SANATATE
DOCUMENT Care sunt cele 172 de medicamente pentru care se interzice exportul paralel: Cisplatin și Bleomicin, citostatice esențiale care lipsesc de câțiva ani din România, pe listă Ministerul Sănătății a publicat lista celor 172 de medicamente - citostatice și imunosupresoare - pentru care intenționează să interzică timp de 6 luni exportul paralel, una dintre principalele cauze ale crizelor de medicamente din România. Pe listă figurează citostatice esențiale, precum Cisplatin și Bleomicin, care lipsesc constant de pe piața din România în ultimii ani.Sorina Pintea suspendă temporar exportul paralel de citostatice și imunosupresoare - una dintre principalele cauze ale crizelor de medicamente din România
Sorina Pintea vrea să limiteze publicitatea la dispozitivele pentru fumat cu tutun încălzit Ministerul Sănătății intenționează să limiteze publicitatea la pentru dispozitivele pentru fumat care încălzesc tutun, a anunțat vineri ministrul Sorina Pintea, care motivează că în urma folosirii acestor produse pot apărea efecte grave pe termen scurt.
​SONDAJ ​Credeți că se va rezolva criza citostaticelor? Ministrul Sănătății a decis să suspende pentru o vreme exportul paralel de citostatice și imunosupresoare, export care reprezintă cauza riscului de dispariție pentru aproape jumătate din medicamentele oncologice din România, conform evaluărilor. Situația a readus în discuție criza citostaticelor care se manifestă în țară. Credeți că această criză poate fi rezolvată?Participă la sondajul HotNews.ro
Sorina Pintea suspendă temporar exportul paralel de citostatice și imunosupresoare - una dintre principalele cauze ale crizelor de medicamente din România Ministerul Sănătății a decis să suspende temporar - pentru 6 luni - exportul paralel de citostatice și imunosupresoare vitale pentru pacienții bolnavi de cancer sau care au suferit un transplant și care sunt insuficiente pe piața din România, a anunțat vineri ministrul Sorina Pintea. Exportul paralel reprezintă o cauză a riscului de dispariție pentru 46% din medicamentele oncologice din România, arată un raport realizat în anul 2018 de Observatorul Român de Sănătate în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață.DOCUMENT Care sunt cele 172 de medicamente pentru care se interzice exportul paralel: Cisplatin și Bleomicin, citostatice esențiale care lipsesc de câțiva ani din România, pe listă
Managerul Spitalului de Psihiatrie din Brașov: Zeci de pacienți fără discernământ, folosiți drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente Zeci de pacienți cronici și fără discernământ de la secția din Vulcan a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov ar fi fost folosiți într-un studiu de testare a unor medicamente, afirmă managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu.
Oficial ungar: Ungaria este “insula siguranţei” în Europa la capitolul vaccinare / În Europa, numărul deceselor legate de rujeolă a crescut de şase ori între 2016 şi 2018 Ungaria este “insula siguranţei” în Europa în ceea ce privește vaccinarea, spune secretarul de stat pentru sănătate al Ungariei, Ildikó Horváth, citat de MTI. În această țară, programul de vaccinare obligatorie funcţionează de 100 de ani, iar rata celor vaccinaţi prin schema naţională de vaccinuri gratuite se apropie de sută la sută. Oficialul ungar a făcut aceste declarații la un summit la Bruxelles, unde Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat că în Europa numărul deceselor provocate de rujeolă a crescut de şase ori între 2016 şi 2018.
30 octombrie, declarată "Ziua pacientului cu arsuri" 30 octombrie, ziua în care este comemorată tragedia din clubul Colectiv, a fost declarată "Ziua pacientului cu arsuri", potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi de Parlament. Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea "apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri".
Program de screening pentru cancerul colorectal: Bucureștenii se pot testa gratuit începând din 16 septembrie "Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viaţă", un program de screening pentru cancerul colorectal, va fi derulat din 16 septembrie. În cadrul proiectului pilot, 1.500 de bucureşteni aflaţi în grupa de risc (persoane cu vârste peste 55 de ani) vor beneficia gratuit de teste medicale specifice în depistarea cancerului colorectal.
EXCLUSIV Haosul și neregulile grave din transplant, confirmate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății: În România nu a existat și nu există un sistem care să țină evidența organelor donate și unde ajung acestea În România "nu a existat și nu există un sistem integrat de identificare a donatorului și a primitorului care să poată identifica fiecare donare și fiecare dintre organele și primitorii asociate acesteia, respectiv trasabilitatea în toate etapele lanțului de la donare la transplant sau distrugere" - este una dintre concluziile raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătății la Agenția Națională de Transplant, document obținut de HotNews.ro. Concluziile documentului oficial al Ministerului Sănătății confirmă haosul și neregulile grave despre care s-a vorbit în ultimii ani în ceea ce privește domeniul transplantului, marcat de scandaluri răsunătoare.
Spitalul Regional din Cluj va avea 849 de paturi, 19 săli de operație, 7 etaje și heliport și va costa 500 de milioane euro. Indicatorii tehnico-economici, aprobați în ședința de Guvern Spitalul Regional din Cluj va avea o capacitate de 849 de paturi, din care 744 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute, 19 săli de operație, 7 etaje și heliport. Spitalul urmează să fie construit în localitatea Florești de lângă Cluj Napoca, iar costurile investiției sunt estimate la 2.568.751 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 500 de milioane de euro. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în ședința de Guvern de astăzi. Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, cele 3 spitale regionale ce urmează să fie construite cu co-finanțare europeană - Cluj, Iași și Craiova - ar putea fi gata peste 7 ani.
Care este legătura dintre consumul de droguri și depresie la tinerii din România? Aproape jumătate din tinerii români cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, chestionați în cadrul unui studiu realizat de psihologul Mihai Copăceanu, au declarat că au avut cel puțin o dată gânduri sinucigașe. Studiul a fost realizat pe mai mult de 10 mii de tineri și conține și alte cifre alarmante. Am stat de vorbă cu autorul pentru a vedea ce a urmărit în cercetarea sa și ce trebuie să înțelegem din procentele de acolo, referitoare la depresie, consumul de droguri și altele.
​EXCLUSIV Raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății: Radu Deac a condus ilegal aproape 5 ani Agenția de Transplant, după ce a fost numit "fără respectarea prevederilor legale" Radu Deac, directorul Agenției Naționale de Transplant în perioada 6 decembrie 2013 - 4 iulie 2018, a fost numit la conducerea ANT la vârsta de 73 de ani prin delegație, nu prin examen sau concurs, așa cum prevede legea. Practic, Radu Deac a condus timp de 4 ani și jumătate Agenția de Transplant fără ca numirea sa în această funcție "să respecte prevederile legale în vigoare" - este una dintre concluziile raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătății la ANT, document obținut de HotNews.ro.
Peste 482.000 de români, alergici la polenul din ambrozie. Care este tratamentul recomandat Ambrozia e planta care, din momentul în care produce cantități mari de polen, devine periculoasă pentru sănătatea noastră. Potrivit datelor Ministerului Mediului, din populația activă a României, aproximativ 482.000 persoane sunt alergice la polenul din ambrozie.
Încă 35 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în opt județe și București Încă 35 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în opt județe și București, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 18.214, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Victima unui accident rutier grav, refuzată la spitalul din Iași, trimisă cu ambulanța la Vaslui și apoi rechemată la Iași O femeie din Republica Moldova, victimă a unui grav accident rutier produs joi în judeţul Vaslui, în urma căruia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Sf. Spiridon'' din Iași, a fost refuzată la internare de reprezentanţii acestui spital. Femeia a fost trimisă cu ambulanța la Vaslui, după care rechemată la spitalul din Iași.
Vlad Voiculescu despre spitalele regionale: Oare așa au promis? 7 ani? Sorina Pintea uită că din 2014, când Comisia Europeană ne-a pus pe tavă bani pentru spitale, PSD nu a făcut nimic "Sorina Pintea uită că din 2014, când Comisia Europeană ne-a pus pe tavă bani pentru spitalele regionale, PSD nu a făcut nimic. Nici măcar un rând cu sens în vreun document intern din Ministerul Sănătății", este reacția fostului ministru Vlad Voiculescu la anunțul de astăzi al Sorinei Pintea că spitalele regionale din Cluj, Iași și Craiova ar putea fi gata abia peste 7 ani. "Oare așa au promis? Voi așa vă amintiți? 7 ani?", subliniază fostul ministru.
Un pacient internat la spitalul de psihiatrie din Focșani a rănit doi asistenți medicali Un pacient internat la Psihiatrie și se afla sub influența unor substanţe psihoactive (droguri) a rănit grav doi asistenţi medicali din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale. Unul dintre asistenţii medicali a fost internat la Chirurgie şi este ţinut sub observaţie de personalul medical, după ce ar fi primit mai multe lovituri în zona capului.
Sorina Pintea promite că spitalele regionale vor fi gata peste 7 ani, în condițiile în care construcția lor ar fi trebuit să înceapă acum 2 ani Spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova vor fi gata în 7 ani, a anunțat joi ministrul Sănătății. Sorina Pintea a precizat că până acum au fost finalizate cele 3 studii de fezabilitate, iar la Iași a început procedura de licitație. Construcția celor 3 spitale regionale despre care vorbește Sorina Pintea, plus a altor 5, care au fost momentan abandonate, ar fi trebuit să înceapă în urmă cu 2 ani, în 2017, potrivit programului de guvernare al PSD și declarațiilor lui Liviu Dragnea, liderul PSD la acea vreme, din campania electorala din anul 2016.
Eurostat: România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la numărul deceselor evitabile România s-a aflat, în anul 2016, pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul deceselor evitabile - 80,1% dintre decesele persoanelor sub 75 de ani din țara noastră puteau fi evitate cu ajutorul cunoștințelor și tehnologiei medicale, arată datele publicate astăzi de Eurostat, serviciul de statistică al Uniunii Europene. Raportul Eurostat arată, de asemenea, că două din trei decese înregistrate la persoane sub 75 de ani la nivelul UE puteau fi evitate.
Primul spital construit de la zero de statul român în ultimii 30 de ani este inaugurat astăzi la Mioveni, dar fără avizele necesare pentru funcționare, așteptate la iarnă Ceremonia de recepție a primului spital construit de la zero în ultimii 30 de ani în România are loc astăzi la Mioveni, dar în afara recepției clădirii, spitalul mai are nevoie de avizele de funcționare, care vor veni cel mai devreme în decembrie - ianuarie, pentru a putea primi pacienți. Spitalul din Mioveni are 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secții, inclusiv compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version