SANATATE
Ministrul S��n��t����ii, despre spitalele din Ia��i: Saloane care nu s-au schimbat din timpul studen��iei mele Ministrul S��n��t����ii, Victor Costache, a declarat c�� sunt necesare investi��ii pentru a îmbun��t����i condi��iile în care sunt trata��i pacien��ii care ajung în spitalele din Ia��i. Acesta a dat exemplele unor saloane în care nu s-a mai schimbat nimic de pe vremea când era student, relateaz�� Mediafax.
Radu Zamfir, supravie��uitor al accidentului de avion din Apuseni ��i director al Agen��iei de Transplant, numit consilier al ministrului de Interne Medicul Radu Zamfir, supravie��uitor al accidentului de avion din Mun��ii Apuseni din 2014 ��i director al Agen��iei Na��ionale de Transplant, va ocupa ��i func��ia de consilier onorific al ministrului de Interne, Marcel Vela, transmite Agerpres.
Ziua Interna��ional�� a Supravie��uitorului de Cancer: A doua cauz�� de deces din lume. Aproape 10 milioane de oameni pierd anual lupta cu boala Cancerul este a doua cauz�� de deces în lume, aproape 10 milioane de persoane pierzând, în fiecare an, lupta cu aceast�� boal��. Cel pu��in o treime dintre cancerele frecvente sunt, îns��, prevenibile. De asemenea, num��rul persoanelor care tr��iesc cu cancer, al supravie��uitorilor, cre��te de la an la an în lume. Acest lucru se datoreaz�� cre��terii nivelului de cuno��tin��e despre cancer în rândul publicului, depist��rii precoce, introducerii programelor de screening ��i progresului înregistrat în medicin��.
Spitalul Jude��ean din Br��ila s-a autosesizat dup�� ce o femeie a scris pe Facebook c�� doctori��a care i-a consultat copilul "mirosea a urin��, avea fusta descusut�� ��i halatul plin de mizerie" Spitalul Jude��ean de Urgen���� Br��ila s-a autosesizat în cazul unui medic pediatru care ar avea probleme de comportament ��i igien��, dup�� ce o femeie a f��cut public pe o re��ea de socializare un caz petrecut în urm�� cu dou�� zile, când a ajuns cu copilul la Urgen��e. Femeia a scris, pe Facebook, c�� "doctori��a care l-a consultat mirosea a urin��, avea dresurile rupte, fusta descusut�� ��i halatul plin de mizerie".
ANM: Serii ale medicamentului Debridat, retrase de pe pia����.Un corp str��in a ajuns într-un flacon Mai multe serii ale medicamentului Debridat sunt retrase de pe pia��a din România, dup�� ce firma produc��toare a anun��at c�� într-un flacon ar putea exista un corp str��in metalic, anun����, miercuri, Agen��ia Na��ional�� a Medicamentului ��i a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), potrivit Mediafax.
Medicii reziden��i explic�� ce înseamn�� eliminarea monopolului UMF din preg��tirea lor: Reziden��ii vor ajunge în spitalele unde este deficit real de medici / M��sura ar putea vindeca, pe termen lung, sistemul nostru de s��n��tate Eliminarea monopolului de��inut pân�� acum de medicii-profesori la UMF în preg��tirea medicilor reziden��i - care se înghesuiau doar în spitale din marile centre universitare, pentru c�� doar acolo lucreaz�� medici care sunt ��i profesori la facult����ile de Medicin�� ��i doar acolo aveau voie s�� fac�� reziden��iatul - ar putea vindeca, pe termen lung, sistemul nostru de s��n��tate, consider�� medicii consulta��i, în ultimele zile, de HotNews.ro. "Reziden��ii vor putea ajunge, de acum încolo, ��i în spitale unde este deficit real de medici", explic�� Teodor Cristian Blidaru, pre��edintele Federa��iei Asocia��iilor Studen��ilor în Medicin�� din România.Schimbare major�� la reziden��iat: OUG care î��i propune s�� elimine monopolul UMF a fost adoptat�� / Victor Costache: O solu��ie european�� pentru a l��rgi baza de formare pentru ace��ti tineri minuna��i
141 de medici din serviciile de urgen���� anun���� c�� vor protesta dac�� Raed Arafat va fi demis / O parte dintre medicii din UPU sunt apropia��i ai lui Raed Arafat, fiind ��i coordonatori SMURD 141 de medici care reprezint�� serviciile medicale de urgen���� din România, respectiv unit����i pentru primirea urgen��elor din spitale, SMURD ��i servicii publice de ambulan����, î��i exprim��, într-un comunicat de pres��, sus��inerea fa���� de Raed Arafat, secretar de stat ��i ��eful Departamentului pentru Situa��ii de Urgen����, ��i anun���� c�� î��i rezerv�� dreptul de a protesta, f��r�� a afecta pacien��ii, în cazul în care acesta va fi demis. O parte dintre medicii urgenti��ti din spitale sunt apropia��i de Raed Arafat, ei fiind ��i coordonatori SMURD (al c��rui fondator este Raed Arafat - n.red.).
Schimbare major�� la reziden��iat: OUG care î��i propune s�� elimine monopolul UMF a fost adoptat�� / Victor Costache: O solu��ie european�� pentru a l��rgi baza de formare pentru ace��ti tineri minuna��i Viitorii medici vor putea urma preg��tirea în reziden��iat în spitale publice cu medici care nu sunt profesori la facult����ile de Medicin��, în spitale private, dar ��i în cabinetele medicilor de familie. Pân�� acum, reziden��iatul se desf����ura doar în spitale universitare ��i clinice - cu medici care sunt profesori la facult����ile de Medicin��. Ordonan��a de Urgen���� care î��i propune s�� elimine monopolul Universit����ii de Medicin�� ��i Farmacie (UMF) asupra preg��tirii medicilor reziden��i a fost adoptat�� de Guvern. Cum vrea Guvernul s�� sparg�� monopolul UMF asupra reziden��iatului ��i ce spun reziden��ii ��i medicii: În Fran��a ��i în Germania reziden��ii se pot forma oriunde / În UMF e o familie intern�� care nu va permite acest lucru
VIDEO Imagini din Spitalul Jude��ean din Ia��i, publicate de Emanuel Ungureanu: O alt�� cocin�� / Deputatul USR a depus plângere la DNA împotriva managerului spitalului, pe care îl acuz�� de achizi��ii supraevaluate Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, mar��i, la DNA Ia��i, o plângere penal�� împotriva managerului Spitalului Jude��ean din Ia��i, Ion Bârliba, pe care îl acuz�� de mai multe fapte de abuz în serviciu, fals intelectual ��i uz de fals, inclusiv achizi��ie de aparatur�� la pre��uri supraevaluate pentru spital. Emanuel Ungureanu a publicat ��i imagini din curtea Spitalului Jude��ean din Ia��i, pe care îl descrie ca "o alt�� cocin�� din România".
Un b��rbat cu arsuri grave va fi transportat la Viena, dup�� ce a fost refuzat pentru îngrijiri medicale de spitalele din ��ar�� Un b��rbat care a suferit arsuri de gradele II ��i III pe aproape 55% din suprafa��a corpului, în urma unui accident de munc�� suferit luni, va fi transportat cu avionul la Viena, dup�� ce a fost refuzat pentru îngrijiri medicale în ��ar��, a declarat, mar��i, Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Jude��ean de Urgen���� din Baia Mare, unde este internat acum pacientul.
Cum vrea Guvernul s�� sparg�� monopolul UMF asupra reziden��iatului ��i ce spun reziden��ii ��i medicii: În Fran��a ��i în Germania reziden��ii se pot forma oriunde / În UMF e o familie intern�� care nu va permite acest lucru Medicii reziden��i vor putea fi preg��ti��i ��i în spitale care nu au medici-profesori la universit����ile de Medicin��, prevede un proiect de Ordonan���� de Urgen���� aflat pe agenda ��edin��ei de Guvern de ast��zi. Este o m��sur�� menit�� s�� sparg�� "monopolul" universit����ilor de Medicin�� asupra reziden��iatului, despre care s-a vorbit insistent în ultimii ani, f��r�� s�� fie pus�� îns�� concret pe hârtie ��i introdus�� în legisla��ie. La prima vedere, cel mai mare câ��tig ar fi acela c�� reziden��ii ar avea acces la preg��tire ��i s-ar putea stabili, dup�� reziden��iat, ��i în spitale unde nu î��i pot face reziden��iatul în prezent, precum unele spitale jude��ene, iar calitatea actului medical de aici ar cre��te.
Sanc��iunea în cazul copilului din Pa��cani care a murit la spital în timp ce defibrilatorul a fost c��rat 40 de minute pe sc��ri: Spitalul ��i medicul ��ef al Centrului de Primiri Urgen��e, amenda��i Spitalul Municipal Pa��cani ��i medicul ��ef al Compartimentului Primiri Urgen��e au fost amenda��i de Direc��ia de S��n��tate Public�� Ia��i, ca urmare a unui control efectuat în urma decesului unui copil de 7 ani, diagnosticat cu varicel��. Amenda pentru spital este între 10.000 ��i 20.000 de lei, iar pentru medicul ��ef al CPU între 2.000 ��i 4.000 de lei. Potrivit tat��lui, copilul a fost dus în Sec��ia de Pediatrie, f��r�� a fi tratat în compartimentul de primiri urgen��e al spitalului. Acolo micu��ului i s-a f��cut r��u, dar, potrivit p��rin��ilor, a durat 40 de minute ca defibrilatorul s�� fie c��rat pe sc��rile spitalului, timp în care copilul a murit.
Specialistul num��rul 1 în chirurgie robotic�� din lume, consilierul onorific al ministrului S��n��t����ii, Victor Costache Trei medici de renume mondial fac parte, începând de ast��zi, din echipa ministrului S��n��t����ii, Victor Costache. Medicii Kak Khee Yeung - Amsterdam UMC, Sheriff Sultan- Galway Clinic ��i prof.dr. T Sloane Guy - Sidney Kimmel Medical College sunt, începând de ast��zi, consilierii onorifici ai ministrului S��n��t����ii.
Proiect OUG: Spitalele private, militare ��i jude��ene vor putea derula programe de reziden��iat Guvernul va discuta mâine un proiect de ordonan���� de urgen���� care va permite desf����urarea reziden��iatului în toate spitalele din România, inclusiv în cele private, a anun��at luni vicepremierul Raluca Turcan.
Românii aleg tot mai des serviciile medicale private. Motivele: cur����enia, confortul ��i faptul c�� se simt mai respecta��i Pia��a serviciilor private din România a "explodat" în ultimele dou�� decenii, cu toate c�� sistemul de s��n��tate ofer��, cel pu��in teoretic, acces gratuit la servicii medicale de stat. Pia��a serviciilor medicale private este înc�� în continu�� cre��tere, mai ales datorit�� tinerilor care beneficiaz�� de asigur��ri private din partea angajatorilor. Alte motive pentru care sunt preferate clinicile private includ cur����enia, confortul, timpul scurt de investiga��ie ��i faptul c�� pacien��ii se simt mai respecta��i, arat�� un studiu realizat de Reveal Marketing Research în luna noiembrie.
Toate fi��ele medicale pentru ob��inerea permiselor portarm�� sau a permiselor auto, verificate/ Poli��ie: au ob��inut carnet de conducere persoane cu handicap vizual grav sau cu handicap psihic Toate fi��ele medicale pentru ob��inerea permisului auto, permiselor de portarm��, precum ��i pentru ob��inerea ajutorului social ��i modul în care au fost realizate dosarele de pensionare pe caz de boal�� sunt verificate zilele acestea la nivel na��ional de poli��i��ti, dup�� ce au ap��rut indicii c�� unele ar fi fost eliberate f��r�� ca persoanele în cauz�� s�� fac�� testele ��i analizele medicale necesare. Potrivit Poli��iei Române, au fost descoperite situa��ii în care persoane încadrate cu handicap vizual grav sau cu handicap psihic au ob��inut permise de conducere.
Examenul de reziden��iat: Secretar de stat - To��i cei care ob��in punctaj 60% se pot specializa ���Secretarul de stat în Ministerul S��n��t����ii reiterez�� c�� to��i participan��ii la concursul de intrare în reziden��iat care vor avea punctajul mai mare de 60% se pot specializa. El a spus c�� Ministerul S��n��t����ii va pune accent în ceea ce prive��te reziden��iatul, pentru anii urm��tori, "pe ra��ional, pe clinic, pe aspectele de inteligen���� medical��, mai mult decât pe metodele clasice de examen". Examenul de reziden��iat: Aproape 9.000 de tineri s-au înscris la concursul care are loc ast��zi în ��ase centre universitare
VIDEO "5 minute de mizerie absolut��": Imagini de la Spitalul Jude��ean Bra��ov, publicate de un deputat USR. "N-am v��zut în via��a mea atât de mare jegul"/ Spital: Suntem în reabilitare. Capacele de WC lipsesc pentru c�� se fur�� - UPDATE
Imagini cu "mizeria absolut��" ��i cu "jegul gros" din Spitalul Jude��ean Bra��ov au fost publicate pe Facebook de c��tre deputatul USR Emanuel Ungureanu. "Ce este dezolant e modul în care tolereaza personalul aceast�� mizerie", afirm�� el. Reprezentan��ii spitalului sus��in c�� vestiarele unor cadre medicale sunt amenajate temporar la subsol, pentru c�� unitatea medical�� este în reabilitare, iar capacele de WC lipsesc pentru c�� se fur��. Ei mai spun c�� luni se va întruni Comitetul director, pentru a vedea cum a avut acces deputatul la subsol..
Licita��ia pentru proiectarea spitalului regional din Ia��i, lansat�� vineri Licita��ia pentru achizi��ia serviciilor de proiectare a spitalului regional din Ia��i a fost lansat�� vineri de Ministerul S��n��t����ii pe platformele electronice de specialitate ale României ��i Uniunii Europene (SICAP ��i JOUE). Valoarea estimat�� a contractului de servicii este de 63.829.354,57 lei f��r�� TVA, iar termenul de depunere a candidaturilor pentru cei interesa��i este 31 ianuarie 2020.
Scrisoare deschis�� c��tre ministrul S��n��t����ii ��i vicepremier: Comisia European�� a��teapt�� un r��spuns pe tema angaj��rii a 77 de milioane de euro pentru reorganizarea sistemului de transfuzii din România Comisia European�� a��teapt�� de la Ministerul S��n��t����ii "un r��spuns clar pe tema angaj��rii a 77 de milioane de euro pentru reorganizarea ��i consolidarea sistemului de transfuzii" din România, în condi��iile în care s��pt��mâna viitoare "se decide la Bruxelles c��tre ce ����ri ��i c��ror aplica��ii se vor aloca banii", atrage aten��ia Tudor Pop, deputat USR ��i membru al Comisiei de S��n��tate din Camera Deputa��ilor, într-o scrisoare deschis�� adresat�� ministrului S��n��t����ii, Victor Costache, ��i vicepremierului Raluca Turcan.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by