SANATATE
Evali, o afec��iune indus�� de ��igara electronic��, a provocat 26 de decese în Statele Unite. În România, boala este necunoscut�� Evali, o afec��iune indus�� de ��igara electronic��, a provocat 26 de decese anul trecut în Statele Unite, dar boala este necunoscut�� în România, avertizeaz�� profesorul Florin Mih��l��an, unul dintre cei mai cunoscu��i medici pneumologi din România. Florin Mih��l��an subliniaz�� c��, atunci, când a fost lansat�� ��igara electronic��, s-a spus despre aceasta c�� nu este d��un��toare, dar "nu exist�� tip de produs s��n��tos (din tutun - n.red.), exist�� doar promovare intens�� cu ni��te victime recrutate din rândul adolescen��ilor".
Noul virus din China: Epidemia a ajuns în marile ora��e, s-a confirmat transmiterea de la om la om Beijing la nord, Shanghai la est ��i Shenzhen la sud: misterioasa maladie pornit�� din centrul Chinei a ajuns în marile metropole ale celei mai populate ����ri din lume ��i un expert chinez a confirmat luni c�� ea se transmite de la om la om, scrie AFP.
Medicul Florin Mih��l��an: Cea mai puternic�� m��sur�� anti-fumat este s�� m��re��ti taxa pe pachetul de tutun. Dac�� m��re��ti taxa cu 10%, se las�� de fumat între 3% ��i 5% dintre fum��tori Cea mai puternic�� m��sur�� anti-fumat este cre��terea taxei pe pachetul de tutun, iar la fiecare cre��tere cu 10% a acestei taxe se las�� de fumat între 3% ��i 5% dintre fum��tori, afirm�� medicul Florin Mih��l��an, unul dintre cei mai cunoscu��i pneumologi din România. Florin Mih��l��an mai spune c�� fum��torii care se "las��" în cazul cre��terii taxei sunt mai ales cei foarte tineri, care "nu au bani sau care au bani dr��mui��i de acas��".
Falsul medic Matteo Politi, trimis în judecat��. Italianul este acuzat c�� a operat 28 de persoane, cu toate c�� nu avea dreptul s�� profeseze ca doctor Falsul medic Matteo Politi a fost trimis în judecat��, luni, de procurorii Parchetului de pe lâng�� Judec��toria Sectorului 1, el fiind acuzat c�� a exercitat f��r�� drept profesia de doctor ��i a indus în eroare mai multe persoane, pe care le-a operat. Potrivit oficialilor din Parchetul de pe lâng�� Judec��toria Sectorului 1, italianul este acuzat de în��el��ciune în form�� continuat�� ��i simpl�� ��i de exercitarea f��r�� drept a profesiei de doctor.
Spitalul Universitar din Bucure��ti, amendat cu 20.000 de lei dup�� ce trupul unui pacient mort a fost abandonat pe scara de incendiu Spitalul Universitar de Urgen���� Bucure��ti a fost amendat cu 20.000 de lei, dup�� ce inspectorii sanitari din cadrul Direc��iei de S��n��tate Public�� a Municipiului Bucure��ti au constatat neregulile în manipularea pacien��ilor deceda��i. Controlul a fost f��cut dup�� ce în spa��iul public au ap��rut imagini cu trupul neînsufle��it al unui pacient abandonat cu orele pe sc��rile interioare.
Emanuel Ungureanu acuz�� c�� ”abandonarea unor cadavre în spa��ii nesupravegheate ��i improprii este o regul��, nu o excep��ie” la Spitalul Universitar / Deputatul relateaz�� un alt caz Deputatul Emanuel Ungureanu a scris, vineri, pe Facebook, la o zi dup�� ce a publicat imagini cu trupul unui pacient "abandonat cu orele pe sc��rile interioare” la spitalul Universitar din Bucure��ti, c�� a primit între timp ��i alte imagini de la rudele unor pacien��i deceda��i în acela��i spital care demonstreaz�� c�� ”abandonarea unor cadavre în spa��ii nesupravegheate ��i improprii este o REGUL��, nu o excep��ie”. Acesta prezint�� un alt caz, o femeie, despre care relateaz�� c�� a fost plasat�� ”ca un sac de cartofi mai bine de dou�� ore”, cu un leucoplast ag����at de bust ��i unul lipit de cap, într-o zon�� de acces”. De asemenea, acesta critic�� Autoritatea Na��ional�� pentru Controlul Managementului în S��n��tate, precum ��i conducerea spitalului.
DOCUMENT Georgeta Bumbac, fina lui Felix Stroe, membr�� în CA-urile a 3 companii de stat ��i considerat�� cel mai puternic func��ionar din Ministerul S��n��t����ii în ultimul deceniu, om-cheie în echipa lui Victor Costache Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constan��a Felix Stroe ��i membr��, potrivit propriei declara��ii de avere, în consiliile de administra��ie a 3 companii de stat (CNAIR, Aeroporturi Bucure��ti ��i Administra��ia Canalelor Navigabile), este men��inut�� de Victor Costache ca om-cheie în echipa sa, în func��ia de secretar general al Ministerului S��n��t����ii. Georgeta Bumbac fusese numit�� în aceast�� func��ie "cu caracter temporar" de Viorica D��ncil�� în septembrie anul trecut. Victor Costache a semnat, ieri, un Ordin de ministru ce prevede c�� Georgeta Bumbac va coordona, în mandatul s��u de ministru, nu mai pu��in de 8 direc��ii ��i structuri din minister.
DSP face anchet�� în cazul so��ului unei doctori��e de familie din Predeal, de profesie IT-ist, care ar consulta pacien��i ��i ar elibera re��ete în locul acesteia Direc��ia de S��n��tate Public�� Bra��ov a efectuat, joi, un control la un cabinet de medicin�� de familie din Predeal, unde so��ul unei doctori��e, IT-ist de profesie, i-ar ��ine locul acesteia ��i chiar ar elibera re��ete cu parafa so��iei sale ��i ar consulta pacien��i.
FOTO Imagini cu trupul unui pacient "abandonat pe sc��rile interioare" dup�� ce a murit la spitalul Universitar, publicate de Emanuel Ungureanu Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, joi, pe pagina sa de Facebook, imagini cu trupul unui pacient "abandonat cu orele pe sc��rile interioare, în dispre�� total fa���� de cel decedat" dup�� ce a murit la spitalul Universitar din Bucure��ti.
Asocia��ia pacien��ilor cu imunodeficien��e primare: Din 3 pacien��i care au nevoie de imunoglobulin��, unul nu va avea acces la tratament în anul 2025 Din 3 pacien��i care au nevoie de imunoglobulin�� la nivel mondial, unul nu va avea acces la tratament în anul 2025, avertizeaz�� Otilia Stâng��, vicepre��edintele Asocia��iei Pacien��ilor cu Imunodeficien��e Primare din România. Otilia Stâng�� mai spune c��, în timp ce consumul minim anual recomandat de Organiza��ia Mondial�� a S��n��t����ii este de 65 de grame la mia de locuitori pe an, în România s-au folosit, în medie, în ultimii ani, doar 5 grame la mia de locuitori.
Un IT-ist elibera re��ete ��i trimiteri în locul so��iei sale, medic de familie. El ar fi consultat ��i zeci de pacien��i (Digi 24) Un programator IT îi ��inea locul la serviciu so��iei sale, medic de familie în Predeal, eliberând re��ete compensate ��i trimiteri, potrivit unei anchete Digi 24. În plus, ar fi consultat zeci de pacien��i, în locul medicului, aflat în concediu medical.
Ce m��suri a luat România împotriva noului tip de coronavirus identificat în China: Pentru România exist�� risc sc��zut de transmitere Institutul Na��ional de S��n��tate Public�� a luat deja primele m��suri în ceea ce prive��te noul tip de coronavirus identificat în China, în acest sens fiind informate direc��iile de s��n��tate public��, a declarat miercuri purt��torul de cuvânt al Ministerului S��n��t����ii, Oana Grigore. Oana Grigore mai spune c��, potrivit exper��ilor în s��n��tate public��, pentru România exist�� un risc sc��zut de transmitere.
Al optulea transplant de pl��mân realizat într-un spital din România Al optulea transplant de pl��mân realizat în România a fost efectuat la Spitalul Sfânta Maria din Bucure��ti, a anun��at miercuri primarul Capitalei, Gabriela Firea. Organele au fost prelevate de la un tân��r de 15 ani, ai c��rui p��rin��i au acceptat donarea.
Centrele de transfuzii ar putea fi deschise, în premier��, ��i în weekend. Ministerul S��n��t����ii promite ��i modernizarea lor Centrele de transfuzii ar putea fi deschise, în premier��, ��i în weekend. Ministrul S��n��t����ii, Victor Costache, a anun��at ��i c�� exist�� resurse bugetare pentru plata orelor suplimentare ��i pentru angaj��ri, astfel încât centrele de transfuzii s�� fie deschise ��i sâmb��ta ��i duminica. În prezent, centrele de transfuzie sunt închise în weekend, iar cei care doresc s�� doneze sânge o pot face doar de luni pân�� vineri.
Al treilea deces din cauza gripei: Un b��rbat de 76 de ani din Hunedoara Un b��rbat de 76 de ani a murit din cauza gripei la spitalul municipal din Hunedoara, a anun��at, miercuri, Direc��ia de S��n��tate Public�� din Hunedoara. Este al treilea deces cauzat de grip�� în acest sezon, dup�� o femeie de 47 de ani din Buz��u ��i un b��rbat de 54 de ani din Dâmbovi��a.
UPDATE Ministerul S��n��t����ii anun���� c�� Marius Daniel ��i��u, demis acum 6 zile din func��ia de pre��edinte al Agen��iei Na��ionale a Medicamentului, "nu este angajat în cadrul institu��iei" Ministerul S��n��t����ii a precizat, miercuri, c�� Marius Daniel ��i��u, fost pre��edinte al Agen��iei Na��ionale a Medicamentului demis acum 6 zile, "nu este angajat în cadrul institu��iei", dup�� ce deputatul USR Emanuel Ungureanu acuzase c�� ��i��u ar fi devenit consilierul lui Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul S��n��t����ii, dup�� ce a fost demis de Victor Costache de la conducerea Agen��iei Na��ionale a Medicamentului. Marius Daniel ��i��u a condus timp de aproape un an Agen��ia Na��ional�� a Medicamentului cu toate c�� picase, cu doar câteva luni înainte de a fi numit, admiterea la Facultatea de Farmacie. De la vindec��tori prin unde Theta, la adep��i ai detoxifierii cu sucuri de castravete. Straniile personaje care au decis în ultimul an ce medicamente intr�� pe pia��a din România
Ministerul S��n��t����ii confirm�� "nereguli la opera��iunile de cur����enie" la Spitalul Bagdasar Arseni. Spitalul ��i firma de cur����enie, amendate cu 63.000 de lei Ministerul S��n��t����ii a confirmat, mar��i, dup�� ce a trimis inspectorii Direc��iei de S��n��tate Public�� la Spitalul Bagdasar Arseni, c�� la unitatea medical�� exist�� "nereguli la opera��iunile de cur����enie" ��i "nereguli privind sp��larea mopurilor". Spitalul, firma care face cur����enie, angaja��i ai firmei, dar ��i ai spitalului, au fost amenda��i cu suma total�� de 63.000 de lei.Deputatul Emanuel Ungureanu prezint�� imagini cu infirmiere de la spitalul Bagdasar Arseni, care "mânjesc pere��ii cu mopuri jegoase"
Fosta ��ef�� a Departamentului de Studii Clinice din Agen��ia Medicamentului, reclamat�� la ANI: Alina Mu��etescu ar fi aprobat studii clinice pentru o firm�� la care era ac��ionar Alina Magdalena Mu��etescu, fost�� ��ef�� a Departamentului de Studii Clinice din cadrul Agen��iei Na��ionale a Medicamentului, în perioada în care institu��ia a fost condus�� de Marius Daniel ��i��u, este acuzat�� de deputatul USR Emanuel Ungureanu de un posibil conflict de interese "uria��". Potrivit acestuia, Alina Mu��etescu ar fi aprobat studii clinice pentru o firm�� la care era ac��ionar, în perioada în care a fost ��ef�� de departament la Agen��ia Medicamentului.
A murit medicul Vasile Cândea, fost director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu Chirurgul Vasile Cândea, fost pre��edinte al Societ����ii Române de Chirurgie Cardiovascular��, fost director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu ��i al Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, a murit la vârsta de 87 de ani.
De la vindec��tori prin unde Theta, la adep��i ai detoxifierii cu sucuri de castravete. Straniile personaje care au decis în ultimul an ce medicamente intr�� pe pia��a din România Oameni care au ratat admiterea la Facultatea de Farmacie, adep��i ai detoxifierii cu sucuri de castravete sau ai vindec��rii prin unde Theta - ei au populat în ultimul an conducerea Agen��iei Na��ionale a Medicamentului, au decis ce medicamente intr�� pe pia��a din România ��i ar fi trebuit s�� monitorizeze permanent stocurile de medicamente existente pe pia����, astfel încât s�� limiteze crizele de medicamente esen��iale, ce lipsesc frecvent din ��ara noastr��.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2767 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by