SANATATE
​VIDEO Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnică de Construcții vor evalua riscul seismic și riscul de incendiu al clădirilor în care funcționează 400 de spitale Clădirile a 400 de spitale urmează să fie evaluate în ceea ce privește riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu, în urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnică de Construcții București. "Am identificat peste 400 de unități sanitare cărora li se va aplica un chestionar de evaluare tehnică. 302 clădiri de spitale funcționează fără autorizație de securitate la incendiu", a afirmat luni ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
Un vaccin candidat împotriva malariei a demonstrat o eficienţă de 77% în cadrul studiilor Un vaccin candidat împotriva malariei a demonstrat o eficienţă până acum de neegalat de 77% în studiile din Africa, oferind speranţa unei descoperiri majore în lupta împotriva acestei boli care ucide în principal copii, a declarat vineri dezvoltatorul său, Universitatea Oxford, relatează AFP.
Firma privată care a donat statului mai multe echipamente de plasmafereză a notificat Ministerul Sănătăţii că anulează donaţia fiindcă nu și-a respectat obligațiile Firma privată care a donat statului mai multe echipamente de plasmafereză a notificat Ministerul Sănătăţii că anulează donaţia pentru că institutia nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în contractul de donaţie. Plasma convalescentă se află în protocolul de tratament anti-covid aprobat de Ministerul Sănătăţii.
Criza de citostatice de la Institutul Oncologic. Medicii fac scut în jurul managerului Bogdan Tănase, numit acum o lună de Vlad Voiculescu: Problema există de 3-4 ani, fără a fi rezolvată Medicii de la Institutul Oncologic din București fac scut în jurul managerului Bogdan Tănase, proaspăt numit de Vlad Voiculescu interimar la conducerea spitalului, în urmă cu o lună, după ce ocupase, anterior, funcția de director medical. Medicii de la Institutul Oncologic afirmă, cu referire la criza de citostatice din spital, că "această stare de fapt există de peste 3-4 ani, fără a fi rezolvată radical în această perioadă, cu disfuncții în toate serviciile - chirurgie, oncologie și radioterapie - în ciuda repetatelor demersuri ale corpului medical".
[P] Spray-ul nazal Taffix, care oferă o protecţie de 99,9% împotriva virusurilor, este disponibil în România online şi în farmacii Spray-ul nazal nu tratează COVID-19, ci previne infecția. Însoțit de mască, Taffix crește nivelul de protecție până la 99,9%, timp de 5 ore, protecție care se instalează la 50 de secunde de la administrarea câte unui puf în fiecare nară. Protecția înglobează și variantele agresive ale SARS-Cov- 2, tulpina britanică și sud-africană, se arată într-un studiu al companiei producătoare, lansat de curând.
Iaşi: Copil cu arsuri pe 30% din corp, după ce s-a electrocutat urcându-se pe un vagon de tren Un copil în vârstă de 12 ani s-a electrocutat, miercuri, fiind transportat în stare gravă la spital, după ce s-a urcat pe un vagon al unui tren de marfă aflat pe o linie secundară din gara Iaşi. Copilul a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, relatează News.ro.
Operaţiile care nu sunt urgente, amânate la Spitalul Judeţean Galaţi, întrucât instalaţia de oxigen nu mai face faţă consumului foarte mare Instalaţia de oxigen a Spitalului Judeţean Galaţi nu mai face faţă consumului foarte mare, având în vedere şi faptul că a fost suplimentat numărul paturilor de Terapie Intensivă pentru pacienţii cu Covid-19. Astfel, medicii sunt nevoiţi să amâne operaţiile care nu sunt urgente.
Ministerul Sănătății: 16 citostatice și alte 3 medicamente pentru tratarea cancerului lipsesc de la Institutul Oncologic. Medicamentele vor fi disponibile săptămâna viitoare 16 citostatice și alte 3 medicamente adjuvante necesare în tratarea pacienţilor care suferă de cancer au discontinuități de aprovizionare la Institutul Oncologic din București, anunță Ministerul Sănătății, în subordinea căruia se află spitalul. Conducerea Institutului Oncologic a luat măsuri pentru asigurarea tratamentului necesar pacienților, iar astăzi a fost finalizată, în regim de urgență, o procedură de negociere pentru medicația lipsă. Începând de săptămâna viitoare produsele vor fi disponibile, dă asigurări Ministerul Sănătății.
Situație cruntă la Institutul Oncologic, unde bolnavii de cancer au rămas de 10 zile fără citostatice. Managerul spitalului: Situația s-ar putea rezolva săptămâna viitoare Situație cruntă la Institutul Oncologic din București, unde bolnavii de cancer au rămas de aproximativ 10 zile fără citostatice, iar o parte dintre medicii și șefii de secții din spital avertizează, într-o notă internă obținută de HotNews.ro, în legătură cu "imposibilitatea actului medical corect". Conducerea Institutului Oncologic spune că spitalul a preluat, în ultima perioadă, un număr mare de pacienți din alte centre care nu au mai funcționat din cauza pandemiei și unde acești bolnavi nu au mai putut fi tratați. Situația s-ar putea rezolva săptămâna viitoare, a declarat Bogdan Tănase, managerul spitalului, pentru HotNews.ro.
Noul ministru al Sănătății, despre lipsa paturilor de la ATI: Problema este legată de personal. Nu avem cum să rezolvăm lucrurile nici de pe o lună pe alta şi nici chiar de pe un an pe altul Problema principală legată de paturile pentru terapie intensivă din spitale ţine de lipsa personalului, dar va fi făcută o reevaluare în Bucureşti, unde situația este critică, a afirmat, joi, noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă. Ea spune că pregărirea unui medic durează, în medie, 11 ani, astfel încât problema nu poate fi rezolvată ”nici de pe o lună pe alta şi nici chiar de pe un an pe altul”.
VIDEO Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a depus jurământul. Iohannis: Mă bucur că în coaliție s-a găsit un modus videndi care ne dă speranțe că lucrurile vor merge și mai bine Ioana Mihăilă, desemnată de USR-PLUS la conducerea Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu, a depus jurământul miercuri seară. "Mă bucur că în coaliție s-a găsit un modus videndi care ne dă speranțe că lucrurile vor merge și mai bine", a spus Iohannis la ceremonia de învestire, el cerând Guvernului să o sprijine pe Mihăilă.
UPDATE Cîțu spune că i-a trimis imediat președintelui propunerea Ioana Mihăilă pentru Sănătate / Ioana Mihăilă va depune jurământul la ora 18.15 Premierul Florin Cîțu spune că i-a trimis imediat președintelui Klaus Iohannis propunerea USR-PLUS ca Ioana Mihăilă să fie succesoarea lui Vlad Voiculescu, iar astăzi am putea avea un nou ministru al Sănătății.
Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății Ioana Mihăilă (41 de ani), medic endocrinolog, fost candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea anul trecut și secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu a fost propusă astăzi pentru funcția de ministru al Sănătății. Ioana Mihăilă și soțul său, tot medic, dețin o clinică privată la Oradea. În calitate de secretar de stat în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă s-a ocupat în special de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în sănătate.
Ioana Mihăilă, medic și secretar de stat în mandatul lui Vlad Voiculescu, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății Ioana Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Anunțul oficial a fost făcut cu puțin timp în urmă. Ioana Mihăilă ar urma să fie al patrulea ministru al Sănătății în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu.
Cum explică Valeriu Gheorghiță cazul Alexandru Arșinel, infectat cu SARS-CoV2 după vaccinare: Sunt persoane vulnerabile care nu dezvoltă un nivel suficient de anticorpi "Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta", este explicația oferită de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, în cazul Alexandru Arșinel. Actorul în vârstă de 81 de ani, care a fost supus acum câțiva ani și unui transplant renal, şi soţia lui sunt internaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la două luni de la vaccinare.
Explicația lui Valeriu Gheorghiță după ce numărul de locuri disponibile la vaccinare a depășit în premieră numărul de persoane de pe lista de așteptare: Campania de vaccinare nu este în impas Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, afirmă, în ziua în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depășit în premieră numărul de persoane înscrise pe listele de așteptare, că nu este de acord cu afirmația că avem o campanie de vaccinare în impas. "Nu îmi doresc să avem liste interminabile de așteptare. Îmi doresc ca, dacă o persoană dorește să se vaccineze astăzi, să se poată vaccina astăzi", spune Valeriu Gheorghiță.
Aproape 6 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi livrate în România în luna mai Aproape 6 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi livrate în România în luna mai, a anunțat astăzi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea. Cele mai multe vor fi vaccinuri produse de Pfizer-BioNTech - un total de 3,8 milioane de doze așteptate în țara noastră luna viitoare. În plus, o tranșă-record de vaccin Pfizer, de peste 725.000 de doze, va fi livrată în România și în ultima săptămână a lunii aprilie.
VIDEO Valeriu Gheorghiță anunță modificări la modalitatea de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19: telefonic, direct la centrul de vaccinare sau în spitalele non-COVID "În mod deosebit, în mediul rural și nu numai, uneori este dificilă accesarea platformei de vaccinare", a admis astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în ziua în care numărul locurilor disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare a depășit pentru prima dată numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare, după cum arată datele din platformă, consultate de HotNews.ro.
Numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depășit pentru prima dată numărul de persoane înscrise pe listele de așteptare Numărul locurilor disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare a depășit pentru prima dată numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare, arată datele din platformă, consultate de HotNews.ro. Practic, astăzi, înainte de prânz, în platforma de programare sunt 212.689 de locuri disponibile și 180.732 de persoane înscrise pe listele de așteptare.
Medic ATI de la Colentina, după ce Voiculescu a susținut că spitalul subraportează decesele COVID: Nu a fost foarte clar în exprimare, dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a reacționat pe Facebook după ce Vlad Voiculescu a susținut că la această unitate medicală diferența între numărul deceselor COVID raportate și situația reală este de peste 500. Ea spune că nu a înțeles exact ce a vrut să spună fostul ministru al Sănătății, care "nu a fost foarte clar în exprimare", dar că a făcut "un foarte mare rău tuturor". Medicul mai susține că "nimeni nu poate ascunde morții", iar despre metoda de raportare a lui Voiculescu "putea să discute altfel".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by