SANATATE
Sorina Pintea: Introducerea unui alt sistem informatic al CNAS este exclusă. Aruncăm aproape 100 de milioane de lei? Introducerea unui alt sistem informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate "este exclusă", a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. "Aruncăm 100 de milioane (de lei - n.red.)?", a fost reacția ministrului Sănătății. "Asta mă întreb și eu, unde sunt specialiștii? Am pregătit 1.000 de specialiști în aceste proiecte", a adăugat Sorina Pintea.
Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' va avea un nou campus, în Mogoșoaia Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Ioanel Sinescu, a anunţat că miercuri va fi semnat protocolul de colaborare între Academia Română, UMF şi comunitatea locală de la Mogoşoaia, pentru construcţia noului campus al instituţiei de învăţământ superior.
Sorina Pintea, după ce medicii de familie au acuzat că sistemul informatic al CNAS este "în colaps": Nu Ministerul Sănătăţii gestionează sistemul informatic Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat miercuri că sistemul informatic de sănătate, despre care medicii de familie au afirmat că este în 'colaps', este gestionat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate şi a adăugat că au fost plătiţi "bani grei" pentru pregătirea unor oameni care să asigure mentenanţa acestuia, dar care "nu se pricep" la acest lucru.
INTERVIU Iulia Roșian, director divizia CHC Sanofi România & Moldova: Automedicația e benefică, dar vine la pachet cu responsabilitatea! Automedicația este practica prin care consumatorul își gestionează singur starea de sănătate și simptomele afecțiunilor precum răceală, alergii, dureri de cap, constipație, durerea de stomac ș.a. cu ajutorul produselor care se eliberează fără prescripție medicală, utilizate conform indicațiilor, și este întâlnită oriunde în lume, aducând beneficii importante sistemelor de sănătate. "Automedicația presupune însă un consumator informat, educat și responsabil, care își preia informația medicală din surse credibile și autorizate și care are capacitatea să distingă între situațiile în care își poate autogestiona starea de sănătate și cele în care este necesară recomandarea unui medic sau farmacist". - Dr. Iulia Roșian, Director General Divizia Consumer Health Care (CHC) Sanofi, Romania & Moldova
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă despre transportul pacientei cu arsuri grave la Viena: Singurele costuri suportate de familie sunt de 800 de lei - combustibil și rovinietă. Nu există o posibilitate de decontare legală Transportul la Viena al femeii din Timișoara care a suferit arsuri grave în urma unei explozii a costat aproximativ 800 de lei - combustibil și rovinietă - acestea fiind singurele costuri suportate de familie, în condițiile în care "nu există o posibilitate de decontare legală a acestor cheltuieli", au precizat miercuri reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență. "Costul total al transportului cu ambulanța de terapie intensivă mobilă se poate ridica la câteva mii de euro, dacă luam în considerare tarifele practicate de serviciile de ambulanță private", adaugă reprezentanții DSU.
Medicii de familie: Sistemul informatic al CNAS, în colaps total Sistemul informatic pentru medicii de familie este "în colaps total", afirmă aceștia într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Medicii de familie au acordat nota 0,33 sistemului informatic și afirmă că "documentele emise la un cabinet de medicină de familie (bilet de trimitere, rețetă electronică) trebuie validate în termen de maximum 72 de ore, însă au fost situații în care pe o perioada de 3 zile sistemul a funcționat, adunat, 2-3 ore."
De ce încă o pacientă cu arsuri grave nu a putut fi tratată în țară, la 3 ani și jumătate după Colectiv? Două centre pentru arși ar fi trebuit să fie inaugurate luna trecută la Timișoara și Iași Două centre pentru mari arși, a căror dotare este finanțată de Banca Mondială, urmau să fie inaugurate în luna mai la Timișoara și Iași, potrivit declarațiilor din luna ianuarie ale ministrului Sănătății, Sorina Pintea. "Centrele de mari arși din Timișoara și Iași ar urma să fie deschise, cel mai probabil, în luna mai, după ce se va finaliza cea de-a doua licitație privind achiziționarea echipamentelor medicale necesare", spunea Sorina Pintea pe 16 ianuarie.
Tânăra din Timișoara arsă grav într-o explozie a fost transferată la Viena cu ambulanța, iar familia a fost pusă să plătească transportul / Ministerul Sănătății: A fost transferată deși nu este asigurată medical și nu putea beneficia de îngrijiri în străinătate Mihaela Iacob, femeia de 41 de ani care a suferit arsuri grave pe jumătate din suprafața corpului într-o explozie produsă vinerea trecută, în jurul prânzului, într-un bloc din Timișoara, a fost transferată după 3 zile la spitalul AKH din Viena, în condițiile în care România nu are condiții nici măcar pentru tratarea unui singur pacient cu arsuri grave - o spun medicii și o recunoaște, în declarațiile publice, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Brancardierii din spitale vor beneficia de sporurile aferente secției în care lucrează Brancardierii din spitale vor beneficia de sporurile aferente secției în care lucrează, după ce Minsiterul Sănătății a modificat Ordinul nr. 1224 /2010 (normativul de personal), astfel că, la solicitarea comitetului director al instituției sanitare, normarea personalului se face pe unitate și se repartizează pe secții/compartimente, în funcție de necesități, anunță Sanitas, cea mai mare federație sindicală din sistemul sanitar.
Emanuel Ungureanu: Lipsa criteriilor de determinare a morții cerebrale, o mare problemă a sistemului de transplant. Au fost scoase abuziv de o mână invizibilă care trebuie să intre în pușcărie
Una dintre marile probleme ale sistemului de transplant este lipsa criteriilor de determinare a morții cerebrale, a declarat luni, la Interviurile HotNews LIVE, deputatul USR Emanuel Ungureanu. Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților lucrează la o nouă lege a transplantului, care va readuce "criteriile care au fost scoase în mod abuziv de către o mână pe care DIICOT trebuie să o determine și să intre în pușcărie mulți ani".
Emanuel Ungureanu: Sorina Pintea a fost forțată să îl readucă pe Victor Zota, un condamnat definitiv, la Agenția de Transplant "Trebuie să ne întrebăm ce resorturi, prin ce influențe, prin ce site-uri de știri, prin ce persoane cu caracter malefic, a putut un ministru al Sănătății (Sorina Pintea - n.red.) să fie determinat să scoată din circuit, temporar, pe acest individ, Victor Zota, și apoi să îl reintroducă la Agenția Națională de Transplant", a afirmat, luni, la Interviurile HotNews LIVE, deputatul USR Emanuel Ungureanu, care spune că a pus informații legate de acest lucru "pe masa procurorilor".EXCLUSIV Plângere la DIICOT: Cum au fost controlate datele privind transplantul de organe de oameni din afara Agenției de Transplant. Victor Zota - omul-cheie care a fost "coordonator de transplant fără ca funcția să existe legal"
DOCUMENT EXCLUSIV Alexandru Arșinel a făcut transplant de rinichi în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare Actorul Alexandru Arșinel, care a fost supus unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, a făcut transplant în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant. Practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, a declarat luni deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan la DIICOT, la Interviurile HotNews LIVE.
Raed Arafat: Scăpările legislației privind fumatul sunt exploatate la maxim de producătorii de tutun, iar ținta rămân adolescenții. Proiectul legislativ inițiat recent, extrem de important Raed Arafat, fondatorul SMURD și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, atrage atenția că "Promovarea agresivă, sub diferite forme ascunse, a produselor din tutun continuă mai mult decât oricand. Unele scăpari ale legislației în vigoare privind fumatul sunt exploatate la maxim de producătorii de tutun, iar ținta în mare parte rămân adolescenții, viitorii consumatori fideli ai produselor din tutun, având în vedere adicția pe care o induc aceste produse și faptul că o dată ce adolescentul este 'recrutat', acesta greu se mai lasă".
VIDEO ​INTERVIU Emanuel Ungureanu, inițiatorul proiectului de lege ce interzice expunerea țigărilor în supermarketuri și reclamele la țigări: Vrem să fim o țară bananieră, cu copii de 11-12 ani cu țigara în gură? Trebuie să numim otrava otravă, chiar dacă fiecare și-o ia în doze diferite - tutun, zahăr sau alcool "Vrem să fim o țară bananieră, cu copii de 11-12 ani cu țigara în colțul gurii, sau vrem să facem ceva pentru ei? E simplu", a declarat luni, la Interviurile HotNews LIVE, Emanuel Ungureanu, deputat USR și inițiatorul proiectului de lege ce prevede ca produsele din tutun să nu mai poată fi expuse în supermarketuri și minimarketuri, iar reclamele la țigări și sponsorizarea de evenimente de către companii producătoare de țigări ar urma să fie interzise. Proiectul de lege nu interzice fumatul și nici vânzarea țigărilor în supermarketuri, ci doar expunerea lor la vedere în magazine, a ținut să sublinieze deputatul, adăugând că scopul principal este combaterea promovării intense a produselor din tutun, în special a celor de "nouă generație", nu doar a țigărilor clasice, ce riscă să "prindă" foarte bine la tineri și adolescenți.
Sorina Pintea, după ce avocatul lui Politi a spus că sunt peste 3.000 de medici falși în România: Mi se pare extrem de gravă afirmația / Dacă există dovezi, are obligația să informeze organele competente Sorina Pintea a reacționat la declarația avocatului lui Matteo Politi potrivit căreia în România sunt 3.000 de medici falși și a subliniat că afirmația este gravă însă, dacă există dovezi, are obligația să informeze organele competente. Ministrul Sănătății spune că afirmațiile dăunează pacienților, relatează Mediafax.
Cum se vede proiectul de lege anti-fumat prin ochii medicilor: Fumatul la adolescenții români, impresionant. Prezența țigărilor în aceleași magazine cu pâinea și laptele le face să nu pară periculoase Fumul de țigară conține 69 de substanțe care induc cancerul și alte 7.000 de substanțe cu grade diferite de toxicitate, iar "debutul fumatului la adolescenți în România este impresionant la ora actuală", atrage atenția, într-un interviu pentru HotNews.ro, Florin Mihălțan, cel mai cunoscut medic pneumolog din țară. La rândul său, Florentina Lică, medic psiholog specializat în consilierea persoanelor care vor să renunțe la dependența de fumat, subliniază că prezența țigărilor în magazine, alături de produsele uzuale, face ca țigările "să nu mai fie percepute ca fiind atât de periculoase, dacă din același loc poți cumpăra lapte și pâine." În plus, publicitatea făcută în spațiile frecventate de adolescenți, la festivaluri, la mall-uri, în special pe internet, "duce la formarea unor credințe și atitudini pro-fumat", mai spune psihologul Florentina Lică.
Medicul care a murit în timpul gărzii, în județul Bihor, avea o pensie de 1.280 lei Medicul care a murit în timp ce făcea garda la un centru de permanență din județul Bihor avea o pensie de 1.280 lei, potrivit unei postări a mediculului primar dr. Livia Davidescu, transmite Mediafax. „Să întrebăm public pe MS și MM dacă ei pot supraviețui cu 1280 ron/lunar!”, comentează un alt medic.
Ala Nemerenco, noul ministru al Sănătății din Republica Moldova, a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu, în mandatul său de ministru Ala Nemerenco, desemnată ministru al Sănătății în Republica Moldova, în Guvernul condus de Maia Sandu, a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu, în mandatul său de ministru al Sănătății. Ala Nemerenco a fost consilier în politici de sănătate al lui Vlad Voiculescu, în perioada când acesta era ministrul Sănătății.
Pintea, după ce un medic din Bihor a murit în timpul gărzii: Datele le avem, o să analizăm Sorina Pintea a declarat că va fi efectuată o analiză după ce un medic din Bihor a murit în timp ce era de gardă la un centru de permanență. Ministrul Sănătății a mai spus că, într-adevăr, sunt probleme în sistem, însă ”nu pot fi rezolvate într-un an”, relatează Mediafax.
Un medic care se pensionase recent a murit în timpul gărzii, în județul Bihor Un medic care abia ieșise la pensie a murit în timpul unei gărzi la un centru de permanență din județul Bihor. Nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaștere, pentru puțin sprijin”, scriu colegii acestuia, relatează Mediafax.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version