SANATATE
Sorina Pintea despre amenzile pentru spitalele și medicii care lasă pacienții să aștepte prea mult la urgență: Există protocoale și proceduri, esențial e să fie respectate Medicina de urgență din România este la un nivel "de top", având protocoale și proceduri, însă esențial este ca acestea să fie respectate, a afirmat miercuri ministrul Sănătății. Sorina Pintea a adăugat că în ultima vreme s-a discutat mult despre serviciile de urgență, inclusiv în contextul aprobării Hotărârii de Guvern privind majorarea amenzilor pentru timpii de așteptare la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor.
Vlad Mixich, membru al boardului Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a fost votat, miercuri, membru al boardului Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, în calitate de expert independent din partea Parlamentului European. Vlad Mixich a fost propus pentru această funcție de Dragoș Pîslaru, europarlamentar PLUS.
Transparentizarea decontărilor făcute de CNAS pentru fiecare asigurat, adoptată de Parlament: Acceptăm, în sfârșit, că avem o problemă uriașă cu decontările fictive Fiecare român care plătește contribuția la asigurările de sănătate va avea acces la lista tuturor decontărilor făcute de Casa de Asigurări de Sănătate în numele său, prevede un proiect de lege adoptat astăzi de Parlament, inițiat de deputații USR Tudor Pop, Dan Barna și Cristian Ghinea. "Cu votul de azi acceptăm, în sfârșit, faptul că avem o problemă uriașă cu decontările fictive", spune Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților și inițiatorul legii.
Ordine de ministru din domeniului transplantului, aprobate în mandatele lui Cseke Attila, Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu și Vlad Voiculescu, vizate într-o plângere depusă de Emanuel Ungureanu la DNA / Ungureanu: Vlad Voiculescu, singurul ministru care a luptat împotriva mafiei din transplant 4 ordine de ministru ce reglementează domeniul transplantului, aprobate în mandatele a 4 foști miniștri ai Sănătății - Cseke Attila, Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu și Vlad Voiculescu - sunt vizate de acuzația de abuz în serviciu într-o plângere depusă astăzi la DNA de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Plângerea nu îi vizează nominal pe cei 4 miniștri, ci, conform textului documentului obținut de HotNews.ro, autorul acesteia sesizează DNA pentru "abuz în serviciu împotriva persoanelor din cadrul Ministerului Sănătății care au inițiat și avizat Ordinele de ministru prin care s-a delegat coordonarea națională a activităților de transplant la Serviciul de Ambulanță Bucureşti - Ilfov".
Prima reacție a ministrului Sănătății la imaginile șocante din Centrul pentru persoane cu handicap din Sighetu Marmației: Va discuta cu autoritățile locale, chiar dacă centrul nu se află în subordinea sa Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va merge săptămâna viitoare în control la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației, un control care era deja programat, "fără nicio legătură cu imaginile apărute astăzi". Ministrul Sănătății a precizat, pentru HotNews.ro, că va merge "categoric" și la Centrul pentru persoane cu handicap de unde Centrul pentru Resurse Jurdice a dat astăzi publicității imagini șocante - cu pacienți ținuți în cuști și legați de pat - chiar dacă acesta nu se află în subordinea Ministerului Sănătății.
FOTO Imagini șocante: Pacienți ținuți în cuști și legați de pat la Centrul pentru persoane cu handicap din Sighetu Marmației Imagini șocante surprinse astăzi la prânz de reprezentanții Centrului pentru Resurse Juridice la Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap din Sighetu Marmației, aflat în curtea Spitalului Municipal din oraș: unii dintre pacienți sunt ținuți încuiați într-o mică încăpere cu geamuri din sticlă care seamănă cu o cușcă, iar alții au picioarele legate cu sfori de marginea patului.
Studiu: Cancerul este principala cauză de deces în ţările cu venituri ridicate Cancerul este în prezent principala cauză de deces în ţările cu venituri ridicate, în timp ce bolile cardiovasculare continuă să fie ucigaşul numărul unu în statele cu venituri reduse, arată un studiu publicat de prestigioasa revistă medicală The Lancet. Cercetarea a fost prezentată în cadrul congresului anual al Societăţii Europene de Cardiologie de la Paris.
Sorina Pintea după o vizită la Spitalul din Craiova: Există foarte multă rea voinţă. Veneau multe veşti că aici nu există citostatice. O parte din acele citostatice erau în toată ţara, numai la Craiova nu Spitalul Județean din Craiova a avut la dispoziţie fondurile necesare pentru achiziţia de aparatură, repararea computerelor tomograf, angajare de personal, dar sunt persoane "care nu doresc ca lucrurile să se mişte" și există "foarte, foarte multă rea voinţă", a declarat luni ministrul Sănătății, după o vizită la acest spital. "Din Craiova ne veneau foarte multe veşti că nu există citostatice. Foarte interesant pentru mine era că o parte din acele citostatice erau în toată ţară, numai la Craiova nu erau", mai spune Sorina Pintea.
Sorina Pintea: Urmează să discutăm şi cu Italia în privinţa unui acord pentru transplant de organe Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, luni, la Craiova, că se va discuta și cu Italia pentru semnarea unui acord pentru transplantul de organe, după cele încheiate de România cu Ungaria și cu Republica Moldova, scrie Mediafax.
Dificultăți în accesarea sistemului medical? Nu vă permiteți costurile tratamentului sau parcurgeți sute de kilometri pentru o consultație? Chestionar pentru semnalarea problemelor, lansat astăzi Aveți dificultăți în accesarea sistemului medical? Nu găsiți medicamentele de care aveți nevoie? Este nevoie să vă deplasați sute de kilometri pentru un consult medical? Nu vă permiteți costurile tratamentului sau analizelor medicale? Organizația Europeană pentru Boli Rare (EURORDIS) a lansat, luni, un chestionar prin intermediul căruia pacienții pot semnala problemele de care se lovesc. Datele colectate urmează a fi prelucrate, iar problemele semnalate urmează să le fie transmise autorităților naționale din domeniul sănătății.
Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare va redeveni spital de maximă siguranță Spitalul de Psihiatrie Cronici din Poiana Mare (județul Dolj) va redeveni spital de maximă siguranță, a anunțat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care spune că în România sunt în prezent doar 4 spitale de Psihiatrie de maximă siguranță, insuficiente pentru nevoile actuale.
O asistentă de la spitalul Sfântul Spiridon din Iași a murit în autobuz după ce a ieșit din tură O asistentă de 45 de ani a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi a murit după ce a ieşit din schimbul trei, în drum spre casă. Femeii i s-a făcut rău în autobuz. Colegul care era cu ea a cerut ajutor prin 112, însă medicul sosit la intervenţie a declarat decesul după minute în şir de resuscitare, relatează Mediafax.
Spitalul Judeţean din Brașov, amendat pentru depozitarea deşeurilor la UPU, dar felicitat pentru gestionarea infecţiilor nosocomiale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov a fost amendat în urma controlului efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, de către Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, dar felicitat pentru planurile de risc implementate în depistarea şi combaterea infecţiilor nosocomiale şi raportarea corectă a acestora, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Marius Leonte.
România și Republica Moldova vor face schimb de organe pentru pacienții care așteaptă un transplant Agenția Națională de Transplant a semnat, vineri, un acord de colaborare cu Agenția de Transplant din Republica Moldova, în baza căruia se va putea face schimb de organe pentru pacienții aflați pe listele de așteptare, care au nevoie de transplant. Dacă anumite organe nu pot fi folosite în Romania, din lipsă de receptori compatibili, acestea vor putea ajunge în Republica Moldova și invers. În cazul unei urgențe medicale, cele două Agenții vor încerca să găsească soluții pentru a identifica un organ compatibil pentru pacientul care are nevoie.
Amenzile pentru medicii care lasă bolnavii să aștepte pe hol - aplicabile sau nu? Între doctorii care spun că legea poate fi respectată și cei care nu vor să mai consulte toți pacienții, pe motiv că nu sunt urgențe Amenzi de până la 3.000 de lei pentru medici și de până la 30.000 de lei pentru spitale, dacă pacienții care se prezintă la urgențe sunt lăsați să aștepte pe holul spitalului peste intervalul de timp prevăzut de lege - între 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea urgenței. Măsura a fost adoptată de Guvern săptămâna aceasta. Cât de aplicabilă este ea în condițiile în care numărul pacienților care se prezintă, în lipsă de alternative, la departamentele de urgență ale spitalelor este foare mare, iar multe spitale au deficit de personal, aparatură sau paturi? Cum se vede această măsură prin ochii doctorilor care trebuie să o respecte și care sunt măsurile complementare necesare pentru ca sistemul de urgență să funcționeze fără aglomerație, cozi, nervi și amenzi?
​DOCUMENT Amenzi pentru medicii și spitalele care lasă pacienții de la urgențe să aștepte cu orele pe hol: medicii vor fi amendați cu 3.000 de lei, iar spitalele cu 30.000 de lei Personalul medical care lasă pacienții ce se prezintă la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor să aștepte pe hol peste intervalul de timp prevăzut de lege va fi amendat cu sume între 1.000 și 3.000 de lei, iar spitalele vor primi amenzi cuprinse între 20.000 și 30.000 de lei, prevede o Hotărâre de Guvern adoptată în ședința de astăzi a Executivului. Timpii legali de așteptare la UPU sunt cuprinși între 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea urgenței.
Cum este să lucrezi ca tânăr medic într-un spital de psihiatrie din România. „Pacientul este tratat de parcă n-ar face parte din sistemul de sănătate” După tragedia de la Săpoca, mulți oameni din sistemul medical, inclusiv ministrul Sănătății, au vrut să transmită mesajul că aveam de-a face cu un caz izolat, cu "un șir de erori umane" și atât. Nu este vorba despre o problemă generalizată, spitalele de psihiatrie sunt ok. Pentru a vedea care este realitatea, am stat de vorbă cu un tânăr medic psihiatru dintr-un spital românesc, care mi-a explicat, din interior, care sunt adevăratele probleme ale sistemului.
Ștrandul Moghioroș din București, închis de Direcția de Sănătate Publică după ce 10 oameni s-au intoxicat cu clor Direcția de Sănătate Publică București a suspendat activitatea ștrandului Moghioroș (ștrandul Drumul Taberei - complex Magic) după ce a prelevat în această după-amiază probe de apă din bazine, anunță Ministerul Sănătății. 10 persoane - 6 copii și 4 adulți - care au fost la ștrand au fost transportați la spital luni după ce s-au simțit rău.
Ministerul Sănătății vrea să crească gradul de vaccinare folosind bani europeni Ministerul Sănătății va primi, în următorii 3 ani, aproximativ 22 milioane de lei de la Uniunea Europeană, bani ce vor fi folosiți pentru implementarea unui plan de măsuri ce vizează creșterea gradului de vaccinare în România.
O altă persoană rănită în urma atacului de la Săpoca a murit la spital O altă persoană rănită în atacul de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca a murit luni dimineață la Spitalul Universitar de Urgență din București. Numărul deceselor în urma incidentului de la Săpoca a ajuns astfel la 6.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version