SANATATE
Asociațiile de pacienți cer ca spitalele să fie redeschise pentru bolnavii cronici: Nu vă mai jucați cu viețile românilor! Asociațiile de pacienți fac apel ca spitalele să fie redeschise în această perioadă și pentru restul pacienților, nu doar pentru cei infectați cu coronavirus, în special pentru pacienții cu boli cronice. "În ultimile luni nu s-a mai permis accesul pacienților în spitale pentru investigații medicale, acestea fiind amânate cu consecințe greu de evaluat asupra stării de sănătate a oamenilor", atrag atenția reprezentanții Alianței Pacienților Cronici din România, subliniind că "boala nu așteaptă după decizii birocratice."
De ce lipsește Euthyrox din farmacii, în viziunea Agenției Medicamentului: Consumul a crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut ​Consumul de Euthyrox, medicament prescris pacienților cu afecțiuni tiroidiene, care lipsește din farmacii de la începutul acestui an, "a crescut cu până la 50% în perioada ianuarie - februarie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut". Este una dintre puținele explicații oferite de Agenția Națională a Medicamentului pentru lipsa acestui tratament.INTERVIU Situația absurdă în care sunt puși pacienții care au nevoie de Euthyrox, cel mai căutat medicament din România: Ție, birocrat, nu îți merge creierul că pentru 9 lei nu se duce nimeni să se plimbe între doi doctori
Anchetă a autorităților după ce șeful OncoGen susține că s-a vaccinat singur împotriva Covid-19 Managerul Spitalului Judeţean Timiş a anunțat că a deschis o anchetă după ce profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, a susținut pe Facebook că s-a vaccinat singur. Acesta anunțase încă din februarie că echipa sa a dezvoltat prima potențială metodă de producere a unui vaccin împotriva coronavirusului. Într-o intervenție avută vineri seara la Digi 24, profesorul Virgil Păunescu a spus că a fost vorba de picături puse în nas.Interviu Prima potențială metodă de producere a unui vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltată de o echipă de cercetători din Timișoara
Accesul la diagnostic și tratament al persoanelor cu simptome de TBC a scăzut drastic pe perioada pandemiei, iar pacienții necontagioși au fost externați Lupta împotriva tuberculozei va înregistra un regres de 5 până la 8 ani din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de circulație cauzate de aceasta, iar la nivel global este așteptat un plus de 1,4 milioane de decese și 6,3 milioane de noi cazuri de îmbolnăviri de tuberculoză din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, în perioada 2020-2025. Și în România, măsurile de restricţie a circulaţiei au afectat accesul persoanelor cu simptome de TBC la diagnostic, iar serviciile de identificare activă au fost reduse drastic.
INTERVIU Situația absurdă în care sunt puși pacienții care au nevoie de Euthyrox, cel mai căutat medicament din România: Ție, birocrat, nu îți merge creierul că pentru 9 lei nu se duce nimeni să se plimbe între doi doctori Euthyrox, un banal medicament prescris pacienților cu afecțiuni tiroidiene, care costă undeva la 9-10 lei, a reușit "performanța" să fie cel mai căutat medicament din România, în perioada pandemiei de coronavirus. Euthyrox lipsește din farmacii încă de la începutul anului. Acum o lună, Ministerul Sănătății anunța că problema este ca și rezolvată. Numai că pacienții se plâng în continuare că nu găsesc medicamentul în farmacii. Iar acolo unde Euthyrox se găsește cu greu, se lovesc de o situație de-a dreptul absurdă: pentru 9 lei, cât costă o cutie cu 100 de comprimate, pacienții trebuie să facă două drumuri la doi medici diferiți - endocrinolog și medic de familie - a explicat Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, într-un interviu acordat HotNews.ro.
Admitere facultate 2020 - Universitatea de Vest Timișoara: „Toată înscrierea se face online. La admitere vom lua în calcul doar bacalaureatul” Universitatea de Vest din Timișoara organizează admiterea 2020 pe bază de dosare, fără examen, la toate facultățile din cadrul instituției de învățământ superior, cu excepția celor vocaționale - Arte și Muzică.
DOCUMENT Ghidul pacientului oncologic în timpul pandemiei: Între teama de coronavirus și cea de a nu își putea continua tratamentul pentru cancer Persoanele cu un diagnostic oncologic trăiesc în zilele pandemiei cu noul coronavirus cu o presiune uriașă, dincolo de anxietatea asociată diagnosticului. Este teama de a nu ști dacă și cum vor putea continua tratamentul, teama de a nu se îmbolnăvi de COVID-19, complicându-și astfel situația medicală, teama de a nu putea intra în legătură cu medicul și de a-și continua tratamentul. Toate acestea în același timp cu incertitudinea resimțită cu privire la felul în care va arăta viața și experiența lor cu boala, după starea de urgență.
Vaccinarea salvează vieți - răspunsul la crize majore de sănătate publică Vaccinarea are un rol major în crearea unor sisteme de sănătate puternice și este răspunsul optim de apărare a populației în fața pandemiilor provocate de virusuri precum SARS-CoV-2. În prezent, vaccinurile previn aproximativ 30 de boli infecțioase și, datorită lor, cel puțin între 2 și 3 milioane de vieți omenești sunt salvate anual, la nivel global. În aceste zile, la nivel european și global, prioritatea majoră a companiilor membre ale Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente este să identifice, cât se poate de repede, vaccinuri, soluții de diagnostic și tratamente care să fie arme redutabile în lupta împotriva COVID-19.
Mulţi oameni cu boli grave care au nevoie de tratament sau operații nu vin la spital de teama COVID - manager spital Mulți oameni care suferă de boli grave şi au nevoie de tratament sau de intervenţii chirurgicale urgente nu vin la spital de teamă că s-ar putea infecta cu coronavirus, spune managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert. El face apel către cetățeni să nu amâne investigarea problemelor de sănătate urgente.
Numărul cazurilor de rujeolă din România a ajuns la 20.000 / Până acum au fost înregistrate 64 de decese ​Încă 119 cazuri de rujeolă confirmate în şapte judeţe au fost raportate săptămâna trecută, totalul îmbolnăvirilor ajungând la 20.000, dintre care 64 de decese.
119 cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână în 7 județe Încă 119 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în șapte judeţe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 20.000, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, potrivit Mediafax.
Numărul pacienților cu urgențe cardiovasculare, inclusiv infarct, care ajung la medic a scăzut cu 50-70%. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România Numărul pacienților cu urgențe cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic acut, care ajung la medic și la unitățile de primiri urgențe a scăzut dramatic în perioada pandemiei de coronavirus, atrage atenția Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România. Potrivit datelor Societății Europene de Cardiologie, în zonele afectate de pandemie s-au înregistrat cu 50-70% mai puține prezentări de cardiologie comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România, provocând de 3 ori mai multe decese decât cancerul.
Ministrul Tătaru: Vom extinde testările, dar ele nu trebuie să îți ia de pe umeri presiunea / Sperăm ca la anul să producem un vaccin anticoronavirus Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat la Digi 24 că un al doilea eventual val de coronavirus va fi gestionat în același mod ca în prezent, dar cu un succes crescut fiindcă ”am învățat multe”. Ministrul spune că numărul de testări va crește, dar că o testare negativă nu trebuie să ne reducă presiunea de pe umeri, nu ține loc de igiena corespuzătoare sau de izolare socială.
Adriana Nica, partenerea de viață a lui Sorin Oprescu, demisă oficial din funcția de manager al Spitalului Universitar, la o lună după ce fusese suspendată Adriana Nica, suspendată pe data de 21 martie din funcția de manager al Spitalului Universitar, a fost demisă oficial de Ministerul Sănătății, care a aprobat încetarea contractului de management al acesteia. În locul partenerei de viață a lui Sorin Oprescu, manager interimar al Spitalului Universitar va fi medicul Cătălin Cârstoiu, care a mai condus spitalul înaintea Adrianei Nica, dar și în ultima lună, de când contractul acesteia fusese suspendat.
Pacienţii cu boli autoimune acuză că hidroxiclorochina stă în depozite și sunt sacrificaţi / Ministerul Sănătății: E vorba doar de donații cu scop precis Donaţiile de hidroxiclorochină sunt folosite doar pentru bolnavii de coronavirus, iar românii cu boli autoimune aşteaptă cu săptămânile medicamentul în farmacii, potrivit Asociaţiei Pacienţilor cu Boli Autoimune din România. ”Conform contractelor de donaţie încheiate, medicamentele vor fi distribuite şi donate exclusiv pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19”, explică Ministerul Sănătății.
Ministrul Sănătății: Avem în evoluție și o epidemie de rujeolă în România. Sunt 20.000 de îmbolnăviri și 64 decese Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, reiterează necesitatea vaccinării de rutină, având în vedere că avem încă în evoluție o epidemie de rujeolă pe teritoriul României, în urma căreia s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese.
​Program pentru menținerea lactației și alăptarea în siguranță a bebelușilor născuți de mame cu COVID-19 Mamele afectate de COVID 19 și bebelușii lor au urgentă nevoie de ajutor. Susține și tu programul social al Asociației SAMAS – ”SAMAS la bine și la greu – Program pentru alăptare în siguranță a bebelușilor născuți de mame cu Covid 19!”. Bebelușii născuți de o mamă confirmată cu coronavirus sunt separați de aceasta până când testele demonstrează că mama este sănătoasă. Alăptarea pentru o mamă afectată de COVID 19 poate fi o provocare.
Purificatorul de aer, moft sau necesitate? Calitatea aerului pe care îl respirăm nu este un subiect nou, însă ultimele luni ne-au trimis câteva unde de șoc. Am fost și suntem asaltați de hărți înroșite cu indicatori PM2.5, peste limita normală de zeci sau sute de ori. De câteva săptămâni am fost luați "pe sus" de amenințarea Covid-19 și am înțeles, din nou, că cel mai periculos dușman este unul pe care nu îl vedem. Va urma o primăvară încărcată de alergii generate de polen și probabil o toamnă aflată iar sub semnul ambroziei.
NeonaTEL: Call-center gratuit pentru gravidele cu risc de naștere prematură și pentru părinții cu bebeluși prematuri Femeile gravide cu risc de naștere prematură, părinții cu bebeluși prematuri sau îndelung spitalizați și familiile aflate în suferință după pierderea bebelușului pot suna gratuit la un call-center dedicat (NeonaTEL) unde pot primi recomandări din partea unui medic neonatolog sau a unui psiholog-psihoterapeut și susținere morală din partea unui părinte de prematur. Proiectul a fost lansat de Asociația Unu și Unu în contextul pandemiei COVID-19.
Sondaj: Doar 13% din cadrele medicale spun că spitalele pentru care lucrează au suficient echipament Doar 12,81% dintre angajații din sistemul sanitar spun că unitatea pentru care lucrează are suficiente echipamente de protecție, potrivit unui sondaj realizat de Federaţia Solidaritatea Sanitară între 3 şi 8 aprilie. 40% dintre respondenți spun că nu au fost instruiți cum să poarte echipamentele, potrivit Mediafax.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by