SANATATE
O tânără de 19 ani a murit din cauza gripei. Numărul deceselor a urcat la 129 O tânără de 19 ani din judeţul Olt a murit din cauza gripei, au anunţat miercuri reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul deceselor provocate de gripă în sezonul 2017 - 2018 a urcat, astfel, la 129.
Sorina Pintea: Nu am rezolvat problema şpăgii. Există spitale unde se mai dă şpagă Problema plăţilor informale din unele spitale nu a fost încă rezolvată, a afirmat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, adăugând că, din acest punct de vedere, are un "feedback negativ".
Ministrul Sănătății promite simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament în străinătate atunci când acesta nu există în România Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că, în cazul în care medicii români spun că este prea complicat să se facă anumite transplanturi pulmonare în ţară, atunci pacienţii pot alege să facă intervenţia în străinătate.
CNAS anunță că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este funcţională, după două săptămâni de blocaj Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este funcţională în acest moment, după două săptămâni de blocaj, "ca urmare a măsurilor întreprinse de CNAS şi de specialiştii IT", anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.  "Acest fapt este confirmat inclusiv de cele 231.816 rețete electronice prescrise, respectiv 228.294 reţete electronice eliberate în ziua anterioară, ceea ce se încadrează într-un flux  normal de funcţionare a sistemului informatic", precizează CNAS.
Guvernul ar urma să adopte astăzi o Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea din sănătate Guvernul ar urma să adopte, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă care "să creeze cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018", potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea. În 8 mai, Guvernul şi sindicatele din sănătate au semnat un acord care prevede, între altele, acordarea unei sume compensatorii pentru toţii angajaţii din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete faţă de nivelul lunii februarie 2018, păstrarea actualelor limite prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim, crearea posibilităţii depăşirii procentului de 30% pentru spitalele mono-specialitate, servicii judeţene de ambulanţă şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, scrie news.ro. De asemenea, s-a convenit modificarea legii salarizării.
Sorina Pintea: Va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării din sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, că va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării.
Spitalul Judeţean Sibiu va fi reabilitat termic cu bani europeni. Investiția se ridică la 11 milioane de euro Pacienţii câtorva secţii ale Spitalului de Urgenţă din Sibiu vor beneficia, din 2021, de condiţii mai bune de cazare şi tratament, grație unei investiţii de 11 milioane de euro, majoritatea bani europeni. Consiliul Judeţean Sibiu a semnat, marţi, cu ADR Centru contractul de finanţare pentru un proiect în valoare totală de peste 11 milioane de euro, care are ca obiect reabilitarea termică a trei dintre clădirile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.
Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate va fi oprită programat marți seară pentru lucrări tehnice Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), care este nefuncțională de aproape două săptămâni, va fi oprită programat marți seară, între orele 19:00 şi 24:00, pentru "lucrări tehnice de consolidare si optimizare a funcţionalităţilor, după ce în cursul zilelor de ieri şi astăzi s-au efectuat măsuri de eliminare a fluctuaţiilor sistemului informatic, precum si de operationalizare a acestuia", anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Autoritățile brașovene discută despre posibilitatea ca BERD să sprijine construcția spitalului regional din Brașov Autoritățile din Brașov discută despre posibilitatea ca BERD să sprijine construcția spitalului regional din Brașov prin încheierea unui acord. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat marți, la Brașov la întâlnirea dintre autoritățile publice locale brașovene conduse de prefectul Marian Rasaliu și primarul George Scripcaru și reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).   
Campanie de conștientizare a bolii Parkonson, în stațiile de metrou din București Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson lansează o nouă campanie de conștientizare și informare, intitulată 'Boala Parkinson îți dă lumea peste cap'. De asemenea, în perioada 16-18 mai, între orele 9:00-12:00, vor avea loc evenimente de conștientizare menite să atragă atenția asupra Bolii Parkinson. Acestea vor avea loc la stațiile de metrou Piața Unirii 2 – intrarea pe la magazinul Unirea (16 mai), Piața Unirii 1 (17 mai), respectiv Pipera, pe 18 mai.
Managerul Spitalului Județean Sibiu: "Avem medici care câştigă aproape 5.000 de euro lunar" 20 de angajaţi ai Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu au protestat spontan, marți, în curtea spitalului, reclamând faptul că au primit salariile tăiate și cerând acordarea de sporuri maxime. Ei au pierdut între 50 şi 600 de lei la salarii, potrivit directorului spitalului, Cornel Benchea, care a subliniat, însă, că în unitatea medicală pe care o conduce sunt și medici cu salarii de 5.000 de euro lunar, echivalentul în lei, acesta fiind cel mai mare salariu din spital.
Vreau să trăiesc: În România, există doar jumătate din numărul de paturi necesare pentru copiii născuți prematur În fiecare dimineață, doctorul Adrian Crăciun face calcule pe colțurile unei foi vechi de analize. Astăzi are 10 copii născuți prematur în Secția de terapie Neonatală de la Maternitatea Cantacuzino și de la Giurgiu l-au rugat să preia încă doi gemeni. Le-a spus că nu are loc, sigur că le-a spus, dar alternativa ar fi fost să înțeleagă că acei copii vor muri. Așa că i-a primit.
Medic: "Speculez că prăbușirea platformei informatice a asigurărilor de sănătate și cârpelile sunt preambulul unui tun aflat în faza de rafinare" Un medic psihiatru din București susține, într-o postare pe Facebook, că "speculez, dar e o speculație educată, că prăbușirea PIAS (platforma integrată a asigurărilor de sănătate), precum și cârpelile de mentenanță sunt preambulul unui tun aflat, acum, în faza de rafinare. Și-o fi fumând domnul Dragnea o ultimă țigară, dar sănătatea e uitată, într-un colț, pe etajeră." CNAS a confirmat, luni, că PIAS era în continuare nefuncțională, la peste o săptămână de când este blocată, și a anunțat că marți seară, PIAS urmează să fie oprită între orele 19:00 şi 24:00, pentru "consolidarea funcţionalităţii".
Unde și cât se dă șpagă în spitalele din România: De la 300 de lei pentru "a fi băgat în seamă" la Baia Mare la 10.000 de lei pentru o operație la inimă la Iași În spitalele din România, pacienții oferă bani personalului medical atât din proprie inițiativă, cât și la cererea cadrelor medicale - medici, asistente, infirmiere și chiar liftieri. "Șpăgile" merg de la câteva zeci sau sute de lei pentru o consultație sau pentru "a fi băgat în seamă" până la mii de euro în cazul unor operații complicate. Unde "se dă", cât, dar și care sunt spitalele și medicii care nu condiționează actul medical de șpagă? Vezi în articol cazuri concrete semnalate de pacienți pe platforma piatadespaga.ro, o inițiativă a ONG-ului Funky Citizens: suma oferită, numele spitalului și, în unele cazuri, al medicilor care cer bani în schimbul actului medical.
VIDEO Noul spital de copii "Victor Gomoiu", care ar fi trebuit să fie gata în primăvara lui 2017, a fost inaugurat Noul spital de copii "Victor Gomoiu" a fost inaugurat luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, declarând că este vorba despre o investiţie de 48 de milioane de euro, dar şi că pe vechiul amplasament al acestei unităţi medicale, Primăria va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică. În anul 2016, Gabriela Firea promitea că lucrările la Spitalul Gomoiu vor fi finalizate în primăvara lui 2017.
CNAS confirmă că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este în continuare nefuncțională, după o săptămână de blocaj, și anunță că "s-au luat măsuri pentru remedierea fluctuațiilor" Casa Națională de Asigurări de Sănătate confirmă, luni după-amiază, că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este în continuare nefuncțională, la peste o săptămână de când este blocată, și anunță că marți seară, PIAS va fi oprită între orele 19:00 şi 24:00, pentru "consolidarea funcţionalităţii". CNAS precizează, într-un comunicat, că "a luat măsuri pentru remedierea fluctuaţiilor apărute în funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate" și că "specialiştii firmei SIVECO România au demarat deja, la solicitarea CNAS, activităţi tehnice în acest scop, care vor fi derulate până la soluționarea indisponibilității temporare a PIAS, fără costuri din partea CNAS."
Medic de familie: "Am 145 de servicii nevalidate de săptămâna trecută fiindcă nu a mers sistemul impotent informatic" "Am 145 de servicii nevalidate de săptămâna trecută fiindcă nu a mers sistemul impotent unic informatic, asa cum CNAS a si recunoscut in comunicatul dat pe repede inainte cand a aflat ca mergem la poarta lui", afirmă Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București - Ilfov.
Tudor Pop (USR) despre sistemele informatice din sănătate: "CNAS desfășoară de ani buni una dintre cele mai scumpe, dăunătoare și neasumate farse" "Casa Națională de Asigurări de Sănătate desfășoară de ani buni una dintre cele mai scumpe, dăunătoare și neasumate farse din Sănătate", scrie, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, pe fondul scandalului nefuncționării, de câteva zile, a sistemelor informatice gestionate de CNAS. Reamintim că medici de familiie din Bucureşti şi Ilfov au protestat, vineri, în fața sediului CNAS din Capitală, neȚulțumiți de "funcționarea dezastruoasă" a sistemelor informatice.
Bal caritabil pentru dotarea Secţiei de prematuri a Maternității Polizu Un bal caritabil intitulat "#UnColored" va fi organizat vineri, începând cu ora 20:00, în Bucureşti, pentru strângerea fondurilor necesare renovării Secţiei de prematuri din cadrul Maternităţii Polizu.
Angajați ai Spitalului de Psihiatrie Socola, prinși cu o alcoolemie de 2 la mie în timpul serviciului Doi angajați ai Spitalului de Psihiatrie din Socola au fost prinși cu o alcoolemie de 2 la mie în timpul serviciului, după ce au fost reclamați de aparținătorii pacienților, care au chemat medicul de gardă și managerul unității sanitare, scrie Ziarul de Iași. Managerul unităţii medicale, dr. Gabriel Oprişanu, a precizat că îi este cunoscut cazul şi că vor fi luate măsuri în urma deciziei pe care o va lua comisia de disciplină săptămâna viitoare.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version