SANATATE
Sclerodermia - mult mai mult decât o afecțiune a pielii Termenul "sclerodermie" se traduce literal prin piele dură. Vine din grecescul "sclero", care înseamnă tare, și "derma" care înseamnă piele. Dar sclerodermia este mult mai mult decât o boală de piele. Nu se știe cauza sclerodermiei, dar se estimează că această afecțiune afectează 2,5 milioane de oameni în toată lumea, majoritatea femei mature cu vârsta între 25 și 55 de ani. Fiind atât de rară, se cunosc foarte puține lucruri despre ea. Mai mult, sclerodermia are o gamă largă de simptome care include mai multe organe, ceea ce o face să fie și mai greu de identificat, întârziind un diagnostic corect timpuriu.
Program pilot de tratare a cancerului şi diabetului prin metode cubaneze la Spitalul Județean din Vâlcea Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va intra într-o colaborare cu medici din Cuba pentru tratarea afecţiunilor oncologice şi a celor diabetologice, în urma semnării unui acord între România şi Cuba, au anunţat, vineri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea.
HARTĂ INTERACTIVĂ 51 de spitale din România nu fac avorturi la cerere, iar alte 36 refuză procedura în perioada sărbătorilor religioase 51 de spitale din România nu fac deloc întreruperi de sarcină la cerere, iar în alte 36 de spitale nu se pot face avorturi la cerere în perioada sărbătorilor religioase. Pe listă regăsim de la spitale mari, precum Spitalul Universitar din București sau Spitalul Județean din Cluj-Napoca, până la spitale din orașe mici, unde este posibil să nu existe alternative - alte spitale sau clinici private.
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, premiate pentru Responsabilitate Socială de Camera de Comerț din Franța: Ne bucurăm enorm că fenomenul #NoiFacemUnSpital e recunoscut internațional Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, ONG-ul care construiește primul spital de oncologie pediatrică din România, exclusiv din donații și sponsorizări, au fost premiate de Camera de Comerț și Industrie din Franța cu Trofeul France International 2019 la categoria Responsabilitate Socială, pentru performanță și pentru curajul de a se implica în proiecte de impact.
Se înmulțesc dovezile potrivit cărora boala Parkinson începe în stomac Dovezile că boala Parkinson ar putea începe în intestin se înmulțesc, potrivit unei noi cercetări care arată că proteine despre care se crede că joacă un rol cheie în boală se pot răspândi de la tractul gastrointestinal la creier, relatează The Guardian.
Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: În România se distrug anual 100.000 de litri de plasmă În România se distrug anual între 72.000 şi 100.000 de litri de plasmă, a afirmat miercuri secretarul de stat Cristian Grasu, la o dezbatere publică pe tema proiectului de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană, elaborat de Ministerul Sănătății.
Recorder.ro: Șeful Agenției Medicamentului a picat admiterea la Facultatea de Farmacie, a intrat fără examen pe locurile studenților străini și a fost exmatriculat pentru absențe Marius Daniel Șișu, omul care conduce din luna februarie Agenția Națională a Medicamentului, a picat admiterea la Facultatea de Farmacie, a intrat fără examen pe locurile studenților străini și a fost exmatriculat pentru absențe, scrie Recorder.ro. În luna aprilie, Recorder.ro scria că Marius Daniel Șișu nu a reușit să treacă examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, este un susținător al detoxifierii cu sucuri de castravete, iar experiența lui în domeniu se limitează la falimentarea unor mici afaceri cu medicamente.
Pacienții cu imunodeficiențe primare, grav afectați de criza imunoglobulinei, cer înfiinţarea de urgență de centre de colectare a plasmei Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare solicită adoptarea în regim de urgenţă a cadrului legislativ pentru înfiinţarea şi funcţionarea de centre pentru colectarea plasmei în vederea obţinerii produselor de acest tip, inclusiv imunoglobulină. Pacienții care au nevoie de acest medicament au fost afectați de o gravă criză în urmă cu doi ani, când medicamentele de acest tip au lipsit timp de aproape un an din România.
Roxana Cîlțea, HR Sanofi Romania: Caracterul și sistemul de valori fac diferența Dr. Roxana Cîlțea, Head of Human Resources Sanofi Romania & Moldova, spune că deficitul forței de muncă și exodul talentelor te afectează mai puțin atunci când ești un angajator dorit. Dar notorietatea şi reputația presupun investiții și eforturi susținute, construindu-se în timp prin activitatea în sine, dar și prin valoarea oamenilor care fac parte din echipă și printr-o cultură organizațională solidă.
Sorina Pintea spune că noile Ordine pentru pacienți arși vor simplifica transferul în străinătate Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, duminică, într-o intervenție la Digi 24, că noile proiecte de acte normative pentru reglementarea îngrijirii pacienților arși reduc semnificativ timpii de așteptare în privința transferului pacienților în spitalele din străinătate. De asemenea, ordinele conduc și, implicit, la eficientizarea procedurilor specifice tratării și transportării pacientului ars în străinătate.
​"M-am împrumutat la prieteni, la toată lumea, dar am zis că trebuie să lupt până la capăt" / 5 pacienți cu tumori cerebrale au câștigat în instanță dreptul la tratament gratuit Cinci pacienți cu tumori cerebrale au dat în judecată statul român pentru a beneficia de tratament gratuit cu un medicament în regim "off-label" și au câștigat în instanță, prin ordonanță președințială. Alina Badraga, soția unuia dintre pacienții care au câștigat dreptul la tratament în instanță, a declarat pentru HotNews.ro că medicamentul pe care statul va fi acum obligat să îl deconteze costă lunar 4.800 de lei. Cu toate celelalte costuri, familia ajungea să plătească lunar 6.500 de lei pentru tratamentul bărbatului. Nu aveau o mare parte din acești bani și trebuiau să se împrumute. Soțul Alinei Badraga are acum 41 de ani. Avea 39 de ani când a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală.
FOTO Tinerilor au început să le crească un fel de coarne. Telefoanele mobile sunt de vină, sugerează o cercetare Tehnologia mobilă a transformat modul în care trăim, citim, muncim, comunicăm, modul în care facem cumpărături, dar și modul în care ne construim relațiile. Însă ceea ce nu știm este modul în care aceste mici dispozitive ne remodelează scheletul, modificându-ne nu doar comportamentele, ci, probabil, și corpurile pe care le locuim. Astfel, potrivit unor noi cercetări, tinerilor au început să le crească un fel de coarne din cauza posturii în momentul în care folosim telefoanele mobile, relatează Washington Post.
Sindicatele din sănătate resping "ideea introducerii indicatorilor de performanță ca soluție pentru scăderea salariilor" Federația Solidaritatea Sanitară, unul dintre cele mai mari sindicate din sistemul sanitar, a anunțat, joi, că "respinge ideea introducerii indicatorilor de performanță ca soluție pentru scăderea salariilor". Reacția vine după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, că angajații din spitale ar urma să fie plătiți în funcție de performanță, Ministerul Sănătății urmând să elaboreze un regulament în acest sens.Angajații din spitale vor fi plătiți în funcție de performanță. Sorina Pintea: Nu e normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații
Adela Golea, directorul medical al Spitalului Județean din Cluj, condamnată la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare Adela Golea, directorul medical al Spitalului Județean Cluj, a fost condamnată la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru două infracțiuni - instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea infractorului. Faptele pentru care a fost condamnată Adela Golea s-au petrecut în urmă cu 3 ani, în perioada când aceasta era medic șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Cluj. Adela Golea ar fi cerut atunci personalului medical să preia cu prioritate pacienții veniți la urgență în stare gravă și nu cazurile de șoferi depistați cu alcoolemie de către polițiști.
Ministerul Sănătății cumpără Cisplatin și Asparaginase, medicamente esențiale pentru bolnavii de cancer, care lipsesc frecvent de pe piața din România 300 de cutii de Asparaginase urmează să ajungă în țară săptămâna viitoare, după ce s-a aprobat achiziția medicamentului în baza unei autorizații de nevoi speciale, anunța Ministerul Sănătății. De asemenea, 40.000 de fiole de Cisplatin urmează să fie achiziționate în perioada următoare. Cisplatin și Asparaginase sunt medicamente esențiale în tratamentul bolnavilor de cancer și lipsesc frecvent de pe piața din România, de câțiva ani.
VIDEO Medic de la Spitalul Floreasca, acuzat de un pacient că l-a agresat: Mi-a sucit mâna, a spus că mă va consulta dacă va avea chef / Cazul, în atenția Comisiei de Disciplină a spitalului Un pacient care a ajuns la Spitalul Floreasca, pentru a fi consultat, cu o infecție la picior, îl acuză pe medicul ortoped Bogdan Mehedințu că a refuzat să îl consulte atunci când i-a venit rândul și a vrut să consulte, peste rând, o altă pacientă, "care era pila asistentei lui, doamna lăudându-se în gura mare cu acest lucru". Bărbatul spune că, în momentul în care i-a atras atenția medicului că este rândul său să fie consultat, acesta "mi-a aruncat telefonul la coșul de gunoi, mi-a sucit mâna și mi-a vorbit extrem de agresiv, spunându-mi că la el în spital el face legea, iar pe mine mă va consulta când va avea chef și dacă va avea chef!" Bărbatul a publicat și imagini video care surprind momentul în care este agresat de medic.
Spitalul din Huşi a fost ţinta unui atac cibernetic în luna aprilie. Manager: Atacul a însemnat pierderea tuturor datelor Spitalul Municipal "Dimitrie Castroian" din Huşi, una dintre marile unități medicale atacate cibernetic în ultima perioadă, a pierdut toate datele, chiar dacă avea sisteme de securitate. Spitalul a recuperat parțial informațiile și au fost luate măsuri suplimentare, a declarat Lucia Rotaru, managerul unității medicale.
Corina Crețu despre spitalele regionale: CE nu a fost notificată că banii europeni din acest exercițiu vor fi cheltuiți doar pentru documentație și nu e de acord Comisia Europeană nu a fost notificată în legătură cu decizia Guvernului de la București de a cheltui banii europeni alocați în actualul exercițiu bugetar pentru spitalele regionale doar pentru documentație și nu este de acord cu acest lucru, a afirmat joi comisarul Corina Crețu. Ea mai spune că a avut ultima discuție cu Viorica Dăncilă pe tema spitalelor regionale în anul 2018.
SRI anunță că spitale din București, Huși, Dorohoi și Alba au fost afectate de ransomware-ul BadRabbit Serviciul Român de Informații(SRI) anunță că au fost identificate patru spitale care au fost afectate de ransomware-ul BadRabbit. Este vorba de Spitalul „Victor Babeș” din București și unități medicale din Huși, Dorohoi și Cărbunești.
UPDATE Atacuri informatice la 5 spitale din București. Sorina Pintea: Îngreunează foarte mult activitatea medicală / Fiecare spital are obligația să își protejeze datele Există atacuri cibernetice asupra a 5 spitale din București, unul dintre ele fiind Spitalul "Victor Babeș", iar celelalte urmând să fie identificate, a anunțat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a spus că Ministerul Sănătății va face plângere la DIICOT dacă sunt afectate spitale din subordinea ministerului, precizând că în trecut au mai existat astfel de situații, iar într-un caz autoritățile au plătit 10.000 de euro pentru recuperarea datelor.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version