SANATATE
Medic de familie: "Am 145 de servicii nevalidate de săptămâna trecută fiindcă nu a mers sistemul impotent informatic" "Am 145 de servicii nevalidate de săptămâna trecută fiindcă nu a mers sistemul impotent unic informatic, asa cum CNAS a si recunoscut in comunicatul dat pe repede inainte cand a aflat ca mergem la poarta lui", afirmă Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București - Ilfov.
Tudor Pop (USR) despre sistemele informatice din sănătate: "CNAS desfășoară de ani buni una dintre cele mai scumpe, dăunătoare și neasumate farse" "Casa Națională de Asigurări de Sănătate desfășoară de ani buni una dintre cele mai scumpe, dăunătoare și neasumate farse din Sănătate", scrie, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, pe fondul scandalului nefuncționării, de câteva zile, a sistemelor informatice gestionate de CNAS. Reamintim că medici de familiie din Bucureşti şi Ilfov au protestat, vineri, în fața sediului CNAS din Capitală, neȚulțumiți de "funcționarea dezastruoasă" a sistemelor informatice.
Bal caritabil pentru dotarea Secţiei de prematuri a Maternității Polizu Un bal caritabil intitulat "#UnColored" va fi organizat vineri, începând cu ora 20:00, în Bucureşti, pentru strângerea fondurilor necesare renovării Secţiei de prematuri din cadrul Maternităţii Polizu.
Angajați ai Spitalului de Psihiatrie Socola, prinși cu o alcoolemie de 2 la mie în timpul serviciului Doi angajați ai Spitalului de Psihiatrie din Socola au fost prinși cu o alcoolemie de 2 la mie în timpul serviciului, după ce au fost reclamați de aparținătorii pacienților, care au chemat medicul de gardă și managerul unității sanitare, scrie Ziarul de Iași. Managerul unităţii medicale, dr. Gabriel Oprişanu, a precizat că îi este cunoscut cazul şi că vor fi luate măsuri în urma deciziei pe care o va lua comisia de disciplină săptămâna viitoare.
VIDEO Medici de familie protestează la sediul CNAS față de "funcționarea dezastruoasă" a sistemelor informatice Medici de familie din Bucureşti şi Ilfov protestează, la această oră, în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din Capitală, nemulțumiți de "funcționarea dezastruoasă" a sistemelor informatice gestionate de CNAS.
Biologii și chimiștii au protestat la Ministerul Sănătății. Ce categorii de angajați din sistemul sanitar se tem că revendicările lor vor rămâne nerezolvate după modificarea legii salarizării Câteva zeci de oameni, reprezentanți ai biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor, au protestat vineri la sediul Ministerului Sănătăţii, cerând "salarizare corespunzătoare" pentru aceste categorii. Angajații din sistemul sanitar așteaptă, în acest moment, modificarea legii salarizării pentru a vedea dacă revendicările lor vor fi rezolvate. Noua lege ar urma să modifice salariile începând cu 1 mai, iar primele salarii aferente lunii mai vor fi primite în jurul datei de 15 iunie. Sindicatele susțin că există categorii de salariați care ar putea "rămâne pe dinafară" în urma modificării legii salarizării, iar revendicările lor ar putea rămâne nerezolvate: biochimişti, biologi, chimişti și personalul TESA.
Mesajul unui medic pentru Lia Olguța Vasilescu: "Mai corectați, mai corectați? Pe nervii cui, doamnă ministru?" Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Județean de Urgență din Brașov, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj adresat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce aceasta a promis, în urmă cu două zile, la negocierile-maraton cu sindicatele din sănătate, modificarea legii salarizării, pentru a rezolva revedicările acestora. "Mai corectați, mai corectați? Pe nervii cui, doamnă ministru?", îi transmite medicul brașovean ministrului Muncii.
Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Dăncilă pe probleme de autism Actriţa Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, printr-o decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial. Manuela Hărăbor a declarat joi, pentru News.ro, că este consilier onorific pe probleme de autism al primului ministru. "Încerc să rezolv nişte probleme care au apărut la guvern în ultimele două luni", afirmă Hărăbor.
Medicii ieșeni au prelevat rinichi și ficat de la o femeie din Bacău aflată în moarte cerebrală O echipă de medici ieşeni a efectuat prelevări de rinichi şi ficat de la o donatoare aflată în moarte cerebrală, de acestea putând beneficia pacienţi din spitale din Iaşi şi Bucureşti, a declarat joi, pentru Agerpres, coordonatorul Centrului Regional de Transplant din Iaşi, dr. Raluca Neagu. Donatoarea este o femeie în vârstă de 43 de ani, din Bacău, care a suferit un accident vascular hemoragic.
CNAS face apel la medici să nu amâne acordarea tratamentelor pentru pacienți, în condițiile în care sistemul informatic nu funcționează de o săptămână Casa Națională de Asigurări de Sănătate solicită "furnizorilor de servicii de sănătate să trateze în continuare cu toată responsabilitatea problemele medicale ale asiguraţilor şi să nu amâne acordarea tratamentelor necesare acestora", în contextul "fluctuațiilor apărute în funcţionarea sistemului informatic în ultimele zile", arată CNAS, într-un comunicat.
Emanuel Ungureanu (USR): "Sindicatele din sănătate au bătut palma cu Guvernul lăsând de izbeliște mii de salariați - biologi, biochimiști, infirmiere, personal TESA. Haosul continuă" Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, acuză sindicatele din sănătate, care au ajuns ieri la un acord cu Guvernul după 11 ore de negocieri, că "au trădat din nou": "Au bătut palma cu Guvernul lăsând de izbeliște mii de salariați, printre ei: biologi, biochimiști, infirmiere, personal TESA, oameni foarte importanți în angrenajul echipei medicale", afirmă Emanuel Ungureanu.
Campanie de donare de sânge pentru pacienţii din spitale, în perioada 11-13 mai Persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienţii din spitale sunt aşteptate, în perioada 11 - 13 mai, la intrarea principală din Sun Plaza - Esplanada Sud, între orele 9:00 și 13:00. Recoltarea de sânge, care are loc în cadrul campaniei 'Dăruieşte timp, donează sânge', va fi realizată de personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă.
Sindicatul care reprezintă personalul tehnic și administrativ din sănătate, nemulțumit de rezultatul negocierilor cu Guvernul Uniunea Sindicatelor TESA din sănătate, sindicatul care reprezintă personalul TESA (tehnic, economic și socio-administrativ), este nemulțumită de rezultatul negocierilor-maraton de marți dintre sindicate și Guvern, în urma cărora s-a renunțat la greva programată pentru vineri, 11 mai, în sistemul sanitar. "Revendicarea Uniunii TESA privind eliminarea discriminării salariale din sănătate și a discriminării personalului TESA a fost ignorată în continuare", susțin reprezentanții TESA.
Cei 40 de medici de primiri urgențe de la Oradea renunță la demisii după acordul dintre sindicate și Guvern Toți cei 40 de medici de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Oradea, care își depuseseră demisiile pe fondul scandalului plafonării sporurilor, renunță momentan la demisii, în așteptarea modificării legii salarizarii, promisă ieri de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, la negocierile-maraton cu sindicatele din sănătate, a declarat, pentru HotNews.ro, medicul Hadrian Borcea, șeful UPU de la spitalul din Oradea.
Percheziţii DIICOT la medici și asistenți medicali acuzați de decontări în cazul unor diagnostice fictive / Surse: O firmă controlată de politicianul Gyorgy Frunda, vizată în dosar Procurorii DIICOT fac, miercuri, 68 de percheziţii domiciliare în toate judeţele, inclusiv în Bucureşti, într-un dosar în care mai mulţi medici şi asistenţi medicali acuzați că au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv), potrivit unui comunicat al DIICOT. Una dintre firmele vizate în dosarul DIICOT ar fi controlată de politicianul Gyorgy Frunda, scrie G4Media.ro, citând surse judiciare.
Proiect de lege USR: Pe ambalajul medicamentelor homeopate să scrie cu majuscule "Acest produs nu are efecte asupra sănătății" O propunere de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, inițiată de USR, prevede ca pe ambalajul și în prospectul medicamentelor homeopate să scrie, cu majuscule, "Acest produs nu are efecte asupra sănătății". De asemenea, inițiativa legislativă prevede că, în cazul publicității la aceste produse, în afara de a invitația de a citi instrucțiunile din prospect și de pe ambalaj, se va adăuga și o avertizare sonoră și scrisă, formulată după cum urmează: "Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății."
Tudor Pop (USR): "Imaginați-vă că sunteți nevoiți să lucrați cu un soft făcut sub directa îndrumare a unor infractori, un soft care gestionează tot sistemul medical" Deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, scrie, într-o postare pe Facebook, că "o temă importantă pentru sistemul de sănătate, dar care a trecut mai degrabă neobservată, este scandalul legat de sistemele informatice de asigurări de sănătate. Imaginați-vă că sunteți nevoiți să lucrați cu un soft făcut sub directa îndrumare a unor infractori, unii la închisoare, alți încă neprinși, un soft care gestionează tot sistemul medical prin diferite platforme electronice."
Sindicaliștii din sănătate renunță la greva anunțată pentru 11 mai / Ministrul Muncii: Se acordă sume compensatorii pentru cei care au înregistrat diminuări de venituri Sindicaliștii din Sănătate au anunțat marți seara că renunță la greva generală anunțată pentru 11 mai, după ce au ajuns la un acord cu reprezentanții guvernului. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat marți că s-a decis modificarea legii salarizarii, fără a modifica însă plafonarea sporurilor la 30 la sută, iar toți cei care au avut scăderi salariale vor primi banii înapoi.
​SONDAJ Cum credeți că va evolua disputa medici-autorități privind salariile? Tensiunile din sistemul medical, produse de situația salariilor și sporurilor, au atins cote maxime săptămâna aceasta: luni a fost greva de avertisment a angajaților din sistemul sanitar, care au amenințat cu grevă generală pentru vineri, astăzi negocierile cu ministerul s-au prelungit mult. Tot astăzi, 40 de medici de la UPU Spitalului Județean Oradea au demisionat din cauza scandalului sporurilor.Sondaj HotNews.ro: Cum credeți că va evolua disputa medici-autorități privind salariile?
Kovesi avertizează asupra corupției din sistemul sanitar: Sunt directori de spitale care au strâns milioane de euro din mită. Există vulnerabilități majore Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a avertizat asupra corupției din sistemul de sănătate și a spus că există vulnerabilități majore cu impact direct asupra vieții cetățeanului, dând exemplul unui fost director de spital care a prejudiciat unitatea medicală cu 12 milioane de euro, frauda fiind ascunsă prin documente false.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2490 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version