SANATATE
Colegiul Medicilor, după informațiile despre pacienți sedați și legați de pat: Sedarea în secțiile ATI este imperativă în unele cazuri / Pentru ca pacientul să nu se autoaccidenteze, medicii recomandă uneori fixarea mâinilor Sedarea în secțiile ATI este bine să fie cea minim necesară, dar este "imperativă în unele cazuri pentru a facilita suportarea plămânului artificial/ventilatorului mecanic și pentru ca pacientul să nu își autopericliteze starea, în cazul în care este agitat sau are mișcări necontrolate", arată Colegiul Medicilor, după ce în presă au apărut, în ultimele zile, informații referitoare la pacienți sedați și legați de paturi în secțiile de Terapie Intensivă ale unor spitale. De asemenea, Colegiul Medicilor spune că "în unele cazuri, pentru ca pacientul să nu se autoaccidenteze, dar și ca dispozitivele medicale, precum cateterele, să poată fi utilizate corect, medicii ATI recomandă fixarea mâinilor pacientului cu sisteme special destinate acestui scop."
O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte în România Un număr de 103.200 doze de vaccin AstraZeneca urmează să ajungă, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", informează un comunicat de presă al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare din cadrul Institutului "Cantacuzino".
Datele transparentizate despre vaccinare au reînceput să fie publicate după două zile pe data.gov.ro, la câteva ore după ce consilierul lui Vlad Voiculescu spunea că Ministerul Sănătății nu mai are acces la platformă Datele transparentizate privind situația vaccinării pe fiecare centru de vaccinare au reînceput să fie publicate în această după-amiază pe data.gov.ro, la câteva ore după ce Ștefan Voinea, consilierul ministrului Vlad Voiculescu și omul care s-a ocupat de publicarea acestor date, spunea că Ministerul Sănătății nu mai are acces la platformă. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și consilierul său, Ștefan Voinea, nu au putut fi contactați de HotNews.ro pentru precizări privind reluarea publicării datelor, până la momentul apariției acestui articol.
Guvernul va sesiza DNA pentru neregulile descoperite la Institutul "Matei Balș" în urma incendiului / Ce probleme a descoperit Corpul de control Guvernul va sesiza DNA în baza concluziilor formulate de către Corpul de control în urma verificărilor declanșate la Institutul "Matei Balş" după incendiul din luna ianuarie, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu. Una dintre probleme este că serviciile pentru intervenţii în situaţii de urgenţă sunt asigurate la spital de către o firmă care nu era avizată de IGSU şi nu era organizată pentru a putea asigura cerinţele obligatorii într-o unitate spitalicească cu 640 de paturi.
Câți români s-au vaccinat de fapt peste rând? Vlad Mixich: 0,6%. Surprinzător, procentual fenomenul nu este deloc amplu / În cifre vorbim despre 7.000 de nesimțiți piloși Cam 0,6% din totalul persoanelor vaccinate în România s-au vaccinat peste rând, ceea ce înseamnă că "surprinzător, procentual fenomenul nu este deloc amplu", afirmă Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, după ce a analizat datele publicate de Recorder pe baza cifrelor oficiale furnizate de Ministerul Sănătății și care acoperă perioada 27 decembrie 2020 - 5 martie 2021. În cifre efective, spune Vlad Mixich, vorbim despre "7.000 de nesimțiți piloși". Dintre cei 7.000, 7% sunt persoane din cadrul așa-ziselor instituții de forță (armată, securitate, justiție). "Dar avem și jurnaliști printre nesimțiții piloși, și funcționari la stat, și alte țepe", subliniază Vlad Mixich.
Iași: O mamă cu Covid-19 a născut 4 băieți sănătoși. „Un caz de literatură medicală” O femeie de 37 de ani, care avea Covid-19, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” din Iași patru băieți care sunt perfect sănătoși. Cazul reprezintă o premieră pentru medicina din România.
Este eficient vaccinul AstraZeneca și la persoanele cu vârsta peste 55 de ani? Este eficace vaccinul AstraZeneca și la persoanele peste 55 de ani? Da, vaccinul AstraZeneca este eficace și pentru persoanele cu vârsta peste 55 de ani. Studiile suplimentare derulate care au inclus persoane cu vârsta peste 55 de ani au demonstrat că vaccinul AstraZeneca oferă siguranță și eficacitate și pentru această grupă de vârstă, arată Ministerul Sănătății.
"Noi nu contăm". Coșmarul bolnavilor de o formă rară de cancer abandonați de 25 de ani de statul român: vând produse homemade pentru a-și putea cumpăra medicamentele care îi țin în viață "Licitație umanitară. Avem nevoie vitală de cromoglicat. 121 de oameni, dintre care jumătate copii. Vă rog să licitați produse de mangalița pentru bolnavii de mastocitoză - mușchi, cotlet, ceafă, cârnați. Unele sunt abia ieșite din afumătoare." 1.500 de lei pe lună. Atât costă tratamentul cu cromoglicat care ține în viață un bolnav de mastocitoză, o formă rară de cancer al sângelui. Unii și-l permit, mulți nu. Sunt peste 25 de ani de când tratamentul lor nu mai e decontat de statul român. Așa a ajuns Nicoleta Vaia, pacientă cu mastocitoză și președintele asociației pacienților care suferă de această boală, să vândă produse făcute cu mâna ei, acasă. Pentru a putea cumpăra cromoglicatul ce ține în viață 120 de bolnavi care nu contează pentru statul român.
VIDEO De ce mai trebuie să port mască după ce m-am vaccinat? Mai trebuie să port mască după ce m-am vaccinat împotriva COVID-19? Răspunsul este da. Chiar și după ce te-ai vaccinat, încă este posibil să te infectezi sau să infectezi pe alții. Cu o probabilitate mai mică, dar este posibil. Explicația completă este oferită de Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și consilier onorific în Ministerul Sănătății.
Peste 1,6 milioane de tablete de FluGuard, antiviral pentru tratarea COVID-19, au ajuns în România. Terapia Cluj așteaptă ok-ul autorităților pentru a livra în România și Ivermectină O nouă tranșă, de 1.165.000 de tablete de FluGuard (Favipiravir), medicament antiviral folosit în tratarea COVID-19, conform protocolului naţional de tratament, a ajuns în România, anunță Terapia Cluj. De asemenea, cel mai mare producător autohton de medicamente aşteaptă din partea autorităţilor acordul pentru includerea Ivermectinei în protocolul naţional standard pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, pentru a putea aduce lunar în ţară aproximativ 200.000 de mii de tablete de Ivermectină de uz uman.
Câte doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung în România în perioada următoare? Peste 2,6 milioane de doze până la finalul lunii martie, peste 3,1 milioane de doze în aprilie Peste 2,6 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 - toate cele 3 tipuri de vaccin aprobate până acum, Pfizer, Moderna și AstraZeneca - vor ajunge în România până la finalul lunii martie, iar în luna aprilie sunt așteptate în țara noastră cel puțin 3,1 milioane de doze din cele 3 vaccinuri, a anunțat astăzi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.
VIDEO Valeriu Gheorghiță: Aproape 60.000 de persoane s-au programat la vaccinul AstraZeneca după ridicarea restricției de vârstă / 1,2 milioane de români s-au vaccinat Aproape 60.000 de români s-au programat la vaccinare cu vaccinul produs de AstraZeneca după ce ieri a fost ridicată restricția de vârstă pentru acest vaccin, a anunțat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Autoritățile au renunțat, ieri, la restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca - ce putea fi administrat inițial doar persoanelor sub 55 de ani - în acord cu recomandările științifice internaționale, spune Valeriu Gheorghiță.
Unul din cinci români care suferă de o boală cardiovasculară nu a mers deloc la medic în 2020, din cauză că nu a avut unde sau de teamă să nu se îmbolnăvească de COVID 22,8% dintre pacienții cu boli cardiovasculare nu au fost deloc la medic anul trecut. 59% dintre aceștia nu au mers la medic de teamă să nu se infecteze cu SARS-CoV2 sau din cauză că nu au avut unde, spitalul fiind închis. Este rezultatul unei cercetări inițiate de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, realizate online în luna februarie. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în țara noastră.
Ce arată datele privind vaccinarea publicate în premieră, pentru care Florin Cîțu vrea anchetă la Ministerul Sănătății: 12,5% dintre cei vaccinați într-un centru din Cluj sunt persoane eligibile abia în etapa a III-a 12,5% dintre persoanele vaccinate într-un centru de vaccinare din Cluj sunt persoane eligibile în etapa a III-a, pentru care campania de vaccinare va începe, oficial, abia în luna aprilie, arată datele detaliate privind vaccinarea publicate în premieră de Ministerul Sănătății la finalul săptămânii trecute și consultate de HotNews.ro. Este vorba despre centrul de vaccinare deschis la școala generală "Iuliu Hațieganu" din Cluj. Actualizarea datelor a fost între timp sistată, premierul Florin Cîțu anunțând, ieri, că Corpul de control al Guvernului se va "autosesiza"și va verifica dacă instituția condusă de Vlad Voiculescu a respectat legislația în cazul publicării acestor date.
Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Județean Sibiu, unde un cadru medical susține că pacienții COVID din ATI sunt omorâți cu zile, sedați puternic și legați de pat Ministerul Sănătății a decis să trimită Corpul de Control și Inspecția Sanitară de Stat la Spitalul Județean din Sibiu, unde un cadru medical a declarat pentru presa locală, sub protecția anonimatului, că pacienții COVID-19 internați la Terapie Intensivă ar fi fost omorâți cu zile, "sedați cu sedative extrem de puternice și legați de paturi".
Ministerul Sănătății: Lămpile UV nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli sau pentru uz casnic. Radiațiile UV sunt cancerigene și pot produce cataractă Sunt lămpile UV o metodă bună pentru dezinfecție în școli? Nu, lămpile UV nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli sau pentru uz casnic. Radiațiile UV sunt cancerigene (pot produce cancer de piele) și pot produce cataractă, conjuctivite sau alte reacții la nivelul ochilor, motiv pentru care este contraindicat să fie folosite în încăperi în care sunt persoane și este contraindicat să fie folosite pentru dezinfecția mâinilor, avertizează Ministerul Sănătății.
​FOTO ​SMURD a primit trei noi elicoptere Airbus H135. Alte trei elicoptere, livrate în următoarele luni SMURD, prin Inspectoratul General al Aviației, a primit joi trei noi elicoptere de salvare H135 de la Airbus, următoarele trei astfel de modele urmând a fi făcute până la mijlocul anului 2021. IGAv a semnat încă din 2019 un acord-cadru de circa 65 de milioane de euro cu Airbus pentru elicoptere ușoare multifuncționale, iar pentru primele elicoptere au fost parafate două contracte subsecvente în valoare de circa 26 de milioane de euro.
​VIDEO Poți să te vaccinezi împotriva COVID-19 dacă ai născut recent și alăptezi? Poți să te vaccinezi împotriva COVID-19 dacă ai născut recent și alăptezi? Răspunsul este da. Explicația completă este oferită de Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și consilier onorific al medicului Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
​EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele de boli infecțioase ale României, aflate de un an în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19 și în ce i-au investit? HotNews.ro a obținut documente privind toate investițiile făcute în ultimii 10 ani în 4 dintre spitalele-vedetă ale pandemiei: Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj și Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți bani au mers către Institutul Matei Balș, care a primit de aproximativ 12 ori mai mulți bani decât Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, de 6 ori mai mulți bani decât cel din Iași și de 2,5 ori mai mulți bani decât Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.
Primele imagini cu medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Piatra Neamț: ”Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta” Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții și transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, a spus pentru un site al Apărării belgiene că acum poate merge din nou, deși îndoirea brațelor este încă dificilă.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by