SANATATE
Spitalul din Tulcea a testat noul aparat RMN, care ar putea fi pornit luna viitoare Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a testat aparatul de rezonanţă magnetică (RMN) achiziţionat anul acesta printr-un program guvernamental derulat de Ministerul Sănătăţii, a declarat managerul unităţii sanitare, Tudor Năstăsescu. Aparatul RMN fusese promis de oficialităţile guvernamentale autorităţilor judeţului încă din anul 2014, însă investiţia s-a concretizat abia acum. "Aparatul funcţionează şi probabil că luna viitoare va porni într-o manieră clară", a precizat managerul spitalului.
Un pacient internat la Bistrița este în stare gravă după ce a căzut pe geam din salonul spitalului. Cazul este anchetat de poliție Un bărbat în vârstă de 47 de ani din localitatea bistrițeană Telciu, internat în Secția Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență din Bistrița, a căzut în cap, noaptea trecută, de la etajul întâi al clădirii. Bărbatul a fost transferat, în stare gravă, cu fractură cervicală, în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului. Unitatea medicală a declanșat o anchetă internă, iar cazul este anchetat și de polițiști.
Mama unui copil cu dizabilități: "18.000 de copii cu dizabilități din România nu merg la școală. Nu pentru că nu vor sau nu pot, ci pentru că sistemul îi abandonează" Mama unui copil cu dizabilități a postat pe Facebook, la începutul anului școlar, un mesaj în care afirmă că pentru fiica sa este "încă o toamnă în care Clara nu are o școala pentru ea în țara al cărei cetățean este" și atrage atenția că "18.000 de copii cu dizabilitati din Romania NU merg la nicio scoala. Nu pentru ca nu vor sau nu pot, ci pentru ca "sistemul" ii abandoneaza an de an." Femeia adaugă că  "pot ierta orice pe lumea asta, mai puțin confiscarea dreptului la devenire al copilului meu."
Wall Street Journal: România, țara săracă bântuită de una dintre cele mai grave epidemii de rujeolă din Europa ultimelor decenii, este în fruntea curentului anti-vaccinist de pe continent Scepticismul cu privire la siguranța vaccinurilor este la un nivel ridicat în Europa, iar România este una dintre țările cu cele mai puternice mișcări anti-vaccinare, alături de Polonia, Ucraina și Italia, scrie The Wall Street Journal. Izbucirea epidemiei de rujeolă din România, care a făcut 59 de morți, majoritatea copii nevaccinați, și peste 15.000 de cazuri de îmbolnăviri, a venit pe fondul unei respingeri generalizate a vaccinurilor în această țară săracă, aflată în fruntea unei tendințe europene ce escaladează: curentul anti-vaccinist, notează jurnaliștii străini.
Studiu: Climat general de îngrijorare și temere privind interacțiunea cu sistemul medical din România, atunci când oamenii se confruntă cu o problemă de sănătate În România există un climat general de îngrijorare și temere privind interacțiunea cu sistemul medical, atunci când oamenii se confruntă cu o problemă de sănătate, iar peste jumătate (59%) dintre pacienții cu boli cronice consideră că nu li se acordă atenția necesară de către sistemul de sănătate, arată studiul Comportamente și atitudini privind bolile cronice în România 2018.
Ministerul Sănătății a depus plângere penală împotriva celor care au folosit sigla instituției pe pliante anti-vaccinare Ministerul Sănătăţii a depus plângere penală împotriva celor care au folosit însemnele instituției pe pliante anti-vaccinare. Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva "campaniei de dezinformare și denigrare cu utilizarea neconformă a siglei". Reamintim că pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați" sau "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" au fost distribuite recent în cutiile poștale ale bucureștenilor. Materialele folosesc, în mod fraudulos, siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF.
Colegiul Medicilor: "Elemente de diagnostic ale unor pacienţi, expuse în spaţiul public. Se încalcă un drept fundamental" Colegiul Medicilor a lansat, vineri, un apel la respectarea confidenţialităţii datelor privind sănătatea pacienţilor, arătând că, prin expunerea în spațiul public a unor elemente de diagnostic ale unor pacienţi, se încalcă un drept fundamental al acestora.
FOTO Plaja din Mamaia amenajată special pentru copiii cu dizabilități, ocupată din nou de turiști: "S-au suit pe masa de pictura și olărit a copiilor pentru a se bronza" Plaja din Mamaia amenajată special pentru copiii cu dizabilități a fost ocupată din nou de turiști, unii dintre aceștia urcându-se pe masa de pictură și olărit a copiilor pentru a face plajă. "Romani lipsiti de prejudecati #PlajaTerapeutica. Acel moment cand plaja este complet goala si tu alegi sa te sui pe masa de pictura si olarit pentru a te bronza. Greu de gasit o explicatie logica: sa ai tot nisipul si plaja la dispozitie doar pentru tine si tu sa alegi sa faci plaja pe niste scanduri", spune psihologul Adrian Gemănaru, inițiatorul proiectului plajei terapeutice.
78 de noi cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână 78 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în România, numărul total al cazurilor confirmate de la debutul epidemiei (septembrie 2016) urcând la 15.187. Epidemia de rujeolă s-a soldat cu 59 de decese, cele mai multe victime fiind copii nevaccinați.
Încă 4 oameni au murit din cauza infecției cu virusul West Nile, transmis de țânțari. Ministerul Sănătății cere autorităților locale să facă dezinsecție pentru a împiedica răspândirea virusului Încă 4 oameni au murit în ultima săptămână din cauza infecției cu virusul West Nile, numărul total al deceselor urcând, astfel, la 17, potrivit datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. De asemenea, numărul total al îmbolnăvirilor de meningită/meningo-encefalită a urcat la 166 de cazuri, cu 49 mai mult decât în urmă cu o săptămână. Ministerul Sănătății le reamintește autorităţilor administrației publice locale, într-un comunicat emis vineri, să continue măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu West Nile.
Pacienții din România lansează campania Ai dreptul la sănătate ca în Europa: "Bugetul alocat sănătății a crescut în ultimii 2 ani, dar situația nu s-a îmbunătățit" Coaliția pentru sănătate europeană, care reunește câteva dintre cele mai importante asociații de pacienți din România, a lansat campania "Ai dreptul la sănătate ca în Europa", atrăgând atenția că "România este un stat european și cetățenii români trebuie să aibă aceleași drepturi ca toți ceilalți europeni", chiar dacă "sistemul de sănătate românesc se situează de mai mulți ani la finalul clasamentelor europene care măsoară accesul la servicii medicale de calitate și la medicamente de ultimă generație".
Asociaţia Pro Decizii Informate, membră a Coaliției pentru Familie, recunoaște că a realizat și distribuit unul dintre pliantele anti-vaccinare, dar susține că nu toate materialele îi aparțin Asociaţia Pro Decizii Informate, membră a Coaliției pentru Familie, recunoaște, într-un comunicat postat pe site-ul propriu, pro-decizii-informate.ro, că a realizat și distribuit unul dintre pliantele anti-vaccinare distribuite recent în cutiile poștale, dar susține că un al doilea pliant nu îi aparține și acuză o "campania furibundă de denigrare" la adresa sa.
Medicii de familie despre pliantele anti-vaccinare distribuite recent: "Atitudine iresponsabilă ce poate avea efecte dramatice, ca pierderea de vieți" Societatea Națională de Medicina Familiei consideră că "s-a depășit demult limita responsabilității civice din partea unor organizații sau persoane prin promovarea unor mesaje anti-vaccin și anti-vaccinare", și cere "organelor în drept să ia atitudine și să sancționeze gestul de comunicare falsă și frauduloasă", după ce pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați" sau "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" au fost distribuite recent în cutiile poștale ale bucureștenilor. Pe pliante se face trimitere către site-ul Asociației Pro Decizii Informate, membră a Coaliției pentru Familie.
Mii de români a căror viață atârnă de un transplant și doar 38 de donatori în 2018. De ce scade de la an la an numărul donatorilor Peste 5.000 de români așteaptă, în acest moment, o a doua șansă la viață pe listele pentru transplant, dar numărul lor real ar fi cu câteva mii mai mare, susțin reprezentanții asociațiilor de pacienți consultați de HotNews.ro. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, admite că autoritățile nici măcar nu au o evidență clară a pacienților care au nevoie de transplant. Un proiect de lege a transplantului care să aducă criterii clare și transparente este promis de ministrul Sănătății pentru luna aceasta. România este la coada clasamentului european în ceea ce privește numărul donatorilor de organe, este una dintre puținele țări din Europa care nu a introdus în legislație acordul prezumat și nu face parte din Eurotransplant. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, recunoaste public că actualele criterii nu asigură transparența procedurii.
​VIDEO Un grup de 65 de copii și tineri dependenți de dializă, dintre care 10 cu transplant renal și imunitate foarte scăzută, blocați 3 ore și jumătate pe aeroportul din Cluj Un grup de 65 de copii și tineri dependenți de dializă, dintre care 10 cu transplant renal și imunitate foarte scăzută, au fost blocați peste 3 ore și jumătate, miercuri seară, pe aeroportul din Cluj, semnalează deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
UNICEF și OMS, despre pliantele anti-vaccinare cu sigla lor, distribuite în București: Aceste materiale nu ne aparțin / Vaccinurile sunt sigure și salvează viețile a milioane de copii UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se declară îngrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare, după ce în cutiile poștale ale bucureștenilor au fost distribuite în ultimele zile pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", cu siglele celor două organizații, dar și a Ministerului Sănătății.
Pacienții vor putea refuza accesul medicilor la istoricul personal din dosarul electronic, potrivit unui proiect adoptat de Guvern Istoricul medical al pacientului din dosarul electronic de sănătate este accesibil medicilor numai cu consimțământul pacienţilor, cu excepția unui „sumar de urgență” care este accesibil medicilor din camera de garda sau UPU, potrivit unui proiect de lege adoptat în ședința de Guvern de miercuri, relatează Mediafax.
Avarie la sistemul de aer condiționat de la Institutul Fundeni. Managerul spitalului: "Niciun pacient nu a avut de suferit" Niciun pacient nu a avut de suferit în perioada în care instalaţia de aer condiţionat care deservea blocul operator şi secţiile de terapie intensivă ale Institutului Clinic Fundeni a fost defectă, în prezent fiind montat un nou aparat, a declarat managerul spitalului, medicul Carmen Orban.
Sorina Pintea anunță lansarea draftului studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional Craiova Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri, după o întâlnire cu autorităţile judeţene şi locale, că a fost lansat draftul de studiu de fezabilitate pentru Spitalul Regional din Craiova, care va avea 821 de paturi, iar cererea de finanţare pentru construcţie va fi depusă la Bruxelles până la finele acestui an, odată cu cererile de finanţare pentru spitalele regionale din Iaşi şi Cluj-Napoca.
Asociația 'Pro Decizii Informate', către site-ul căreia fac trimitere pliantele anti-vaccinare distribuite în cutiile poștale, este membră a Coaliției pentru Familie Asociația 'Pro Decizii Informate', către site-ul căreia fac trimitere pliantele anti-vaccinare distribuite recent în cutiile poștale, ce conțin informații false despre vaccinare, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", și a folosit abuziv siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF, este membră a Coaliției pentru Familie, potrivit site-ului oficial al CpF, unde sunt trecuți toți membrii organizației.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2278 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version