SANATATE
Autoritățile brașovene discută despre posibilitatea ca BERD să sprijine construcția spitalului regional din Brașov Autoritățile din Brașov discută despre posibilitatea ca BERD să sprijine construcția spitalului regional din Brașov prin încheierea unui acord. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat marți, la Brașov la întâlnirea dintre autoritățile publice locale brașovene conduse de prefectul Marian Rasaliu și primarul George Scripcaru și reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).   
Campanie de conștientizare a bolii Parkonson, în stațiile de metrou din București Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson lansează o nouă campanie de conștientizare și informare, intitulată 'Boala Parkinson îți dă lumea peste cap'. De asemenea, în perioada 16-18 mai, între orele 9:00-12:00, vor avea loc evenimente de conștientizare menite să atragă atenția asupra Bolii Parkinson. Acestea vor avea loc la stațiile de metrou Piața Unirii 2 – intrarea pe la magazinul Unirea (16 mai), Piața Unirii 1 (17 mai), respectiv Pipera, pe 18 mai.
Managerul Spitalului Județean Sibiu: "Avem medici care câştigă aproape 5.000 de euro lunar" 20 de angajaţi ai Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu au protestat spontan, marți, în curtea spitalului, reclamând faptul că au primit salariile tăiate și cerând acordarea de sporuri maxime. Ei au pierdut între 50 şi 600 de lei la salarii, potrivit directorului spitalului, Cornel Benchea, care a subliniat, însă, că în unitatea medicală pe care o conduce sunt și medici cu salarii de 5.000 de euro lunar, echivalentul în lei, acesta fiind cel mai mare salariu din spital.
Vreau să trăiesc: În România, există doar jumătate din numărul de paturi necesare pentru copiii născuți prematur În fiecare dimineață, doctorul Adrian Crăciun face calcule pe colțurile unei foi vechi de analize. Astăzi are 10 copii născuți prematur în Secția de terapie Neonatală de la Maternitatea Cantacuzino și de la Giurgiu l-au rugat să preia încă doi gemeni. Le-a spus că nu are loc, sigur că le-a spus, dar alternativa ar fi fost să înțeleagă că acei copii vor muri. Așa că i-a primit.
Medic: "Speculez că prăbușirea platformei informatice a asigurărilor de sănătate și cârpelile sunt preambulul unui tun aflat în faza de rafinare" Un medic psihiatru din București susține, într-o postare pe Facebook, că "speculez, dar e o speculație educată, că prăbușirea PIAS (platforma integrată a asigurărilor de sănătate), precum și cârpelile de mentenanță sunt preambulul unui tun aflat, acum, în faza de rafinare. Și-o fi fumând domnul Dragnea o ultimă țigară, dar sănătatea e uitată, într-un colț, pe etajeră." CNAS a confirmat, luni, că PIAS era în continuare nefuncțională, la peste o săptămână de când este blocată, și a anunțat că marți seară, PIAS urmează să fie oprită între orele 19:00 şi 24:00, pentru "consolidarea funcţionalităţii".
Unde și cât se dă șpagă în spitalele din România: De la 300 de lei pentru "a fi băgat în seamă" la Baia Mare la 10.000 de lei pentru o operație la inimă la Iași În spitalele din România, pacienții oferă bani personalului medical atât din proprie inițiativă, cât și la cererea cadrelor medicale - medici, asistente, infirmiere și chiar liftieri. "Șpăgile" merg de la câteva zeci sau sute de lei pentru o consultație sau pentru "a fi băgat în seamă" până la mii de euro în cazul unor operații complicate. Unde "se dă", cât, dar și care sunt spitalele și medicii care nu condiționează actul medical de șpagă? Vezi în articol cazuri concrete semnalate de pacienți pe platforma piatadespaga.ro, o inițiativă a ONG-ului Funky Citizens: suma oferită, numele spitalului și, în unele cazuri, al medicilor care cer bani în schimbul actului medical.
VIDEO Noul spital de copii "Victor Gomoiu", care ar fi trebuit să fie gata în primăvara lui 2017, a fost inaugurat Noul spital de copii "Victor Gomoiu" a fost inaugurat luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, declarând că este vorba despre o investiţie de 48 de milioane de euro, dar şi că pe vechiul amplasament al acestei unităţi medicale, Primăria va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică. În anul 2016, Gabriela Firea promitea că lucrările la Spitalul Gomoiu vor fi finalizate în primăvara lui 2017.
CNAS confirmă că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este în continuare nefuncțională, după o săptămână de blocaj, și anunță că "s-au luat măsuri pentru remedierea fluctuațiilor" Casa Națională de Asigurări de Sănătate confirmă, luni după-amiază, că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este în continuare nefuncțională, la peste o săptămână de când este blocată, și anunță că marți seară, PIAS va fi oprită între orele 19:00 şi 24:00, pentru "consolidarea funcţionalităţii". CNAS precizează, într-un comunicat, că "a luat măsuri pentru remedierea fluctuaţiilor apărute în funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate" și că "specialiştii firmei SIVECO România au demarat deja, la solicitarea CNAS, activităţi tehnice în acest scop, care vor fi derulate până la soluționarea indisponibilității temporare a PIAS, fără costuri din partea CNAS."
Medic de familie: "Am 145 de servicii nevalidate de săptămâna trecută fiindcă nu a mers sistemul impotent informatic" "Am 145 de servicii nevalidate de săptămâna trecută fiindcă nu a mers sistemul impotent unic informatic, asa cum CNAS a si recunoscut in comunicatul dat pe repede inainte cand a aflat ca mergem la poarta lui", afirmă Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București - Ilfov.
Tudor Pop (USR) despre sistemele informatice din sănătate: "CNAS desfășoară de ani buni una dintre cele mai scumpe, dăunătoare și neasumate farse" "Casa Națională de Asigurări de Sănătate desfășoară de ani buni una dintre cele mai scumpe, dăunătoare și neasumate farse din Sănătate", scrie, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, pe fondul scandalului nefuncționării, de câteva zile, a sistemelor informatice gestionate de CNAS. Reamintim că medici de familiie din Bucureşti şi Ilfov au protestat, vineri, în fața sediului CNAS din Capitală, neȚulțumiți de "funcționarea dezastruoasă" a sistemelor informatice.
Bal caritabil pentru dotarea Secţiei de prematuri a Maternității Polizu Un bal caritabil intitulat "#UnColored" va fi organizat vineri, începând cu ora 20:00, în Bucureşti, pentru strângerea fondurilor necesare renovării Secţiei de prematuri din cadrul Maternităţii Polizu.
Angajați ai Spitalului de Psihiatrie Socola, prinși cu o alcoolemie de 2 la mie în timpul serviciului Doi angajați ai Spitalului de Psihiatrie din Socola au fost prinși cu o alcoolemie de 2 la mie în timpul serviciului, după ce au fost reclamați de aparținătorii pacienților, care au chemat medicul de gardă și managerul unității sanitare, scrie Ziarul de Iași. Managerul unităţii medicale, dr. Gabriel Oprişanu, a precizat că îi este cunoscut cazul şi că vor fi luate măsuri în urma deciziei pe care o va lua comisia de disciplină săptămâna viitoare.
VIDEO Medici de familie protestează la sediul CNAS față de "funcționarea dezastruoasă" a sistemelor informatice Medici de familie din Bucureşti şi Ilfov protestează, la această oră, în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din Capitală, nemulțumiți de "funcționarea dezastruoasă" a sistemelor informatice gestionate de CNAS.
Biologii și chimiștii au protestat la Ministerul Sănătății. Ce categorii de angajați din sistemul sanitar se tem că revendicările lor vor rămâne nerezolvate după modificarea legii salarizării Câteva zeci de oameni, reprezentanți ai biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor, au protestat vineri la sediul Ministerului Sănătăţii, cerând "salarizare corespunzătoare" pentru aceste categorii. Angajații din sistemul sanitar așteaptă, în acest moment, modificarea legii salarizării pentru a vedea dacă revendicările lor vor fi rezolvate. Noua lege ar urma să modifice salariile începând cu 1 mai, iar primele salarii aferente lunii mai vor fi primite în jurul datei de 15 iunie. Sindicatele susțin că există categorii de salariați care ar putea "rămâne pe dinafară" în urma modificării legii salarizării, iar revendicările lor ar putea rămâne nerezolvate: biochimişti, biologi, chimişti și personalul TESA.
Mesajul unui medic pentru Lia Olguța Vasilescu: "Mai corectați, mai corectați? Pe nervii cui, doamnă ministru?" Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Județean de Urgență din Brașov, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj adresat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce aceasta a promis, în urmă cu două zile, la negocierile-maraton cu sindicatele din sănătate, modificarea legii salarizării, pentru a rezolva revedicările acestora. "Mai corectați, mai corectați? Pe nervii cui, doamnă ministru?", îi transmite medicul brașovean ministrului Muncii.
Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Dăncilă pe probleme de autism Actriţa Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, printr-o decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial. Manuela Hărăbor a declarat joi, pentru News.ro, că este consilier onorific pe probleme de autism al primului ministru. "Încerc să rezolv nişte probleme care au apărut la guvern în ultimele două luni", afirmă Hărăbor.
Medicii ieșeni au prelevat rinichi și ficat de la o femeie din Bacău aflată în moarte cerebrală O echipă de medici ieşeni a efectuat prelevări de rinichi şi ficat de la o donatoare aflată în moarte cerebrală, de acestea putând beneficia pacienţi din spitale din Iaşi şi Bucureşti, a declarat joi, pentru Agerpres, coordonatorul Centrului Regional de Transplant din Iaşi, dr. Raluca Neagu. Donatoarea este o femeie în vârstă de 43 de ani, din Bacău, care a suferit un accident vascular hemoragic.
CNAS face apel la medici să nu amâne acordarea tratamentelor pentru pacienți, în condițiile în care sistemul informatic nu funcționează de o săptămână Casa Națională de Asigurări de Sănătate solicită "furnizorilor de servicii de sănătate să trateze în continuare cu toată responsabilitatea problemele medicale ale asiguraţilor şi să nu amâne acordarea tratamentelor necesare acestora", în contextul "fluctuațiilor apărute în funcţionarea sistemului informatic în ultimele zile", arată CNAS, într-un comunicat.
Emanuel Ungureanu (USR): "Sindicatele din sănătate au bătut palma cu Guvernul lăsând de izbeliște mii de salariați - biologi, biochimiști, infirmiere, personal TESA. Haosul continuă" Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, acuză sindicatele din sănătate, care au ajuns ieri la un acord cu Guvernul după 11 ore de negocieri, că "au trădat din nou": "Au bătut palma cu Guvernul lăsând de izbeliște mii de salariați, printre ei: biologi, biochimiști, infirmiere, personal TESA, oameni foarte importanți în angrenajul echipei medicale", afirmă Emanuel Ungureanu.
Campanie de donare de sânge pentru pacienţii din spitale, în perioada 11-13 mai Persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienţii din spitale sunt aşteptate, în perioada 11 - 13 mai, la intrarea principală din Sun Plaza - Esplanada Sud, între orele 9:00 și 13:00. Recoltarea de sânge, care are loc în cadrul campaniei 'Dăruieşte timp, donează sânge', va fi realizată de personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version