SANATATE
UPDATE Atacuri informatice la 5 spitale din București. Sorina Pintea: Îngreunează foarte mult activitatea medicală / Fiecare spital are obligația să își protejeze datele Există atacuri cibernetice asupra a 5 spitale din București, unul dintre ele fiind Spitalul "Victor Babeș", iar celelalte urmând să fie identificate, a anunțat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a spus că Ministerul Sănătății va face plângere la DIICOT dacă sunt afectate spitale din subordinea ministerului, precizând că în trecut au mai existat astfel de situații, iar într-un caz autoritățile au plătit 10.000 de euro pentru recuperarea datelor.
Schimbare radicală la concursurile de angajare în spitale: nu vor mai fi organizate de unitățile sanitare, ci în centre regionale, cu observatori din alte zone, "pentru a se elimina suspiciunile" Organizarea concursurilor de angajare în spitale ar urma să sufere modificări radicale începând din acest an - nu vor mai fi organizate de către unitățile sanitare care scot la concurs posturi vacante, ci în centre regionale, cu observatori din alte zone ale țării. Proiectul privind noua metodologie de organizare a concursurilor urmează să fie publicat în cel mai scurt timp în dezbatere publică, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru HotNews.ro.
Angajații din spitale vor fi plătiți în funcție de performanță. Sorina Pintea: Nu e normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații Angajații din spitale ar urma să fie plătiți în funcție de performanță, după ce Ministerul Sănătății va elabora un regulament ce va include indicatori în funcție de care să se facă plata personalului. Noul regulament ar putea deveni realitate la finalul acestui an, deoarece sunt necesare consultări ample și publicarea lui în dezbatere publică, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru HotNews.ro. Ministrul Sănătății a subliniat că noul regulament nu va aduce scăderi de salarii, însă "nu e normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații".Schimbare radicală la concursurile de angajare în spitale: nu vor mai fi organizate de unitățile sanitare, ci în centre regionale, cu observatori din alte zone, "pentru a se elimina suspiciunile"
Viorica Dăncilă: Spitalele regionale vor fi făcute pe următoarea proiecţie bugetară. Statul român nu îşi permite În acest exerciţiu bugetar nu au mai rămas bani suficienţi pentru construirea celor trei spitale regionale, banii alocaţi fiind cheltuiţi pe documentaţie, a declarat premierul Viorica Dăncilă la România Tv, precizând că a propus ca sumele necesare să fie accesate pe următorul exerciţiu bugetar. "Un spital este evaluat la 460 milioane euro. Trei spitale se duceau la un miliard şi ceva de euro. Statul român nu îşi permite", spune Viorica Dăncilă.
Rică Răducanu, internat la spitalul Colentina. Fostul mare portar a fost operat și este în stare bună Fostul portar al naționalei de fotbal a României, Rică Răducanu, este internat la Spitalul Colentina din Capitală, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, au declarat reprezentanți ai unității medicale, citați de Mediafax. Operația a decurs bine, Rică Răducanu urmând să fie externat săptămâna viitoare.
O nouă metodologie privind angajarea personalului medical va fi pusă astăzi în dezbatere publică de Ministerul Sănătății Un proiect de metodologie privind angajarea personalului medical ar urma să fie pus astăzi în dezbatere publică, a anunțat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Forumul Naţional al Spitalelor.
Eugen Teodorovici, mesaj către managerii de spitale: Uitați, domne', de banii europeni, pentru că nu există. Există o sursă de venit la bugetul de stat și punct "Uitați, domne', de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni" le-a transmis marți ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, managerilor de spitale, la Forumul Național al Spitalelor.
Ministerul Sănătății va introduce indicatori de performanță în funcție de care vor fi plătiți angajații din spitale Ministerul Sănătății va face "o propunere de modificare a regulamentului de organizare și funcționare pentru toate spitalele, cu obligativitatea de aplicare" ce ar urma să includă indicatori de performanţă în funcție de care să se facă plata personalului, a anunțat marți ministrul Sănătății. "Scopul legii salarizării este de a se asigura că şi spitalele mici vor fi populate. Nu terminăm facultatea de Medicină să ne angajăm doar în spitale clinice sau în spitale judeţene de urgenţă", a afirmat Sorina Pintea.
Medic dermatolog: Cancerul de piele este subdiagnosticat în România și depistat cu precădere în formele avansate de boală Cancerul de piele este subdiagnosticat în România şi depistat cu precădere în formele avansate de boală, iar din acest motiv, începând de marţi, a debutat o nouă campanie de informare, de educaţie şi de depistare precoce a leziunilor cutanate maligne (cancere de piele), a anunțat șeful Clinicii de Dermatologie din Târgu Mureş, profesor doctor Silviu Morariu.
Un centru de tratament pentru bolnavii de cancer va fi construit în următorii 2 ani la Râmnicu Vâlcea, cu o investiție de 8 milioane de euro Un centru de radioterapie şi radiodiagnostic pentru bolnavii de cancer din Vâlcea va fi construit în următorii doi ani la Râmnicu Vâlcea, conducerea Consiliului Judeţean predând marţi terenul pe care va fi ridicat acesta, au anunţat reprezentanţii CJ Vâlcea. Valoarea investiției este estimată la 8 milioane de euro, centrul urmând să fie construit pe un teren în suprafaţă de 1.472 metri pătraţi, în curtea Maternităţii din oraș.
Sorina Pintea: Sunt pro vaccinare. Dacă nu o să avem în legea vaccinării cuvântul 'obligativitate' nu vom rezolva problema Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat marţi că este pro vaccinare şi a subliniat ca în textul legii ar trebui să apară cuvântul 'obligativitate' a informării sau a vaccinării. În caz contrar, spune ministrul Sănătății, "nu vom rezolva problema".
Peste 100 de persoane au donat sânge pentru cântărețul Mihai Constantinescu Peste 100 de persoane au donat sânge pentru Mihai Constantinescu, marți, la Spitalul Floreasca, până la orele prânzului, relatează Mediafax. Printre cei care au venit să doneze se numără și artistul Petre Geambașu, împreună cu soția, însă, din cauza vârstei, medicii nu le-au recoltat sânge.
Sorina Pintea: Am primit sesizări de la pacienți cărora spitalele le-au cerut să își cumpere medicamente. Spitalele respective aveau excedent bugetar, puteau să le cumpere Ministerul Sănătății a primit numeroase sesizări de la pacienți cărora spitalele le-au cerut să își cumpere medicamente, iar ministrul Sănătății spune că a făcut verificări și "spitalele respective aveau excedent bugetar, deci puteau să le cumpere. Nu știu de ce nu o făceau", a afirmat marți ministrul Sorina Pintea, la prima ediție a Forumului Național al Spitalelor.
Adolescentul de 16 ani electrocutat pe podul CFR din Parcul Herăstrău a fost transportat la un spital din Belgia Adolescentul care s-a electrocutat duminică pe Podul CFR din Parcul Herăstrău, având arsuri pe 60% din corp, a fost transferat la o unitate medicală din Belgia. Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, spune că existau locuri la Spitalul Grigore Alexandruscu, unde se afla băiatul, dar pentru că are 16 ani "este la limita dintre adult și copil" și a decis, după ce a discutat cu medicii, să fie tratat în străinătate.
​VIDEOREPORTAJ Povestea primului spital pentru animale fără stăpân din România: Am avut căței aproape desfigurați, iar acum vedem poze din familiile lor, stau pe canapea și moțăie fericiți Cățelul Ciocolată a ajuns într-o seară la Center of Hope, primul spital pentru animale fără stăpân din România, adus de un muncitor care lucra la o construcție. Era un cățel mic cât o pâine, avea ambele picioare din față rupte și fusese găsit într-un șanț. Bărbatul care l-a găsit era îmbrăcat într-o salopetă murdară de var. În loc să se ducă acasă de la lucru, l-a dus pe Ciocolată la doctor. "Bună seara, am găsit un cățel pe marginea drumului, l-am ridicat dintr-un șant. Dacă puteți să faceți ceva... Eu atât pot să fac pentru el, să îl iau și să caut ajutor."
Un medic cardiolog care făcea gărzi la Spitalul Județean Sibiu a murit după ce a făcut stop cardiorespirator. Val de reacții ale colegilor: "Dați legi prin care să opriți exodul medicilor spre moarte!" / "Câţi vreţi sa să se mai alinieze convoiului mortuar?” ​Un medic cardiolog în vârstă de 54 de ani, din Sibiu, a murit după ce a făcut stop cardiorespirator în timp ce se afla într-o excursie. El făcea gărzi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar luni ar fi trebuit să intre într-o gardă de 24 de ore. Decesul medicului a generat un val de reații din partea doctorilor, care cer recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă. ”Câţi vreţi sa să se mai alinieze convoiului mortuar?”, a transmis una dintre colegele medicului, reamintind că un alt medic a murit în urmă cu opt zile.
Harta mortalității infantile în România: Tulcea, pe primul loc în clasament, cu o rată a mortalității de 5 ori mai mare decât Bucureștiul Județele Tulcea, Botoșani, Sălaj, Călărași și Caraș Severin sunt fruntașe în clasamentul mortalității infantile în România, cu cea mai mare rată de decese la mia de bebeluși născuți vii, arată un raport al Organizației Salvați Copiii, realizat pe baza datelor Institutului Național de Statistică. Rata mortalității infantile a scăzut însă în România, în ceea ce privește media pe țară, de la 10 la mia de copii născuți vii, în 2012, la 6,5 la mie, conform datelor provizorii ale INS pentru anul 2018.
Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu: Creșterile de salarii ale personalului auxiliar din spitale, suportate de Casă prin transferuri de la bugetul Ministerului Finanțelor. Nu afectează bugetul FNUASS, destinat decontării serviciilor medicale Creșterile de salarii ale personalului auxiliar din spitale vor fi suportate din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prin transferuri de la bugetul Ministerului Finanțelor și "nu au nicio legătură cu bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, destinat suportării decontării bunurilor și serviciilor prestate de furnizorii aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate", a declarat joi președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, pentru HotNews.ro.
Sorina Pintea despre dezvăluirea HotNews.ro că Alexandru Arșinel a făcut transplant renal în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare: Există un dosar de cercetare penală. Nu cred că este cazul să facem spectacol public "Nu cred că este cazul să facem un spectacol public din aceste lucruri. Este un dosar de cercetare penală și să lăsăm organele statului să își facă datoria, iar noi să avem grijă de pacienții pe care îi avem pe listele de așteptare", a afirmat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu referire la "modul în care a fost prezentat în spațiul public aspectul legat de Institutul de Transplant Renal din Cluj". HotNews.ro a publicat, luni, în exclusivitate, un document oficial al Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj, care arată faptul că Alexandru Arșinel a făcut, în 2013, transplant de rinichi în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare. Institutul era condus atunci de Mihai Lucan.
Sorina Pintea: Gestionarea Registrului Național de Transplant, serverele și softurile ar putea trece la STS, ca să nu mai existe SRL-uri care să le controleze Gestionarea Registrului Național de Transplant, "serverele și softurile ar putea trece la Serviciul de Telecomunicații Speciale, ca să nu mai existe SRL-uri care să le controleze", a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății. Sorina Pintea a precizat că "Eu am optat să fie preluat de STS și vor fi discuții în acest sens."EXCLUSIV Plângere la DIICOT: Cum au fost controlate datele privind transplantul de organe de oameni din afara Agenției de Transplant. Victor Zota - omul-cheie care a fost "coordonator de transplant fără ca funcția să existe legal"

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version