SANATATE
Un spital din Buzău va suspenda activitatea secției de pediatrie pentru că singurul medic intră în concediu Secția de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu, județul Buzău, își suspendă activitatea din 14 decembrie până la sfârșitul anului, din cauză că singurul medic specialist, care este pensionar, dar lucrează cu contract anual, intră în concediu de odihnă, transmite corespondentul Mediafax.
USR cere convocarea de urgență a Comisiei de Sănătate a CGMB și audierea managerului Maternității Giulești în urma scandalului bebelușilor infectați Ana Ciceală, consilier general USR, cere convocarea de urgență a Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului General al Municipiului București și audierea managerului Maternității Giulești, Ovidiu Marcel Moisă, în urma scandalului bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent. Ana Ciceală cere, de asemenea, și audierea primarului Gabriela Firea în această ședință.
Cazul bebelușilor cu stafilococ auriu meticilino rezistent: Numărul copiilor infectați a crescut la 23, alți 4 sunt suspecți de infectare Numărul bebelușilor născuți în utimele săptămâni la Maternitatea Giulești și infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent a crescut la 23, iar alți 4 sunt în acest moment suspecți de infectare, probele fiind în lucru la laborator, a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. 15 bebeluși sunt în continuare internați la Spitalul Grigore Alexandrescu, doi dintre ei fiind internați în ultimele 24 de ore.
Pintea: Nu am nicio îndoială că ambulanțierii de la Corabia furau combustibil. E hazardat să spunem că au fost decese Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu are „nicio îndoială” că ambulanțierii de la Corabia, anchetați de procurori, au furat combustibil, precizând încă că ar fi „hazardat” să se facă o legătură între asta și decese.
Mureș: Al doilea transplant pediatric de cord din România, realizat pentru un băiat grav bolnav O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş a realizat, marți seara, al doilea transplant pediatric de cord din acest an la un pacient de 10 ani din Tulcea, cu insuficiență cardiacă în stare avansată. Operația a durat cinci ore și jumătate și a decurs bine, scrie Mediafax.
SONDAJ ​Unii medici cer și iau șpagă în pofida creșterilor de salarii. De ce? ​DNA a început urmărirea penală și l-a pus sub control judiciar pe un medic al spitalului Carol Davila, prins în flagrant luând mită pentru o operație. De ce credeți că șpaga continuă să existe în sistemul medical, în condițiile creșterilor de salarii pentru medici? Participă la sondajul HotNews.ro
Numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent continuă să crească: 20 de cazuri confirmate și 4 copii suspecți de infectare 20 de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, care au ajuns ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu, au fost infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, este rezultatul analizelor de laborator, a declarat luni, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. 15 bebeluși sunt în acest moment internați. Pentru 4 bebeluși, analizele sunt în lucru, ei fiind de asemenea suspecți de infecție.
Alți trei bebeluși născuți la Giulești, internați la Spitalul Grigore Alexandrescu cu suspiciune de infecție cu stafilococ auriu Alţi trei nou-născuţi de la Maternitatea Giulești au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală cu suspiciune de infecţie cu stafilococ auriu.
Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu. Spitalul Grigore Alexandrescu: Încă două cazuri diagnosticate cu piodermită, internate vineri Încă doi copii diagnosticaţi cu piodermită au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, în total fiind înregistrate 12 cazuri cu acest diagnostic, informează un comunicat remis sâmbătă agenției Agerpres de către unitatea sanitară.
Ministerul Sănătății: Numărul bebelușilor născuți la Giulești și internați la Grigore Alexandrescu a crescut la 17. Stafilococ auriu și germeni în două saloane de la Giulești, evidențiați de probele de laborator Numărul bebelușilor internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", care provin de la Maternitatea Giulești (Spitalul "Panait Sîrbu") a crescut la 17, anunță vineri seară Ministerul Sănătății. În plus, "primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul Direcției de Sănătate Publică evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de lehuze", arată Ministerul Sănătății.
Maternitatea Giulești susține că bebelușii cu stafilococ auriu nu s-ar fi infectat în spital: Dacă exista o minimă suspiciune că acei copii nu sunt în regulă, nu erau externați Reprezentanții maternității Giulești susțin, în continuare, că bebelușii născuți în ultimele săptămâni la Giulești și internați ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu cu stafilococ auriu nu ar fi luat bacteria din spital. "Din aceste cazuri, este posibil ca 3 cazuri să aibă legătură cu maternitatea Giulești. Când s-au externat de la noi din maternitate nu aveau culturi pozitive. Dacă exista o minimă suspiciune că acei copii nu sunt în regulă, nu erau externați", a declarat vineri epidemiologul spitalului. Mai mult, reprezentanții maternității consideră "pripite" măsurile luate de Direcția de Sănătate Publică și cer DSP să analizeze "cu celeritate probele, astfel încât maternitatea să își reia activitatea".
Sorina Pintea despre situația de la Maternitatea Giulești: "Nu este cazul să se închidă maternitatea, sistarea internărilor este suficientă / Declarațiile purtătorului de cuvânt m-au surprins, lucrurile sunt incalificabile" Maternitatea Giulești nu va fi închisă în urma infectării a 13 bebeluși cu stafilococ auriu și a controlului Direcției de Sănătate Publică, sistarea internărilor fiind o măsură suficientă, a afirmat vineri, la Digi 24, ministrul Sănătății. Sorina Pintea s-a declarat "surprinsă" de declarațiile purtătorului de cuvânt al Maternității Giulești, care a negat existența infecțiilor și a declarat că părinții bebelușilor nu au motive să dea spitalul sau medicii în judecată: "Din punctul meu de vedere lucrurile sunt incalificabile, eu nu pot să iau măsuri împotriva purtătorului de cuvânt. Este apanajul conducerii spitalului să o facă."
DOCUMENT Clădirea Maternității Giulești a fost construită între 1921-1925. Managerul Marcel Moisă nu și-a asumat niciun obiectiv legat de infecțiile nosocomiale, chiar dacă clădirea va împlini în curând 100 de ani Maternitatea Giulești funcționează într-o clădire construită între 1921-1925, care a găzduit inițial o școală de ucenici. Clădirea funcționează ca maternitate din 1951. Marcel Moisă a câștigat concursul de manager în urmă cu un an, cu un proiect în care principalele obiective sunt mai degrabă de ordin financiar decât medical - "îmbunătățirea rezultatelor economice, optimizarea cheltuielilor și maximizarea veniturilor, creșterea performanței financiare, creșterea veniturilor prin maximizarea sumei contractate cu CASMB și îmbunătățirea gradului de satisfacție al propriilor angajați". Niciun cuvânt despre infecții nosocomiale, chiar dacă maternitatea funcționează într-o clădire care va împlini în curând 100 de ani. Marcel Moisă a fost contactat, vineri, de HotNews.ro, pentru un punct de vedere. În momentul în care a auzit întrebările, Marcel Moisă a închis telefonul.
Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu: Purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești spune că medicii vor pleca din țară dacă vor fi dați în judecată de părinți Personalul medical de la Spitalul Panait Sârbu (Maternitatea Giulești) "va pleca din țară" în cazul în care va fi dat în judecată de părinții bebelușilor infectați cu stafilococ auriu, a declarat vineri dimineață purtătorul de cuvânt al spitalului, Doru Pană. Acesta a precizat că cei 11 angajați ai spitalului depistați cu bacteria sunt purtători ai acesteia, nu sunt bolnavi, și au fost scoși momentan din activitate. Toate internările în maternitatea Giulești au fost sistate începând de astăzi. 13 bebeluși născuți în ultimele săptămâni au fost infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești.
Maternitatea Giulești oprește internările începând de vineri, după ce 11 angajați au fost depistați ca purtători ai infecției cu stafilococ auriu Maternitatea Giulești sistează internările, după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu, iar angajații spitalului depistați ca purtatori de Stafilococ Auriu vor fi scoși din activitate, a anunțat Ministerul Sănătății în urma finalizării unui control la unitatea spitalicească, efectuat alături de Direcția de Sănătate Publică.
Pacienții programați la operații, lăsați să aștepte ore întregi în frig și în ploaie în curtea spitalului din Târgu Jiu: Am cotizat zeci de ani la asigurarea de sănătate, nu ții oamenii ca pe animale în ploaie și în frig Pacinții Spitalului Județean din Târgu Jiu, programați joi la operații, au așteptat câteva ore în fața spitalului, în frig și în ploaie, fără să fie primiți înăuntru. Fiica unui bărbat programat joi dimineață la o operație de cataractă a povestit, pentru HotNews.ro, că tatălui său i s-a spus să se prezinte la spital la 8 dimineața, însă a așteptat o oră și jumătate în ploaie fără să fie primit înăuntru. Managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu, Gigel Capotă, nu a putut fi contactat de HotNews.ro în cursul zilei de joi, pentru precizări privind această situație.
Ministrul Sănătății: "Dacă se confirmă infecția cu stafilococ auriu, se poate suspenda temporar activitatea secției de nou-născuți de la Maternitatea Giulești" / 11 angajați ai spitalului, depistați ca purtători ai infecției cu stafilococ auriu Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru HotNews.ro, că în cazul în care, în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică, se va confirma infecția cu stafilococ auriu, se poate suspenda temporar activitatea secției de nou-născuți de la Maternitatea Giulești. Controlul și raportul rezultat în urma acestuia vor fi finalizate în această seară, a precizat Sorina Pintea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, 11 angajați ai Maternității Giulești (Spitalul Panait Sârbu) au fost depistați ca fiind purtători ai infecției cu stafilococ auriu, în urma controlului.
Proiect de lege ce prevede că medicii care fac gărzi se vor putea pensiona mai devreme, depus la Senat la o zi după ce Parlamentul a votat creșterea vârstei de pensionare: 57 de medici au murit în timpul gărzilor în ultimii ani Un proiect de lege ce prevede ca gărzile efectuate de medici să fie luate în calcul ca vechime în muncă și "să poată diminua, simetric și echitabil, vârsta standard de pensionare" a fost depus joi la Senat. "57 de medici români au murit în timpul gărzilor sau după gărzi în ultimii ani", se arată în expunerea de motive. Proiectul a fost inițiat de senatorul USR Adrian Wiener, medic și membru al Comisiei de Sănătate. Parlamentul a adoptat, ieri, o lege care prevede că medicii se vor putea pensiona, la cerere, la vârsta de 67 de ani. Legea adoptată ieri este puternic contestată de medici, care au acuzat că ar fi vorba despre o lege cu dedicație pentru ca șefii de secții din spitale să își poată păstra funcțiile.
UPDATE Cazul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești, depistați cu stafilococ auriu: 13 cazuri confirmate și 3 copii suspecți de infectare Crește numărul cazurilor de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, care au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu infectați cu stafilococ auriu. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a declarat, pentru HotNews.ro, că încă un bebeluș internat ieri a fost depistat cu infecție, numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu urcând astfel la 13. Alți 3 bebeluși sunt suspecți de infectare și se așteaptă rezultatele analizelor în maximum 48 de ore, iar în cazul unui bebeluș, infecția cu stafilococ a fost infirmată.
Raport: Ratele infectării cu HIV cresc gradual în Estul Europei HIV rămâne o problemă majoră pentru sănătatea publică. Virusul afectează mai mult de 2 milioane de persoane în Europa, în special în regiunile din est, cum ar fi Rusia, potrivit unui nou studiu, citat de Newsweek.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2364 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version