SANATATE
Prima secție de spital din România care are toate condițiile pentru pacienții mari arși, inaugurată la 4 ani după Colectiv: secția are deocamdată doar 3 paturi Prima secție de spital din România care va avea toate condițiile și dotările necesare pentru a îngriji pacienți mari arși urmează să fie inaugurată săptămâna aceasta la Timișoara, în cadrul Spitalului Județean, și va avea, pentru început, doar 3 paturi pentru astfel de pacienți. Până la finalul lunii octombrie ar urma să fie date în folosință încă două boxe pentru pacienții mari arși (două paturi), capacitatea totală a clinicii urmând să fie de 5 locuri.
Un medicament pentru diabet ar putea opri evoluția sclerozei multiple, sugerează un studiu Un medicament numit Metformină, care este prescris în mod frecvent pentru a trata diabetul, ar putea opri evoluția sclerozei multiple și chiar să repare nervii distruși, potrivit unui studiu al universității Cambridge, relatează Financial Times.
Medicamentele importate paralel vor putea fi decontate în premieră în România Medicamentele ajunse în țară prin import paralel ar urma să fie decontate în premieră în România. Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de Ordin de ministru în acest sens, ce ar urma să fie publicat în dezbatere publică în perioada următoare. Anunțul a fost făcut luni de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
VIDEO Premiul Nobel pentru Medicină a fost atribuit oamenilor de știință William G. Kaelin Jr, Peter J. Ratcliffe și Gregg L. Semenza -UPDATE Premiul Nobel pentru medicină a fost acordat, luni, oamenilor de știință William G. Kaelin Jr, Peter J. Ratcliffe și Gregg L. Semenza. Premiul a fost acordat pentru studiile privind adaptarea celulelor la schimbările din nivelurile de oxigen. Descoperirea deschide calea pentru dezvoltarea unor noi și promițătoare strategii de combatere a cancerului, anemiei și altor boli.
Ion Iliescu rămâne internat la Elias; evoluţia stării sale de sănătate - favorabilă Fostul preşedinte Ion Iliescu rămâne internat la Spitalul Elias, dar evoluţia stării sale de sănătate este favorabilă, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Silvius Negoiţă.
Ion Iliescu rămâne internat la Elias: ”Suferința cardiacă se află într-o discretă ameliorare” Starea de sănătate a lui Ion Iliescu este stabilă, ”iar suferința cardiacă se află într-o discretă ameliorare”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Elias, unde este internat fostul președinte.
​INSP: 60 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Cinci decese înregistrate Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunță că în perioada 3 iunie - 3 octombrie 2019 s-au înregistrat 60 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Cinci persoane au murit din cauza acestui virus.
Examenul de rezidențiat a mai fost amânat și în anul 2004, dar la cererea candidaților. În 1996, examenul s-a repetat după ce a fost fraudat Examenul de rezidențiat a mai fost amânat o singură dată în România, în anul 2004, însă atunci, amânarea a fost solicitată atât de o parte dintre candidati, cât și de Comisia Națională de Rezidențiat. Candidații au motivat atunci ca nu au avut timp suficient să se pregatească, din cauză că ultimele volume cu teste fuseseră tipărite cu puțin timp în urmă. De asemenea, examenul de rezidențiat din toamna anului 1996 s-a repetat în primăvara din 1997, după ce s-a dovedit ca examenul a fost fraudat - o parte dintre candidați au știut dinainte subiectele.
UPDATE Ion Iliescu, internat la Spitalul Elias din Capitală din cauza problemelor cardiace Ion Iliescu s-a prezentat, vineri, la Spitalul Elias din Capitală, din cauza problemelor cardiace mai vechi, iar medicii au decis să îl interneze pe fostul președinte, potrivit reprezentanților unității medicale.
Cum s-a schimbat calendarul concursului de rezidențiat: Se amână înscrierea și examenul în sine, se decalează ușor și perioada repartizării rezidenților în spitale ​Examenul de rezidențiat se amână pentru 3 săptămâni, de pe 17 noiembrie până pe 8 decembrie, perioada înscrierilor va fi și ea întârziată (înscrierile încep la finalul lunii octombrie, nu la începutul lunii, cum se obișnuia),iar perioada de semnare a contractelor individuale de muncă a rezidenților cu spitalele se decalează și ea ușor: 6-14 ianuarie 2020.Decizie fără precedent: Examenul de rezidențiat se amână pentru 8 decembrie. Sorina Pintea: Suntem în imposibilitatea de a susține rezidențiatul pe 17 noiembrie
Răniții din Colectiv vor beneficia de tratament decontat de stat "atâta timp cât au nevoie". Guvernul va emite Ordonanță de Urgență Supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv, răniți grav în incendiul de acum 4 ani, vor beneficia de îngrijire medicală decontată de statul român "atâta timp cât au nevoie", Guvernul urmând să emită o Ordonanță de Urgență de modificare a legii sănătății în acest sens, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Răniții din Colectiv beneficiază, în acest moment, de tratament decontat până la data de 31 decembrie 2020. Sorina Pintea spune că acesta va fi prelungit "astfel încât să nu mai aibă temeri că cineva, vreodată, le-ar putea opri tratamentul".
Decizie fără precedent: Examenul de rezidențiat se amână pentru 8 decembrie. Sorina Pintea: Suntem în imposibilitatea de a susține rezidențiatul pe 17 noiembrie ​Decizie fără precedent: examenul de rezidențiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, se amână pentru data de 8 decembrie, a anunțat vineri ministrul Sănătății. Sorina Pintea a explicat că pentru organizarea examenului este necesară emiterea a 7 ordine de ministru, dintre care 3 comune - Ministerul Sănătății și Ministerul Educației - iar soluția unei Ordonanțe de Urgență, soluție vehiculată în spațiul public, nu este posibilă.
Ministerul Sănătății a cumpărat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal și 10.000 de doze pentru copiii între 6 luni și 3 ani Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin anti-gripal, cu 200.000 mai mult față de anul trecut, pentru imunizarea unui număr mai mare de persoane din categoriile cu risc. Vaccinul achiziționat acoperă 4 tulpini gripale, având formula recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Ministerul Sănătății a cumpărat, de asemenea, și 10.000 de doze de vaccin anti-gripal pentru imunizarea copiilor între 6 luni și 3 ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire.
Raport alarmant al OMS: Aproape o jumătate de milion de copii și adolescenți români vor suferi de obezitate până în anul 2030 Numărul copiilor și adolescenților (cu vârsta între 5 și 19 ani) care suferă de obezitate la nivel mondial va crește cu aproape 100 de milioane - de la 158 de milioane în anul 2020 la 254 de milioane până în anul 2030 - arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, denumit Atlasul Obezității Infantile. În ceea ce privește România, 493.687 de copii și adolescenți vor suferi de obezitate până în anul 2030, estimează Organizația Mondială a Sănătății.
SONDAJ Cum apreciați că a evoluat fenomenul mitei în spitale, după majorarea salariilor doctorilor? Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că fenomenul șpăgii în spitale a scăzut, dar încă există și nu va dispărea complet decât în timp. Comentariile vin în contextul unui raport ce relevă că mii de pacienți din toată țara au dat mită personalului medical, la solicitarea angajaților din spitale.Sondaj HotNews.ro: Cum apreciați că a evoluat fenomenul mitei în spitale, după majorarea salariilor doctorilor?
Derapaj grav al unui consilier județean brăilean, deranjat că spitalul din Brăila e pe locul 2 pe țară în topul șpăgii: Bă, fără plic, până la ora asta ajungeați să fiți tratați de medici veterinari! "Bă, meltenilor, pe un doctor îl costă să se ocupe de c**ul tău de nesimțit ordinar. Bă, fără plic, până la ora asta ajungeați să fiți tratați de medici veterinari" - este comentariul unui consilier județean brăilean nemulțumit de faptul că Spitalul Județean din Brăila ocupă locul al doilea în clasamentul spitalelor unde personalul medical a solicitat mită de la pacienți, potrivit unui raport realizat de o firmă de audit la comanda Ministerului Sănătății, pe baza chestionarelor de feedback completate de pacienții a 352 de spitale din întreaga ţară.
Sorina Pintea, întrebată dacă se mai dă şpagă în spitale: Informaţiile mele sunt că da, dar nivelul a scăzut Șpaga din spitale încă există, dar nivelul a scăzut, afirmă ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea consideră că acest obicei nu va dispărea complet decât în timp. Mii de pacienți din toată țara au dat șpagă personalului medical, la solicitarea angajaților din spitale - este concluzia unui raport realizat de firma de audit Anti-Bribery Synergy în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătății.
Proiect: Medicii pot ieși la pensie mai devreme la cerere, fără penalități, dar nu vor mai putea lucra în spitale publice după pensionare Personalul medico-sanitar ar putea ieşi la pensie la cerere, fără penalităţi, corespunzător încadrării în locurile de muncă în condiţii speciale, identificate şi mai apoi nominalizate de către Ministerul Sănătăţii prin Hotărâre de Guvern, prevede o propunere legislativă privind sistemul unitar de pensii publice, care a trecut tacit de Senat miercuri.
Statul român va asigura tratamentul pe viață pentru răniții din Colectiv, promite Sorina Pintea: Suntem datori acestor tineri Problema asigurării de către Ministerul Sănătății a tratamentului pe toata durata vieții pentru supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv ar urma să fie rezolvată în urma unei întâlniri cu reprezentanții acestora, ce va avea loc vineri, spune ministrul Sorina Pintea, care dă asigurări că "nu vor fi probleme" și spune că "suntem datori acestor tineri".
Dezbatere publică pe tema interzicerii temporare a exportului paralel de citostatice, organizată luni de Ministerul Sănătății O dezbatere publică pe tema proiectului de Ordin de ministru ce prevede suspendarea pentru 6 luni a exportului paralel a 172 de medicamente - citostatice și imunosupresoare insuficiente pe piața din România - este programată lunea viitoare, la ora 11:00, la sediul Ministerului Sănătății.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version