SANATATE
Marea Britanie intenționează să introducă în legislație acordul prezumat privind donarea de organe. BBC a prezentat povestea unui bărbat care așteaptă de 9 ani un transplant de cord Guvernul britanic intenționează să introducă în legislație acordul prezumat privind donarea de organe, ceea ce ar însemna că toate persoanele de peste 18 ani devin potențiali donatori de organe în momentul în care ajung în moarte cerebrală, exceptând cazurile când aceștia specifică în mod clar, în timpul vieții, că nu doresc să își doneze organele după moarte. BBC a publicat luni, în debutul Săptămânii Donării de Organe, povestea unui bărbat care așteaptă de 9 ani un transplant de cord.
Peste 80 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultimele cinci zile În ultimele cinci zile, au fost raportate încă 82 de cazuri nou confirmate de rujeolă în șapte județe, potrivit Mediafax. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 15.109, din care 59 de decese.
Numărul îmbolnăvirilor și al deceselor cauzate de West Nile s-a dublat în ultima săptămână, iar o pacientă cu transplant a stat 12 zile în comă din cauza unei înțepături de țânțar. Cum se manifestă infecția și ce simptome vă trimit la medic 13 oameni au murit în urma infecției cu virusul West Nile, toate decesele înregistrându-se în luna august, la persoane care aveau și alte afecțiuni, iar în ultima săptămână, atât numărul deceselor, cât și al îmbolnăvirilor, s-a dublat brusc: 13 morți (față de 6 până acum o săptămână) și 117 cazuri de meningite și meningo-encefalite (față de 56 de cazuri, câte erau la precedenta centralizare, pe data de 23 august). O pacientă care a fost supusă în urmă cu două luni unui transplant renal a stat timp de 12 zile în comă, într-un spital din Brașov, din cauza infecției cu West Nile. Ministerul Sănătății atrage atenția că virusul nu se transmite de la om la om, ci este transmis de "mai multe specii de țânțari" și a recomandat autorităților locale din toată țara să intensifice dezinsecția.
O femeie de 75 de ani din Dolj a murit din cauza infecției cu virusul West Nile. Numărul deceselor a urcat la 13 O femeie în vârstă de 75 de ani din Poiana Mare, judeţul Dolj, a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile. Acesta este cel de-al 13-lea deces înregistrat anul acesta în România la o persoană infectată cu virusul West Nile. În cazul femeii din Dolj, analizele au confirmat infecția cu virusul West Nile, pe langă afecțiuni mai vechi de care aceasta suferea.
Spitalul Grigore Alexandrescu reia programul de tratament chirurgical pentru copiii cu malformaţii cardiace Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' din București reia programul de tratament chirurgical şi intervenţional pentru copiii cu malformaţii cardiace congenitale, a anunțat joi medicul chirurg Felix Negoiţescu, citat de Agerpres. El a explicat că este vorba despre un program prin care medici din străinătate vin şi lucrează cu personalul Spitalului ''Grigore Alexandrescu'' de la Secţia de chirurgie cardiacă pediatrică. Selecţia pacienţilor eligibili va avea loc în perioada 31 august - 11 septembrie.
Studiu: Adolescenii care beau și fumează suferă efecte dăunătoare vizibile pentru sănătate încă de la vârsta de 17 ani Adolescenții care fumează și consumă alcool suferă leziuni vizibile ale arterelor încă de la vârsta de 17 ani, schimbări fizice asociate cu un risc crescut de probleme cu inima și vasele de sânge, care pot duce ulterior la atac de cord sau accident vascular cerebral, arată un studiu citat de BBC. În același timp, studiul arată că arterele celor care renunța la fumat și alcool la vârsta adolescenței revin ulterior la normal.
117 cazuri de meningită cauzate de infecția cu West Nile și 12 decese. Ministerul Sănătății: "Mai multe specii de țânțari - vectorii implicați în transmiterea virusului" 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile și 12 decese s-au înregistrat anul acesta în România, în perioada 2 mai - 29 august, potrivit datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Cele 12 decese au survenit la pacienți care prezentau co-morbidități, mai precizează Ministerul Sănătății. "Vectorii implicați în transmiterea virusului West Nile în țara noastră îi reprezintă mai multe specii de țânțari răspândiți atât în mediul urban cât și în cel rural", arată reprezentanții Ministerului Sănătății.
Peste 500 de cupluri din București vor primi vouchere pentru fertilizare in vitro Peste 500 de cupluri vor primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, în cadrul Programului FIV - "O şansă pentru cuplurile infertile", iar alte aproape 100 de dosare înscrise în program vor fi analizate în perioada următoare, a anunțat joi Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.
Vaccinul anti-gripal va fi disponibil din 15 septembrie. Sorina Pintea: "Am luat toate măsurile ca anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului" Vaccinul anti-gripal va fi disponibil începând din 15 septembrie, în acest an, un milion de doze de vaccin urmând să fie disponibile pentru imunizarea populației în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătății, informează instituția, într-un comunicat. "Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziția se realizează în baza unui Acord - Cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani și astfel reușim să asigurăm aprovizionarea la timp", declară ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Medicamente destinate tratamentului inovativ al Hepatitei C și al cancerului de prostată, introduse pe lista de compensate și gratuite Două molecule noi, destinate tratamentului  inovativ al Hepatitei C și al cancerului de prostată, au fost introduse pe lista medicamentelor compensate și gratuite. "Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern pentru introducerea condiționată în Lista de medicamente compensate și gratuite a două molecule noi, care vor face obiectul unor contracte cost-volum și cost-volum-rezultat", anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat.
Bolnavii de HIV/SIDA avertizează că riscă să rămână fără tratament în septembrie: "Cerem cu disperare Guvernului măsuri pentru ca viața pacienților să nu fie pusă în pericol" Pacienții cu HIV din România riscă să rămână fără tratament, avertizează Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), care cere Guvernului să ia măsuri urgente. "Cerem cu disperare Guvernului măsuri imediate pentru ca viața pacienților cu HIV să nu fie pusă în pericol", afirmă Iulian Petre, directorul executiv al UNOPA. Peste 12.000 de pacienți cu HIV/SIDA se află în acest moment în tratament în România, ei riscând să fie nevoiți să întrerupă tratamentul în luna septembrie, lucru care, potrivit UNOPA, le-ar pune viața în pericol.
Medicii de familie: "Analizele medicale la înscrierea copiilor în școli și grădinițe nu sunt solicitate prin lege. Orice astfel de solicitare reprezintă un abuz" Medicii de familie eliberează adeverințe și fișe medicale ale copiilor, inclusiv lista vaccinurilor efectuate, în vederea înscrierii acestora la școli și grădinițe, însă analizele medicale în acest caz nu sunt solicitate prin lege, iar medicii pot decide numai după examinarea copiilor dacă este nevoie ca aceștia să efectueze anumite analize, arată reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei. "Orice solicitare din partea școlilor sau grădinițelor a analizelor medicale pentru copii și părinți este un abuz", atrag atenția medicii de familie.
Ministerul Sănătății va primi asistență tehnică de la OMS pentru elaborarea noului Cod de legi ale sistemului sanitar Organizația Mondială a Sănătății va acorda României asistență tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legal în domeniul sanitar. În prezent, o echipă de specialiști lucrează la elaborarea noului 'Cod de legi ale Sănătății' în cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finanțare externă.
Campanie de donare de sânge în perioada 31 august - 2 septembrie în București Campania "Dăruieşte timp un pic altfel, donează sânge !", ajunsă la cea de-a șaptea ediție, se va desfăşura în perioada 31 august-2 septembrie în Bucureşti. Recoltarea de sânge va fi realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă.
Medic pediatru din Cluj, reclamat la Poliție de o mamă care îl acuză că i-a cerut să se dezbrace și ar fi încercat să o pipăie Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală după ce o tânără mamă a depus o plângere împotriva unui medic de la o clinică de pediatrie din Cluj-Napoca, reclamând că acesta i-ar fi cerut să se dezbrace și ar fi încercat să o pipăie. Surse judiciare au declarant că femeia era internată în spital împreună cu copilul ei, iar medicul i-ar fi cerut să se dezbrace și ar fi încercat să o pipăie.
Tratamentul a 200 de copii români dependenți de insulină, gestionat cu ajutorul inteligenţei artificiale 200 de copii dependenţi de insulină din Bucureşti şi 28 de judeţe vor beneficia de monitorizare şi tratament prin intermediul unei aplicaţii care foloseşte inteligenţa artificială şi algoritmi. Noua aplicaţie este o premieră în domeniul tratamentului diabetului insulino-dependent din România şi face parte dintr-un sistem de telemedicină unic în ţară, care permite renunţarea la testele zilnice prin înţepătură, necesare pentru determinarea glicemiei.
Secţiile de terapie intensivă şi transfuzii sanguine ale Spitalului Judeţean Bistrița vor fi modernizate cu bani de la minister Secţia de anestezie şi terapie intensivă şi unitatea de transfuzii sanguine ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa vor fi modernizate printr-un proiect în valoare de 14 milioane lei, finanţat în proporţie de 90% de Ministerul Sănătăţii, a anunţat luni, pe pagina sa de Facebook, managerul unităţii sanitare, Gabriel Lazany. Restul de 10% din valoarea lucrărilor va fi asigurat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean.
Ministerul Sănătății contrazice Spitalul Universitar: Controlul Corpului de control continuă, chiar dacă unitatea sanitară anunțase că acesta "s-a încheiat înainte de 14 august" Corpul de control al Ministerului Sănătății continuă verificările la Spitalul Universitar de Urgență din București, a confirmat, luni, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore. Cu o zi în urmă, Spitalul Universitar susținuse, într-un comunicat oficial, că acest control derulat de Ministerul Sănătății s-ar fi încheiat "înainte de 14 august".
Producătorii de medicamente: Alte 2.300 de medicamente vor dispărea de pe piaţa românească, după ce 2.000 au fost retrase în ultimii doi ani Alte 2.300 de medicamente ar urma să dispară de pe piaţa românească în perioada imediat următoare, după ce aproape 2.000 de medicamente au fost retrase de producători în decursul ultimilor doi ani, avertizează reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România. 60% din acestea sunt medicamente care costă sub 25 de lei, sunt utilizate de peste 8,5 milioane de pacienţi şi, în marea lor majoritate, sunt fabricate în România, arată reprezentanții producătorilor.
UPDATE Bacterie periculoasă descoperită în sala de ginecologie a Spitalului Universitar din București. Instituția verifică dacă se impun sancțiuni Spitalul Universitar din Capitală a descoperit în urmă cu câteva zile bacteria bacil pioacinic, într-una din sălile de ginecologie unde aveau loc intervenții cronice, însă nu obstetrice, instituția precizând că încăperea este închisă pentru decontaminare, iar infectarea unor persoane "este nulă".

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version