SANATATE
Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu: Purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești spune că medicii vor pleca din țară dacă vor fi dați în judecată de părinți Personalul medical de la Spitalul Panait Sârbu (Maternitatea Giulești) "va pleca din țară" în cazul în care va fi dat în judecată de părinții bebelușilor infectați cu stafilococ auriu, a declarat vineri dimineață purtătorul de cuvânt al spitalului, Doru Pană. Acesta a precizat că cei 11 angajați ai spitalului depistați cu bacteria sunt purtători ai acesteia, nu sunt bolnavi, și au fost scoși momentan din activitate. Toate internările în maternitatea Giulești au fost sistate începând de astăzi. 13 bebeluși născuți în ultimele săptămâni au fost infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești.
Maternitatea Giulești oprește internările începând de vineri, după ce 11 angajați au fost depistați ca purtători ai infecției cu stafilococ auriu Maternitatea Giulești sistează internările, după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu, iar angajații spitalului depistați ca purtatori de Stafilococ Auriu vor fi scoși din activitate, a anunțat Ministerul Sănătății în urma finalizării unui control la unitatea spitalicească, efectuat alături de Direcția de Sănătate Publică.
Pacienții programați la operații, lăsați să aștepte ore întregi în frig și în ploaie în curtea spitalului din Târgu Jiu: Am cotizat zeci de ani la asigurarea de sănătate, nu ții oamenii ca pe animale în ploaie și în frig Pacinții Spitalului Județean din Târgu Jiu, programați joi la operații, au așteptat câteva ore în fața spitalului, în frig și în ploaie, fără să fie primiți înăuntru. Fiica unui bărbat programat joi dimineață la o operație de cataractă a povestit, pentru HotNews.ro, că tatălui său i s-a spus să se prezinte la spital la 8 dimineața, însă a așteptat o oră și jumătate în ploaie fără să fie primit înăuntru. Managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu, Gigel Capotă, nu a putut fi contactat de HotNews.ro în cursul zilei de joi, pentru precizări privind această situație.
Ministrul Sănătății: "Dacă se confirmă infecția cu stafilococ auriu, se poate suspenda temporar activitatea secției de nou-născuți de la Maternitatea Giulești" / 11 angajați ai spitalului, depistați ca purtători ai infecției cu stafilococ auriu Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru HotNews.ro, că în cazul în care, în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică, se va confirma infecția cu stafilococ auriu, se poate suspenda temporar activitatea secției de nou-născuți de la Maternitatea Giulești. Controlul și raportul rezultat în urma acestuia vor fi finalizate în această seară, a precizat Sorina Pintea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, 11 angajați ai Maternității Giulești (Spitalul Panait Sârbu) au fost depistați ca fiind purtători ai infecției cu stafilococ auriu, în urma controlului.
Proiect de lege ce prevede că medicii care fac gărzi se vor putea pensiona mai devreme, depus la Senat la o zi după ce Parlamentul a votat creșterea vârstei de pensionare: 57 de medici au murit în timpul gărzilor în ultimii ani Un proiect de lege ce prevede ca gărzile efectuate de medici să fie luate în calcul ca vechime în muncă și "să poată diminua, simetric și echitabil, vârsta standard de pensionare" a fost depus joi la Senat. "57 de medici români au murit în timpul gărzilor sau după gărzi în ultimii ani", se arată în expunerea de motive. Proiectul a fost inițiat de senatorul USR Adrian Wiener, medic și membru al Comisiei de Sănătate. Parlamentul a adoptat, ieri, o lege care prevede că medicii se vor putea pensiona, la cerere, la vârsta de 67 de ani. Legea adoptată ieri este puternic contestată de medici, care au acuzat că ar fi vorba despre o lege cu dedicație pentru ca șefii de secții din spitale să își poată păstra funcțiile.
UPDATE Cazul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești, depistați cu stafilococ auriu: 13 cazuri confirmate și 3 copii suspecți de infectare Crește numărul cazurilor de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, care au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu infectați cu stafilococ auriu. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a declarat, pentru HotNews.ro, că încă un bebeluș internat ieri a fost depistat cu infecție, numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu urcând astfel la 13. Alți 3 bebeluși sunt suspecți de infectare și se așteaptă rezultatele analizelor în maximum 48 de ore, iar în cazul unui bebeluș, infecția cu stafilococ a fost infirmată.
Raport: Ratele infectării cu HIV cresc gradual în Estul Europei HIV rămâne o problemă majoră pentru sănătatea publică. Virusul afectează mai mult de 2 milioane de persoane în Europa, în special în regiunile din est, cum ar fi Rusia, potrivit unui nou studiu, citat de Newsweek.
UPDATE 12 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu infectați cu stafilococ auriu. Maternitatea Giulești "respinge ferm acuzațiile", dar admite că "derulează o investigație epidemiologică" 14 bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti din București au ajuns în ultimele zile la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', 12 dintre ei fiind infectați cu bacteria stafilococ auriu. 6 dintre acești copii au rămas internați. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a declarat, pentru HotNews.ro, că unitatea medicală a sesizat Direcția de Sănătate Publică în acest caz. Primăria Capitalei și Spitalul de Obstetrică și Ginecologie 'Panait Sârbu' (Maternitatea Giulești) arată, într-un comunicat, că "resping ferm acuzațiile apărute în presa referitoare la presupusa infectare a celor 10 nou-născuti", dar admit că "la Spitalul Panait Sarbu se derulează o investigație epidemiologică pentru a stabili dacă există o legatură între nașterile celor 10 bebeluși și informațiile apărute în presă".
Un medic explică "de ce nu poți lega de glie rezidenții": Dacă s-ar dori păstrarea rezidenților în țară s-ar scoate posturile la concurs în toate spitalele cu deficit Laura Zarafin, medic la secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Colentina și unul dintre inițiatorii memoriului prin care se cere ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă, explică "de ce nu poți lega de glie rezidenții". Laura Zarafin subliniază că "Dacă s-ar dori păstrarea tinerilor rezidenți în țară s-ar scoate posturile la concurs în toate spitalele cu deficit" și atrage atenția că "Sistemul de sănătate trebuie regândit complet pentru a deveni atractiv."
Ministerul Sănătății a făcut lista medicamentelor care nu ar trebui să lipsească din România. Între ele: citostatice, vaccinuri și imunoglobulina care nu se găsesc frecvent Ministerul Sănătății anunță că a "finalizat elaborarea listei de medicamente de interes strategic pentru România, având la bază lista medicamentelor esențiale publicată de Organizația Mondială a Sănătății adaptată și completată conform nevoilor terapeutice ale țării noastre". Pe lista elaborată de MS apar citostatice esențiale care lipsesc din România, precum Cisplatin, vaccinuri care au înregistrat frecvent discontinuități (anti-rujeolic și anti-hepatitic), precum și imunoglobulină.
O fetiță de 8 ani din Buzău, rănită într-un accident rutier, ameninţată cu executarea silită de spitalul care a îngrijit-o O fetiţă în vârstă de 8 ani, rănită într-un accident rutier în anul 2016, a primit o notificare din partea Spitalului de Urgenţă Buzău, unde a fost internată, prin care i se solicită să comunice numărul dosarului penal, altfel poate fi executată silit pentru recuperarea sumei cheltuite cu spitalizarea.
Medicii se vor putea pensiona la cerere la 67 de ani. Proiectul de lege contestat puternic chiar de medici, care au acuzat o lege cu dedicație pentru ca șefii de secții să își păstreze funcțiile, a trecut de Parlament Proiectul de lege care prevede că medicii se vor putea pensiona, la cerere, la vârsta de 67 de ani, a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților (for decizional). În timp ce inițiatorii proiectului, Florian Bodog și Ion Rotaru (ambii senatori PSD) spun că inițiativa legislativă își propune să rezolve deficitul de medici, proiectul a fost puternic contestat chiar de către medici. Bogdan Tănase, chirurg la Institutul Oncologic din București și președintele Alianței Medicilor, a explicat recent, pentru HotNews.ro, că proiectul "nu rezolvă deficitul de medici din spitale". Bogdan Tănase spune că medicii pot rămâne și în prezent, la cerere, în sistem, cu acordul conducerii spitalului și al Colegiului Medicilor, "dar nu mai pot deține o funcție de conducere, aici este problema".
Raport: 23.000 de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare. Poluarea omoară de 10 ori mai mulţi români decât accidentele rutiere 23.000 de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare - cancer pulmonar, boală cardiacă ischemică, accident vascular cerebral, infecții respiratorii inferioare sau boală pulmonară obstructivă cronică, iar poluarea aerului omoară de 10 ori mai mulţi români decât accidentele rutiere, arată un raport al Observatorului Român de Sănătate. Bucureștiul este cea mai aglomerată capitală europeană și pe locul 5 în rândul capitalelor cu cel mai aglomerat trafic din lume.
La ce trebuie să ne uitam când alegem o asigurare de sănătate. Cum poti scăpa de nesiguranța financiară în situații medicale neprevăzute cu aproximativ 4 lei pe zi Unul din trei români se teme mai mult de probleme de sănătate decât de pierderea locului de muncă. Teama de boală vine și cu perspectiva costurilor mari care ne destabilizează financiar. În fața bolii toți suntem vulnerabili și atunci stresul banilor nu ar trebui să fie principala grijă. De fapt, e suficient să economisești 28 de lei pe săptămană pentru a-ți permite o asigurare de sănătate, sunt aproximativ 4 lei pe zi. Este o investiție care îți oferă relaxarea de a te bucura de viață în fiecare zi. De ce ai avea nevoie de o asigurare de sănătate, cât costă și cum poți să alegi ce ți se potrivește?
Una dintre fetițele din Dâmbovița care au ingerat sedative, în comă Unul dintre copiii din Răcari, județul Dâmbovița, care au ingerat sedative, este în comă, iar alți patru au intoxicație acută, au declarat pentru Mediafax surse din anchetă. Cele cinci fetițe erau singure acasă, mama fiind plecată să încaseze ajutorul social.
Adrian Wiener (USR): Ministrul Pintea vorbește despre clauze abuzive. După o jumătate de secol de întuneric totalitar, oamenii ăștia amenință că umblă la întrerupător "Ministrul Pintea vorbește despre clauze abuzive și bani publici ca și cum a fi rezident în spitalele din România ar fi un privilegiu; iar Teodorovici despre dirijat oameni și controlat vieți", afirmă senatorul USR Adrian Wiener, medic și membru al Comisiei de Sănătate din Senat. Reacția vine la scurt timp după ce Sorina Pintea a declarat că "Ne gândim la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează. (...) Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară."
România alocă pentru tratamentul unui pacient dependent de dializă mai puțin de jumătate decât alte țări. Emanuel Ungureanu: Adevărul, ocolit convenabil la o dezbatere cu decidenții din sistem În România sunt în prezent 13.983 de pacienți ai căror rinichi nu funcționează și sunt dependenți de dializă, iar statul român plătește 496 de lei pentru fiecare ședință de dializă. "Prețul impus de autorități este de doar 106 euro, acest calcul 'din burtă' a fost băgat 'pe gât' furnizorilor de servicii încă din anul 2008", afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu, care atrage atenția că statul român alocă pentru tratamentul acestor pacienți mai puțin de jumătate decât alte țări.
Vlad Voiculescu despre propunerea ca rezidenții să fie ținuți în țară: Propun ca doamna ministru să le asigure tuturor posturi. De condiții de lucru nu mai vorbim Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, comentează propunerea făcută de Sorina Pintea ca rezidenții să fie ținuți mai mult în țară în baza unui "act adițional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează": "Nu știu cum s-a gândit dânsa, dar propun ca de mâine să le asigure tuturor posturi, fiecăruia după calificarea sa. De condiții de pregătire și de lucru nu mai vorbim... că astea nu se fac din pix și pesedeul doar așa știe."
4 copii din Dâmbovița care au înghițit accidental sedative, transportați în stare gravă la București Patru copii din localitatea Răcari, județul Dâmbovița, care au ingerat medicamente cu efect sedativ, sunt transportați, marți, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, starea lor fiind gravă, relatează Mediafax. Polițiștii care fac verificări la fața locului au chemat ambulanța pentru încă un copil care este somnolent.
Sorina Pintea: Există suspiciuni de decontări duble nu doar în sistemul privat, ci şi în cel public Verificările la furnizorii de servicii medicale în domeniul sănătăţii vor continua, existând suspiciuni legate de decontări duble şi în sectorul public, nu doar cel privat, a declarat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Precizările vin după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că instituția pe care o conduce face controale la cinci furnizori de servicii medicale private din domeniul sănătății, existând suspiciunea dublării decontărilor făcute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version