SANATATE
FOTO Plaja din Mamaia amenajată special pentru copiii cu dizabilități, ocupată din nou de turiști: "S-au suit pe masa de pictura și olărit a copiilor pentru a se bronza" Plaja din Mamaia amenajată special pentru copiii cu dizabilități a fost ocupată din nou de turiști, unii dintre aceștia urcându-se pe masa de pictură și olărit a copiilor pentru a face plajă. "Romani lipsiti de prejudecati #PlajaTerapeutica. Acel moment cand plaja este complet goala si tu alegi sa te sui pe masa de pictura si olarit pentru a te bronza. Greu de gasit o explicatie logica: sa ai tot nisipul si plaja la dispozitie doar pentru tine si tu sa alegi sa faci plaja pe niste scanduri", spune psihologul Adrian Gemănaru, inițiatorul proiectului plajei terapeutice.
78 de noi cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână 78 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în România, numărul total al cazurilor confirmate de la debutul epidemiei (septembrie 2016) urcând la 15.187. Epidemia de rujeolă s-a soldat cu 59 de decese, cele mai multe victime fiind copii nevaccinați.
Încă 4 oameni au murit din cauza infecției cu virusul West Nile, transmis de țânțari. Ministerul Sănătății cere autorităților locale să facă dezinsecție pentru a împiedica răspândirea virusului Încă 4 oameni au murit în ultima săptămână din cauza infecției cu virusul West Nile, numărul total al deceselor urcând, astfel, la 17, potrivit datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. De asemenea, numărul total al îmbolnăvirilor de meningită/meningo-encefalită a urcat la 166 de cazuri, cu 49 mai mult decât în urmă cu o săptămână. Ministerul Sănătății le reamintește autorităţilor administrației publice locale, într-un comunicat emis vineri, să continue măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu West Nile.
Pacienții din România lansează campania Ai dreptul la sănătate ca în Europa: "Bugetul alocat sănătății a crescut în ultimii 2 ani, dar situația nu s-a îmbunătățit" Coaliția pentru sănătate europeană, care reunește câteva dintre cele mai importante asociații de pacienți din România, a lansat campania "Ai dreptul la sănătate ca în Europa", atrăgând atenția că "România este un stat european și cetățenii români trebuie să aibă aceleași drepturi ca toți ceilalți europeni", chiar dacă "sistemul de sănătate românesc se situează de mai mulți ani la finalul clasamentelor europene care măsoară accesul la servicii medicale de calitate și la medicamente de ultimă generație".
Asociaţia Pro Decizii Informate, membră a Coaliției pentru Familie, recunoaște că a realizat și distribuit unul dintre pliantele anti-vaccinare, dar susține că nu toate materialele îi aparțin Asociaţia Pro Decizii Informate, membră a Coaliției pentru Familie, recunoaște, într-un comunicat postat pe site-ul propriu, pro-decizii-informate.ro, că a realizat și distribuit unul dintre pliantele anti-vaccinare distribuite recent în cutiile poștale, dar susține că un al doilea pliant nu îi aparține și acuză o "campania furibundă de denigrare" la adresa sa.
Medicii de familie despre pliantele anti-vaccinare distribuite recent: "Atitudine iresponsabilă ce poate avea efecte dramatice, ca pierderea de vieți" Societatea Națională de Medicina Familiei consideră că "s-a depășit demult limita responsabilității civice din partea unor organizații sau persoane prin promovarea unor mesaje anti-vaccin și anti-vaccinare", și cere "organelor în drept să ia atitudine și să sancționeze gestul de comunicare falsă și frauduloasă", după ce pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați" sau "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" au fost distribuite recent în cutiile poștale ale bucureștenilor. Pe pliante se face trimitere către site-ul Asociației Pro Decizii Informate, membră a Coaliției pentru Familie.
Mii de români a căror viață atârnă de un transplant și doar 38 de donatori în 2018. De ce scade de la an la an numărul donatorilor Peste 5.000 de români așteaptă, în acest moment, o a doua șansă la viață pe listele pentru transplant, dar numărul lor real ar fi cu câteva mii mai mare, susțin reprezentanții asociațiilor de pacienți consultați de HotNews.ro. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, admite că autoritățile nici măcar nu au o evidență clară a pacienților care au nevoie de transplant. Un proiect de lege a transplantului care să aducă criterii clare și transparente este promis de ministrul Sănătății pentru luna aceasta. România este la coada clasamentului european în ceea ce privește numărul donatorilor de organe, este una dintre puținele țări din Europa care nu a introdus în legislație acordul prezumat și nu face parte din Eurotransplant. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, recunoaste public că actualele criterii nu asigură transparența procedurii.
​VIDEO Un grup de 65 de copii și tineri dependenți de dializă, dintre care 10 cu transplant renal și imunitate foarte scăzută, blocați 3 ore și jumătate pe aeroportul din Cluj Un grup de 65 de copii și tineri dependenți de dializă, dintre care 10 cu transplant renal și imunitate foarte scăzută, au fost blocați peste 3 ore și jumătate, miercuri seară, pe aeroportul din Cluj, semnalează deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
UNICEF și OMS, despre pliantele anti-vaccinare cu sigla lor, distribuite în București: Aceste materiale nu ne aparțin / Vaccinurile sunt sigure și salvează viețile a milioane de copii UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se declară îngrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare, după ce în cutiile poștale ale bucureștenilor au fost distribuite în ultimele zile pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", cu siglele celor două organizații, dar și a Ministerului Sănătății.
Pacienții vor putea refuza accesul medicilor la istoricul personal din dosarul electronic, potrivit unui proiect adoptat de Guvern Istoricul medical al pacientului din dosarul electronic de sănătate este accesibil medicilor numai cu consimțământul pacienţilor, cu excepția unui „sumar de urgență” care este accesibil medicilor din camera de garda sau UPU, potrivit unui proiect de lege adoptat în ședința de Guvern de miercuri, relatează Mediafax.
Avarie la sistemul de aer condiționat de la Institutul Fundeni. Managerul spitalului: "Niciun pacient nu a avut de suferit" Niciun pacient nu a avut de suferit în perioada în care instalaţia de aer condiţionat care deservea blocul operator şi secţiile de terapie intensivă ale Institutului Clinic Fundeni a fost defectă, în prezent fiind montat un nou aparat, a declarat managerul spitalului, medicul Carmen Orban.
Sorina Pintea anunță lansarea draftului studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional Craiova Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri, după o întâlnire cu autorităţile judeţene şi locale, că a fost lansat draftul de studiu de fezabilitate pentru Spitalul Regional din Craiova, care va avea 821 de paturi, iar cererea de finanţare pentru construcţie va fi depusă la Bruxelles până la finele acestui an, odată cu cererile de finanţare pentru spitalele regionale din Iaşi şi Cluj-Napoca.
Asociația 'Pro Decizii Informate', către site-ul căreia fac trimitere pliantele anti-vaccinare distribuite în cutiile poștale, este membră a Coaliției pentru Familie Asociația 'Pro Decizii Informate', către site-ul căreia fac trimitere pliantele anti-vaccinare distribuite recent în cutiile poștale, ce conțin informații false despre vaccinare, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", și a folosit abuziv siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF, este membră a Coaliției pentru Familie, potrivit site-ului oficial al CpF, unde sunt trecuți toți membrii organizației.
Pliante anti-vaccinare ce conțin informații false și folosesc fraudulos siglele Ministerului Sănătății și UNICEF, distribuite în cutiile poștale: "Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați" Pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", au fost distribuite în ultimele zile în cutiile poștale ale bucureștenilor, semnalează deputatul Pro România Gabriela Podașcă. Mai mult, materialele folosesc, în mod fraudulos, siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF. În România a fost declarată, în septembrie 2016, epidemie de rujeolă, iar proiectul legii vaccinării stă blocat de un an în Parlament, în plină epidemie soldată cu 59 de morți (cea mai gravă din Europa).UPDATE: Ministerul Sănătății "se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public".
​DOCUMENT Premieră în România: Medicamentele ar putea fi decontate, la recomandarea medicului, și pentru alte indicații decât cele din prospect Medicamentele ar putea fi decontate în premieră în România și pentru alte indicații terapeutice decât cele incluse în prospect, dar numai în cazul unor afecțiuni pentru care nu există alternative terapeutice, dacă medicamentele incluse pe lista de decontare sunt depășite din punct de vedere terapeutic sau în cazul în care pacientul are contraindicație la alternativele terapeutice existente pe lista medicamentelor decontate. Propunerea este inclusă într-un proiect de Ordin publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății.
Un bărbat de 46 de ani a murit la Spitalul din Câmpia Turzii după un stop cardiac. În ambulanța care l-a preluat și în spital nu exista un defibrilator Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Câmpia Turzii a suferit un stop cardiac în timpul unei sesiuni de culturism și a murit la spitalul din Câmpia Turzii. Ambulanța care l-a preluat pe bărbat nu era dotată cu defibrilator, iar în spital nu exista, de asemenea, acest aparat, scrie Monitorul de Cluj.
Medic: "Produse radiofarmaceutice foarte necesare pentru diagnostic şi tratament nu sunt disponibile în România. Un număr mare de investigații medicale nu sunt decontate" Un număr important de substanţe radiofarmaceutice foarte necesare pentru diagnostic şi tratament nu sunt disponibile în România, afirmă preşedintele Societăţii Române de Medicină Nucleară şi Imagistica Moleculară, medicul Raluca Mititelu. Ea a adăugat, de asemenea, că , un număr de investigaţii investigaţii "esenţiale" pentru stabilirea progresului sau răspunsului la tratament "nu sunt decontate de Casa de asigurări de Sănătate şi nici prin programe ale Ministerului Sănătăţii", între exemple fiind scintigrafia cu receptori somatostatinici sau terapia tumorilor hepatice cu microsfere radiomarcate.
Anchetă internă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, după ce rudele unui pacient au reclamat că acesta ar fi fost legat de pat Rudele unui bărbat în vârstă de 78 de ani, internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, reclamă faptul că l-au găsit pe acesta legat de mâini și de picioare de patul din spital, cu răni produse din cauza strânsorii, relatează Ziarul de Iași. De cealaltă parte, reprezentanții spitalului susțin că, cel mai probabil, bărbatul a fost agitat, iar aceasta ar fi fost singura soluție.
Studiu: O superbacterie rezistentă la toate antibioticele se răspândește în spitalele din întreaga lume O superbacterie rezistentă la toate antibioticele cunoscute și care poate provoca infecții severe și chiar moartea se răspândește în spitalele din întreaga lume, avertizează oamenii de știință din Australia, citați de AFP.
Direcția de Sănătate Publică Olt: 30% dintre școlile din județ nu au autorizaţie sanitară Aproape 30% din unităţile de învăţământ din judeţul Olt vor funcţiona fără autorizaţie sanitară în noul an şcolar, principalele probleme fiind legate de sursele de apă, grupurile sanitare ori de starea clădirilor, arată un raport al Direcției de Sănătate Publică Olt, citat de Agerpres. 512 unităţi şcolare au autorizație sanitară de funcționare, în timp ce 149 de unităţi de învăţâmânt nu au îndeplinit condiţiile pentru a fi autorizate.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version