SANATATE
Administratorul firmei care produce crema Aur Derm: Am retras-o de pe piață, produsele se distrug / Pe piață există o cantitate de cremă mai mare decât producem noi Firma Laur Med Plant, care produce crema Aur Derm cu mimoză, smirnă şi propolis, pentru care Agenția Națională a Medicamentului a cerut retragerea de pe piață, a retras acest produs de la vânzare, iar flacoanele de cremă vor fi distruse, a declarat, vineri, pentru HotNews.ro, Ion Miron, administratorul Laur Med Plant. Ion Miron mai spune că are o suspiciune că pe piață există o cantitate din această cremă mai mare decât a produs firma sa.
Bebelușul născut cu o malformație gravă a inimii este operat astăzi de o echipă de medici de la Institutul Inimii din Cluj Bebelușul născut pe 2 ianuarie la Cluj cu o malformație gravă a inimii este operat vineri după-amiază de o echipă de medici de la Institutul Inimii din Cluj, anunță deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Emanuel Ungureanu este cel care a semnalat public cazul în urmă cu o săptămână, după ce singurii doi medici din Transilvania care l-ar fi putut opera pe micuț erau în concediu la început de an, el făcând apel la "medicii care sunt capabili să-l opereze pe acest copil să intervină și să încerce să-i salveze viața".
Managerul maternității din Brașov: Femeia care a murit în blocul operator a făcut stop cardiac Femeia de 45 de ani care a murit, în urmă cu trei zile, în blocul operator de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'I.A. Sbârcea' din Brașov, înainte de operație, a făcut un stop cardiac imediat după intubaţie, manevrele de resuscitare, efectuate la timp, de nouă cadre medicale, rămânând fără efect, a declarat, vineri, managerul unităţii sanitare, medicul Valeria Badea.
Producătorii de medicamente: România poate produce medicamentele care au creat crize de-a lungul timpului. Deficitul de comunicare cu autoritățile a făcut ca viața pacienților să fie pusă în pericol "România are fabrici care pot produce la prețuri competitive medicamentele despre care s-a arătat că au creat crize de-a lungul timpului – clonazepam, levodopa, acenocumarol, cisplatin, imunoglobuline, vaccinuri, HIV / SIDA și multe altele – însă lipsa unei strategii naționale a medicamentului și deficitul de comunicare cu autoritățile au facut ca viața pacienților să fie pusă în pericol, iar statul roman să devină captiv intereselor unor importatori", arată Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România.
Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune: Suplimentele naturiste trebuie testate de Agenția Medicamentului. E o temă de votat în Parlament "Suplimentele naturiste sau cum or fi ele trebuie reglementate, testate și autorizate de către Agenția Națională a Medicamentului sau de Agenția Europeană a Medicamentului. Așa vom ști exact ce conțin, ce interacțiuni medicamentoase au, ce efecte au, dar și ce riscuri. Și pentru că siguranța cetățenilor este de importanță majoră, atunci asta da temă pentru dezbătut și votat pe rapid în Parlament", scrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.
Dosar penal pentru moarte suspectă la maternitatea din Brașov, după ce o femeie a murit în blocul operator, înainte de intervenție O femeie în vârstă de 46 de ani a murit în blocul operator al Spitalului de Obstetrică Ginecologie 'I.A. Sbârcea' din Brașov înainte de operație, cel mai probabil din cauza unui șoc anafilactic, după anestezie. Polițiștii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă în acest caz.
Sorina Pintea despre copilul în moarte cerebrală a cărui familie acuză medicii de malpraxis: Nu s-au respectat protocoalele de transfer şi procedurile Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă că în cazul copilului din Vâlcea care a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, a cărui familie acuză medicii vâlceni de malpraxis, nu s-au respectat întocmai protocoalele de transfer şi procedurile. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vâlcea a fost declanşată o anchetă, mai spune Sorina Pintea.
De ce va fi retrasă de pe piață crema Aur Derm: "Un cocktail de substanțe medicamentoase ascuns ca produs cosmetic" / Unele farmacii continuă să comercializeze crema, la o zi după ce Agenția Medicamentului a cerut retragerea ei Crema Aur Derm cu mimoză, smirnă şi propolis va fi retrasă complet de pe piață în perioada următoare. Procedura de retragere este în curs, a declarat, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Agenției Medicamentului, Anca Crupariu. Totuși, crema continuă să fie disponibilă în unele farmacii, iar președintele Colegiului Farmaciștilor, Dumitru Lupuleasa, spune că nu au fost notificați în legătură cu retragerea ei, pentru a îi informa pe farmaciști. Aur Derm nu este un produs nociv sau toxic propriu-zis, însă este "un cocktail de substanțe medicamentoase", cu toate că a fost etichetată de producător drept un produs naturist. Ea poate cauza reacții alergice sau reacții adverse, mai ales să este recomandată frecvent de pediatri, inclusiv pentru bebeluși.
Un pacient care înjura, consuma alcool și arunca cu petarde în Sanatoriul TBC din Moroieni a fost "externat disciplinar" Un pacient care înjura, consuma alcool și arunca cu petarde în saloanele Sanatoriul TBC din Moroieni, județul Dâmbovița, a fost "externat disciplinar" din cauza comportamentului său.
Corina Crețu confirmă că autoritățile locale pot deveni beneficiari ai banilor europeni pentru construcția spitalelor regionale. Condiția: Guvernul să solicite acest lucru Comisiei Europene "Cele 3 spitale regionale pot fi finanțate din fonduri europene în perioada curentă de programare", afirmă comisarul european Corina Crețu într-un răspuns la o interpelare pe această temă formulată de europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu, în care arată, de asemenea, că Guvernul român nu a depus până acum niciun proiect și nu a finalizat vreu studiu de fezabilitate, lucruri așteptate de Comisia Europenă. Corina Crețu confirmă, în scrisoare, că autoritățile locale pot deveni beneficiari ai banilor europeni pentru construcția spitalelor regionale (așa cum a solicitat CJ Cluj), în locul Ministerului Sănătății, condiția fiind aceea ca Guvernul să solicite acest lucru Comisiei Europene.
Sorina Pintea: Nu se pune problema ca rezidenţii să îşi plătească studiile dacă vor să plece din ţară Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă că în acest moment nu se pune problema ca medicii rezidenţi să fie puşi să își plătească studiile dacă vor să plece din ţară după ce termină rezidenţiatul. Ministrul Sănătății a fost ținta unui val de critici în noiembrie anul trecut, când a declarat că "Ne gândim la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele (...) Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară."
Copilul de un an și jumătate a cărui familie a acuzat medicii din Vâlcea de malpraxis este în moarte cerebrală Copilul în vârstă de un an și jumătate a cărui familie a acuzat medicii de la Spitalul Judeţean din Vâlcea de malpraxis este în moarte cerebrală la Spitalul Marie Curie din București. Copilul a fost transferat în stare gravă în capitală după ce, spun părinții săi, medicii vâlceni i-au pus diagnosticul de laringită și i-au făcut analizele abia la o zi după internare, când starea sa se agravase.
Medicii de la spitalul din Craiova refuză să mai mănânce la cantina spitalului, în semn de solidaritate cu rezidenții: Este o discriminare inadmisibilă O parte dintre medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova au anunțat că renunță să mai mănânce la cantina unității medicale, unde beneficiază de masă gratuit, în semn de solidaritate cu medicii rezidenți, care trebuie să își plătească mesele, în timpul gărzilor. "Este o discriminare inadmisibilă la care nu doresc sa fiu părtașă! Masa mea o donez... voi ce alegeți?" - este îndemnul unei doctorițe din Craiova pentru colegii săi.
Sorina Pintea despre medicii rezidenţi din Craiova care își plătesc masa: 10 lei de două ori pe lună nu e mult Medicii rezidenţi nu au masa asigurată, afirmă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că salariul acestora este încadrat între 2.500 şi 6.000 de lei, iar achitarea contravalorii de 10 lei de două ori pe lună nu reprezintă un efort financiar mare în aceste condiții, spune ministrul.
Agenția Națională a Medicamentului: O cremă etichetată ca produs cosmetic, aflată pe piața din România, conţine substanţe active medicamentoase Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale lansează un avertisment în legătură cu o cremă aflată pe piaţă, care a fost notificată ca produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, şi care, în realitate, conţine substanţe active medicamentoase. Este vorba despre produsul Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis.
Adrian Wiener, medic și senator USR, despre "umilința rezidenților" de la Craiova: Medicii rezidenți sunt asimilați instrumentarului în spitalele din România "Umilința rezidenților din România în formă instituționalizată. Cu număr de înregistrare și ștampilă. Asta pe lângă faptul că munca din gărzi nu le este retribuită în niciun fel, iar instruirea lor considerată ca un privilegiu. Medicii rezidenți sunt asimilați 'instrumentarului' în spitalele din România", comentează Adrian Wiener, medic și senator USR, situația de la Spitalul Județean din Craiova, unde medicii rezidenţi pot mânca în spital doar contra cost, în timpul gărzilor, iar medicii specialişti şi primari primesc masa gratuit.
Medicii de la spitalul din Vâlcea, acuzați de malpraxis de părinții unui copil de un an și jumătate aflat în stare gravă Părinţii unui copil de un an şi jumătate îi acuză pe medicii de la Spitalul Județean din Vâlcea că i-ar fi pus un diagnostic greşit fiului lor, pe care l-au tratat pentru laringită. Copilul este acum în stare gravă la terapie intensivă la spitalul Marie Curie din București. De asemenea, părinții acuză faptul că analizele copilului au fost făcute abia a doua zi după internare, când medicii au decis să îl transfere pe copil în Capitală.
Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie: Înregistrăm un număr mare de cazuri de gripă. Recomandăm vaccinarea Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că, în această perioadă, se înregistrează un număr mare de cazuri de gripă şi recomandă vaccinarea antigripală, iar în caz de viroză respiratorie, indiferent că este gripă sau nu, trebuie ca persoana infectată să stea izolată, dacă este o infecţie mai gravă, şi să nu se ia antibiotice.
Al cincilea deces din cauza gripei: Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Mureș Un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Mureș a murit, luni, din cauza gripei, fiind cel de-a cincilea deces din cauza acestui virus în acest sezon, anunță Institutul Național de Sănătate Publică. Bărbatul suferea și de alte boli și nu era vaccinat antigripal.
FOTO Anunț la spitalul din Craiova: Medicii rezidenți pot mânca în spital doar contra cost, în timp ce medicii specialiști și primari mănâncă gratuit Medicii rezidenți pot mânca în spital doar contra cost, în timpul gărzilor, iar medicii specialiști și primari primesc masa gratuit la bucătăria Spitalului Județean din Craiova, potrivit unui anunț afișat marți, 8 ianuarie, pe pereții spitalului, semnat de directorul medical Mihaela Cheie. Managerul Spitalului Clinic de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, a declarat că în unitatea sanitară sunt aproximativ 100 de medici rezidenți. Eugen Georgescu a precizat că măsura ca rezidenții să plătească mâncarea de la cantina spitalului a fost luată de la 1 ianuarie.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2427 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version