SANATATE
Vlad Mixich despre amendamentele la bugetul sănătății: Dragnea dă o țeapă groasă unui întreg popor - risipește 62 de milioane de euro pe teste medicale nerecomandate în țările civilizate Două dintre amendamentele propuse de Liviu Dragnea la bugetul sănătății pe 2019 sunt contrare recomandărilor organizațiilor de sănătate internaționale, iar una ridică serioase probleme de etică, atrage atenția Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și fost vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului. "Practic, Dragnea dă o țeapă groasă unui întreg popor: risipește peste 62 de milioane de euro pe teste medicale cu probleme etice și nerecomandate în țările civilizate doar ca să alimenteze niște conturi (fiind vorba de analize scumpe) și ceva propagandă", afirmă Vlad Mixich.
Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov nu a dat nici examenul de admitere la liceu, a fost repartizată la o școală de meserii cu media 1,68 și a abandonat în clasa a IX-a Falsul medic ginecolog care a lucrat în ultimii zece ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, Raluca-Daniela Bîrsan, nu a dat nici examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a și a fost repartizată, cu media 1,68, la o școală de arte şi meserii din Capitală, iar în clasa a IX-a s-a retras definitiv, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei, scrie Libertatea.
Farmaciile continuă, după retragerea Eurespal, să vândă un medicament ce are conținut identic. Autorități: Toate medicamentele care conțin fenspiridă ar putea fi retrase Farmaciile din România continuă, după retragerea Eurespal, să vândă un medicament ce are conținut identic - Epistat, iar compania care deține licența este Gedeon Richter România S.A. Medicamentul Eurespal, prescris frecvent în România pentru tratamentul tusei, inclusiv la copii, a fost oprit de la vânzare în urma unei notificări de la producătorul francez, Les Laboratoires Servier, după ce s-a constatat că substanța activă, fenspiridă, poate provoca probleme cardiace. Medicamentul Epistat, vândut în continuare în farmacii, conține aceeași concentrație de fenspiridă. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Gedeon Richter au refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.
Universitatea "Carol Davila": Presupusul medic Daniela Bîrsan nu figurează în evidențele Facultății de Medicină "Presupusul medic Raluca-Daniela-Bîrsan", de la Spitalul din Ilfov, "nu figurează in evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. 'Carol Davila' la studiile curiculare de licență si master", anunță reprezentanții Universității, care precizează, de asemenea, că "Facultatea de Medicină a U.M.F. 'Carol Davila' nu a eliberat niciodată o diplomă de licență pe numele Raluca-Daniela-Bîrsan".
Sorina Pintea despre clinicile private unde lucrează falși medici: Vor avea suspendată autorizatia de funcționare Clinicile private unde lucrează medici falși pot ajunge să le fie suspendată autorizația de funcționare, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. În ceea ce privește spitalele de stat cu probleme, Sorina Pintea spune că nu va ezita să se adreseze justiției în astfel de cazuri.
Sorina Pintea despre cazul falsului medic din Ilfov: A fost întocmit ilegal un contract de voluntariat. Îmi mențin declarația că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, referitor la cazul falsului medic ginecolog de la Spitalul din Ilfov, că "a fost întocmit ilegal un contract de voluntariat". Sorina Pintea a adăugat că "Am declarat public că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși și susțin această declarație. În continuare spun că, în sistemul public, un medic nu poate fi angajat ilegal. Declarațiile mele s-au referit la medici angajați, nu la voluntariat".
Primul "navigator" pentru pacientele cu cancer mamar, lansat în prezența unei "învingătoare în lupta cu cancerul": Există viață după cancerul de sân. Se poate trăi mulți ani după diagnostic Primul "navigator" pentru pacientele cu cancer la sân din România - un ghid ce explică pas cu pas traseul ce ar trebui urmat de fiecare pacientă diagnosticată cu cancer la sân, în cadrul sistemului de sănătate, totul într-un limbaj prietenos și simplificat - a fost lansat marți. Navigatorul este disponibil pe www.canceruldesan.ro și va fi distribuit, în versiune printată, în secțiile de oncologie ale spitalelor din țară. Ana Moldovan, o clujeancă diagnosticată în urmă cu 10 ani cu cancer mamar, care se prezintă acum ca "o învingătoare în lupta cu cancerul", a venit la lansarea navigatorului pentru a-și spune povestea.
Spitalul Ilfov, despre femeia acuzată că și-a falsificat diploma de la UMF: Până la proba contrarie, documentele pe care le avem noi atestă că doamna este medic Reprezentanţii Spitalului de Urgență Ilfov spun despre femeia care şi-ar fi falsificat actul de studiu lucrează la ei în baza unui contract de voluntariat, care nu-i permite să facă operații. Aceștia mai spun că există o anchetă, însă până la finalizarea acesteia, diploma femeii este reală, transmite Mediafax.
UPDATE Eurespal, un medicament prescris frecvent la copii și adulți contra tusei, a fost oprit de la vânzare / Precizările Agenției Medicamentului Eurespal, un medicament prescris frecvent în România pentru tratamentul tusei, inclusiv la copii, a fost oprit de la vânzare, după o notificare de la producător, a declarat un farmacist pentru HotNews.ro. Medicamentul producătorului francez Les Laboratoires Servier este retras pentru că substanța activă, fenspirida, poate provoca probleme cardiace.
Cum arată "creșterea istorică" a bugetului sănătății anunțată de Sorina Pintea: Cel mai sărac buget dintre țările UE, dar și decât Albania, Macedonia și Muntenegru România rămâne și în acest an pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății raportat la Produsul Intern Brut. În timp ce media țărilor Uniunii Europene pentru sănătate este de 9,6% din PIB, România alocă în 2019 doar jumătate din această medie - adică un procent de 4,84% din PIB. "O creștere istorică", în viziunea ministrului Sorina Pintea. Bugetul sănătății din România rămâne în continuare și în urma unor țări din afara UE, precum Albania (6,8% din PIB), Macedonia (6,1%) și Muntenegru (5,9%).
Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 107 Încă două persoane au murit din cauza gripei, anunță Mediafax. Este vorba de o femeie de 69 de ani, din București, și de un bărbat de 64 de ani, din Prahova, potrivit Institutului de Sănătate Publică. Victimele aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinate. Numărul deceselor a ajuns la 107.
Amendamentul lui Dragnea privind "Programul vitamina D", avizat favorabil de Comisiile de Sănătate din Parlament Amendamentul privind introducerea "Programului vitamina D" - prin care 3,56 de milioane de asigurați ar urma să facă analize pentru depistarea carenței de vitamina D - a fost avizat favorabil, luni, în Comisiile de Sănătate din Senat și Camera Deputaților, reunite în ședință comună pentru a aviza bugetul Sănătății pe 2019. Ideea "Programului vitamina D" a fost lansată în spațiul public de Liviu Dragnea, iar amendamentul a fost depus chiar de liderul PSD.
USR și PNL cer creșterea bugetului medicinei de familie, după ce doctorii s-au plâns că "medicina de familie este în colaps" Parlamentarii USR și PNL au cerut, luni, în ședința comună a Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senat, ce are ca temă bugetul sănătății pe 2019, creșterea bugetului medicinei de familie în 2019 de la 2,5 la 3,9 miliarde de lei. Medicii de familie se plângeau, săptămâna trecută, că "medicina de familie este în colaps".UPDATE: Comisiile de Sănătate din Parlament au avizat creșterea bugetului medicinei de familie de la 2,5 la 2,6 miliarde de lei.
Sorina Pintea: Bugetul sănătății ajunge la 4,84% din PIB, o creștere istorică în 2019. Sunt bani pentru aparatură medicală și renovarea spitalelor Bugetul Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ajunge, anul acesta, la 4,84% din PIB, ceea ce înseamnă "o creștere istorică", a afirmat, luni, ministrul Sorina Pintea, în ședința comună a Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senat ce are ca temă bugetul sănătății pe 2019.
Femeia pe care un medic din Târgu-Jiu a refuzat să o trateze din cauza "lipsei de salarizare corespunzătoare a personalului” a murit Femeia de 62 de ani, din comuna Borăscu, județul Gorj, pe care un medic primar pneumolog ar fi refuzat să o trateze, în luna ianuarie, în timp ce era internată pe secţia ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cu bronhopneumonie, a murit sâmbătă, la Craiova, , transmite Mediafax.
Bărbatul acuzat că practică meseria de dentist spune că nu profesa / Polițiștii l-au eliberat pentru că până acum nu au fost depuse plângeri pe numele lui Bărbatul acuzat că a practicat fără drept meseria de dentist în comuna Gruiu le-a spus polițiștilor că nu profesa și că face niște cursuri medicale, precizând că soția sa este medic stomatolog, însă nici ea nu practica în ultima perioadă această meserie, transmite Mediafax.
Ilfov: Percheziții la un fost zidar, care practică ilegal meseria de dentist Poliţiştii din Ilfov efectuează sâmbătă percheziţii în comuna Gruia, la locuinţa unui bărbat bănuit că practică ilegal profesia de dentist, transmite Agerpres.
Ce să mănânci ca să te protejezi de gripă. Sfaturile nutriționistului Lygia Alexandrescu: Cafeaua și alcoolul deshidratează, trebuie evitate. Senzația că prin consumul de alcool dispar simptomele gripei este un mit periculos Hidratarea este cheia unei însănătoșiri rapide în caz de răceală sau gripă și ajută, alături de tratamentul medicamentos adecvat, la însănătoșirea rapidă. De cealaltă parte, obiceiurile alimentare nespnătoase - alimentele semipreparate, pline de grăsimi, sare sau zahăr, lipsa exercițiului fizic și a somnului, băuturile carbogazoase, alcoolul și fumatul - slăbesc imunitatea în sezonul virozelor. Cafeaua, ceaiul negru și alcoolul deshidratează organismul și trebuie evitate în caz de răceală sau gripă, iar "senzația că prin consumarea de alcool dispar simptomele gripei este un mit periculos", afirmă medicul nutriționist Lygia Alexandrescu, care a realizat, pentru HotNews.ro, o "dietă împotriva gripei".
Al doilea caz de medic cu parafă obținută ilegal de la DSP București, descoperit de Ministerul Sănătății Ministerul Sănătății anunță vineri că "în urma verificărilor demarate la Direcția de Sănătate Publică București, după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafa în mod ilegal, a fost identificat un al doilea caz asemănător". Ministerul Sănătății precizează că cele doua persoane care au obținut cod de parafă de medic în mod ilegal nu mai prestează servicii medicale și că "este în desfășurare o anchetă demarată de Poliție și Parchet, nu putem face publice alte date".
Un primar din Covasna caută "disperat" pe Facebook medic de familie pentru două comune: Avem zonă frumoasă cu ape minerale, oameni deschiși și primitori Primarul unei localități din județul Covasna caută "disperat" un medic de familie pentru două comune cu aproape 3.000 de locuitori, el postând pe Facebook un anunț în care promite și locuință de serviciu pentru cel care ar vrea să fie doctor acolo. Primarul mai spune că zona este "frumoasă, cu ape minerale, cu oameni deschiși și primitori".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version