SANATATE
Amendă de 5.000 de lei, "măsura" luată de DSP în cazul unui primar din Botoșani care a murit pe scările unui spital fără medic de gardă Primarul comunei Vornicei din județul Botoșani a murit în 4 iulie pe scările unității medicale din Săveni, secție a Spitalului Județean Botoșani. La o lună distanță, Direcția de Sănătate Publică anunță "măsuri": o amendă de 5.000 de lei pentru spital.
Premieră în România: Cursuri de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, la UMF Târgu Mureș La catedra de Psihiatrie a Universității de Medicină și Farmacie vor fi predate, începând din anul universitar 2019-2020, cursuri facultative de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, ceea ce reprezintă o premieră în România. Anunțul a fost făcut luni de preşedintele Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, medicul Elena Gabor.
A 36-a zi în care cardul de sănătate nu funcționează. Medicii de familie, aproape în imposibilitatea de a își deconta la CNAS serviciile din luna iulie și a susține cheltuielile cabinetelor Este a 36-a zi în care Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este nefuncțională. În prima parte a zilei de luni, sistemul cardului de sănătate a funcționat temporar, însă în a doua parte a zilei este din nou blocat. Situația este cu atât mai gravă cu cât, în această perioadă, nefuncționarea sistemului nu îi afectează doar pe pacienți, cărora nu le poate fi verificată calitatea de asigurați în sistem pentru a putea beneficia de servicii medicale, ci și pe medicii de familie, care în aceste zile raportează către CNAS serviciile medicale oferite în luna iulie, pentru ca acestea să le poată fi decontate de Casă.
UPDATE Șeful Ambulanței Galați și medicii de la Spitalul Județean îi contrazic pe cei de la Protecția Copilului: "Victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Fata a fost în șoc hemoragic, putea să moară" Fata de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din orașul Galați le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată, varianta fiind confirmată pentru HotNews.ro atât de directorul Ambulanței Galați, Mihai Polinschi, cât și de surse din Spitalul Județean de Urgență din Galați. De asemenea, șeful Serviciului de Ambulață Galați a declarat, pentru HotNews.ro, că fata era în șoc hemoragic în momentul în care a fost preluată de ambulață și că "putea să moară".Galați: Doi polițiști au refuzat să coboare din mașină pentru a ajuta o fată plină de sânge, în stradă / Fifor: Atitudinea e inadmisibilă / Cei doi sunt cercetați disciplinar DGASPC: Copila este de 2 ani într-o casă de tip familial. Are părinți și bunici, dar nu o pot întreține / Ea a fost operată și este internatăAdolescenta plină de sânge din Galați se întâlnise înainte cu un tânăr cunoscut pe rețelele de socializare (surse)
Science Report: 6 alimente pentru sănătatea tubului digestiv pe care gastroenterologii vor să le mâncăm zilnic Probabil că știți deja că alimentele dulci sau prăjite nu sunt bune, în timp ce cele fermentate fac minuni și stimulează bacteriile benefice. Dar când vine vorba despre alimentele din topul recomandărilor gastroenerologilor, veți fi surprinși de ce figurează pe listă: nu veți găsi kimchi și kombucha. Mai bine căutați-le pe Google.
Vouchere de până la 990 de lei pentru aparate ortodontice destinate copiilor printr-un program lansat de Administraţia Spitalelor Copiii cu vârsta între 10 și 17 ani vor putea beneficia de vouchere în valoare de maximum 990 de lei pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe, prin programul "Smile", lansat vineri de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti.
Plângere la DNA după concursul pentru conducerea Ambulanţei Bihor: Doi angajați ai instituției reclamă fraudarea concursului Concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director economic, director tehnic şi director de îngrijiri desfăşurat la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor a ajuns, vineri, la DNA Oradea, după ce doi angajaţi ai instituţiei s-au prezentat în faţa procurorilor, acuzând fraudarea concursului.
Parți funcționale ale inimii, create de cercetătorii americani cu ajutorul unei imprimante 3D Oamenii de ştiinţă americani au reuşit să fabrice părţi funcţionale ale inimii, realizate din colagen, cu ajutorul unei imprimante 3D. Practic, cercetătorii au reușit că reproducă structuri biologice complexe ale corpului uman, ceea ce ar putea permite, în viitor, obţinerea în laborator a unor organe complete.
​A 33-a zi în care cardul de sănătate nu funcționează. Primul anunț al CNAS după două săptămâni de tăcere: se lucrează la remedierea problemelor din 25 iulie, adica abia din a 25-a zi a crizei Vineri este cea de-a 33-a zi în care Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) nu funcționează. În noaptea de joi spre vineri, CNAS, instituția responsabilă pentru funcționarea sistemului, a făcut primul anunț după două săptămâni de tăcere: o echipă mixtă formată din specialiști IT din sistemul de sănătate și parteneri "lucrează pentru a remedia disfuncționalitățile" începând din data de 25 iulie, adică abia din cea de-a 25-a zi de la izbucnirea crizei fără precedent a plaformei PIAS - cea mai gravă avarie de la introducerea cardului de sănătate.
Ce spun producătorii despre taxarea sucurilor cu conținut ridicat de zahăr: O suprataxă ce va afecta consumatorul. Unicul scop - creșterea încasărilor la buget Reprezentanții Asociației Naționale a Băuturilor Răcoritoare afirmă că au aflat "cu mare surprindere, din presă" despre intenția Guvernului de a introduce o taxă suplimentară pentru băuturile răcoritoare cu conținut de zahăr. "Considerăm că această măsură ar fi discriminatorie și disproporționată, iar unicul său scop pare să fie creșterea încasărilor la bugetul de stat. Inițiativa reprezintă o suprataxă ce va afecta direct consumatorul român", consideră reprezentanții asociației.
​A 32-a zi în care platforma informatică a cardului de sănătate nu funcționează. Medic: Nu merge, e la fel de beteagă de pe 1 iulie. Dar de când contează pacienții? Platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS) este nefuncțională pentru a 32-a zi consecutiv - cea mai gravă avarie de la introducerea cardului de sănătate. Platforma PIAS a funcționat temporar luni și marți, timp de câteva ore, iar de ieri este din nou complet nefuncțională. "Pentru cine are dileme, nu, nu merge, e la fel de beteagă ca pe 1 iulie. Dar de când contează pacienții aici?", afirmă Sandra Alexiu, medic de familie și președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.
​​SONDAJ O nouă taxă pe băuturile cu mult zahăr – care va fi principalul efect? Ministerul Sănătății a propus taxarea băuturilor răcoritoare îndulcite cu mult zahăr. Conform ministerului, banii ar urma să fie folosiți pentru investiții în sănătate și se speră ca populația să consume mai multe sucuri naturale. Care crezi că va fi principalul efect al noii taxe?Participă la sondajul HotNews.ro
USR: Guvernul a copiat propunerea de accizare a băuturilor cu zahăr după proiectul de lege al senatorului Adrian Wiener USR acuză Guvernul că vrea să taxeze băuturile răcoritoare ce au un conținut ridicat de zahăr "copiind, practic, inițiativa legislativă depusă, anul trecut, de senatorul USR Adrian Wiener, propunere trecută tacit de Senat și respinsă de Camera Deputaților". În mai 2018, senatorul USR Adrian Wiener a depus la Parlament un proiect de lege cu prevederi aproape identice cu cele propuse acum de Ministerul Sănătății - taxarea diferențiată a băuturilor cu zahăr în funcție de cantitatea de zahăr pe care o conțin.
Cum vor fi taxate băuturile cu conținut ridicat de zahăr și de ce a propus Ministerul Sănătății măsura: Speră ca populația să se orienteze spre sucuri naturale. Banii din taxă, folosiți pentru investiții în sănătate Ministerul Sănătății a propus taxarea cu 0,8 lei/litru a băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr, al căror conținut de zaharuri este între 5-8 g zaharuri /100 ml produs și cu 1 leu/litru pentru băuturile cu peste 8 g zaharuri /100 ml produs. Banii colectați din taxă ar urma să fie folosiți pentru finanțarea investițiilor din sănătate. Ministerul Sănătății speră și ca această măsură să ducă la o modificare a comportamentului populației spre consumul de sucuri naturale sau fără conținut de zaharuri, în condițiile în care 52% din populaţia adultă a Uniunii Europene este supraponderală, iar 17% suferă de obezitate.
Tratamentele care nu sunt disponibile în spitalele de stat din România, pentru care pacienții merg acum în străinătate, vor fi decontate la clinicile private din țară Tratamentele care nu sunt disponibile în spitalele de stat din România și pentru care unii dintre pacienți ajung acum în străinătate ar urma să fie decontate în premieră la clinicile private din țară, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență obținut de HotNews.ro. Actul normativ ar urma să fie aprobat de Guvern la începutul săptămânii viitoare.
Primul spital construit de la zero de statul român în ultimii 30 de ani: Are 6 etaje, Unitate de Primiri Urgențe și va fi inaugurat pe 5 septembrie la Mioveni Primul spital construit de la zero în România în ultimii 30 de ani va fi inaugurat pe 5 septembrie, la Mioveni. Spitalul va avea 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secții, inclusiv compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli. Construcția Spitalului Orășenesc din Mioveni a început în martie 2016, iar finanțarea a fost asigurată integral din programul PNDL și din bugetul autorităților locale.
8 din 10 români fac mișcare doar atunci cand trebuie să-şi rezolve treburile zilnice, nu pentru un stil de viaţă sănătos 8 din 10 români fac mişcare doar atunci cand trebuie să-şi rezolve treburile zilnice şi nu ca parte a unui stil de viaţă sănătos, fapt care duce la creşterea riscului de a dezvolta în timp Boala Venoasă Cronică (BVC), asociată de 5 din 10 persoane cu denumirea de varice. 7 din 10 pacienti care intră în cabinetele medicale din România suferă de boală venoasă cronică.
Doar jumătate dintre farmaciile din România s-au înscris în Sistemul naţional de verificare a medicamentelor Aproximativ 5.000 dintre cele 10.000 de farmacii din România sunt înregistrate în Sistemul naţional de verificare a medicamentelor, deşi acest proces ar fi trebuit deja finalizat, a declarat luni preşedintele Organizaţiei de Serializare a Medicamentelor din România, Dan Zaharescu.
Sistemul cardului de sănătate funcționează după 4 săptămâni de blocaj Sistemul informatic al cardului național de sănătate funcționează luni după-amiază, după exact 4 săptămâni de blocaj. Nu este clar dacă sistemul a fost repornit astăzi temporar sau avaria care a durat 28 de zile - cea mai gravă de la introducerea cardului de sănătate - a fost în sfârșit remediată, Casa de Asigurări de Sănătate nefăcând niciun anunț în acest sens.
Surse medicale: Criminalul din Caracal a fost internat la Psihiatrie acum 9 ani Criminalul din Caracal a fost internat, în trecut, în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina pentru depresie și sindrom anxios, au declarat luni surse medicale pentru HotNews.ro. Gheorghe Dincă a fost internat de două ori, în 2009 și 2010. Nu se știe dacă în cei 9 ani scurși de la ultima internare el a mai fost urmărit de vreun medic și dacă a mai urmat vreun tratament.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version