SANATATE
Un tenor de 40 de ani din Craiova, care a făcut infarct acum câteva luni, a murit în drum spre București după ce în orașul său nu s-a găsit niciun medic care să îl opereze Un tenor în vârstă de 40 de ani din Craiova, care a suferit un infarct similar cu cel al lui Florin Busuioc în primăvara acestui an, a murit pe drumul spre București după ce în orașul său nu s-a găsit niciun medic care să îl opereze, scrie Mediafax. Medicul Paul Trașcă, cel care a fost chemat de acasă, marți seară, pentru a îl opera pe Florin Busuioc, era plecat în străinătate.
Medicul Dan Grigorescu, coordonator de rezidențiat, propune modificarea legislației după cazul Florin Busuioc: "E momentul ca România să introducă modelul european de recunoaștere a responsabilităților rezidenților" Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov și coordonator de rezidențiat în chirurgie plastică, cere Ministerului Sănătății "să adoptăm și în România modelul european avansat de acordare succesivă de competențe, și implicit, recunoscute oficial ca responsabilități profesionale, medicilor rezidenți".
Președintele Alianței Medicilor: "Creșterea vârstei de pensionare nu rezolvă deficitul de medici. Ei își pot continua și acum activitatea după vârsta de pensionare, dar nu mai pot deține funcții de conducere, ceea ce această lege va permite" Bogdan Tănase, medic chirurg la Institutul Oncologic din București (Fundeni) și președintele Alianței Medicilor, a confirmat, miercuri, pentru HotNews.ro, că proiectul de lege ce prevede că medicii pot amâna la cerere vârsta de pensionare până la 67 de ani, avizat favorabil ieri de comisiile de specialitate din Camera Deputaților (for decizional), "nu rezolvă deficitul de medici din spitale". Bogdan Tănase a explicat că medicii pot rămâne și în prezent, la cerere, în sistem, cu acordul conducerii spitalului și al Colegiului Medicilor, "dar nu mai poate deține o funcție de conducere, aici este problema".
Florin Busuioc va fi transferat la București cu un elicopter SMURD Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova au decis, miercuri, transferul actorului Florin Busuioc la Institutul CC Ilisecu din București, anunță Ministerul Sănătății. Florin Busuioc nu a putut fi transferat la București încă de marți seară "din cauza condițiilor meteo nefavorabile", a precizat, pentru HotNews.ro, Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă din Craiova.
La Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Craiova, unde Florin Busuioc a ajuns după infarct, nu se fac intervenții de urgență, ci doar cu programare. Clinica a costat 9,5 milioane de euro, dar nu are medici pentru gărzi Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară construită în curtea Spitalului Județean de Urgență din Craiova și inaugurată la finalul lunii aprilie, după o investiție de 9,5 milioane de euro a Consiliului Judeţean Dolj, nu poate asigura intervenții chirurgicale de urgență și gărzi ale medicilor, ci doar intervenții programate, pentru pacienți cronici. "Astfel de intervenții se fac cu programare, pentru pacienți programați, pacienți cronici. Nu există gărzi pentru că nu sunt suficienți medici", a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă din Craiova.
Gheorghiu ("Dăruieşte Viaţă"): Nu e atât de greu să construieşti un spital, trebuie să vrei; pentru stat ar fi mai simplu Vicepreşedintele Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă", Oana Gheorghiu, a vorbit marţi, în cadrul dezbaterii "Bucureşti: spitalele la control", despre proiectul de construcţie a primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, exprimându-şi speranţa ca în până în aprilie-mai 2020 să fie realizată clădirea, potrivit Agerpres.
Ministerul Sănătății: România va încheia protocoale cu centrele de mari arşi din Europa pentru a evita birocrația. Sunt bani pentru tratamentul în străinătate Ministerul Sănătăţii anunță că va încheia protocoale cu centrele de mari arşi din Europa pentru a evita problemele birocratice în cazul transferurilor pacienților cu arsuri grave în străinătate, decizia fiind luată după ce săptămâna trecută tânărul ars în urma unei explozii produse într-un bloc din Piatra Neamţ a fost transferat cu dificultate la o clinică din Belgia, din cauza procedurilor greoaie. Ministerul susține că România are bani pentru tratamente în străinătate pentru mari arși și că toate plățile către furnizorii străini de servicii medicale sunt onorate în termenul legal.
De ce vor câțiva parlamentari PSD să crească vârsta de pensionare pentru medici. Emanuel Ungureanu (USR): "Proiect de lege cu dedicație pentru dinozaurii șefi de secții din spitale"  Proiectul de lege inițiat de senatorii PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, și Ion Rotaru, ce prevede că medicii pot amâna la cerere vârsta de pensionare până la 67 de ani, a fost avizat favorabil marți de comisiile de specialitate din Camera Deputaților. În timp ce inițiatorii susțin că proiectul se vrea o soluție pentru deficitul de personal din spitale, propunerea este puternic criticată atât de opoziție, cât și de o parte dintre parlamentarii PSD, care spun, pe o singură voce, că este vorba despre un proiect cu dedicație pentru "dinozaurii din spitale".
De ce heliportul Spitalului Universitar este folosit ca parcare pentru angajați: Se află prea aproape de stradă și va trebui construit un alt heliport Conducerea Spitalului Universitar de Urgență din București intenționează să construiască un nou heliport, chiar dacă are unul din 2002. Din cauză că vechiul heliport a fost construit prea aproape de stradă și nu mai are autorizație, el funcționând, în prezent, ca parcare pentru angajații unității medicale, conducerea celui mai solicitat spital de urgență din București promite că va avea un nou heliport, pe care ar urma să îl construiască până în primăvara anului viitor pe terasa blocului operator.
Mihai Constantinescu, șeful Serviciului de Audit din Ministerul Sănătății, declarat incompatibil de ANI Mihai Constantinescu, șeful Serviciului de Audit Public din Ministerul Sănătății, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 iunie 2017 - 05 ianuarie 2018, când a deținut simultan funcția de șef al Serviciului de Audit din minister și pe cea de manager al proiectului "Consolidarea capacității administrative a Ministerului Sănătății și a unităților aflate în subordonare, coordonare și sub autoritate prin implementarea unitară a Sistemului de Management al Calității bazat pe standardul SR EN ISO 9001:2015", potrivit Agenției Naționale de Integritate.
Scrisoare către premier a unor supraviețuitori ai tragediei din Colectiv: Lucrurile nu mai pot continua cu improvizații și soluții ad-hoc Mai mulți supraviețuitori ai incendiului din urmă cu trei ani din clubul Colectiv îi scriu premierului Viorica Dăncilă și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, cerându-le înființarea unui Mecanism Național de Intervenție de Urgență în Cazul Accidentelor cu Victime Mari Arși. Ei spun că ar trebui să existe un transfer automat către centre de mari arși din Europa, cu care să fie încheiate protocoale, precum și un fond permanent de urgență, dedicat atât cheltuielilor imediate generate de transferul marilor arși sau de anumite proceduri suplimentare în situații particulare, cât și achitării costurilor legate de operațiunile de transfer și spitalizare în străinătate, pe toată durata tratamentului și recuperării pacienților.
Asistenta de la Spitalul din Zimnicea care a făcut un accident vascular la serviciu a murit Asistenta medicală de la Spitalul Zimnicea care se afla în stare gravă, internată la Institutul de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti, după ce a suferit un accident vascular la locul de muncă, a murit, anunță Mediafax. Aceasta a făcut stop cardiac, potrivit unor surse medicale.
Planuri la Spitalul Universitar: Transplant medular și heliport pentru zboruri de zi și de noapte Șefa Spitalului Universitar de Urgență din Capitală, Adriana Nica, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că unitatea medicală pe care o conduce va realiza în curând transplanturi de măduvă și va construi un heliport, care ar putea fi funcțional la primăvară, scrie Mediafax.
Spitalul Universitar din București nu are autorizație de incendiu ISU / Directorea Adriana Nica: Procedura necesită costuri Directorul Spitalului Universitar de Urgență din București, Adriana Nica, a declarat dumincă, în cadul unei conferințe de presă, că unitatea medicală pe care o conduce nu are autorizație ISU de incendiu, iar „acest demers necesită costuri”.
Șefa Spitalului Universitar, în scandalul dezinfectanților: Asistentele nu s-au gospodărit cum trebuie / Peste 570 de infecții nosocomiale raportate în 8 luni la acest spital Directoarea Spitalului Universitar din Capitală, Adriana Nica, a declarat duminică, după ce în urma unui control s-a stabilit că două cabinete nu foloseau dezinfectanți, că asistentele șefe ale celor două unități nu s-au gospodărit cum trebuie, iar spitalul era dotat cu aceste soluții. Nica a mai informat că, de la 1 ianuarie 2018 până la 1 august, în unitatea pe care o conduce au fost raportate peste 570 de infecții nosocomiale, din aproape 30.000 de bolnavi tratați.Spitalul Universitar din București nu are autorizație de incendiu ISU / Directorea Adriana Nica: Procedura necesită costuriPlanuri la Spitalul Universitar: Transplant medular și heliport pentru zboruri de zi și de noapte
Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean: Sibiul va avea un spital nou cu sau fără sprijinul Ministerului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, liberala Daniela Cîmpean, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că va construi un nou spital judeţean, dacă va fi nevoie, şi fără sprijinul Ministerului Sănătăţii, transmite Agerpres.
Medic de familie din Cugir, trimis în judecată pentru că a prescris droguri fără să fie necesar Un medic de familie din Cugir a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru că a prescris droguri fără să fie necesar, relatează Mediafax.
Medic: Vaccinul hexavalent, care se administrează bebelușilor la 4 luni, nu se găsește în București în acest moment  Vaccinul hexavalent, care se administrează bebelușilor la vârsta de 4 luni, nu se găsește, în acest moment, în cabinetele medicilor de familie din București, a declarat vineri, în cadrul unui workshop pe tema vaccinării, medicul pediatru Emiliana Costiug, secretarul general al Asociației Române de Educație Pediatrică în Medicina de Familie. Ministerul Sănătății urmează să ofere, în perioada următoare, precizări pe această temă.În plină epidemie de rujeolă, proiectul legii vaccinării e blocat de un an în Parlament. 95 de deputați susțin amendamente care riscă să golească legea de conținut. Deputat USR: "E plin PSD-ul de filosofi ai păducelului"
Românii din Belgia strâng bani pentru familia tânărului ars în explozia de la Piatra-Neamţ și internat la Charleroi Comunitatea românilor din Belgia a început o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia tânărului ars în explozia de miercuri, de la Piatra-Neamţ, ca să poată fi lângă acesta, la Charleroi, scrie Agerpres.
Sorina Pintea afirmă că 4 centre pentru mari arși ar urma să fie construite "în termen realist" după 2020: Trebuiau construite din 2014, dar a fost multă birocrație, multă delăsare Patru centre pentru pacienții mari arşi - două la București, unul la Timișoara și unul la Târgu Mureș - ar urma să fie construite în România după anul 2020, afirmă Sorina Pintea. Ministrul Sănătății a adăugat că acesta este "un termen realist". Sorina Pintea mai spune că aceste centre ar fi trebuit să fie construite încă din anul 2014, când a fost dată o Hotărâre de Guvern în acest sens, dar ''a fost multă birocraţie, multă delăsare şi ani de zile în care lumea nu s-a interesat''.HotNews.ro a prezentat pe larg, la începutul acestei săptămâni, motivele pentru care România nu are, nici la 3 ani de la incendiul din clubul Colectiv, condiții pentru a trata măcar un singur pacient mare ars. (Detalii aici).

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version