SANATATE
Victor Costache: Mircea Beuran a fost audiat de Corpul de Control ��i de Inspec��ia Sanitar�� de Stat / Ancheta în cazul Floreasca va fi finalizat�� la începutul s��pt��mânii viitoare Mircea Beuran, ��eful echipei de medici care a efectuat interven��ia chirurgical�� în timpul c��reia o pacient�� a fost ars�� pe 40% din suprafa��a corpului la Spitalul Floreasca ��i a murit dup�� câteva zile, a fost audiat luni de Corpul de Control al Ministerului S��n��t����ii ��i de Inspec��ia Sanitar�� de Stat, a anun��at ministrul S��n��t����ii, Victor Costache, la Spitalul Floreasca. Ancheta Ministerului S��n��t����ii ar urma s�� fie finalizat�� la începutul s��pt��mânii viitoare, iar concluziile prezentate într-o conferin���� de pres��, mai spune Victor Costache.
Ministrul S��n��t����ii: Raportul preliminar în cazul Floreasca denot�� o cascad�� de nereguli deosebit de grave Ministrul S��n��t����ii, Victor Costache, a anun��at, luni, c�� exist�� un raport preliminar realizat de Corpul de Control în cazul pacientei care a luat foc pe masa de opera��ie la Spitalul Floreasca. „Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denot�� o cascad�� de nereguli deosebit de grave ��i vreau s�� v�� asigur c�� vom face totul ca acest gen de eveniment revolt��tor s�� nu se mai întâmple ”, a spus el la începutul ��edin��ei de Guvern.
Familia femeii care a murit dup�� ce a fost ars�� pe masa de opera��ie spune c�� a aflat din pres�� despre gravitatea incidentului. Femeia se sim��ea bine, comunica ��i era bucuroas�� dup�� prima opera��ie, din 13 decembrie Familia femeii de 66 de ani care a murit asear�� dup�� ce a fost ars�� pe masa de opera��ie la Spitalul Floreasca spune c�� a aflat din pres�� despre gravitatea incidentului. Rudele femeii mai spun c�� aceasta a fost internat�� la Spitalul Floreasca pe 13 decembrie, pentru o prim�� interven��ie chirurgical�� pentru cancerul pancreatic de care suferea, iar "evolu��ia mamei a fost una favorabil��, comunicând în permanen���� cu familia. Mama se sim��ea norocoas�� pentru ��ansa care i se oferise ��i bucuroas�� c�� se sim��ea mai bine."
UPDATE Emanuel Ungureanu, care a f��cut public cazul pacientei arse la Floreasca, a depus plângere la Parchetul General: Familia a fost informat�� c�� a fost un incident minor /Reac��ia Colegiului Medicilor, o ru��ine ��i o sfidare Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a f��cut public cazul pacientei de la Spitalul Floreasca arse pe masa de opera��ie, a depus în aceast�� diminea���� plângere penal�� la Parchetul General. Emanuel Ungureanu le cere procurorilor, în plângere, "s�� stabileasc�� cu certitudine dac�� personalul medical care a participat sau a coordonat opera��iile din 13 ��i 22 decembrie a comis însel��ciune, fals, uz de fals ��i fals intelectual". Deputatul USR acuz�� faptul c�� "tot terenul a fost ��i este preg��tit pentru a se da vina pe asistente, pe infirmiere, pe cele care trebuiau s�� preg��teasc�� câmpul operator". Cite��te în articol textul intergal al plângerii depuse de Emanuel Ungureanu la Parchetul General.
Cazul femeii arse pe masa de opera��ie la Floreasca, preluat de Serviciul Omoruri. Dosar pentru ucidere din culp�� Serviciul de omoruri al Poli��iei Capitalei a preluat cazul femeii care a luat foc pe masa de opera��ie la Floreasca iar ulterior a murit. Anchetatorii au deschis un dosar pentru ucidere din culp��, potrivit Digi 24 ��i Antena 3. Femeia în vârst�� de 66 de ani a decedat duminic��, la o s��pt��mân�� dup�� ce a suferit arsuri pe 40% din corp, dup�� ce în timpul unei opera��ii a luat foc.
Vlad Voiculescu, despre pacienta decedat��: To��i au cucerit o func��ie ��i cred c�� pot face uz de putere Fostul ministru al S��n��t����ii Vlad Voiculescu a afirmat, despre femeia care a murit dup�� ce a avut arsuri pe 40% din suprafa��a corpului, c�� multe ��in de comportamentul personalului, îns�� to��i care au cucerit o func��ie cred c�� pot face uz de putere ��i au impresia c�� e��ti, ca pacient, „pe tarlaua lor”, potrivit Mediafax.
Mesajul ministrului S��n��t����ii dup�� moartea pacientei de la Floreasca: În niciun spital din România nu trebuie s�� mai avem parte de o asemenea experien���� traumatizant�� Ministrul S��n��t����ii, Victor Costache, spune, dup�� moartea pacientei care a fost ars�� în sala de opera��ie la Spitalul Floreasca, c�� sper�� "s�� înv������m cu to��ii din acest episod tulbur��tor, ca pe viitor, în niciun spital din România, s�� nu mai avem parte de o asemenea experien���� traumatizant��".
Mircea Beuran, dup�� moartea femeii care a ars pe masa de opera��ie: „Pacienta biologic nu a rezistat ca s�� poat�� s�� dep����easc�� tot efortul medical care s-a f��cut” Medicul Mircea Beuran a declarat duminic�� seara, la Antena 3, c�� pacienta care a fost ars�� în sala de opera��ie a decedat, la Terapie Intensiv��, unde se afla sub control medical multidisciplinar ��i c�� aceasta „biologic nu a rezistat ca s�� poat�� s�� dep����easc�� tot efortul medical care s-a f��cut”.Primele explica��ii ale lui Mircea Beuran în cazul pacientei arse de la Floreasca: Nu am fost în echipa operatorie de la bun început / Document prezentat de Ungureanu: A min��it sau a comis fals în înscrisuri
Pacienta care a ars pe masa de opera��ie la Spitalul Floreasca a murit Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de opera��ie, la Spitalul Floreasca, a murit duminic�� seara. Informa��ia a fost confirmat�� de Ministerul S��n��t����ii. Incidentul s-a petrecut pe 22 decembrie, femeia suferind arsuri pe 40% din suprafa��a corpului. Incendiul s-a produs dup�� ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, de��i instruc��iunile aparatului interzic aceast�� combina��ie.Reac��ia pre��edintelui Colegiului Medicilor în cazul Floreasca - un comunicat elogiu la adresa lui Mircea Beuran: „Un chirurg de elit��, îi rog pe fo��tii pacien��i s��-l apere”Mircea Beuran, dup�� moartea femeii care a ars pe masa de opera��ie: „Pacienta biologic nu a rezistat ca s�� poat�� s�� dep����easc�� tot efortul medical care s-a f��cut”
Reac��ia pre��edintelui Colegiului Medicilor în cazul Floreasca - un comunicat elogiu la adresa lui Mircea Beuran: „Un chirurg de elit��, îi rog pe fo��tii pacien��i s��-l apere” Pre��edintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, spune, într-un comunicat difuzat duminic�� cu privire la cazul pacientei arse pe masa de opera��ie la Spitalul Floreasca, c�� medicul Mircea Beuran este un chirurg de elit�� ��i îi roag�� pe prietenii ��i pe fo��tii lui pacien��i s�� îl apere, deoarece - spune el - numele s��u nu merit�� a fi ��tirbit înainte de finalizarea anchetei.
Noi m��rturii în cazul Floreasca: „Flac��ra s-a extins din zonele lombare ��i toracic�� spre capul pacientei” / Beuran: „Nu a c��utat nimeni s�� mu��amalizeze” / Ministru: „V�� asigur c�� nu vom temporiza mersul anchetei” Angaja��ii de la Spitalul Floreasca m��rturisesc cum pacienta a ars în sala de opera��ii, ace��tia povestind c�� flac��ra s-a extins foarte repede din zonele lombare ��i toracic�� spre capul femeii, unde aparatul de anestezie era în func��iune. Mircea Beuran sus��ine c�� semn��tura lui apare pe protocolul de opera��ie, chiar dac�� spune c�� a intrat în sal�� dup�� ce trecuse incidentul în care pacienta a ars, deoarece el a încheiat interven��ia chirurgical��. Nu a dorit mu��amalizarea cazului, iar astfel de situa��ii nu sunt singulare în chirurgie, spune medicul. Între timp, ministrul S��n��t����ii transmite c�� datele despre ancheta de la Spitalul Floreasca vor fi comunicate la finalul controlului pentru a fi evitate specula��iile, îns�� ofer�� asigur��ri nu va fi „temporizat mersul anchetei”.Electro-bisturiul folosit la spitalul Floreasca avea interdic��ia de a fi utilizat în combina��ie cu biocidul respectiv (secretar de stat)
Electro-bisturiul folosit la spitalul Floreasca avea interdic��ia de a fi utilizat în combina��ie cu biocidul respectiv (secretar de stat) Electro-bisturiul folosit în cazul pacientei de 66 de ani care ar fi luat foc în timpul unei opera��ii la spitalul Floreasca avea interdic��ia de a fi utilizat în combina��ie cu biocidul folosit, a declarat duminic�� secretarul de stat în Ministerul S��n��t����ii, Hora��iu Moldovan.
Prima reac��ie a Spitalului Floreasca în scandalul pacientei arse: Incidentul a fost adus la cunostin��a conducerii spitalului în aceea��i zi / Ministerul S��n��t����ii a aflat dup�� câteva zile, din "surse ter��e" Conducerea Spitalului Floreasca a aflat despre incidentul produs pe data de 22 decembrie într-una dintre s��lile de opera��ie ale unit����ii medicale, unde o pacient�� a suferit arsuri pe 40% din corp în timpul unei interven��ii chirurgicale ��i este în stare critic��, "în cursul aceleia��i zile", a anun��at sâmb��t�� sear�� spitalul. Ministrul Victor Costache a declarat, sâmb��t�� dup��-amiaz��, c�� Ministerul S��n��t����ii a aflat "din surse ter��e" despre acest incident "deosebit de grav", nu de la conducerea spitalului sau a sec��iei, cu toate c�� Spitalul Floreasca se afl�� în subordinea Ministerului S��n��t����ii.
Primele explica��ii ale lui Mircea Beuran în cazul pacientei arse de la Floreasca: Nu am fost în echipa operatorie de la bun început / Document prezentat de Ungureanu: A min��it sau a comis fals în înscrisuri Medicul Mircea Beuran sus��ine c�� nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în opera��ie cu pacienta care a fost ars�� în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul.
Noi preciz��ri ale Ministerului S��n��t����ii, dup�� incidentul grav de la Floreasca. Costache: Unii chirurgi implica��i refuz�� s�� coopereze cu echipele de control Ministerul S��n��t����ii face noi preciz��ri în cazul pacientei care a fost ars�� în timpul unei opera��ii la Spitalul Floreasca, Victor Costache afirmând c�� este „surprinz��toare atitudinea unor chirurgi implica��i în acest incident, care refuz�� s�� coopereze cu echipele de control”. El precizeaz�� c�� a dispus imediat trimiterea unei echipe de control, existând „pericolul mu��amaliz��rii acestui caz”.
O pacient��, în stare critic�� dup�� ce a fost ars�� pe masa de opera��ie la Spitalul Floreasca / „În sal��, era fum ��i foc. Pacienta era în fl��c��ri” / Ministerul S��n��t����ii face o anchet�� O pacient�� de 66 de ani, internat�� la spitalul Floreasca, este în stare critic��, dup�� ce ar fi luat foc în timpul unei opera��ii coordonate de Mircea Beuran, a anun��at pe Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informa��iile au fost confirmate de ministrul S��n��t����ii, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchet��.Primele explica��ii ale lui Mircea Beuran în cazul pacientei arse de la Floreasca: Nu am fost în echipa operatorie de la bun început / Document prezentat de Ungureanu: A min��it sau a comis fals în înscrisuri
Guvernul a aprobat OUG care asigur�� tratamentul pacien��ilor f��r�� discontinuitate Guvernul a aprobat, vineri, ordonan��a de urgen���� care prevede majorarea, cu rata infla��iei aferent�� anului 2018, a bugetului pentru medicamente, document menit s�� asigure, f��r�� discontinuitate, tratamentele pentru pacien��i, conform Mediafax.
Avertismentul unuia dintre cei mai cunoscu��i medici din România: Pe ambalajul petardelor ar trebui s�� scrie c�� pot produce mutil��ri. Utilizarea acestor pocnitori de mizerie ar trebui interzis�� pentru publicul larg ������Pe ambalajul petardelor ar trebui s�� apar�� avertismentul c�� pot produce mutil��ri, la fel cum ambalajele pachetelor de ��ig��ri sunt marcate cu avertismente în leg��tur�� cu riscurile pentru s��n��tate la care se expun fum��torii, afirm�� medicul Dan Grigorescu, ��eful Sec��iei de Chirurgie Plastic�� ��i Reconstructiv�� de la Spitalul Jude��ean din Bra��ov ��i unul dintre cei mai cunoscu��i chirurgi plasticieni din România. Medicul bra��ovean face de asemenea apel ca utilizarea "acestor pocnitori de mizerie" s�� fie interzis�� pentru publicul larg. Un b��rbat din Ia��i a murit dup�� ce ��i-a b��gat o petard�� aprins�� în gur��. De ce a recurs la acest gest
���VIDEOREPORTAJ Cât a crescut într-un an spitalul construit din banii dona��i de peste 260.000 de români: Ni se pare incredibil c�� ne-a ie��it ��i în curând vom avea un spital adev��rat pentru copii Un an ��i dou�� luni - atât a durat pentru ca întreaga structur�� a primului spital de oncologie ��i radioterapie pediatric�� din România, construit de Asocia��ia D��ruie��te Via���� din banii dona��i de un num��r-record de peste 260.000 de români, s�� fie complet ridicat��. Toate cele nou�� niveluri ale spitalului au fost ridicate în doar un an ��i dou�� luni de la turnarea funda��iei. În acest moment echipele lucreaz�� în interior, la instala��ii ��i compartiment��ri, iar la începutul anului 2020 se va începe lucrul la fa��ada cl��dirii. "Sper ca la finalul anului viitor s�� veni��i ��i s�� vede��i spitalul gata, complet echipat, în probe", spune Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asocia��iei D��ruie��te Via����, într-un interviu acordat HotNews.ro.
Victor Costache: Echipa de conducere a MS ��i-a îndeplinit obiectivele propuse în primele dou�� luni Ministerul S��n��t����ii realizeaz�� un bilan�� al activit����ii din cele dou�� luni de la preluarea mandatului ��i precizeaz�� c�� au fost atinse toate obiectivele propuse, între care se num��r�� organizarea examenului de intrare în reziden��iat ��i vaccinarea gratuit�� anti-HPV. „Echipa de conducere a Ministerului S��n��t����ii ��i-a îndeplinit obiectivele propuse în primele 2 luni de la preluarea mandatului”, se arat�� într-un comunicat al Ministerului.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2767 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by