SANATATE
Raportul controlului de la Floreasca: Eroare uman�� în cazul pacientei arse pe masa de opera��ie / Beuran a înc��lcat 10 obliga��ii din cele 33, asumate prin contractul de administrare a sec��iei Incidentul de la Spitalul Floreasca unde o femeie a luat foc pe masa de opera��ie s-a produs din cauza unei erori umane, informeaz�� Ministerul S��n��t����ii, precizând c�� chirurgul Mircea Beuran a înc��lcat 10 obliga��ii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al sec��iei.
Surse: Spitalul Floreasca amendat cu 20.000 de lei pentru cazul pacientei care a luat foc pe masa de opera��ie / Chirurgul Mircea Beuran, demis din func��ia de ��ef de sec��ie Spitalul de Urgen���� Floreasca a fost amendat de Inspec��ia Sanitar�� de Stat cu 20.000 de lei pentru cazul pacientei care a luat foc pe masa de opera��ie, iar chirurgul Mircea Beuran va fi demis din func��ia de ��ef de sec��ie, au declarat surse autorizate pentru HotNews.ro.
Ministerul S��n��t����ii admite c�� demersurile pentru transferul tân��rului ars grav au început abia dup�� o zi ��i jum��tate, dar spune c�� a aprobat transferul "f��r�� piedici birocratice" Ministerul S��n��t����ii a confirmat duminic�� sear�� c�� a aprobat transferul în str��in��tate al tân��rului de 20 de ani cu arsuri grave la peste o zi ��i jum��tate dup�� accident, adic�� sâmb��t�� sear��, la ora 23:00, dar spune c�� aprobarea s-a dat "la mai pu��in de 5 ore de la primirea informa��iei despre acest caz".
Haosul în tratarea marilor ar��i continu��: Ministerul S��n��t����ii se bâlbâie cu zilele pân�� s�� transfere în str��in��tate un ars grav, iar mecanismul de transfer elaborat de fostul ministru împreun�� cu supravie��uitori din Colectiv a fost aruncat la gunoi La peste 4 ani de la incendiul din clubul Colectiv, în sistemul de s��n��tate din România domne��te în continuare haosul în gestionarea situa��iei pacien��ilor ar��i grav. Ministerul S��n��t����ii a avut nevoie de 36 de ore doar pentru a începe demersurile de transfer în str��in��tate pentru un tân��r de 20 de ani electrocutat, care are arsuri pe 70% din corp. Începerea tratamentului într-un centru specializat pentru mari ar��i într-un interval de timp cât mai scurt dup�� accident - cel mult 24-48 de ore - este considerat�� vital�� pentru ace��ti pacien��i.
UPDATE Un tân��r cu arsuri pe 70% din suprafa��a corpului a��teapt�� de dou�� zile s�� fie transferat în str��in��tate. Supravie��uitor din Colectiv: Totul e în pixul ministrului bolii ��i al secretarilor s��i de stat / Tân��rul va fi transferat luni la Viena Un tân��r de 20 de ani cu arsuri pe 70 la sut�� din suprafa��a corpului internat la Spitalul Universitar a��teapt�� de vineri transferul la o clinic�� din Belgia, procedur�� întârziat�� din cauza birocra��iei, a semnalat Mihai Grecea, supravie��uitor al incendiului din Colectiv. "Totul e în pixul ministrului bolii ��i al secretarilor s��i de stat", spune el. Secretarul de stat din Ministerul S��n��t����ii Nelu T��tar sus��ine c�� tân��rul va fi transferat imediat ce î��i va da acceptul spitalul din Belgia la care au fost trimise documentele.UPDATE: Tân��rul urmeaz�� s�� fie transferat luni diminea���� la Viena, la Spitalul AKH, au declarat pentru HotNews.ro reprezentan��ii Ministerului S��n��t����ii.
VIDEO La Spitalul Jude��ean Constan��a, ”plou��” cu pisici din tavan / Felinele au început s�� ias��, dup�� ce o bucat�� de tavan fals a c��zut peste un pacient O bucat�� de tavan fals a c��zut peste un pacient care se afla pe o targ��, la Spitalul de Urgen���� Constan��a, iar în momentul urm��tor din tavan au început s�� ias�� mai multe pisici. Tavanul ar fi c��zut sub greutatea animalelor.
Scrisoare deschis�� c��tre ministrul S��n��t����ii: Am luat act cu uimire ��i dezam��gire de pozi��iile dumneavoastr�� ezitante privind legea vaccin��rii Coali��ia România S��n��toas�� (format�� din ONG-urile Asocia��ia Mame pentru Mame ��i Societatea Ra��ionalist�� Român��) arat��, într-o scrisoare deschis�� adresat�� ministrului S��n��t����ii, Victor Costache, c�� a luat act "cu uimire ��i dezam��gire de pozi��iile dumneavoastr�� ezitante privind legea vaccin��ri" ��i îi cere acestuia s�� abordeze subiectul vaccin��rii "f��r�� ezitare".
Apelul medicilor dup�� ce o femeie de 47 de ani, nevaccinat��, a murit de grip��: Vaccinarea, singura solu��ie pentru prevenirea gripei. Vaccinul se g��se��te în farmacii Febra, frisoane, dureri de cap ��i musculare, tuse, ro��u în gat, gre��uri ��i lipsa poftei de mâncare - aceste simptome pot însemna o singur�� problem��, gripa, iar singura solu��ie pentru prevenirea ei este vaccinul, atrage aten��ia Asocia��ia Pro Imunizare, dup�� ce o femeie de 47 de ani, nevaccinat��, a murit din cauza gripei.
O femeie de 47 de ani diagnosticat�� cu grip�� a murit în spital, la Buz��u O femeie în vârst�� de 47 de ani din Buz��u în cazul c��reia testele rapide au indicat prezen��a virusului gripal de tip A a murit la spital. Ea era internat�� de mai multe zile în sec��ia de Terapie Intensiv��. Femeia nu era vaccinat�� antigripal ��i suferea de mai multe afec��iuni.
Medic: Num��rul îmboln��virilor de grip�� va fi mai mare în acest an / Când va fi vârful sezonului de îmboln��viri Num��rul îmboln��virilor de grip�� va fi mai mare în acest an, spune pre��edintele Societ����ii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. El afirm�� c�� în acest sezon a crescut num��rul celor care s-au vaccinat, îns�� nu este suficient pentru acoperirea ��intei recomandate de Organiza��ia Mondial�� a S��n��t����ii.
UPDATE: Daniel Chi��oiu, implicat în accidentul rutier în care au murit doi oameni, a fost externat ��i a plecat din spital evitându-i pe jurnali��ti / El urmeaz�� s�� fie audiat Daniel Chi��oiu, implicat în accidentul rutier în care au murit doi oameni, a fost externat joi de la Spitalul Floreasca. Chi��oiu, care a fost v��zut în picioare imediat dup�� accident ��i preluat pe targ�� ��i internat câteva ore mai târziu, ar urma s�� fie audiat de anchetatori dup�� externare.
INML, despre femeia care a ars pe masa de opera��ii la Floreasca: Arsurile nu aveau semne de infec��ii / Concluziile autopsiei vor fi gata în dou�� luni Concluziile autopsiei în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de opera��ie de la Floreasca vor fi gata în dou��, trei luni, iar arsurile de pe corpul acesteia nu au semne de infec��ii, a declarat, mar��i, medicul primar din cadrul INML, Adriana Francisc, potrivit Mediafax.
Medic din Satu Mare acuzat c�� a amenin��at un copil care plângea. ”Dac�� mai plângi, îl chem pe nenea s�� te strâng�� de gât” ar fi spus medicul Un medic pediatru de la Spitalul din Satu Mare este acuzat c�� a amenin��at un copil în vârst�� de 2 ani, care plângea în Urgen����, spunându-i „Dac�� mai plângi, îl chem pe nenea s�� te strâng�� de gât”. Doctorul neag�� acuza��iile, îns�� conducerea unit����ii medicale a deschis o anchet��, relateaz�� Mediafax.
UPDATE Spitalul Floreasca: Daniel Chi��oiu este de câteva zile în sec��ia Reanimare / Chitoiu este a��teptat s�� fie externat pentru a fi audiat în dosarul accidentului în care au murit dou�� persoane Daniel Chi��oiu se afl�� de câteva zile în sec��ia Reanimare a Spitalului Floreasca, potrivit purt��torului de cuvânt al spitalului, Bogdan Opri��a. Chi��oiu, care a fost v��zut în picioare imediat dup�� accident ��i internat pe targ�� câteva ore mai târziu, va fi audiat dup�� externare.
INTERVIU. Vlad Mixich despre cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca: „Într-un fel, suntem într-o situa��ie similar�� celei dinainte de Colectiv, când num��rul spitalelor române��ti care raportau corect infec��iile intraspitalice��ti era destul de mic” Expertul în politici de s��n��tate Vlad Mixich a explicat într-un interviu pentru Hotnews.ro care au fost marile gre��eli f��cute de institu��ii ��i de medici în cazul de la Spitalul Floreasca, unde o pacient�� a murit dup�� ce a suferit arsuri pe 40% din suprafa��a corpului în timpul unei opera��ii.
Primul contract de finan��are a unui spital regional, cel din Ia��i, a fost semnat Contractul de finan��are pentru construirea Spitalului Regional de Urgen���� din Ia��i, primul contract de finan��are a unui spital regional din România, a fost semnat. Prin acest contract se asigur�� finan��area primei faze de dezvoltare a proiectului prin Programul Opera��ional Regional 2014-2020. Valoarea total�� a proiectului este de 500.805 mii de euro, suma urmând s�� acopere toate cheltuielile aferente proiect��rii, construc��iei, dot��rii ��i opera��ionaliz��rii spitalului.
Ce înseamn�� suspendarea acredit��rii Spitalului Floreasca, o premier�� în România Func��ionarea Spitalului Floreasca ��i decontarea serviciilor de c��tre Casa de Asigur��ri de S��n��tate nu sunt afectate în urma retragerii acredit��rii de c��tre Autoritatea pentru Managementul Calit����ii în S��n��tate, dar spitalul are obliga��ia ca în termen de 5 zile s�� prezinte un plan de m��suri pentru remedierea problemelor, explic�� Ministerul S��n��t����ii. Suspendarea acredit��rii unui spital reprezint�� o premier�� în România.Spitalul Floreasca a r��mas f��r�� acreditare din cauz�� c�� nu a raportat în 24 de ore incendiul din sala de opera��ie. Sanc��iunea, doar pe hârtie - spitalul î��i continu�� activitatea
Cazul femeii care a murit dup�� ce a fost ars�� la Floreasca. Secretar de stat: Imaginile din sala de opera��ie v�� pot afecta emo��ional "Imaginile din sala de opera��ie v�� pot afecta emo��ional” - a��a a descris secretarul de stat în Ministerul S��n��t����ii Hora��iu Moldovan ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Floreasca, unde o femeie a suferit arsuri pe 40% din suprafa��a corpului. Pacienta care a luat foc în timpul opera��iei coordonate de chirurgul Mircea Beuran a fost timp de câteva zile în stare critic��, dup�� incident, iar duminic�� sear�� a murit.
Dup�� pre��edintele Colegiului Medicilor, ��eful Comisiei de S��n��tate din Senat sare ��i el în ap��rarea lui Mircea Beuran: Personalit����ile medicale sunt sub asediu. Atacul la profesorul Beuran, ��ocant Laszlo Attila (UDMR), pre��edintele Comisiei de S��n��tate din Senat, consider�� c�� "scandalul mediatic" la adresa medicului Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca, ��eful echipei de medici care a efectuat interven��ia chirurgical�� în timpul c��reia o pacient�� a fost ars�� pe 40% din suprafa��a corpului la Spitalul Floreasca ��i a murit dup�� câteva zile, "este menit s�� distrag�� aten��ia de la adev��ratele probleme din sistemul de s��n��tate".
Spitalul Floreasca a r��mas f��r�� acreditare din cauz�� c�� nu a raportat în 24 de ore incendiul din sala de opera��ie, a��a cum prevede legea. Sanc��iunea, doar pe hârtie - spitalul î��i continu�� activitatea Autoritatea Na��ional�� pentru Managementul Calit����ii în S��n��tate, institu��ia care acrediteaz�� spitalele din România în vederea func��ion��rii, a anun��at, luni, c�� a ridicat acreditarea Spitalului de Urgen���� Floreasca din Bucure��ti, din cauz�� c�� incidentul din sala de opera��ie, când o femeie a suferit arsuri pe 40% din suprafa��a corpului, ar fi trebuit raportat, conform legii, în termen de maximum 24 de ore. Ridicarea acredit��rii Spitalului Floreasca reprezint��, îns��, doar o sanc��iune pe hârtie. Spitalul î��i va continua activitatea.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2767 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by