SANATATE
Cîțu face comisie pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19. Componența comisiei, secretă Premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, a semnat astăzi Ordinul privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19. Din componența comisiei fac parte 7 persoane. Ministerul Sănătății precizează că este vorba despre reprezentanți ai ministerului Sănătății, ai INSP, ISU, DSU și un reprezentant al STS, fără a face însă publice numele acestora.
Spitalul Colentina, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind subraportarea deceselor: Nu au o bază reală Reprezentanții Spitalului Colentina susțin că afirmațiile care pun la îndoială raportarea corectă a deceselor COVID-19 nu au o bază reală. Reamintim că fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a continuat să susțină că în realitate numărul deceselor COVID-19 este mult mai mare, el afirmând că la Colentina, de exemplu, diferența este de peste 500 de persoane.
DOCUMENT Decizia de constituire a grupului de lucru pentru decesele COVID apare în registrul de la cabinetul Andreei Moldovan, dar împarte numărul de înregistrare cu o invitație la Forumul de diabet Decizia de constituire a grupului de lucru pentru verificarea modalității de raportare a deceselor COVID apare în registrul de intrare-ieșire a corespondenței de la cabinetul fostului secretar de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, pe data de 12 aprilie, cu numărul de înregistrare 578, arată o copie a registrului, obținută de HotNews.ro. Nu este însă clar de ce, la același număr - 578 - apare, la aceeași dată, 12 aprilie, și o invitație la Forumul de diabet.
UPDATE Un Ordin al Ministerului Sănătății semnat de Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial conține numerele de telefon ale câtorva sute de medici / Ordinul, modificat de Andrei Baciu Un ordin al Ministerului Sănătății semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial pe 15 aprilie conține numerele de telefon ale câtorva sute de medici. Este vorba despre un Ordin privind modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 1.344/2006, pentru aprobarea Listei naționale a experților medicali. "Ne vom uita pe toate documentele emise în ultima perioadă de Ministerul Sănătății, înțeleg că sunt documente publicate cu numere de telefon, ceea ce e o nebunie", a reacționat astăzi premierul Florin Cîțu. De remarcat că o parte dintre aceste numere de telefon erau deja publice și pot fi găsite printr-o simplă căutare pe Google. Ordinul a fost modificat de secretarul de stat Andrei Baciu în cursul zilei de luni.
Ministerul Sănătății: Nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul instituției. Decizia emisă de Andreea Moldovan nu este un act administrativ sau cu caracter normativ Decizia emisă de Andreea Moldovan, în calitatea sa de secretar de stat, este un document intern și nu un ordin sau instrucţiune, act administrativ cu caracter normativ sau individual, iar la nivelul Ministerului Sănătății nu există în acest moment un grup de lucru legal constituit care să verifice raportările deceselor de COVID-19, arată Ministerul Sănătății. În plus, Ministerul Sănătății îi solicită fostului ministrul Vlad Voiculescu "să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament".
DOCUMENT Vlad Voiculescu intenționa să publice date privind toate achizițiile și cheltuielile din sănătate, după modelul transparentizării datelor privind vaccinarea și testarea pentru COVID Transparentizarea tuturor achizițiilor și cheltuielilor din sănătate este unul dintre proiectele pe care Vlad Voiculescu le-a început în mandatul său de ministru al Sănătății. "Asta o să ne asigure că nu se mai fură atât de mult din sănătate", a afirmat vineri fostul ministru al Sănătății, în prima conferință de presă ținută după plecarea de la minister.
Ce va face Vlad Voiculescu după plecarea de la Ministerul Sănătății: Vreau să pun umărul în continuare la a schimba lucrurile în sănătate. E rostul pe care l-am găsit în viața mea Vlad Voiculescu afirmă că își dorește "să pună umărul în continuare la a schimba lucrurile în sănătate și a îi ajuta pe cei care au nevoie", după ce a fost demis acum două zile din funcția de ministru al Sănătății. Decizia premierului Florin Cîțu de a îl demite a fost pentru Vlad Voiculescu una "șocantă", a mărturisit Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu: La Balș a fost un accident / La Babeș nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut/ Nu m-am simțit sabotat de Raed Arafat Incendiul din luna ianuarie de la Institutul Matei Balș a fost "un accident", în timp ce la Spitalul Victor Babeș, unde 3 paciente au murit luni seară după o defecțiune care a oprit alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor "cu toată responsabilitatea spun că nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut", a afirmat vineri dimineață Vlad Voiculescu, în prima sa conferință de presă după demiterea din funcția de ministru.
UPDATE Vlad Voiculescu ar putea rămâne ministrul din umbră al Sănătății: Ioana Mihăilă (PLUS), secretar de stat în mandatul său, este propunerea pentru funcția de ministru Ioana Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății, potrivit surselor HotNews.ro. Vlad Voiculescu a afirmat vineri dimineață, în prima conferință de presă susținută după demiterea sa, că Ioana Mihăilă va avea tot sprijinul său, în cazul în care va fi desemnată. Desemnarea Ioanei Mihăilă ar putea însemna și că Vlad Voiculescu rămâne ministrul din umbră al Sănătății.
Bilanțul lui Vlad Voiculescu după 4 luni la Ministerul Sănătății: Am suplimentat numărul de paturi ATI până la 1.687. Am oprit în Guvern, în plină criză sanitară, cu cheltuieli fulminante, și banii pentru presă Vlad Voiculescu, demis acum două zile din funcția de ministru al Sănătății, a vorbit vineri dimineață, într-o conferință de presă, despre proiectele la care echipa sa a lucrat în minister, în cele mai puțin de 4 luni de mandat. Vlad Voiculescu spune că în mandatul său de ministru al Sănătății, numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID-19 a fost suplimentat până la 1.687. Ministrul demis mai spune că, în plină criză sanitară, cu cheltuieli fulminante, a oprit în Guvern banii pentru presă: "Nu cred că era oportun să mai prelungim ceva ce s-a întâmplat anul trecut."
Câte paturi ATI pentru pacienți COVID-19 mai sunt libere în țară și în București și câți bolnavi sunt tratați și intubați direct în Unitățile de Primiri Urgențe Zero paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 mai sunt libere în acest moment în București, în timp ce în țară sunt libere 21 de paturi, arată informațiile obținute astăzi de HotNews.ro. De asemenea, 668 de pacienți COVID-19, intubați sau ventilați non-invaziv, sunt tratați în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, din cauză că nu au mai prins locuri libere la ATI.
Premierul îi delegă secretarului de stat Andrei Baciu atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii - surse Premierul Florin Cîţu i-a delegat secretarului de stat Andrei Baciu atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Reamintim că miercuri, după demiterea lui Vlad Voiculescu și după refuzul lui Dan Barna de a fi interimar la Sănătate, atribuțiile de ministru interimar fuseseră preluate de Florin Cîțu.
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății În biroul său de la Ministerul Sănătății, prins între discuții cu colegii de la USR-PLUS, în primele ore ale zilei, și cu echipa din minister în cea de-a doua parte a zilei. Așa și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii, după mai puțin de 4 luni de mandat. Ajuns la minister de la primele ore ale dimineții, nu a crezut până în ultimul moment că va fi demis. Așteptat o zi întreagă în fața clădirii Ministerului Sănătății de o armată de jurnaliști, care au împânzit toate intrările în instituție, a ales să plece pe ușa din spate la propriu, în mașină, și să evite presa, așa cum a făcut de altfel în cea mai mare parte a celui de-al doilea mandat de ministru al Sănătății.
Andreea Moldovan, după ce a fost demisă de la Ministerul Sănătății: Mă întorc să lucrez în spital Andreea Moldovan, demisă de premierul Florin Cîțu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că se va întoarce la spitalul la care lucra ca medic infecționist.
Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu Doar 4 luni fără o săptămână. Atât a rezistat Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății, în cel de-al doilea mandat. Venit la conducerea Ministerului Sănătății într-o perioadă extrem de complicată - suprapusă peste al treilea val al pandemiei, care pare a fi cel mai dur de până acum, și debutul celei mai ample campanii de vaccinare din istoria recentă - scurtul său mandat a fost marcat de scandaluri la tot pasul. Câte dintre ele au fost însă întemeiate și câte au fost umflate de o parte a presei sau de adversarii politici?
Decizia de demitere a Andreei Moldovan, deja în Monitorul Oficial Decizia premierului de demitere a secretarului de stat Andreea Moldovan a fost publicată deja în Monitorul Oficial.
10 întrebări și răspunsuri esențiale despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș și de ce ea "se poate repeta în orice moment" Ce spitale COVID-19 au, în acest moment, în curtea lor unități mobile de Terapie Intensivă - TIR-uri dotate cu aparatură ATI precum cel de la Spitalul Victor Babeș din București, unde 3 pacienți au murit ieri după o defecțiune în urma căreia s-a oprit alimentarea cu oxigen? Cum ajunge un astfel de TIR în curtea unui spital, cum este pus în funcțiune, cine asigură mentenanța? Ce probleme au mai avut TIR-urile ATI și cum le explică Raed Arafat? Și de ce medicii care lucrează în spitale COVID trăiesc cu spaima că o astfel de dramă "se poate repeta în orice moment"? 10 întrebări și răspunsuri esențiale, într-un material HotNews.ro.
Cum explică instituția condusă de Arafat problemele tehnice la TIR-urile ATI / "Toate unitățile mobile sunt în garanție" Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, vine cu explicații după ce HotNews.ro și unele publicații au semnalat problemele tehnice ale TIR-urilor de terapie intensivă folosite pentru pacienții COVID-19. Potrivit DSU, de la momentul punerii în funcțiune a celor 5 unități mobile, au existat defecțiuni la sistemul de climatizare, iar pentru a le rezolva un TIR a fost trimis în Turcia, la producător. Pentru alte 3 unități firma producătoare a trimis specialiști în țară. Între timp, DSU a descoperit că TIR-ul de la Victor Babeș este cel care inițial a fost la spitalul din Ploiești, și nu la cel din Pitești, așa cum spunea inițial Arafat.Medic din Ploieşti: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte / Ce probleme au fost la unitățile ATI trimise la spitalele din țară pentru pacienții COVIDCare este povestea TIR-urilor transformate în unități mobile de Terapie Intensivă ajunse în curțile mai multor spitale COVID din țară?
UPDATE Medic din Ploieşti: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte / Ce probleme au fost la unitățile ATI trimise la spitalele din țară pentru pacienții COVID TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș din București unde luni seară trei femei cu COVID-19 au murit în urma unei defecțiuni care a dus la oprirea instalației de oxigen a funcționat anul trecut la Spitalul Județean din Ploiești. TIR-urile ATI trimise la spitalele din Timișoara sau Ploiești s-au defectat de mai multe ori, cu pacienții în ele. "Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI", spune un medic din Ploiești.
UPDATE Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca: Te poți vaccina prezentându-te direct la centrul de vaccinare, fără programare, însă cu o condiție Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare (doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă, arată un document semnat de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, și adresat ministrului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică, document obținut de HotNews.ro. Condiția este ca în centre să nu fie persoane programate. Decizia a fost luată "ca urmare a scăderii adresabilității populației" pentru vaccinarea cu acest vaccin, se arată în document.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by