SANATATE
Ce sancțiune a primit medicul din Târgu-Jiu care ar fi refuzat să trateze o pacientă invocând "lipsa de salarizare corespunzătoare": 10% din salariul de bază pe trei luni Medicul care ar fi refuzat să consulte o pacientă, scriind în foaia de observaţie nemulţumirile sale legate de salariu şi de lipsa de personal, va fi sancţionat cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni, a declarat vineri, pentru Agerpres, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Gigel Capotă.
Anchetă în Prahova după ce un bărbat acuză că un medic fals i-a făcut lucrări dentare Polițiștii din Prahova fac cercetări pentru exercitarea fără drept a unei profesii după ce un tânăr a acuzat că un medic, despre care spune că este fals, i-a făcut lucrări dentare la o clinică privată din Vălenii de Munte, relatează Mediafax.
Alte trei persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 127 Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 127, după ce alţi trei bărbaţi în vârstă de 50, 53 şi 63 de ani au murit, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Toate victimele sufereau de ale condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate.
VIDEO OMV Petrom donează 10 milioane de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu: Suma ne ajută să încheiem proiectul și să dotăm spitalul cu aparatură OMV Petrom va contribui cu 10 milioane de euro la construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață. Suma strânsă până acum din donații și sponsorizări pentru construcția spitalului a depășit 15,5 milioane de euro, iar cele 10 milioane de euro cu care va contribui OMV Petrom "ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit", spune Carmen Uscatu. Mai mult, suma donată de OMV Petrom va ajuta și la dotarea cu aparatură a spitalului, a declarat Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, pentru HotNews.ro.
Bacterie extrem de periculoasă la Spitalul 'Marius Nasta'. Doi pacienți au murit Doi pacienţi de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” s-au contaminat cu o bacterie agresivă și au murit. Managerul Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, Beatrice Mahler, a declarat că doi oameni au murit în această săptămână la Institutul de Pneumoftiziologie, din cauza infecţiei cu acinetobacter multirezistent.
Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 124 Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 124, a informat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Europenii preferă o viaţă lungă, sau o viaţă sănătoasă? Mai bine să ai o viaţă lungă sau o viaţă sănătoasă? Bineînţeles că, dacă am putea alege, idealul ar fi să combinăm cantitatea cu calitatea. Din păcate, fiinţei umane nu îi este permis să facă această alegere. Lăsând la o parte filosofia, Eurostat a publicat datele, actualizate la anul 2016, privind speranţa de viaţă sănătoasă. Adică
Numărul deceselor cauzate de gripă a crescut la 120 / O femeie a murit deși era vaccinată antigripal Alte două femei au murit din cauza gripei, numărul deceselor de la începutul sezonului ridicându-se la 120.
Ministerul Sănătății: Nu a fost identificată nicio sesizare din partea Colegiului Fizicienilor Medicali privind persoane care profesează fără drept în spitale Ministerul Sănătății "nu a identificat nicio sesizare din partea Colegiului Fizicienilor Medicali din România cu privire la nereguli privind persoane care profesează în unitățile sanitare fără drept în domeniul oncologiei și radiologiei medicale". Anunțul vine ca reacție la afirmațiile vicepreședintelui Colegiului Fizicienilor Medicali, Marin Bodale, care a declarat că "cel puțin șapte dintre cei opt fizicieni medicali care nu au pregătirea corespunzătoare și care au fost identificați de instituție practică această meserie și în prezent" și "pun în pericol sănătatea pacienților".
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: Falsul medic din Ilfov a descărcat de pe internet diploma unui absolvent de Jurnalism și a modificat-o în photoshop Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat timp de 10 ani la Spitalul din Ilfov fără să fie medic, şi-a falsificat diploma după ce a descărcat de pe internet diploma unui absolvent de Jurnalism din Sibiu, pe care ulterior a modificat-o în photoshop, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Teodor Boantă.
Vlad Mixich despre amendamentele la bugetul sănătății: Dragnea dă o țeapă groasă unui întreg popor - risipește 62 de milioane de euro pe teste medicale nerecomandate în țările civilizate Două dintre amendamentele propuse de Liviu Dragnea la bugetul sănătății pe 2019 sunt contrare recomandărilor organizațiilor de sănătate internaționale, iar una ridică serioase probleme de etică, atrage atenția Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și fost vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului. "Practic, Dragnea dă o țeapă groasă unui întreg popor: risipește peste 62 de milioane de euro pe teste medicale cu probleme etice și nerecomandate în țările civilizate doar ca să alimenteze niște conturi (fiind vorba de analize scumpe) și ceva propagandă", afirmă Vlad Mixich.
Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov nu a dat nici examenul de admitere la liceu, a fost repartizată la o școală de meserii cu media 1,68 și a abandonat în clasa a IX-a Falsul medic ginecolog care a lucrat în ultimii zece ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, Raluca-Daniela Bîrsan, nu a dat nici examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a și a fost repartizată, cu media 1,68, la o școală de arte şi meserii din Capitală, iar în clasa a IX-a s-a retras definitiv, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei, scrie Libertatea.
Farmaciile continuă, după retragerea Eurespal, să vândă un medicament ce are conținut identic. Autorități: Toate medicamentele care conțin fenspiridă ar putea fi retrase Farmaciile din România continuă, după retragerea Eurespal, să vândă un medicament ce are conținut identic - Epistat, iar compania care deține licența este Gedeon Richter România S.A. Medicamentul Eurespal, prescris frecvent în România pentru tratamentul tusei, inclusiv la copii, a fost oprit de la vânzare în urma unei notificări de la producătorul francez, Les Laboratoires Servier, după ce s-a constatat că substanța activă, fenspiridă, poate provoca probleme cardiace. Medicamentul Epistat, vândut în continuare în farmacii, conține aceeași concentrație de fenspiridă. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Gedeon Richter au refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.
Universitatea "Carol Davila": Presupusul medic Daniela Bîrsan nu figurează în evidențele Facultății de Medicină "Presupusul medic Raluca-Daniela-Bîrsan", de la Spitalul din Ilfov, "nu figurează in evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. 'Carol Davila' la studiile curiculare de licență si master", anunță reprezentanții Universității, care precizează, de asemenea, că "Facultatea de Medicină a U.M.F. 'Carol Davila' nu a eliberat niciodată o diplomă de licență pe numele Raluca-Daniela-Bîrsan".
Sorina Pintea despre clinicile private unde lucrează falși medici: Vor avea suspendată autorizatia de funcționare Clinicile private unde lucrează medici falși pot ajunge să le fie suspendată autorizația de funcționare, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. În ceea ce privește spitalele de stat cu probleme, Sorina Pintea spune că nu va ezita să se adreseze justiției în astfel de cazuri.
Sorina Pintea despre cazul falsului medic din Ilfov: A fost întocmit ilegal un contract de voluntariat. Îmi mențin declarația că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, referitor la cazul falsului medic ginecolog de la Spitalul din Ilfov, că "a fost întocmit ilegal un contract de voluntariat". Sorina Pintea a adăugat că "Am declarat public că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși și susțin această declarație. În continuare spun că, în sistemul public, un medic nu poate fi angajat ilegal. Declarațiile mele s-au referit la medici angajați, nu la voluntariat".
Primul "navigator" pentru pacientele cu cancer mamar, lansat în prezența unei "învingătoare în lupta cu cancerul": Există viață după cancerul de sân. Se poate trăi mulți ani după diagnostic Primul "navigator" pentru pacientele cu cancer la sân din România - un ghid ce explică pas cu pas traseul ce ar trebui urmat de fiecare pacientă diagnosticată cu cancer la sân, în cadrul sistemului de sănătate, totul într-un limbaj prietenos și simplificat - a fost lansat marți. Navigatorul este disponibil pe www.canceruldesan.ro și va fi distribuit, în versiune printată, în secțiile de oncologie ale spitalelor din țară. Ana Moldovan, o clujeancă diagnosticată în urmă cu 10 ani cu cancer mamar, care se prezintă acum ca "o învingătoare în lupta cu cancerul", a venit la lansarea navigatorului pentru a-și spune povestea.
Spitalul Ilfov, despre femeia acuzată că și-a falsificat diploma de la UMF: Până la proba contrarie, documentele pe care le avem noi atestă că doamna este medic Reprezentanţii Spitalului de Urgență Ilfov spun despre femeia care şi-ar fi falsificat actul de studiu lucrează la ei în baza unui contract de voluntariat, care nu-i permite să facă operații. Aceștia mai spun că există o anchetă, însă până la finalizarea acesteia, diploma femeii este reală, transmite Mediafax.
UPDATE Eurespal, un medicament prescris frecvent la copii și adulți contra tusei, a fost oprit de la vânzare / Precizările Agenției Medicamentului Eurespal, un medicament prescris frecvent în România pentru tratamentul tusei, inclusiv la copii, a fost oprit de la vânzare, după o notificare de la producător, a declarat un farmacist pentru HotNews.ro. Medicamentul producătorului francez Les Laboratoires Servier este retras pentru că substanța activă, fenspirida, poate provoca probleme cardiace.
Cum arată "creșterea istorică" a bugetului sănătății anunțată de Sorina Pintea: Cel mai sărac buget dintre țările UE, dar și decât Albania, Macedonia și Muntenegru România rămâne și în acest an pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății raportat la Produsul Intern Brut. În timp ce media țărilor Uniunii Europene pentru sănătate este de 9,6% din PIB, România alocă în 2019 doar jumătate din această medie - adică un procent de 4,84% din PIB. "O creștere istorică", în viziunea ministrului Sorina Pintea. Bugetul sănătății din România rămâne în continuare și în urma unor țări din afara UE, precum Albania (6,8% din PIB), Macedonia (6,1%) și Muntenegru (5,9%).

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version