SANATATE
Crearea primului registru naţional al bolnavilor de mastocitoză - tema unei conferinţe organizate vineri la Spitalul de Urgență din București Incidenţa mastocitozei în România şi crearea primului registru naţional al bolnavilor cu această afecţiune, care va facilita interacţiunea dintre pacienţi şi sistemul medical, reprezintă principalul subiect al conferinţei care va fi susţinută vineri de Horia Bumbea, medic primar hematologie al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, doctor în ştiinţe medicale.
Guvernul a aprobat regulamentul pentru acordarea sporurilor din sănătate Guvernul a aprobat miercuri regulamentul cadru regulamentul-cadru privind sporurile pentru condiţiile de muncă din familia ocupaţională sănătate şi asistenţă socială. Cele mai mari sporuri le primesc cei care lucrează în condiții deosebit de periculoase. Vezi în text cum au fost stabilite sporurile pentru fiecare categorie de personal.
Criza imunoglobulinei nu s-a rezolvat nici până acum. Din 10.000 de doze care ar fi trebuit să intre în țară săptămâna trecută, au ajuns până azi în România doar 1.000 Criza imunoglobulinei nu s-a rezolvat nici după ce România a activat, pe data de 5 martie, Mecanismul european de protecție civilă. Ministerul Sănătății a anunțat oficial joi că săptămâna asta intră în țară 1.000 de doze de imunoglobulină achiziționată prin Unifarm. Cele 1.000 de flacoane de Intratect aduse miercuri în țară nu au însă legatură cu Mecanismul european de protecție civilă, prin intermediul căruia ar fi trebuit să sosească în România, încă de săptămâna trecută, 10.000 de doze de imunoglobulină din Austria. Ministerul Sănătății promite, într-un comunicat remis joi, că "primele 2.500 de doze (prin Mecanismul de protecție civilă - n.red.) ar urma să intre în țară la finalul acestei luni, urmând ca până la jumătatea lunii mai să fie livrată toată cantitatea".
România, locul 6 în lume la consumul de antibiotice la mia de locuitori România ocupa în 2015 locul 6 în lume în ceea ce privește rata consumului de antibiotice, arata un studiu publicat în jurnalul Academiei americane de științe și citat de Le Figaro.
Sorina Pintea: Agenţia Naţională de Transplant nu mai funcţionează. În România, anul acesta, au fost făcute 7 proceduri Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a subliniat miercuri că poartă discuţii privind soarta Agenţiei Naţionale de Transplant, despre care spune că nu mai funcţionează, însă nu doreşte să ia o decizie în urma unor analize "sumare", scrie News.ro.
​Probleme mari la reglementarea profesiei de fizioterapeut: Până la beneficiile așteptate, mii de terapeuți riscă să rămână fără dreptul de a profesa Mii de terapeuți ar trebui să se înscrie până în data de 12 mai 2018 în Colegiul Fizioterapeuților din România și să obțină noi autorizații de liberă practică, în caz contrar nemaivând dreptul de a-și exercita profesia, potrivit unei legi în vigoare din toamna anului 2016. Reglementarea profesiei de fizioterapeut și înființarea unui Colegiu al Fizioterapeuților, care să coordoneze toată activitatea miilor de terapeuți din țară, pe modelul Colegiului Medicilor sau al Psihologilor, recunoașterea profesiei în UE și îmbunătățirea serviciilor către pacienți au fost principalele deziderate, însă întârzierile și taxele apărute au generat nemulțumiri, petiții și contestații în justiție.HotNews.ro va prezintă explicatiile furnizate de Ministerul Sănătății și Colegiul Fizioterapeuților din România privind problemele actuale.
Deputatul USR Tudor Pop: 11 ani de când Ministerul Sănătății nu a achiziționat echipamente pentru secțiile de neonatologie "Suntem pe primul loc la mortalitatea infantilă în UE, iar finanțarea secțiilor de ATI neonato din toată țara a scăzut cu un procent cuprins între 30 - 50% pentru anul 2018", atrage atenția deputatul USR Tudor Pop, într-o postare pe Facebook.
Program online destinat reducerii depresiei și anxietății, lansat de Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Universitatea Exeter din Marea Britanie Programul BRIO, un program online destinat reducerii depresiei și anxietății, a fost lansat luni de Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Universitatea Exeter din Marea Britanie. Înscrierile în program se pot face începând de luni, iar programul se derulează exclusiv online și are o durată de 6 săptămâni pentru fiecare participant.
Producătorii de Medicamente: Ministerul Sănătății nu cheamă producătorii români la discuții privind posibilitatea fabricării medicamentelor deficitare Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România atrage atenția că "nu există niciun medicament ieșit de sub patent, indiferent de forma de prezentare, care să nu poată fi produs în siturile industriale din România" și consideră că Ministerul Sănătății ar trebui să cheme producatorii români la discuții cu privire la posibilitatea fabricării medicamentelor deficitare și la "elaborarea unor direcții țintite de dezvoltare industrială care să asigure accesul normal al pacienților la orice medicament atunci cand au nevoie de el".
INSP: 119 persoane au murit din cauza gripei Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 119, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, relatează Agerpres.
Sănătate, dar nu pentru străinii rezidenți în România Din cauza "penelor de traseu", o serie de cetateni din Romania nu au card de sanatate. Fie ca datele de pe el sunt gresite, fie ca n-a fost ridicat, fie ca a fost returnat. Insa unor asigurati chiar nu li s-a emis, desi platesc destoinic contributia la un sistem de sanatate destul de lacunar. Si aici ma refer la cetatenii straini, in speta la cetatenii europeni, rezidenti in Romania. "Prezentarea cardului este obligatorie în cazul în care el a fost emis, în situațiile în care el nu a fost emis, asigurații beneficiază de asistență medicală pe baza verificării calității de asigurat", a explicat pentru HotNews.ro Anda Fărcăşescu, expert superior la Biroul de Presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
200 de sindicaliști Sanitas protestează în fața Ministerului Sănătății Aproximativ două sute de sindicalişti Sanitas pichetează, marţi, sediul Ministerului Sănătăţii, acţiunea făcând parte din calendarul anunţat al protestelor care se va încheia cu un miting în luna aprilie, scrie Agerpres. Sindicaliştii cer egalitate, respect şi majorarea salariilor pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţa socială.
Încă două femei au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a urcat la 114 Medicii au confirmat virus gripal la alte două femei de peste 70 de ani, una din Bucureşti şi una din Bihor, care au murit în ultimele zile. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, astfel, la 114, anunta Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Statul s-a răzgândit în decurs de câteva zile și a decis să îi acorde pensie de invaliditate unei femei care nu își mai poate folosi mâna după un accident de muncă, ''urmare a prezentării cazului de către mass-media'' Institutul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă, care decisese, inițial, ca o femeie din Brașov, victima unui accident de muncă, să nu primească pensie de invaliditate, cu toate că aceasta nu își poate folosi mâna dreaptă, s-a răzgândit și a reanalizat de urgență cazul, "urmare a prezentării acestuia în mass-media". Astfel, "Comisia Superioară întrunită în data de 26.03.2018 a reanalizat cazul, pe baza documentelor medicale și a notelor explicative legate de caz, și a decis modificarea procentului de incapacitate adaptivă la 50%, constatând o eroare în aprecierea comisiei anterioare", se arată într-un comunicat remis luni de Casa Națională de Pensii.
Încă o persoană a murit din cauza gripei. Numărul victimelor a urcat la 112 Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 112, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultima persoană care a murit din cauza gripei avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal.
Cateva sute de medici veterinari protestează în Piaţa Presei din Bucuresti Câteva sute de medici veterinari protestează luni în Piaţa Presei Libere din Bucuresti, aceştia fiind nemulţumiţi de tarifele acţiunilor concesionate şi contractele de prestări servicii pentru acţiunile din Programul Strategic elaborat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Imunoglobulina achiziționată prin Mecanismul european de Protecție Civilă nu a ajuns în țară, cu toate că ministrul Sănătății promisese că primele 10.000 de doze ajung încă de săptămâna trecută Imunoglobulina achiziționată prin Mecanismul european de Protecție Civilă nu a ajuns încă în țară, au declarat, luni, pentru HotNews.ro, reprezentanții asociațiilor de pacienți. "Nu a ajuns în țară imunoglobulina, și oricum, din momentul în care va intra în țară până ajunge la spitale va mai dura câteva zile", a declarat pentru HotNews.ro un reprezentant al Asociației române a pacienților cu imunodeficiențe primare.UPDATE: Sorina Pintea a declarat, luni, că doze de imunoglobulină vor sosi în ţară în această săptămână. Întrebată dacă în această săptămână va ajunge în România imunoglobulină, ministrul a răspuns: "Da, marţi seara, miercuri dimineaţă încep să vină livrările".
Un medic ieşean şi cinci pacienţi - trimişi în judecată într-un dosar de luare de mită Un medic ieşean a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, în acelaşi dosar, instrumentat de Direcţia Generală Anticorupţie, fiind deferiţi justiţiei şi cinci pacienţi, sub acuzaţia de dare de mită. Medicul iesean a fost trimis in judecată pentru luare de mită în formă continuată (11 acte materiale), potrivit unui comunicat al DGA.
Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 111 Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 111, cele mai recente victime fiind un bărbat şi o femeie de peste 70 de ani, ambii nevaccinaţi şi cu alte afecţiuni asociate, potrivit news.ro.
Salariile promise medicilor: reale sau pe hârtie? Cum s-a ajuns de la ''creșteri până la 4.000 de euro'' din luna martie la asigurări că veniturile vor fi ''cel puţin la nivelul lunii februarie'' În doar o lună și jumătate, angajații din sistemul sanitar au parcurs drumul de la promisiuni de majorări salariale "între 70% și 170% și salarii de 3.000 - 4.000 de euro, la nivelul UE" începând cu data de 1 martie, până la asigurări venite săptămâna aceasta din partea ministrului Sănătății că "am avut în vedere ca tot personalul să obţină venituri cel puţin la nivelul lunii februarie 2018". În tot acest timp, în interiorul sistemului s-a instaurat o stare de confuzie, iar marile sindicate anunță o grevă generală după Paști.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri