SANATATE
Surse medicale: Criminalul din Caracal a fost internat la Psihiatrie acum 9 ani Criminalul din Caracal a fost internat, în trecut, în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina pentru depresie și sindrom anxios, au declarat luni surse medicale pentru HotNews.ro. Gheorghe Dincă a fost internat de două ori, în 2009 și 2010. Nu se știe dacă în cei 9 ani scurși de la ultima internare el a mai fost urmărit de vreun medic și dacă a mai urmat vreun tratament.
Angajații Direcțiilor de Sănătate Publică vor asigura permanența - noaptea, în weekend și de sărbători - de acasă, din cauza lipsei de personal Angajații Direcțiilor de Sănătate Publică vor asigura permanența - noaptea, în weekend și de sărbători - de acasă, din cauza lipsei de personal, prevede un proiect de Ordin al Ministerului Sănătății. Permanența va fi asigurată de angajați conform unui grafic lunar, de la domiciliul persoanei stabilite conform graficului. În cazul unor "evenimente de sănătate publică cu impact asupra stării de sănătate a populaţiei, persoana care asigură permanenţa la domiciliu cheamă la sediul Direcției de sănătate publică, prin sistemul de chemări de la domiciliu, medici de specialitate".
O candidată la Medicină care a intrat în examen cu telefonul la ea, dată de gol de mesajul Ro-Alert O candidată a Facultății de Medicină și Farmacie a Universității Oradea a fost eliminată, vineri, din examen, pentru că avea asupra ei un telefon mobil și a primit un mesaj RO ALERT, transmite Mediafax.
18.000 de adolescente din România au devenit mame anul trecut. 674 au sub 15 ani, 3.657 se află la a doua naștere, iar 673 la a treia 17.981 de adolescente și tinere cu vârsta sub 19 ani din România au devenit mame anul trecut, arată datele Organizației Salvați Copiii. 674 dintre ele au mai puțin de 15 ani, iar 17.307 au între 15 și 19 ani. Dintre adolescentele-mame cu vârsta sub 19 ani, 12.906 sunt la prima naștere, 3.657 la a doua, 673 la a treia, 63 la a patra, 7 la a cincea naștere, iar una se află chiar la a șasea naștere.
Spitalul Universitar - primul din București care va avea heliport, în această toamnă. Spitalul mai are un heliport din 2002, dar e folosit ca parcare pentru angajați Spitalul Universitar din București va avea un nou heliport ce ar urma să fie gata la finalul lunii august și să fie pus în funcțiune în această toamnă. Existența noului heliport ar urma să scurteze cu minimum 30 de minute intervalul de timp în care unii dintre pacienții critici sunt preluați de spital, spun reprezentanții unității medicale. Interesant este că Spitalul Universitar are un heliport încă din anul 2002, însă din cauză că a fost construit prea aproape de stradă și nu mai are autorizație, el funcționează ca parcare pentru angajații spitalului.
Sistemul cardului de sănătate, nefuncțional pentru a 25-a zi consecutiv: Cum sunt afectați pacienții și medicii Sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcționează nici joi, pentru a 25-a zi consecutiv. Este a 25-a zi în care medicii de familie nu pot înregistra operațiunile medicale în sistem, ceea ce înseamnă că riscă să plătească din buzunar contravaloarea lor. O parte dintre ei au fost nevoiți să trimită acasă pacienții care nu reprezentau urgențe, în aceste 25 de zile. Este cea mai gravă avarie de la introducerea cardului de sănătate, iar medicii de familie vorbesc despre faptul că "tot sistemul este prăbușit".
Reacția medicilor de familie după numirea lui Vasile Ciurchea la CNAS: Banii și datele pacienților trebuie administrate de persoane asupra cărora nu există nicio suspiciune "Banii și datele pacienților trebuie administrate de persoane asupra cărora nu există nici o urmă de suspiciune", arată Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă. Reprezentanții medicilor de familie afirmă că "au luat cunoștință cu uimire și rezerve de numirea domnului dr. Vasile Ciurchea în funcția de Președinte Director General al Casei de Asigurări de Sănătate".
Explicația lui Dăncilă pentru numirea lui Vasile Ciurchea, urmărit penal, la șefia CNAS: Aveam nevoie de un specialist / dacă va fi inculpat, voi lua măsuri Premierul Viorica Dăncilă susține că l-a numit pe Vasile Ciurchea, la șefia CNAS, chiar dacă este urmărit penal pentru că avea nevoie de un specialist. Ea a precizat că, dacă acesta va fi inculpat, va lua "măsurile care se impun".
Emanuel Ungureanu cere DIICOT să trimită dosarul Lucan la DNA: Mă plimb cu documente și martori între DNA și DIICOT, într-un dosar cu mită de un milion de euro, din anul 2015 Deputatul USR Emanuel Ungureanu îi cere procurorului șef al DIICOT, Felix Bănilă, într-o scrisoare deschisă depusă astăzi la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, să trimită la DNA dosarul privind delapidarea Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj, în care "mita trece binișor de un milion de euro". Emanuel Ungureanu acuză faptul că "mă plimb cu documente și martori între DNA și DIICOT, într-un dosar cu mită de un milion de euro, din anul 2015" și cere DIICOT "să își facă treaba".
REPORTAJ Candidații la Medicină, între tentația salariilor care au crescut în țară și condițiile de lucru de afară / Comisia care a elaborat subiectele pentru admitere, izolată într-o locație secretă din afara Bucureștiului Doamna Ani are un fiu care este acum medic rezident. Ovidiu a ales chirurgia cardiovasculară și este rezident la Spitalul Colțea. Ovidiu vrea să plece din țară. Chiar dacă salariile au crescut, nu sunt condiții, spune mama lui. Doamna Ani a venit azi la admitere la Carol Davila pentru a își susține nepotul, pe George, pe care tot ea l-a crescut. George s-a pregătit pentru admiterea la Medicină cu vărul său mai mare, Ovidiu, care e acum medic rezident. George nu vrea să plece din țară, chiar dacă anul trecut au plecat câte 6 medici în fiecare zi. George e unul dintre cei 3.058 de candidați care au susținut azi examenul de admitere la Universitatea de Medicină din București.
​A 24-a zi în care sistemul cardului de sănătate nu funcționează. CNAS are de azi un nou președinte interimar: Vasile Ciurchea, anchetat de DNA pentru contractele privind sistemul informatic al Casei Este a 24-a zi în care sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcționează. Criza este una fără precedent - cea mai gravă de la darea în folosință a cardului de sănătate. În urmă cu două zile, ministrul Sănătății a anunțat că vor fi achiziționate de urgență servicii de mentenanță pentru o perioadă "tampon", până la semnarea unui contract pe perioadă mai lungă. CNAS are de ieri și un nou președinte interimar: Vasile Ciurchea, care a mai ocupat de două ori această funcție, este anchetat de DNA într-un dosar ce vizează contractele privind sistemul informatic al Casei, cu prejudiciu de 16 milioane de euro.
Vasile Ciurchea, anchetat de DNA pentru contractele CNAS privind sistemul informatic, este oficial noul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Decizia de numire a lui Vasile Ciurchea în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost publicată marți seară în Monitorul Oficial. Noul președinte al CNAS este anchetat de DNA într-un dosar ce vizează contractele privind sistemul informatic al Casei, cu prejudiciu de peste 16 milioane de euro. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că "nu există nicio acuzație la adresa lui Ciurchea" atâta timp cât nu există o hotărâre judecătorească, ci doar o anchetă.Ciurchea, anchetat de DNA într-un dosar ce vizează contractele privind sistemul informatic, cu prejudiciu de 16 mil. euroO situație absurdă: Cum a fost lăsat sistemul IT din sănătate fără servicii de mentenanță la bazele de date Oracle
93% dintre maghiari sunt de acord cu vaccinarea copiilor, iar 91% susțin introducerea obligatorie a vaccinului anti-varicelă, din această toamnă 93% dintre maghiari sunt de acord cu vaccinarea și o consideră foarte importantă în cazul copiilor, iar 91% dintre cetățenii țării vecine susțin introducerea obligatorie a vaccinului anti-varicelă, începând din această toamnă, și doar 7% se opun, arată un studiu realizat de Institutul de Cercetări Economice Századvég din Ungaria.
Viorica Dăncilă anunță că l-a numit pe Vasile Ciurchea la CNAS: E un profesionist, e foarte bine pregătit. Nu există nicio acuzație la adresa sa Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți că l-a numit pe Vasile Ciurchea la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, chiar dacă decizia de numire nu a apărut încă în Monitorul Oficial. Dăncilă a fost iritată de întrebările presei privind numirea lui Ciurchea în contextul în care acesta este anchetat de DNA într-un dosar ce vizează contractele privind sistemul informatic, cu prejudiciu de peste 16 milioane de euro. Dăncilă spune că "nu există nicio acuzație la adresa lui Ciurchea" atâta timp cât nu există o hotărâre judecătorească, ci doar o anchetă.Surse: Vasile Ciurchea, anchetat de DNA într-un dosar ce vizează contractele privind sistemul informatic, cu prejudiciu de 16 milioane de euro, propus de Sorina Pintea la șefia CNAS
Emanuel Ungureanu: Dacă îl numește pe Vasile Ciurchea la CNAS, Sorina Pintea trebuie să plece urgent din fruntea Ministerului Sănătății Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, califică drept "o nebunie" propunerea Sorinei Pintea ca Vasile Ciurchea, fost președinte al CNAS în perioadele 2014-2016 și 2007-2009, anchetat de DNA într-un dosar de corupție ce vizează contractele privind sistemul informatic, cu prejudiciu de peste 16 milioane de euro, să conducă din nou Casa de Asigurări de Sănătate.
Surse: Vasile Ciurchea, anchetat de DNA într-un dosar ce vizează contractele privind sistemul informatic CNAS, cu prejudiciu de 16 milioane de euro, propus de Sorina Pintea la șefia Casei Vasile Ciurchea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în perioadele iunie 2014-martie 2016 și februarie 2007-ianuarie 2009, anchetat de DNA într-un dosar de corupție ce vizează contractele privind sistemul informatic, în care prejudiciul se ridică la peste 16 milioane de euro, este propunerea ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru a conduce din nou CNAS. Ciurchea ar urma să îi ia locul lui Răzvan Vulcănescu, demis marți de Viorica Dăncilă, iar propunerea i-ar fi fost trimisă premierului.
Emanuel Ungureanu o dă în judecată pe Sorina Pintea, pe care o acuză că ascunde concluziile controalelor de la Spitalul Universitar și Agenția de Transplant Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a anunțat luni că o va da în judecată pe Sorina Pintea, după ce ministrul Sănătății a refuzat să îi pună la dispoziție concluziile controalelor efectuate de Corpul de control al instituției la Agenția Națională de Transplant, Spitalul Universitar din București și Spitalul Județean din Cluj, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informații de interes public.
Primele măsuri după criza fără precedent a sistemului cardului de sănătate: Servicii de mentenanță achiziționate în regim de urgență și plângere la DNA făcută de Sorina Pintea În cursul zilei de astăzi se va face o procedură de achiziție în regim de urgență pentru servicii de mentenanță a bazei de date pentru sistemul informatic al cardului de sănătate, care să asigure o perioadă tampon, până la încheierea unui contract pentru servicii de mentenanță pe termen mai lung, a anunțat luni ministrul Sănătății. Sorina Pintea mai spune că "există fapte de natură penală" în legătură cu faptul că baza de date a sistemului a fost lăsată fără servicii de mentenanță și a anunțat că un raport pe această temă va fi trimis la DNA.
Sistemul cardului de sănătate nu funcționează pentru a 22-a zi consecutiv ​Sistemul cardului de sănătate nu funcționează pentru a 22-a zi consecutiv, fiind cea mai gravă avarie de la darea sa în folosință. Sistemul informatic PIAS a funcționat pentru scurt timp vineri după-amiază, însă acum este din nou nefuncțional. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și cei ai companiei Siveco, s-au întâlnit luni pentru o discuție pe această temă.
Purtătorul de cuvânt al CNAS și-a dat demisia, după gafa cu "oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem" Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care a gafat, miercuri, afirmând că "oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem", și-a dat demisia, vineri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version