SANATATE
Studiu: 83,7% dintre medici au luat în calcul, măcar o dată, plecarea din țară. Medicii își doresc condiții de lucru mai bune, asistentele vor salarii mai mari 78% dintre angajații din sistemul sanitar chestionați în cadrul studiului "Influența calității vieții profesionale asupra tendinței de migrare a personalului din sănătate" - 83,7% dintre medici și 74,4% dintre asistentele medicale - au declarat că au luat în considerare, la un moment dat, posibilitatea de a lucra într-o altă țară. O altă concluzie a studiului este aceea că "Creșterea salariilor are un impact pozitiv restrâns. Impactul optim a fost ratat din cauza distorsiunilor pe care legea salarizării le-a introdus în sistemul de sănătate."
Bebeluș de o săptămână, internat la spitalul din Baia Mare, infectat la ureche, pe brațe și pe picioare. Spitalul a declanșat o anchetă epidemiologică Părinții unui bebeluș născut pe data de 14 septembrie și internat în secția de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare acuză că micuțul s-a infectat la ureche, cap, pe braţe şi pe picioare. Cazul a fost semnalat de părinții bebelușului pe Facebook. Vasile Pop, managerul spitalului, afirmă că situația "nu este gravă" și că, la nivelul secției de neonatologie a unității medicale, a fost declanșată o anchetă epidemiologică.
Șefa Agenției Naționale de Transplant a depus plângere la DIICOT: "Viețile pacienților au fost puse în pericol" Directorul Agenției Naționale de Transplant, Anca Mureșan, a depus, vineri, la DIICOT, o sesizare privind "mai multe disfuncționalități" ale Registrului de Transplant, ca urmare a rezilierii unui contract de prestări servicii care a fost încheiat cu o firmă privată.
Asociația Dăruiește Viață, care construiește primul spital de oncologie pediatrică din România, refuză o donație din partea Holograf: "Nu putem accepta ca proiectul nostru să devină instrument de aplanare a unor crize de imagine" Asociația Dăruiește Viață, care construiește din bani primiți din donații, în curtea spitalului Marie Curie din București,  primul spital de oncologie pediatrică din România, a refuzat o donație de 11.000 de euro din partea trupei Holograf. "Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine", au anunțat reprezentanții Dăruiește Viață.
Încă 4 oameni au murit din cauza infecției cu virusul West Nile, transmis de țânțari 19 noi cazuri de îmbolnăviri de meningită/meningo-encefalită cu virusul West Nile și 4 noi decese, toate la pacienți care prezentau co-morbidități, s-au înregistrat în ultima săptămână în România, anunță Ministerul Sănătății. În ultima săptămâna s-a constatat o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, iar reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, pentru perioada următoare, se așteaptă ca tendința de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue.
Medic: "Pacientul suspect de febră tifoidă, în stare mai bună. Rezultatele analizelor nu au venit" Bărbatul în vârstă de 62 de ani, suspect de febră tifoidă, este într-o stare mai bună, au declarat medicii de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, precizând că momentan nu dispun de analizele medicale pentru a pune un diagnostic. Analizele pacientului au fost trimise de medicii de la Spitalul Victor Babeș din Capitală către Institutul Cantacuzino pentru confirmare/infirmare, doctorii precizând că, din punct de vedere clinic și biologic, diagnosticul de febră tifoidă nu se susține.
Sorina Pintea anunță reorganizarea Agenției Naționale a Medicamentului: "Nu trece o săptămână şi apar ştiri legate de lipsa unor medicamente" Agenţia Naţională a Medicamentului va fi reorganizată, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că urmează să fie publicat în transparență publică, pe site-ul ministerului, un proiect legislativ de reorganizare a instituției. Sorina Pintea a adăugat că lipsa medicamentelor rămâne o problemă: "Ştiţi foarte bine că nu trece o săptămână şi în media apar ştiri legate de lipsa sau dispariţia unor medicamente, lipsuri pe care ni le asumăm."
Anchetă internă la Spitalul Judeţean din Baia Mare după ce un bebeluș s-a născut mort Conducerea Spitalului Judeţean 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare a demarat o anchetă internă după ce un bebeluş s-a născut mort. O rudă a mamei copilului susține că aceasta nu ar fi fost monitorizată cum trebuie și că nu s-ar fi intervenit la timp când ar fi trebuit să nască.
Proiect de lege ce își propune să corecteze inechitățile salariale din sistemul sanitar, avizat favorabil de comisia de specialitate din Parlament Un proiect de lege ce modifică Ordonanța 41/2018, inițiat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ce are ca scop corectarea inechităților salariale din sistemul sanitar - ce îi afectează pe biologi, biochimiști, chimiști, moașe și tehnicieni de radiologie - a fost avizat favorabil, marți, în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. "Rămâne încă incertă, din păcate, situația asistenților medicali din serviciile de Anatomopatologie care au pierdut la salariu sume importante dar și personalul TESA, reprezentat foarte slab și la nivel sindical", declară deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
Un pacient s-a aruncat de la etajul al treilea al Spitalului CFR din Ploiești Un bărbat în vârstă de 77 de ani, internat la spitalul CFR Ploiești, s-a aruncat în gol de la etajul al treilea al unității medicale miercuri dimineață, în jurul orei 5:40, scrie Observatorul Prahovean. Bărbatul a supraviețuit căderii în gol, el find transportat ulterior la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.
Analizele bărbatului suspect de febră tifoidă, trimise la Institutul Cantacuzino. Medicii spun că diagnosticul "nu s-ar susține" Analizele bărbatului de 62 de ani, suspect de febră tifoidă, au fost trimise de medicii de la Spitalul Victor Babeș din Capitală către Institutul Cantacuzino pentru confirmare sau infirmare, medicii de la Victor Babeș precizând că, din punct de vedere clinic și biologic, diagnosticul nu se susține.
Pasagerul suspect de febră tifoidă a fost transportat la Spitalul Victor Babeș din Capitală Ministerul Sănătății a anunțat, marți seară, că pasagerul suspect de febră tifoidă a fost transportat la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Ceilalți pasageri au coborât din aeronavă în condiții de siguranță și nu există risc de contaminare, mai transmite ministerul Sănătății. Medicii au precizat că febra tifoidă se transmite doar pe cale digestivă, nu și aeriană.
Pasager suspect de febră tifoidă la bordul unei aeronave Turkish Airlines; pasagerii izolaţi în aeronavă, pe aeroportul Otopeni/ Arafat: Nu putem confirma că este vorba de febră tifoidă O aeronavă Turkish Airlines, care a aterizat pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, a fost izolată la sol, din cauza unui pasager care prezenta simptome de febră tifoidă, au declarat pentru Agerpres, reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.UPDATE: Raed Arafat, pentru Digi24: Nu putem confirma că este vorba de febră tifoidă, dar asta e procedura pe orice aeroport. Se pare că persoana în cauză a fost diagnosticată cu febră tifoidă acum câteva săptămâni.UPDATE Ministerul Sănătății a anunțat, marți seară, că pasagerul suspect de febră tifoidă a fost transportat la Spitalul Victor Babeș din Capitală.
18 pacienți pe oră, în medie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța 41.000 de pacienţi au fost înregistraţi în sezonul estival din acest an la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, ceea ce înseamnă o medie de peste 18 bolnavi/oră care au fost consultați, a anunțat marți conducerea unității medicale.
O femeie din Bârlad, care urma să nască, a fost refuzată de 5 spitale pe motiv că are 160 de kilograme și nu au masă de operație care să o susțină O femeie în vârstă de 28 de ani din Bârlad, care urma să nască, a fost refuzată de 5 spitale, motivul invocat de reprezentanții unităților medicale fiind acela că tânăra are 160 de kilograme, iar mesele de operație nu ar fi susţinut-o, relatează Mediafax. Femeia a fost transportată, în cele din urmă, cu o ambulanță a Serviciului de Ambulanţă Vaslui, la Spitalul Pantelimon din Bucureşti, unde a născut prin cezariană.
Ministrul Sorina Pintea, despre tratamentul copiilor cu atrofie musculară: Avem aprobările, rectificarea e făcută; o lună ar fi un termen pesimist Copiii cu atrofie musculară spinală vor beneficia de tratament în cel mult o lună, a susținut luni, la Digi24, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Ministerul Finanțelor renunță la prevederea din Codul Fiscal care împiedica ONG-urile ce dotează sau construiesc spitale să aibă acces la 3,5% din impozitul pe venit Ministerul Finanțelor va renunța la prevederea din Ordonanța de Urgență 25/2018, de modificare a Codului Fiscal, care stabilea că doar ONG-urile care sunt "furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat" mai pot avea acces la 3,5% din impozitul pe venit direcționat de persoanele fizice. "Nu cred că acel criteriu își mai are rostul", a declarat luni ministrul Eugen Teodorovici. Oana Gheorghiu, co-fondator Dăruiește Viață, declara, în luna iulie, pentru HotNews.ro, că în această situație se aflau doar 2% dintre ONG-urile din România, iar restul de 98% erau "scoase din joc".
Grupul Grampet, deținut de Gruia Stoica, devine acționar majoritar al fabricii de medicamente Polisano Grampet, cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi Europa de sud-est, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica, a devenit acționarul majoritar al fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, după ce și-a majorat participația de la 20% la 74%.
Sorina Pintea despre asigurările de sănătate: "Românii au dreptul la aceleaşi servicii de calitate ca şi în ţările vest europene. Din păcate, avem cea mai mică contribuţie din Europa" "Pacienţii din România au dreptul la aceleaşi servicii de calitate ca şi în ţările vest europene, cu care întotdeauna ne comparăm, dar din păcate avem cea mai mică contribuţie din Europa şi contribuim 5 milioane pentru 17 milioane", a afirmat luni ministrul Sănătății. Sorina Pintea a adăugat că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, nu s-a referit, în declaraţiile sale recente privind posibile pachete de servicii medicale diferențiate în funcție de contribuția la asigurările de sănătate, la faptul că cetăţenii din România nu vor beneficia de servicii egale în ce priveşte programele de sănătate.
Teodorovici, despre pachetele medicale extinse: Nimeni nu va avea mai puțin decât are astăzi Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că va avea o discuție cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu privire la pachetele de servicii medicale extinse.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2664 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version