SANATATE
Sorina Pintea: Cererile medicilor de a pleca din ţară au scăzut cu 45-50%. Există solicitări de a se întoarce Numărul cererilor depuse de medici pentru a profesa în afara ţării a scăzut aproape la jumătate, potrivit unor date centralizate până în luna august, iar numărul solicitărilor de a reveni în România a crescut, a afirmat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Controale comune ale Ministerelor Finanţelor și Sănătăţii la 5 operatori de servicii medicale: sunt verificate servicii medicale decontate de CNAS Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii au demarat controale la cinci operatori privaţi de servicii medicale pentru a verifica decontările de servicii medicale realizate de către aceştia, a anunţat, luni, ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
Sorina Pintea: Spitalul regional Cluj se va face de către Guvernul României, cu atragerea de fonduri europene Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că "Spitalul regional Cluj-Napoca se va face de către Guvernul României, cu atragerea de fonduri europene", la câteva zile după ce Consiliul Județean Cluj a cerut oficial Comisiei Europene și autorităților de la București preluarea proiectului spitalului regional. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, declara săptămâna trecută pentru HotNews.ro că "Să stau să mă uit cum Guvernul nu depune proiecte pentru finanțare europeană, când avem banii care ne așteaptă, este inadmisibil. Guvernul a amânat accesarea banilor după 2020-2025, iar noi nu avem niciun motiv să stăm să așteptăm. "
Proiectul de lege care își propune reducerea cantității de zahăr din sucuri a fost adoptat tacit de Senat Proiectul de lege care prevede taxarea suplimentară a sucurilor cu un conținut ridicat de zahăr, inițiat de senatorul USR Adrian Wiener, a trecut de Senat prin adoptare tacită, termenul de adoptare tacită fiind 22 noiembrie. Proiectul de lege merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional. Adrian Wiener a explicat pentru HotNews.ro că proiectul de lege își propune să îi stimuleze pe producători să reducă adaosul de zahăr din sucuri.
Pasagerii unui zbor Bucureşti-Tel Aviv de săptămâna trecută, invitaţi să efectueze un control de vaccinare antirujeolică Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat că pasagerii unui zbor Bucureşti-Tel Aviv al companiei TAROM, efectuat la 20 noiembrie, riscă să contracteze rujeolă după ce o persoană cu această boală a călătorit în acelaşi avion, relatează luni cotidianul Times of Israel, citat de Agerpres.
Raport OECD: România alocă cei mai puțini bani pentru sănătate dintre țările Uniunii Europene România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății, raportat la Produsul Intern Brut, dar și la cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor, arată raportul "Health at a Glance: Europe 2018" publicat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). România alocă sănătății 5,1% din PIB, cel mai mic procent din UE și mai puțin decât țări europene din afara Uniunii, precum Albania sau Macedonia.
Peste 820 de mii de persoane vaccinate antigripal în acest sezon. 8 cazuri de gripă confirmate de la începutul sezonului 824.322 persoane din grupele de risc au fost imunizate antigripal până pe 18 noiembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, iar 8 cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Medicul Dan Grigorescu: La Brașov am promovat prima dată ideea 'decuplării' de Ministerul Sănătății a proiectului noului spital regional. Welcome to the club, Clujule! Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, amintește că "la Brașov am promovat pentru prima dată la nivel național încă din 2016 (în cadrul Asociației Noul Spital al Brașovului) ideea "decuplării" de Ministerul Sănătății a proiectelor noilor spitale (inclusiv a celor regionale)." Mesajul transmis de medicul Dan Grigorescu este "Welcome to the club, Clujule!", după ce Consiliul Județean Cluj a cerut oficial Comisiei Europene și autorităților de la București preluarea proiectului spitalului regional.
Președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune: Nu înțeleg cum la Unifarm e depozitul plin de imunoglobulină, iar în farmaciile spitalelor e gol! Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, scrie, într-o postare pe Facebook: "Ati văzut filmul "Ziua cârtitei"? Ei la mine de un an jumate este scenariul cu Ziua imunoglobulinei. Nu trece o zi fără să fiu întrebată sau să întreb dacă avem imunoglobulină. Și nu înțeleg cum la Unifarm e depozitul plin, iar în farmaciile spitalelor e gol!"
​DOCUMENT Numărul locurilor la rezidențiat ar putea crește anul viitor cu 300. Ministerul Sănătății: România se confruntă cu un deficit major de medici specialişti. Deficitul ar putea atinge 12.000 de specialişti în următorii 15 ani Numărul locurilor scoase la concurs la rezidențiat ar putea crește anul viitor cu 300, potrivit unui proiect de Hotărâre postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Astfel, numărul locurilor la rezidențiat ar putea crește de la 5.415, anul acesta, la 5.715, anul viitor.
Asistenta concediată de la Spitalul Universitar după ce a făcut greva foamei: O întreb pe Sorina Pintea care este raportul Corpului de control și din ce motive nu-l face public Asistenta Mariana Luceanu, care a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, în semn de protest față de condițiile improprii din Spitalul Universitar și a fost concediată la începutul lunii octombrie pe motiv că a absentat de la locul de muncă pe perioada protestului, îi adresează public o întrebare ministrului Sănătății: "Îmi permit s-o întreb public pe doamna ministru Sorina Pintea... care este raportul corpului de control și din ce motive nu-l face public ? De ce la alte spitale raporturile au fost date în cel mai scurt timp posibil, dar nu și la SUUB ?"
Asociația Dăruiește Viață a depășit pragul de 10 milioane de euro strânși din donații pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România Asociația Dăruiește Viață a depășit pragul de 10 milioane de euro strânși din donații și sponsorizări pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România, au anunțat joi cele două fondatoare ale asociației, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu. Din această sumă, aproape 3 milioane de euro au fost strânși numai din SMS-uri.
Preşedintele CJ Brăila: Am informaţii că angajaţii Spitalului Judeţean fură materiale sanitare Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că are informaţii potrivit cărora angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila fură materiale sanitare, motiv pentru care, începând de anul viitor, va monta un sistem de supraveghere video pe toate holurile unităţii spitaliceşti.
Memoriu al kinetoterapeuților, depus la Parlament: Ei acuză că au salarii mai mici decât asistentele și infirmierele din spitale Un memoriu semnat de 555 de fiziokinetoterapeuți, kinetoterapeuți și profesori de cultură fizică medicală, în care aceștia acuză faptul că sunt discriminați și că au fost excluși de la creșterile salariale de anul acesta din sistemul sanitar, a fost depus la Parlament. Potrivit memoriului, fiziokinetoterapeuții și kinetoterapeuții au, în acest moment, salarii mai mici decât asistentele și infirmierele din spitale.
Preşedintele CJ Brăila: Spitalul Judeţean are medicamente doar pentru urgenţe. Plata salariilor a ajuns la 80% din bugetul spitalului în urma măririlor salariale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila are medicamente, în momentul de faţă, doar pentru partea de urgenţă, iar unitatea spitalicească nu mai are bani suficienţi pentru achiziţionarea de medicamente după recentele majorări salariale, care acoperă 80% din bugetul spitalului, a admis joi, într-o conferința de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac.
Jumătate dintre angajații Secţiei de boli contagioase de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, în grevă pentru acordarea unor sporuri Jumătate dintre angajaţii Secţiei Boli Contagioase de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, 20 de persoane, au participat, joi dimineață, la o grevă de avertisment, cu scopul de a obţine acordarea unor sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase, potrivit filialei locale a Federaţiei Sanitas.
Supraviețuitorii din Colectiv și Ministerul Sănătății au ajuns la concluzia că înființarea unei comisii care să decidă transferul marilor arși în străinătate "nu are utilitate practică" Înființarea comisiei de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave, prevăzută într-un proiect de Ordin publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, este "lipsită de utilitate practică" și "intră în contradicție cu procedurile de completare a formularelor S2 necesare transferului bolnavilor netratabili corespunzător în România" - este concluzia la care s-a ajuns miercuri, în cadrul primei întâlniri a grupului de lucru de la Ministerul Sănătății pentru realizarea unui mecanism național de intervenție de urgență în cazul accidentelor soldate cu mari arși, potrivit reprezentanților supraviețuitorilor din clubul Colectiv.
De ce vrea Clujul să construiască un spital regional pe cont propriu? Alin Tișe: Să stau să mă uit cum Guvernul nu depune proiecte pentru finanțare europeană, când avem banii care ne așteaptă, este inadmisibil Consiliul Județean Cluj va încerca să devină titular pentru construirea spitalului regional pentru a putea accesa bani europeni și a demara mai repede proiectul, în condițiile în care "Guvernul a amânat accesarea banilor după 2020-2025, iar noi nu avem niciun motiv să stăm să așteptăm", a declarat, pentru HotNews.ro, președintele CJ Cluj, Alin Tișe. Clujul vrea să-și facă singur spital regional
Hong Kong: Hepatita șobolanilor a ajuns la oameni / Cercetător: Nu se credea că ar fi posibil La doi pacienți din Hong Kong a fost descoperită o tulpină de hepatită specifică șobolanilor, acestea părând a fi primele cazuri din lume care implică oameni. Descoperirea i-a surprins pe cercetători, scrie Guardian.
​VIDEO Gândac filmat de rudele unui pacient în Spitalul din Craiova. DSP anunță un control Direcția de Sănătate Publică din Craiova a anunțat un control la Spitalul Județean din oraș după ce rudele unui pacient au filmat un gândac pe coridor, chiar în fața blocului operator al secției de urologie. În urmă cu câteva săptămâni, un alt pacient al spitalului a filmat gândaci în secţia de pediatrie.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2364 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version