SANATATE
Clujul nu mai așteaptă Guvernul și vrea să-și facă singur spital regional Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a transmis Comisiei Europene, dar şi Autorităţii de Management din Ministerul Dezvoltării o adresă oficială prin care solicită preluarea de către forul administrativ judeţean a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj, potrivit unui comunicat de presă al CJ.
Eurostat: România și Bulgaria, țările UE cu cele mai mici rate de deces provocat de cancer 1,3 milioane de oameni au murit din cauza cancerului, în anul 2015, în Uniunea Europeana, ceea ce înseamnă peste un sfert - 25.4% - din numărul total al deceselor înregistrate în acel an, arată datele publicate joi de Eurostat. În timp ce Olanda și Slovenia au cele mai mari rate de deces din cauza cancerului (peste 30% din totalul deceselor), România și Bulgaria sunt printre țările UE cu cele mai mici rate de decese provocate de cancer (România mai puțin de 20%, iar Bulgaria puțin peste 15%).
Franța: Siguranța implanturilor mamare va fi reevaluată la începutul lui 2019, după înregistrarea unor cazuri de limfom Agenția medicamentului din Franța va reevalua la începutul anului 2019 siguranța implanturilor mamare, utilizate în chirurgia estetică și reconstructivă, după ce a identificat mai multe cazuri de o formă rară de cancer la femei ce aveau astfel de implanturi, a informat instituția miercuri, conform AFP.
13 ONG-uri reclamă o "criză iminentă a stocurilor de medicamente pentru tratamentul HIV/SIDA, cea mai gravă din ultimul deceniu" 13 organizații non-guvernamentale i-au trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care atrag atenția că stocurile de medicamente utilizate în tratarea persoanelor care suferă de HIV/SIDA sunt extrem de scăzute și riscă să nu asigure necesarul pentru cei peste 20.000 de pacienți din România. Semnatarii scrisorii spun că este vorba despre "cea mai gravă criză din ultimul deceniu pe acest segment".
Cabinetele medicale, exceptate de la acreditarea prin ANMCS. Medicii se plângeau că taxele impuse de instituția condusă de Vasile Cepoi îi "falimentează'' și îi ''izgonesc din țară'' Cabinetele medicilor de familie, ale medicilor specialiști și cele stomatologice vor fi exceptate de la acreditarea prin Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Proiectul de lege ce prevede exceptarea cabinetelor medicale a fost adoptat miercuri de Parlament. Practic, această lege face ca doar spitalele să mai aibă nevoie, în acest moment, de acreditarea prin ANMCS.
Un centru regional de excelenţă în tratamentul integrat al infertilităţii va fi construit la Iaşi Un centru regional de excelenţă în tratamentul integrat al infertilităţii urmează să fie construit la Iași, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean, Maricel Popa. Proiectul ar urma să fie implementat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" şi urmează să fie să fie expus dezbaterii consilierilor judeţeni în şedinţa din 21 noiembrie.
20.000 de persoane vor beneficia de screening al tuberculozei în cadrul campaniei E-DETECT TB 20.000 de persoane vor beneficia de screening al tuberculozei cu ajutorul unei unităţi medicale mobile, în cadrul campaniei de depistare activă a acestei maladii, parte a proiectului E-DETECT TB.
Președintele Agenției Naționale de Transplant: Doar 55 de donatori de organe în anul 2018 în România Doar 55 de donatori de organe în moarte cerebrală s-au înregistrat în România, anul acesta, dintr-un total de 160 de potenţiali donatori, a anunțat marți președintele Agenției Naționale de Transplant, Anca Baculea Mureșan. În total au fost realizate 102 transplanturi renale, 46 de ficat, trei de plămâni şi cinci de cord.
Sorina Pintea: Am aprovizionat cu imunoglobulină depozitele Unifarm, mai departe ţine de managementul fiecărui spital Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marți, că există imunoglobulină în depozitul Unifarm, iar lipsa acestui medicament din spitale este o problemă de management. "Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii am făcut tot ce trebuie, am aprovizionat cu imunoglobulină depozitele Unifarm. Mai departe ţine de managementul fiecărui spital", a declarat Sorina Pintea, marţi, la Spitalul de Nefrologie "Carol Davila".
Supraviețuitorii incendiului din Colectiv acuză că Ordinul care va reglementa transferul în străinătate al pacienților arși îngreunează actuala procedură Grupul de supraviețuitori ai incendiului din clubul Colectiv care a cerut Ministerului Sănătății proceduri clare pentru transferul în străinătate al pacienților cu arsuri grave acuză că proiectul de Ordin al Ministerului Sănătății postat în dezbatere publică "nu numai ca pune un filtru în plus actualelor proceduri, deja greoaie, dar și încalcă prevederi din legislația în vigoare".
DOCUMENT Cum va fi decis transferul unui pacient mare ars în străinătate: Proiectul de ordin care va reglementa procedura, lansat în dezbatere publică Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin ce prevede înființarea unei comisii care va decide transferul în străinătate al pacienților cu arsuri grave. Potrivit documentului, comisia urmează să fie formată din 6 membri titulari, medici în specialitățile chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și anestezie și terapie intensivă. Coordonatorul comisiei va fi cel care va primi solicitarea și va întruni comisia în regim de urgență, iar deciziile vor fi luate prin consens, cu acordul a minimum 3 dintre membri.
Sorina Pintea spune că noua lege a transplantului, anunțată inițial "cel târziu" pentru luna septembrie, "este finalizată" Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat, marți, că proiectul noii legi a transplantului a fost finalizat, iar "cât de curând" acesta va fi pus în dezbatere publică. Sorina Pintea a avansat un nou termen în care spune că Ministerul Sănătății s-a angajat "să scoată" acest proiect de lege: luna decembrie. Sorina Pintea afirmase, în vara acestui an, că proiectul noii legi a transplantului, care își propune să aducă mai multă transparență și criterii mai clare în această procedură, urma să fie gata "cel târziu" în luna septembrie.
Petiție online pentru transferul în Belgia al unui pacient mare ars, semnată de aproape 3.000 de oameni. Sorina Pintea spunea săptămâna trecută că medicii decid transferul, nu ministrul Șerban Decebal Marian, un fost pompier la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Constanța care a suferit arsuri grave pe data de 8 noiembrie, în urma exploziei unui rezervor de tir, este internat în continuare la Spitalul Floreasca din București, iar starea lui se înrăutățește, avertizează familia, care a cerut transferul la un spital din afara țării încă de acum o săptămână. Între timp a fost inițiată și o petiție online semnată de aproape 3.000 de oameni, în care se cere transferul său la un spital din Belgia.
Cum a fost tâlhărit în propria casă medicul Cătălin Petrencic, care și-a construit cabinetul cu bani împrumutați de la bancă: Aveam sentimentul că îmi trăiesc ultimele clipe. Sunt aici de 30 de ani și mereu am dormit cu ușile descuiate, niciodată nu a venit nimeni Cătălin Petrencic, medic de familie în comuna Mânăstirea din Călărași, a fost tâlhărit în propria casă, în care funcționează și cabinetul său medical, vineri noapte. Medicul a povestit pentru HotNews.ro că a fost "tâlhărit, lovit, încătușat timp de două ore, totul a fost devastat, atât în cabinetul medical, cât și în locuința mea". Cătălin Petrencic a fost protagonistul unui amplu reportaj publicat de HotNews.ro în luna septembrie, în care povestea cum a ales să rămână să lucreze de 31 de ani în aceeași comună din Călărași, în vremuri în care satele românești sunt golite de medici, și cum și-a construit singur, cu bani împrumutați de la bancă, cabinetul medical și locuința, după ce cabinetul pus la dispoziție de autorități fusese distrus de inundații.
Sorina Pintea le-a transmis medicilor care au așteptat-o degeaba săptămâna trecută pe holurile ministerului că nu a fost anunțată în legătură cu acea întâlnire Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a transmis medicilor care au așteptat-o câteva ore, săptămâna trecută, pe holurile ministerului, fără să fie primiți la o întâlnire cu ministrul care le fusese promisă în acea zi, că nu a fost anunțată că avea programată acea întâlnire. Sorina Pintea l-a contactat personal pe unul dintre medicii respectivi și a promis că îi va primi săptămâna aceasta pe medicii care sunt inițiatorii memoriului prin care se cere ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă, iar vârsta de pensionare a medicilor să scadă.
Una dintre victimele exploziei din Mureş, transferate ieri în Belgia, a murit Una dintre victimele exploziei din judeţul Mureş, transferate ieri la un spital din Belgia, a murit, a anunțat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Victima este o femeie în vârstă de 69 de ani care avea arsuri pe 75% din suprafața corpului.
Medic oncolog: 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar sunt depistate anual în România. Mortalitatea cauzată de această boală este de peste 10.000 de decese pe an În România sunt depistate anual 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar, iar mortalitatea provocată de această afecţiune este de 10.277 de decese pe an, a declarat luni medicul oncolog Laura Mazilu, la o dezbatere pe tema cancerului pulmonar. Specialiştii avertizează că în România 75% dintre pacienţii diagnosticaţi cu această boală ajung la medic în stadiu inoperabil, deoarece ignoră sau interpretează greşit simptomele.
Cele două victime ale exploziei din judeţul Mureş, transferate la Bruxelles, cu o aeronavă MApN O aeronavă MApN a plecat la ora 17.30 spre Târgu Mureş pentru a prelua doi pacienţi cu arsuri şi pentru a-i transfera la Spitalul Militar din Bruxelles, anunță duminică seara Ministerul Sănătăţii.
Rezidențiat 2018: 6 candidați pe loc la medicină dentară / Ce spune prorectorul de la Carol Davila despre exodul medicilor Aproape 8.500 de absolvenți de Medicină susțin, duminică, examenul de rezidențiat, cea mai mare aglomerație fiind la Medicina Dentară. Cătălina Poiana, prorectorul Universității "Carol Davila" spune că unul dintre motivele plecării medicilor peste hotare îl reprezintă lipsa dotărilor, transmite Mediafax.
Actorul Florin Busuioc mai rămâne internat câteva zile / Surse medicale: Îi va fi montat un nou stent Actorul Florin Busuioc va mai râmâne internat câteva zile la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu", surse medicale declarând pentru Mediafax că acesta va fi supus unei proceduri de montare a unui al doilea stent, la începutul săptămânii viitoare.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2364 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version