SANATATE
Medicii de familie: "Analizele medicale la înscrierea copiilor în școli și grădinițe nu sunt solicitate prin lege. Orice astfel de solicitare reprezintă un abuz" Medicii de familie eliberează adeverințe și fișe medicale ale copiilor, inclusiv lista vaccinurilor efectuate, în vederea înscrierii acestora la școli și grădinițe, însă analizele medicale în acest caz nu sunt solicitate prin lege, iar medicii pot decide numai după examinarea copiilor dacă este nevoie ca aceștia să efectueze anumite analize, arată reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei. "Orice solicitare din partea școlilor sau grădinițelor a analizelor medicale pentru copii și părinți este un abuz", atrag atenția medicii de familie.
Ministerul Sănătății va primi asistență tehnică de la OMS pentru elaborarea noului Cod de legi ale sistemului sanitar Organizația Mondială a Sănătății va acorda României asistență tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legal în domeniul sanitar. În prezent, o echipă de specialiști lucrează la elaborarea noului 'Cod de legi ale Sănătății' în cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finanțare externă.
Campanie de donare de sânge în perioada 31 august - 2 septembrie în București Campania "Dăruieşte timp un pic altfel, donează sânge !", ajunsă la cea de-a șaptea ediție, se va desfăşura în perioada 31 august-2 septembrie în Bucureşti. Recoltarea de sânge va fi realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă.
Medic pediatru din Cluj, reclamat la Poliție de o mamă care îl acuză că i-a cerut să se dezbrace și ar fi încercat să o pipăie Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală după ce o tânără mamă a depus o plângere împotriva unui medic de la o clinică de pediatrie din Cluj-Napoca, reclamând că acesta i-ar fi cerut să se dezbrace și ar fi încercat să o pipăie. Surse judiciare au declarant că femeia era internată în spital împreună cu copilul ei, iar medicul i-ar fi cerut să se dezbrace și ar fi încercat să o pipăie.
Tratamentul a 200 de copii români dependenți de insulină, gestionat cu ajutorul inteligenţei artificiale 200 de copii dependenţi de insulină din Bucureşti şi 28 de judeţe vor beneficia de monitorizare şi tratament prin intermediul unei aplicaţii care foloseşte inteligenţa artificială şi algoritmi. Noua aplicaţie este o premieră în domeniul tratamentului diabetului insulino-dependent din România şi face parte dintr-un sistem de telemedicină unic în ţară, care permite renunţarea la testele zilnice prin înţepătură, necesare pentru determinarea glicemiei.
Secţiile de terapie intensivă şi transfuzii sanguine ale Spitalului Judeţean Bistrița vor fi modernizate cu bani de la minister Secţia de anestezie şi terapie intensivă şi unitatea de transfuzii sanguine ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa vor fi modernizate printr-un proiect în valoare de 14 milioane lei, finanţat în proporţie de 90% de Ministerul Sănătăţii, a anunţat luni, pe pagina sa de Facebook, managerul unităţii sanitare, Gabriel Lazany. Restul de 10% din valoarea lucrărilor va fi asigurat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean.
Ministerul Sănătății contrazice Spitalul Universitar: Controlul Corpului de control continuă, chiar dacă unitatea sanitară anunțase că acesta "s-a încheiat înainte de 14 august" Corpul de control al Ministerului Sănătății continuă verificările la Spitalul Universitar de Urgență din București, a confirmat, luni, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore. Cu o zi în urmă, Spitalul Universitar susținuse, într-un comunicat oficial, că acest control derulat de Ministerul Sănătății s-ar fi încheiat "înainte de 14 august".
Producătorii de medicamente: Alte 2.300 de medicamente vor dispărea de pe piaţa românească, după ce 2.000 au fost retrase în ultimii doi ani Alte 2.300 de medicamente ar urma să dispară de pe piaţa românească în perioada imediat următoare, după ce aproape 2.000 de medicamente au fost retrase de producători în decursul ultimilor doi ani, avertizează reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România. 60% din acestea sunt medicamente care costă sub 25 de lei, sunt utilizate de peste 8,5 milioane de pacienţi şi, în marea lor majoritate, sunt fabricate în România, arată reprezentanții producătorilor.
UPDATE Bacterie periculoasă descoperită în sala de ginecologie a Spitalului Universitar din București. Instituția verifică dacă se impun sancțiuni Spitalul Universitar din Capitală a descoperit în urmă cu câteva zile bacteria bacil pioacinic, într-una din sălile de ginecologie unde aveau loc intervenții cronice, însă nu obstetrice, instituția precizând că încăperea este închisă pentru decontaminare, iar infectarea unor persoane "este nulă".
Un studiu prestigios recomandă renunțarea totală la consumul de alcool: "Nu există niciun nivel la care să poată fi considerat sănătos" Nu există niciun nivel la care consumul de alcool să poată fi considerat sănătos, iar oamenii ar trebui să ia în considerare sfaturile de a se abține în întregime, este concluzia studiului Global Burden of Diseases, un proiect care se desfășoară la Universitatea din Seattle, ce analizează cele mai cuprinzătoare date privind cauzele bolilor și deceselor din lume, citat de The Guardian.
Întârzieri-record ale ambulanțelor în Marea Britanie: Un pacient a așteptat ambulanța 62 de ore, alții peste 50 Un pacient din Marea Britanie a așteptat timp de 62 de ore ambulanța. Alte "recorduri" au fost înregistrate la pacienți care au așteptat 50 de ore sau 24 de ore să primească primul ajutor, arată date oficiale citate de BBC. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță din Marea Britanie spun, însă, că aceste cifre nu sunt "reprezentative", ci "extreme", iar cele mai lungi așteptări s-ar înregistra în cazul apelurilor "mai puțin grave", atunci când se consideră că viața pacienților nu este pusă în pericol.
6 decese și 56 de cazuri de meningită cauzate de infecția cu virusul West Nile înregistrate până acum în România 56 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile s-au înregistrat în România din data de 2 mai 2018 până în prezent, fiind înregistrate 6 decese, arată datele furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.
Raport IPP: 1 din 3 români care suferă de o boală cronică are dificultăți în a-și găsi tratamentul / Câte medicamente au dispărut de pe piața românească în ultimii doi ani Aproape 2.000 dintre cele 6.000 de medicamente prezente pe piața din România în anul 2015 au fost retrase de producători în decursul a doar doi ani, iar unul din 3 români care suferă de o boală cronică nu găsește medicamente prescrise pe rețetă atunci când intră în prima farmacie, arată sondajul "Accesul la medicamente și consumul acestora" realizat de IRES la comanda Institutului pentru Politici Publice în cadrul proiectului "Lipsa accesului la medicamente - o problemă de viață sau moarte pentru pacienții români". Se estimează, de asemenea, că alte câteva sute de medicamente ar urma să fie retrase din România pe parcursul acestui an. Sondajul mai arată că unul din 3 români suferă de o boală cronică, pentru care are nevoie de tratament regulat.
Guvernul a aprobat sancționarea farmaciilor care vând medicamente la prețuri mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătății Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o Ordonanță care modifică Legea farmaciei și prevede sancțiuni pentru farmacii "în cazul eliberării de medicamente fără preț de producător aprobat de Ministerul Sănătății sau în cazul practicării unor prețuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătății". Actul normativ prevede, de asemenea, sancțiuni pentru vânzarea online a medicamentelor care se eliberează fără prescripție medicală.
500 de ambulanţe noi la Serviciul de Ambulanță și la SMURD, până la finalul anului 500 de ambulanțe de urgență noi vor ajunge, până la finalul acestui an, la Serviciul de Ambulanță și la SMURD, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență. În total, 1.309 autospeciale vor ajunge la Serviciul de Ambulanța și SMURD. În cursul acestei saptamani, Inspectorarul pentru Situații de Urgență urmează să finalizeze semnarea acordurilor cadru pentru ambulanțele de urgență de tip B 4x2 și 4x4. Licitația a fost finalizată, iar primele amulanțe de tip B pentru Serviciile de Ambulanță și SMURD urmează să ajungă în cursul acestui an.
Alianța Pacienţilor Cronici, nemulțumită de proiectul rectificării bugetare: "Reducerile de fonduri vor cauza o amputare a serviciilor medicale şi a accesului la medicamente" Alianţa Pacienţilor Cronici din România îi transmite premierului Viorica Dăncilă că ''subfinanţarea sistemului de sănătate va continua să facă victime'', reprezentanții acesteia afirmând că în proiectul pentru rectificarea bugetului de stat apar reduceri de fonduri care vor cauza ''o amputare a serviciilor medicale şi a accesului la medicamente''.
O nouă victimă a virusului West Nile: Un ieșean a murit la spital Un bărbat în vârstă de 67 de ani, diagnosticat cu virusul West Nile, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Bărbatul suferea şi de alte boli. Bărbatul în vârstă de 67 de ani era din județul Iași, fusese diagnosticat cu West Nile dar "avea și alte boli asociate care i-au afectat starea generală", a declarat pentru Mediafax managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.
Examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți are loc între 17 octombrie - 23 noiembrie. Cine și în ce condiții se poate înscrie la examen Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a fi organizat de Ministerul Sănătății în perioada 17 octombrie - 23 noiembrie. Excepţie de la data de începere a sesiunii de examen face specialitatea Anestezie şi terapie intensivă, pentru care examenul se organizează la data de 15 septembrie 2018 (sâmbătă), simultan cu examenul EDA, anunță Ministerul Sănătății.
Cei doi asistenți medicali de la Spitalul Universitar renunță la greva foamei după 17 zile de protest: "Am vrut să atragem atenția, poate se va face curățenie în spitalul ăsta" Mariana Luceanu și Daniel Simion, cei doi asistenți medicali de la Spitalul Universitar de Urgență din București aflați de 17 zile în greva foamei în semn de protest față de condițiile de lucru din unitatea medicală, au decis miercuri să pună punct protestului. Cei doi au renunțat la protest după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a trimis doi reprezentanți ai instituției să discute cu ei și li s-a promis că Corpul de Control al MS va face "un control amănunțit", a declarat Daniel Simion pentru HotNews.ro. "Am vrut să atragem atenția, poate cu ocazia asta se va face curățenie în spitalul ăsta", mai spune Daniel Simion. Reamintim că ministrul Sorina Pintea a trimis, pe data de 6 august, Corpul de Control la Spitalul Universitar.
8 unități mobile care vor fi utilizate în programul de screening pentru cancerul de col uterin, achiziționate de Ministerul Sănătății 8 unități mobile (autospeciale) pentru depistarea cancerului de col uterin, complet utilate și dotate, au fost achiziționate de Ministerul Sănătății prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale "Reforma Sectorului Sanitar -  Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar", finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2278 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version