milioane pentru 17 milioane", a afirmat luni ministrul Sănătății. Sorina Pintea a adăugat că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, nu s-a referit, în declaraţiile sale recente privind posibile pachete de servicii medicale diferențiate în funcție de contribuția la asigurările de sănătate, la faptul că cetăţenii din România nu vor beneficia de servicii egale în ce priveşte programele de sănătate.
Teodorovici, despre pachetele medicale extinse: Nimeni nu va avea mai puțin decât are astăzi Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că va avea o discuție cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu privire la pachetele de servicii medicale extinse.
Teodorovici face un pas înapoi  în scandalul pachetelor de servicii de sănătate: ”Afirmația mea a avut în vedere pachetele medicale extinse. Astfel, putem asigura o mai bună finanțare a sistemului” ”Consider că toți românii, indiferent de veniturile realizate, trebuie să beneficieze de pachetul minim de servicii medicale. Afirmația mea a avut în vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat să își poate adăuga servicii medicale suplimentare cum ar fi cele dentare, acoperirea cheltuielilor cu contribuția la medicamente, îngrijirea la bătrânețe sau în caz de invaliditate temporară sau permanentă, recuperare medicală etc. Astfel, putem asigura o mai bună finanțare a sistemului și crește eficiența sa” a ținut să precizeze sâmbătă Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, într-un mesaj transmis HotNews.ro
Reacții împărțite în PSD privind pachetele de servicii diferențiate propuse de Teodorovici: Măsura duce la un sistem de sănătate discriminatoriu și intră în contradicție cu Constituția vs. S-a interpretat greșit / Pot fi adăugate servicii suplimentare Propunerea ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici privind pachetele de sevicii medicale diferențiate în funcție de contribuția la asigurările de sănătate sunt criticate de deputatul PSD Petre Florin Manole, el acuzând că măsura ar duce la accentuarea inegalității dintre săraci și bogați și la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. De asemenea, deputatul PSD Gabriel Petrea a catalogat măsura ca fiind „complet inacceptabilă” și a spus că intră în contradicție cu Constituția României. Pe de altă parte, Corneliu Buicu spune că declarațiile ministrului au fost greșit înțelese și că la pachetul standard de servicii medicale se pot adăuga servicii suplimentare.
80 de noi cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână 80 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, numărul total de îmbolnăviri, de la declararea epidemiei, în septembrie 2016, urcând la 15.267, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Epidemia de rujeolă din România, cea mai gravă din Europa în acest moment, s-a soldat cu 59 de decese, cele mai multe victime fiind copii nevaccinați.
Eugen Teodorovici propune pachete de servicii medicale diferențiate în funcție de contribuția la asigurările de sănătate Pachete de servicii medicale diferențiate în funcție de contribuția la asigurările de sănătate - este o propunere lansată vineri de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. "În funcție de cât plătești pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plătește CASS, deci implicit o contribuție mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic", a afirmat vineri Eugen Teodorovici, potrivit Digi 24.
Încă 4 oameni au murit din cauza infecției cu virusul West Nile, transmis de țânțari. 21 de decese în total 4 noi decese cauzate de infecția cu virusul West Nile, transmis de țânțari, s-au înregistrat în ultima săptămână în România, numărul total al deceselor urcând astfel la 21, toate de la începutul lunii august încoace, anunță Ministerul Sănătății. Numărul total al îmbolnăvirilor de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virusul West Nile a ajuns la 196, cu 30 mai mult decât în urmă cu o săptămână. Ministerul Sănătății reamintește autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi, pentru a preveni răspândirea infecției cu West Nile.
Achiziţionarea a 1.244 de ambulanţe, aprobată de Guvern Executivul a aprobat, joi, achiziţionarea a peste 1.200 de ambulanţe pentru serviciile judeţene şi pentru SMURD, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. "Guvernul a aprobat achiziţionarea a peste 1.200 de ambulanţe pentru serviciile judeţene de ambulanţă şi pentru SMURD. Astfel, vor fi achiziţionate 242 de ambulanţe de tip A, 375 de ambulanţe de tip B 4x2, 505 ambulanţe de tip B 4x4 şi 122 de ambulanţe de tip C în valoare totală de 476.857.000 de lei", a precizat Nelu Barbu.
Vasile Cepoi: "Calitatea pregătirii profesionale a asistenţilor medicali s-a degradat" Calitatea pregătirii profesionale a asistenţilor medicali s-a degradat din cauza  faptului că atribuţiile şi competenţele lor nu sunt bine stabilite, există două sisteme de învăţământ pentru aceeaşi profesie, iar modul în care se distribuie volumul de muncă se face pe criterii administrative, a afirmat joi preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi.
Dispozitivele medicale pentru monitorizarea glicemiei şi administrarea insulinei vor fi decontate de CNAS Guvernul a aprobat, joi, o Hotărâre care prevede reorganizarea Programului național de diabet zaharat derulat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ce are ca scop asigurarea accesului bolnavilor cu diabet zaharat insulinodependent la mijloace eficiente de monitorizare și control a nivelului glicemiei. Pacienții vor avea acces la sisteme de monitorizare continuă a glicemiei şi sisteme de pompe de insulină cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei, precum şi la materiale consumabile aferente acestora, decontate de CNAS.
Tudor Pop (USR) despre proiectul de lege privind Ziua pacientului ars: "Gest cinic, total inadecvat, lipsit de respect pentru oamenii care au pierit acolo" Deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, consideră că inițiativă legislativă care propune ca ziua de 30 octombrie, când se comemorează tragedia din clubul Colectiv, să devină "Ziua pacientului ars", reprezintă "în cel mai bun caz, o stângăcie îngrozitoare. Un gest care probabil s-a dorit reparator, dar care se dovedește cinic, total inadecvat, lipsit de respect și umilitor pentru oamenii care au pierit acolo, pentru familiile lor, pentru noi toți''.
UPDATE Situație incertă la Spitalul din Botoșani: Purtătorul de cuvânt anunță că nu se mai fac avorturi la cerere "din motive religioase". Șefa secției de Ginecologie susține că se fac în continuare întreruperi de sarcină Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au decis să nu mai efectueze avorturi la cerere, din motive religioase, a declarat joi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea. Decizia a fost luată la începutul acestui an, iar în primele 8 luni ale anului nu s-a efectuat aici niciun avort la cerere, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului. Ștefan Bercea a precizat, pentru HotNews.ro, că decizia nu a aparținut conducerii spitalului, ci medicilor secției de Obstretică-Ginecologie. Contactată de HotNews.ro, Maria Olaru, șefa secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul din Botoșani, susține că se fac în continuare întreruperi de sarcină la cerere și pune declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama "lipsei de comunicare".
VIDEO Criza pestei porcine. Daea, despre porcii crescuți în gospodării: Nu interzicem, dar trebuie să se facă în condiții sanitare de biosecuritate Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, că Guvernul nu va interzice creșterea porcilor în gospodăriile particulare, din cauza pestei porcine, însă trebuie să se facă în condiții sanitare, de biosecuritate. 75% din porcii crescuți în gospodării în UE sunt în România, a spus la rândul său comisarul european pentru agricultură Phil Hogan.
Proiect de lege: 30 octombrie să devină "Ziua pacientului ars", pentru a marca "cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte" Șase deputați PSD și unul PNL au depus o inițiativă legislativă prin care propun ca ziua de 30 octombrie, când se comemorează tragedia din clubul Colectiv, să devină "Ziua pacientului ars", ceea ce va presupune că autoritățile pot organiza "evenimente dedicate prevenirii, apariției și îngrijilor necesare pacientului ars". Inițiatorii amintesc de incendiul din Clubul Colectiv și chiar de faptul că sistemul avea "mari slăbiciuni".
​VIDEOREPORTAJ Povestea medicului care de 31 de ani a dat orașul pe o comună din Călărași: "Am zis că nu prea mulți ar face asta, așa că hai să fiu eu" "Mi-am dorit chiar din facultate să fiu ceea ce alții n-ar putea fi pentru oameni. Ce medic s-ar duce într-o localitate izolată să acorde asistență medicală în condiții vitrege? Am zis că nu prea mulți ar face asta, hai să fiu eu." Cătălin Petrencic este medic de familie în comuna Mânăstirea din Călărași de 31 de ani. Ar fi putut să plece în București, iar mai târziu în Italia, dar a ales de fiecare dată să rămână. Cel mai greu moment a fost în 2006, când Dunărea a inundat câteva sate din zonă, inclusiv locuința și cabinetul său. La 50 de ani, Cătălin Petrencic s-a trezit într-o situație disperată: nu mai avea unde locui, nu mai avea cabinet medical, iar Casa de Asigurări de Sănătate îl amenința cu rezilierea contractului.
Un medic și o asistentă medicală din Maramureș, condamnați la închisoare cu suspendare după ce au primit mită de la 240 de persoane Un medic și o asistentă medicală din Maramureș au fost condamnați definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare de mită după ce, în anul 2017, au primit bani sau alte bunuri de la circa 240 persoane, inclusiv de la beneficiarii unor pensii de invaliditate.
Campania Stop Rujeola: Un ONG va dona medicilor de familie 10.000 de doze de vaccin ROR din bani strânși din donații Asociați Freedom Smile va dona medicilor de familie 10.000 de doze de vaccin ROR (rujolă, oreion, rubeolă) cumpărate din bani proveniți din donații prin SMS. "Pornind de la tragicul bilanț al epidemiei de rujeolă, am hotărât să începem proiectul 'Stop Rujeola' ", anunță inițiatorii campaniei. Reamintim că în România este în desfășurare cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa (59 de morți, majoritatea copii nevaccinați, și peste 15.000 de cazuri de îmbolnăviri de la declararea epidemiei, în septembrie 2016).
Spitalul din Tulcea a testat noul aparat RMN, care ar putea fi pornit luna viitoare Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a testat aparatul de rezonanţă magnetică (RMN) achiziţionat anul acesta printr-un program guvernamental derulat de Ministerul Sănătăţii, a declarat managerul unităţii sanitare, Tudor Năstăsescu. Aparatul RMN fusese promis de oficialităţile guvernamentale autorităţilor judeţului încă din anul 2014, însă investiţia s-a concretizat abia acum. "Aparatul funcţionează şi probabil că luna viitoare va porni într-o manieră clară", a precizat managerul spitalului.
Un pacient internat la Bistrița este în stare gravă după ce a căzut pe geam din salonul spitalului. Cazul este anchetat de poliție Un bărbat în vârstă de 47 de ani din localitatea bistrițeană Telciu, internat în Secția Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență din Bistrița, a căzut în cap, noaptea trecută, de la etajul întâi al clădirii. Bărbatul a fost transferat, în stare gravă, cu fractură cervicală, în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului. Unitatea medicală a declanșat o anchetă internă, iar cazul este anchetat și de polițiști.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2790 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by