SANATATE
Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Pitești, care susțin că salariile lor au scăzut cu până la 1.500 de lei Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti au participat, miercuri, la un protest spontan, ei susținând că salariile lor au scăzut. Protestatarii, care acuză reduceri ale veniturilor lunare de până la 1.500 de lei, s-au adunat în holul unităţii sanitare, unde au discutat cu directorul medical Adrian Stoiculescu, potrivit Agerpres. Acesta a admis că ar putea exista şi unele interpretări incorecte ale prevederilor legale, care ar trebui centralizate şi transmise mai departe.
Ziua Mondială a Donatorului de sânge: Bucureștenii, așteptați joi să doneze sânge în Parcul Herăstrău Persoanele care vor să doneze sânge pot veni joi în Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău), intrarea Charles de Gaulle, între orele 8:30 şi 13:30, la Centrul Mobil de Donare. Acţiunea are loc cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. În Capitală sunt 60 de spitale de stat şi private, dintre care 14 de urgenţă, lunar cererea de sânge fiind de trei ori mai mare decât cantitatea care poate fi oferită.
Un adolescent britanic, pe cale să fie diagnosticat cu dependență de jocuri video, la 3 luni după ce boala a fost recunoscută oficial de OMS Un adolescent britanic în vârsta de 15 ani este pe cale să fie diagnosticat oficial cu dependență de jocuri video, ceea ce ar reprezenta primul caz de acest fel din istoria Marii Britanii și a Serviciului Național de Sănătate din această țară, scrie The Telegraph. Anunțul vine la numai 3 luni după ce Organizația Mondială a Sănătății a clasificat oficial jocurile pe calculator drept o tulburare de sănătate mintală și aduce speranță părinților ai căror copii se află în situații similare.
Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, ales vicepreşedintele European Patient Forum Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, a fost ales în funcția de vicepreședinte a European Patient Forum, în urma alegerilor desfășurate în cursul săptămânii trecute, a anunțat marți Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, într-un comunicat.
Un bărbat din Craiova a stat peste 6 ore pe masa de operație din cauză că un medic urolog a refuzat să îl opereze. Conducerea spitalului a chemat alt doctor de acasă Un bărbat în vârstă de 41 de ani din Craiova a stat peste 6 ore pe masa de operaţie din cauză că medicul urolog a refuzat să îl opereze, relatează Mediafax. Conducerea spitalului a chemat un alt doctor de acasă şi a demarat o anchetă internă în acest caz.
Ministerul Sănătății lucrează la o nouă formă a legii transplantului, după ce un proiect elaborat în mandatul lui Florian Bodog stârnise suspiciuni că ar deschide calea "abuzurilor de tip Lucan" Ministerul Sănătății anunță că a început un proces de reorganizare a Agenției Naționale de Transplant și o regândire a legislației în domeniul transplantului. La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat, la finalul săptămânii trecute, Memorandumul privind organizarea concursului pentru ocuparea postului vacant de director executiv al Agenției Naționale de Transplant.
Administrația Spitalelor din București intenționează să cumpere "roboți" care sa se ocupe de eliminarea infecțiilor nosocomiale pentru spitalele din subordine Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti intenționează să achiziționeze tehnologie avansată de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 14 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Potrivit Indexului European al Consumatorului de Sănătate, publicat la începutul acestui an, România este pe primul loc în Europa la rata infecțiilor intraspitalicești rezistente la tratament.
Cum ne afectează emoțiile negative activitatea creierului Emoțiile noastre pot avea efecte negative neasteptate in ceea ce priveste modului în care răspundem la durere, afirmă Melissa Hogenboom, potrivit BBC
Peste o sută de noi cazuri de rujeolă, în ultima săptămână Peste o sută de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate prin analize de laborator în ultima săptămână, potrivit datelor anunţate de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul îmbolnăvirilor a depăşit 13.800, relatează News.ro.
Directorul Agenţiei de Transplant: Zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului Naţional de Transplant Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac, a semnalat vineri că se înregistrează zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului Naţional de Transplant. "O echipă de IT monitorizează acest Registru Naţional de Transplant. Am fost informaţi că sunt zeci de atacuri cibernetice la acest registru. Această echipă face faţă şi contracarează toate aceste atacuri cibernetice", a afirmat Radu Deac, într-o conferinţă de presă.
Noi probleme cu sistemul electronic al CNAS. Medic: "Vă rugăm să evitați să vă îmbolnăviți, casele evită să mai tiparească la timp bilete de trimitere" Medicii semnalează noi probleme, săptămâna aceasta, cu sistemul electronic al CNAS, un medic de familie din București declarând, pentru HotNews.ro, că în ultimele zile au existat momente în care sistemul a funcționat din nou "dezastruos", iar doctorii au fost nevoiți să elibereze din nou rețete offline.
Deputat USR: "Stimați decidenți politici, aveți o lege a vaccinării pe care ați blocat-o pentru că vă e frică să faceți ceea ce în alte țări civilizate e firesc" Deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Parlament, le transmite un mesaj pe Facebook "decidenților politici", ministrului Sorina Pintea și lui Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în contextul crizei vaccinurilor: ". Aveți o lege a vaccinării pe care ați blocat-o în Camera Deputaților pentru că vă e frică să faceți ceea ce în alte țări civilizate e firesc. Vă e frică să vă asumați orice poate schimba în bine sănătatea românilor."
Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, trimis în judecată de DNA Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu. Grigore Tinică este acuzat de anchetatori că ar fi fost implicat în efectuarea de plăți ilegale în valoare de 407.000 din contul spitalului în cel al unei firme, în contextul unei proceduri fictive de achiziție publică (lucrări la spital).
Sute de români, pe listele de așteptare pentru transplant. Numărul donatorilor de organe s-a înjumătăţit Numărul de donatori de organe s-a înjumătăţit în România în anul 2017 comparativ cu 2016, a declarat vineri medicul Carmen Pantiş, coordonator al Programului de transplant din judeţul Bihor. Potrivit acesteia, până la finalul lunii mai 2018 au existat 24 de donatori "reali". Carmen Pantiș mai spune că "Numărul de pacienţi care sunt pe listele de aşteptare este foarte mare. Sunt peste 3.000 de pacienţi pe listele de aşteptare pentru rinichi, peste 600 la ficat, 200 la cord. Există mai mult de 40 de pacienţi în aşteptare pentru transplant pulmonar."
Premieră în tratarea cancerului mamar: O femeie bolnavă în fază terminală, căreia nu i se mai dădea nicio șansă de vindecare, salvată de o terapie experimentală O femeie din Florida, bolnavă de cancer mamar în fază terminală, care nu mai avea nicio șansă să fie salvată cu ajutorul chimioterapiei și al tratamentului convențional, a fost vindecată cu ajutorul unei terapii experimentale, scrie BBC. Medicii îi mai dăduseră lui Judy Perkins doar 3 luni de trăit și nicio șansă de salvare. Ea a acceptat să fie supusă unui tratament experimental care i-a salvat viața, iar doi ani mai târziu nu mai există semne ale cancerului în corpul său.
Distribuitor: "Medicamentele critice din România, cu mult mai puține decât erau acum 3 sau 4 luni. O să știm mai bine pe unde a trecut o cutie de medicamente decât pe unde zboară avioanele" "Medicamentele critice pentru pacienții din România sunt cu mult mai puține decât erau acum 3 sau 4 luni de zile", a afirmat Robert Popescu, președintele Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România, la o dezbatere pe tema dispariției medicamentelor de pe piața din țara noastră, organizată de Forumul Industriei Farmaceutice. Reprezentantul industriei farma susține că de vină pentru această situație ar fi mecanismul de preț impus de autorități. "În curând o să aibă fiecare GPS și o să știm mai bine pe unde a trecut o cutie de medicamente decât pe unde zboară avioanele", consideră Radu Popescu.
Bărbatul supus primului transplant pulmonar din România a fost externat Beneficiarul primului transplant pulmonar efectuat în România a fost externat joi de la Spitalul Colentina, acolo unde a urmat un tratament post-transplant pentru recuperarea funcţiilor respiratorii, au declarat surse medicale citate de Mediafax. Bărbatul în vârstă de 36 de ani, care a fost supus primului transplant pulmonar realizat în României, a fost externat joi după-amiaza, el fiind transportat la domiciliul său cu ajutorul unei ambulanţe.
Bolnavii de cancer au rămas fără 4 medicamente esențiale. Medic oncolog: "Pacienții cumpără din Ungaria sau din Bulgaria. Care e mecanismul prin care ei sunt aprovizionați și noi nu, mă depășește" Pacienții bolnavi de cancer au rămas din nou fără medicamente esențiale. Cisplatin, citostatic folosit în tratarea a 85% dintre tipurile de cancer, lipsește din România de la începutul anului. Și Bleomicin, un alt citostatic esențial, lipsește de câteva luni sau cantitățile sunt limitate. În timp ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunța, pe 17 mai, că în țară au intrat 3.000 de doze de Cisplatin, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a declarat, pentru HotNews.ro, că necesarul lunar este de 85.000 de fiole. În secțiile de oncologie ale multor spitale sunt de negăsit, în acest moment, și Osetron, cel mai important antivomitiv pentru pacienții bolnavi de cancer, și Folinatul de calciu, un adjuvant în tratamentul cu citostatice.
Cel mai modern sistem de operaţie în neurochirurgie şi chirurgie spinală din sud-estul Europei va fi inaugurat joi la Iași Cel mai modern sistem de operaţie în domeniul neurochirurgiei şi chirurgiei spinale din sud-estul Europei va fi inaugurat, joi, la Spitalul Clinic de Neurochirurgie "Prof. dr. Nicolae Oblu" din Iaşi. Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Lucian Eva, a declarat că sistemul de imagistică de înaltă performanţă, fiind echipat cu O-Arm2, este un sistem de imagistică chirurgicală multidimensional de ultimă generaţie care oferă o soluţie unică şi de foarte mare precizie pentru toate procedurile în chirurgia coloanei şi nu numai.
Criza vaccinurilor: Ministerul Sănătății anunță livrarea către Direcțiile de sănătate publică a 410.000 de doze de vaccin ROR și a 198.000 de doze de vaccin împotriva hepatitei B către maternități Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că a început livrarea către Direcțiile de Sănătate Publică a 410.000 de doze de vaccin ROR "pentru imunizarea copiilor eligibili la vaccinare, dar și a celor restanți". De asemenea, mâine ar urma să se încheie procesul de livrare a 198.000 de doze de vaccin împotriva hepatitei B, folosit în maternități pentru imunizarea nou-născuților.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version