SANATATE
Asistenta concediată de la Spitalul Universitar: Am făcut greva foamei, nu am fost în discotecă. A deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital Mariana Luceanu, asistenta concediată joi de conducerea Spitalului Universitar, la două luni după ce a făcut greva foamei în semn de protest față de condițiile din acest spital, spune că "am făcut greva foamei, nu am fost în discotecă" și acuză că motivele concedierii sale sunt legate de faptul că "a deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital, am adus dovezi în spațiul public și în mass-media". Motivul oficial care i s-a comunicat Marianei Luceanu pentru desfacerea contractului de muncă este absența timp de 4 zile de la lucru în luna august, când asistenta a fost în greva foamei.
Un pacient internat la spitalul din Buzău s-a sinucis Polițiștii fac cercetări la Spitalul Județean din Buzău, după ce un pacient în vârstă de 64 de ani, din localitatea Lopătari, s-a sinucis, aruncându-se de la primul etaj al unității medicale, anunță Mediafax. Surse medicale au declarat că bărbatul din Lopătari a fost internat în Spitalul Județean în cursul zilei de marți, ca urmare a unui accident vascular-cerebral, suferit și pe fondul unor afecțiuni psihice mai vechi.
Sorina Pintea: Concedierea asistentei care a făcut greva foamei - o problemă internă a Spitalului Universitar/ Protocoalele de curăţenie în anumite zone din spital nu se aplică întocmai Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că decizia de concediere a asistentei Mariana Luceanu, care a protestat în urmă cu două luni față de condițiile din spital, făcând greva foamei, reprezintă "o problemă internă" a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Ministrul Sănătății admite, însă, că raportul Corpului de Control al ministerului în urma controlului desfășurat la acest spital, despre care spune că este în curs de finalizare, sesizează probleme privind modul în care se face dezinfecţia în anumite zone din unitatea medicală.
Mariana Luceanu, asistenta care a făcut greva foamei pentru a protesta față de condițiile de la Spitalul Universitar, a fost concediată Asistenta Mariana Luceanu, care a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, în semn de protest față de condițiile improprii din Spitalul Universitar, a fost concediată joi.
Sorina Pintea: Sunt judeţe care nu au centre de radioterapie. Vom găsi soluţii de a finanţa tratamentul bolnavului de cancer în România, indiferent dacă spitalul e public sau privat Centrele de radioterapie destinate pacienţilor oncologici nu sunt suficiente în România, existând inclusiv județe în care nu există niciun astfel de centru, a afirmat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Banca Mondială va finanţa zece aparate de radioterapie, dar acestea vor fi instalate abia peste doi ani, a adăugat ministrul Sănătății. "Vom găsi şi soluţii de a finanţa şi tratamentele, adică tratamentul total al bolnavului de cancer în România, indiferent dacă spitalul e public sau privat. Pacienţii bolnavi de cancer şi care necesită intervenţii urgente, inclusiv chirurgicale, pot să meargă în străinătate la tratament pe baza formularului 112", mai spune ministrul Sănătății.
Alocația de hrană pentru pacienții leprozeriei din Tichilești crește de la 11 la 20 de lei, după ce angajații spitalului au făcut apel la oameni să doneze alimente pentru bolnavi Alocația de hrană pentru pacienții leprozeriei din Tichilești, singurul spital din țară care îngrijește bolnavi de lepră, ar urma să crească de la 11 la 20 de lei pe zi, potrivit unui proiect de hotărâre postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Angajații spitalului din Tichilești au lansat, în urmă cu două săptămâni, un apel pe Facebook către cei care își permit să doneze alimente, în special varză și castraveți, să le ofere ajutorul, arătând că alocația de hrană pentru ultimii 10 pacienți internați aici, în valoare de doar 11 lei pe zi, este insuficientă pentru a le asigura acestora 3 mese pe zi.
Două noi decese cauzate de virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor, în scădere Două noi decese cauzate de infecția cu virusul West Nile, transmis de țânțari, s-au înregistrat în ultima săptămână, la pacienți cu co-morbidități, anunță Ministerul Sănătății, citând datele furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. În ultima săptămână au fost confirmate, de asemenea, 12 de cazuri noi de îmbolnăviri de  meningită/meningo-encefalită provocate de virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor este în scădere, pe fondul răcirii vremii.
O secție a Spitalului Municipal din Lugoj, închisă de Direcția de Sănătate Publică din cauza "stării igienico-sanitare" Secția de Hemodializă a Spitalului Municipal din Lugoj a fost închisă temporar de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș, în urma unui control. "Au fost descoperite spații cu tavanul căzut, pereți cu infiltrații, spații neigienizate, spații de depozitare a materialelor neigienizate și neconforme. Măsura de suspendare temporară a activității a venit ca urmare a stării igienico-sanitare a secției. De asemenea, a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei", au arătat reprezentanții DSP Timiș.
Medic: Unul din 4 români are o problemă de sănătate mintală. Nu este o ruşine, e un fenomen de care trebuie să ne ocupăm deschis Unul din patru români are o problemă de sănătate mintală, iar legislaţia actuală în domeniu ar trebui să recunoască faptul că bolile psihice reprezintă o problemă în creştere şi mai importantă decât bolile fizice, care survin la serviciu, atrag atenția specialiștii în sănătate mintală, la Conferinţa naţională "Sănătatea mintală la locul de muncă", care are loc miercuri.
Medici: Sistemul electronic CNAS nu funcționează pentru a treia zi consecutiv Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate nu funcționează pentru a treia zi consecutiv, anunță medicii de familie. "Componente ale Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate returnează extrem de multe erori pentru a treia zi consecutiv. Sistemul a funcționat cu dificultate și săptămâna trecută, însă în aceste zile sunt perioade întregi în care este aparent blocant, rețetele funcționează doar în mod offline, iar serviciile nu se validează", spun reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Proiectul de lege ce prevede interzicerea folosirii ţigărilor electronice în spaţiile publice închise, respins de Senat Senatul a respins, în şedinţa de miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, ce prevede că folosirea ţigărilor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi, în consecinţă, este interzisă în spaţiile publice închise. Raportul de respingere a adunat 74 de voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 5 abţineri.
Medic psihiatru: 5% din pacienţii internaţi în 2017 la Institutul Socola au prezentat ''Sindromul Italia'', o depresie care afectează femeile care lucrează în Italia Aproximativ 5% din numărul total al pacienţilor internaţi în anul 2017 cu depresie la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi au fost femei cu "Sindromul Italia" a declarat, miercuri, medicul psihiatru Cozmin Mihai. El a explicat că "Sindromul Italia" este o depresie socială care afectează persoanele plecate să lucreze ca asistente familiale în Italia şi în cele mai multe cazuri îngrijesc persoane cu demenţă Alzheimer.
Producătorii de medicamente: Încă 2.300 de medicamente vor disparea de pe piață, după ce alte 2.000 au dispărut în ultimii doi ani Asociatia Producătorilor de Medicamente Generice atrage atenția că alte 2.300 de medicamente ieftine, majoritatea produse în România, riscă să dispară de pe piață "în perioada imediat următoare", după ce 2.000 de medicamente au fost retrase de producători în ultimii doi ani. Producătorii fac apel la Ministerul Sănătății și la Ministerul Finanțelor să promoveze, în paralel cu creșterea bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate corelată cu inflația, și introducerea calcului diferențiat al taxei clawback ȋn functie de prețul de referință.
Proiectul legii tuberculozei, avizat favorabil de deputații din comisia de sănătate: Bolnavii vor beneficia de concediu plătit pe durata tratamentului și de indemnizație de hrană Proiectul legii tuberculozei, care prevede ca bolnavii de TBC să beneficieze de concediu plătit pe toată perioada tratamentului, de indemnizație de hrană și de consiliere psihologică, a fost avizat pozitiv, marți, în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. După avizul din Comisia de Sănătate, proiectul de lege merge la vot în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.
Celebru vaccin Polidin ar putea fi produs din nou la Institutul Cantacuzino, în 2019 Celebrul vaccin anti-gripal românesc Polidin, care nu se mai produce din anul 2012, ar putea reveni pe piață anul viitor. Producţia de vaccinuri ar urma să fie reluată la Institutul Cantacuzino, la o unitate de producţie nou construită şi în baza unui parteneriat cu o companie farmaceutică, până la finele anului viitor, a declarat marți ministrul Apărării, Mihai Fifor.
O genă a disfuncției erectile, identificată în premieră de cercetătorii americani O variație genetică parțial responsabilă de disfuncția erectilă a fost identificată în premieră de o echipă de cercetători americani, iar descoperirea poate sta la baza unor noi tratamente mai eficiente, în condițiile în care o treime dintre cazuri sunt asociate cu factori genetici.
Cum vrea Ministerul Sănătății să "evite disfuncționalitățile în aprovizionarea cu medicamente": Bugetul CNAS ar putea crește cu valoarea inflației. Posibil calcul diferențiat al taxei clawback Bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate destinat consumului de medicamente ar putea crește cu valoarea inflației cumulate din anul 2012 până în prezent, iar taxa clawback ar putea fi calculată diferențiat, pe viitor, pentru medicamentele generice, "astfel încât să evităm disfuncționalitățile în aprovizionarea cu medicamente ieftine", a declarat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
"În lupta pentru supravieţuire, detaliile sunt esenţiale" - campanie pentru diagnosticarea completă a fiecărui tip de cancer și tratament personalizat, adaptat caracteristicilor tumorii Coaliţia pentru Sănătatea Femeii lansează campania "În lupta pentru supravieţuire, detaliile sunt esenţiale. Fiecare pacient cu cancer are dreptul la un diagnostic complet", dedicată îmbunătăţirii şanselor de supravieţuire ale pacientelor din România în lupta cu cancerul de sân, cancerul ovarian şi cancerul de col uterin. Campania pune accent pe importanţa promovării unui sistem funcţional de compensare integrală la nivel naţional a testărilor moleculare şi genetice. Efectuarea testărilor moleculare şi genetice are un rol esenţial în stabilirea diagnosticului corect şi complet în fiecare caz de cancer.
Consiliul Tineretului din România cere introducerea educației sexuale în școli și legiferarea parteneriatului civil, după eșecul referendumului CpF Consiliul Tineretului din România salută "semnalul pro-european transmis de România prin refuzul unei largi majorități a populației de a legitima prin vot la referendum o campanie menită să întărească discriminarea minorităților sexuale și să legitimeze agenda ultra-conservatoare a Coaliției pentru Familie" și cere Guvernului și Parlamentului "să avanseze demersurile pentru legiferarea parteneriatului civil", dar și "reluarea dezbaterilor cu toți actorii interesați în vederea introducerii generalizate a educației sexuale și contraceptive în școli, dar și pentru adoptarea strategiei naționale pentru educație parentală".
Emanuel Ungureanu (USR): 45 de milioane de euro irosiți pe referendum. 3 spitale așteaptă bani pentru radioterapie, 36 de medicamente noi care pot salva vieți nu au finanțare "45 de milioane de euro au fost irosiți de coaliția PSD-ALDE pentru un referendum complet inutil. Sunt 3 clinici de cancer care așteaptă bani de la Guvern prin Casa de Asigurări pentru programul de Radioterapie. 36 de medicamente noi care pot salva vieți nu au finanțare. Chestiuni de viață și de moarte. Cine răspunde pentru cele 45 de milioane de euro pierdute? Câte spitale puteam renova sau construi de la zero?", afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version