SANATATE
Scandalul achiziției vaccinului antigripal. Sorina Pintea îi răspunde deputatului Ungureanu: Comisia din Ministerul Sănătății a procedat "oarecum corect", s-a făcut o economie. Fiind campanie electorală, mă aștept la un val de plângeri penale Sorina Pintea a reacționat după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că depune plângere la DNA privind modul în care Ministerul Sănătăății a achiziționat vaccinurile antigripale, nefiind acoperită grupa de vârstă 6 luni - 3 ani. Ministrul interimar al Sănătății spune că la procedura de achiziția comisia de evaluare a procedat "oarecum corect", iar ea nu se teme de niciun dosar penal, așteptându-se la "un val de plângeri penale", pentru că este campanie electorală.
Medic de la Spitalul Militar Timișoara, condamnat la închisoare cu suspendare / Este acuzat că a primit mită de la zeci de angajați de la Penitenciarul Arad, pentru a-i pensiona ilegal pe caz de boală Fostul şef al Secţiei medicină internă a Spitalului Militar Timişoara, Eugen Poşiar, a fost condamnat de Tribunalul Timiș la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, fiind obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. El este acuzat de procurorii DNA că, în schimbul unor sume de bani, a ajutat să se pensioneze pe caz de boală peste 70 de angajați ai Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani, care nu întruneau condițiile.
Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătății că a "aruncat pe fereastră" 700.000 de euro, cumpărând ilegal 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătății că a "aruncat pe fereastră" 700.000 de euro, cumpărând 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani. El spune că această achiziție a fost realizată cu grava încălcare încălcare a legii și că va sesiza DNA.
Sorina Pintea revine în funcția de manager al spitalului din Baia Mare și își dorește ca viitorul ministru să continue proiectele pe care le-a început Sorina Pintea a anunțat, vineri, că se va întoarce în funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, pe care a ocupat-o și înainte de a fi ministrul Sănătății, după ce mandatul său de un an și 8 luni la conducerea ministerului ia sfârșit odată cu adoptarea moțiunii de cenzură de către Parlament. Sorina Pintea își dorește ca cel care va prelua portofoliul Sănătății să continue programele din sistem pe care ea le-a început și să-și dorească să "schimbe mentalități". Sorina Pintea mai spune că ar fi vrut să viziteze mai multe spitale, în timpul mandatului său.
Spitalul Județean din Alba, dotat cu aparate prin care pacienții pot anunța dacă li s-a cerut mită Zece secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au fost dotate cu aparate prin care pacienții pot anunța dacă personalul medical le-a cerut mită și dacă au fost mulțumiți de serviciile primite în timpul internării. Potrivit managerului spitalului din Alba Iulia, instalarea aparatelor în cele zece secții ale unității medicale face parte din procesul de certificare pentru implementarea sistemului de management anti-mită.
"Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!" - campanie împotriva cancerului la sân: O boală tratabilă și chiar curabilă, dacă este depistată la timp "În ultimii ani, cancerul de sân a devenit o boală tratabilă și chiar curabilă, în măsura în care acesta este depistat la timp", dă asigurări medicul Dragoș Median, oncolog la Compartimentul de Oncologie Ginecologică din cadrul Spitalului Clinic Filantropia din București. Unul dintre primii pași este, potrivit lui Dragoș Median, "efortul de educare în privința depistării precoce, pentru toate femeile. Autopalparea poate fi un prim pas în direcția unei diagnosticări timpurii a cancerului de sân".
​SĂNĂTATEA - Ce rămâne după guvernarea PSD: S-a ratat construirea spitalelor regionale, dar au crescut substanțial salariile medicilor. Plusurile Sorinei Pintea, umbrite de uriașele probleme din sistem Ratarea promisiunii privind cele 8 spitale regionale, a căror construcție ar fi trebuit să înceapă în 2017, este de departe cea mai mare bilă neagră a celor 3 ani de guvernare PSD în sănătate. În schimb, PSD a crescut substanțial (a dublat și chiar triplat) salariile medicilor, în încercarea de a stopa exodul lor și a reușit, la 4 ani după Colectiv, să inaugureze primele două secții pentru pacienții mari arși din România, dar și un spital nou, construit de la zero, la Mioveni. În domeniul sănătății, guvernarea PSD a avut, poate surprinzător, câteva plusuri (în special în mandatul de ministru al Sorinei Pintea). Puținele plusuri au fost însă, cel mai adesea, umbrite de uriașele probleme ale sistemului sanitar, care se încăpățânează să nu își găsească rezolvarea de cel puțin 30 de ani.
Cum arată noul mecanism de transfer al marilor arși în centre din străinătate, elaborat după un an de negocieri între supraviețuitorii din Colectiv și Ministerul Sănătății Un nou mecanism de transfer al pacienților mari arși în centre din străinătate a fost pus la punct după un an de discuții în cadrul unui grup de lucru la Ministerul Sănătății, care îi cuprinde și pe supraviețuitorii de la Colectiv. După luni de dezbateri, a rezultat un proiect de ordin de ministru care precizează pașii pe care instituțiile abilitate din sistemul public de sănătate trebuie să-i facă pentru ca pacienții din țară care au suferit arsuri grave – pacienții mari arși – să ajungă cât mai rapid în unități spitalicești capabile să-i trateze în condiții de maximă siguranță și să le ofere șanse cât mai bune de supraviețuire.
Protest anunțat de pacienți luni dimineață, în fața Casei de Asigurări de Sănătate. Conducerea CNAS i-a invitat la o întâlnire înaintea protestului O parte dintre pacienții cu amiotrofie musculară spinală din România intenționează să organizeze, luni dimineață, la ora 10:00, un protest în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. În paralel, conducerea CNAS a transmis o invitație către toate asociațiile care reprezintă pacienții cu amiotrofie spinală să participe tot luni, la ora 9:00, la o întâlnire pe tema accesului acestora la tratamentul cu medicamentul Nusinersen.
Simona Carmen Hîrțea este noul manager al Spitalului de Arși din București. Ea a condus și Institutul Parhon Simona Carmen Hîrțea, fost manager al Institutului Parhon din București, a fost numită de Sorina Pintea manager al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală. Numirea s-a făcut începând cu data de 7 octombrie, a declarat Carmen Hîrțea pentru HotNews.ro.
FOTOGALERIE Prima clinică pentru mari arși din România a fost inaugurată la Timișoara: Este o zi istorică Centrul de Mari Arşi (Casa Austria) din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara, primul din România care are condiții de maximă siguranță pentru tratarea pacienților mari arși, a fost inaugurat miercuri. "Este foarte important că începând de joi acest centru va putea să primească pacienţi. Este o zi istorică", spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Vlad Mixich, votat membru în board-ul Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în muncă de comisia de specialitate din PE Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a fost votat membru în board-ul Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în muncă de comisia de specialitate din Parlamentul European (Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale - EMPL) cu majoritate covârșitoare. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Dragoș Pîslaru.
Sorina Pintea despre "plicul" din spitale: Nu va dispărea dintr-odată, a fost prea încetățenit Fenomenul mitei din spitale "nu va dispărea dintr-odată", din cauză că "a fost prea încetățenit în conștiința tuturor", a afirmat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea, răspunzând întrebării unui jurnalist pe tema "pacienților sub acoperire" pe care a anunțat că îi va trimite în spitale pentru a identifica angajații care condiționează actul medical. Ministrul Sănătății le recomandă pacienților cărora li se cere șpagă în spitale să anunțe imediat conducerea unității medicale.
Doctorița de la spitalul din Oradea acuzată că și-a ucis bebelușul s-a întors la lucru Doctorița rezidentă de la Spitalul Județean Oradea acuzată că și-a ucis în urmă cu 4 ani bebelușul și urmărită penal s-a întors la lucru, ea fiind cercetată în stare de libertate. Doctorița are interdicție de a opera, nu și de a profesa.
Marii arși vor putea fi îngrijiți în premieră în România, la 4 ani de la Colectiv: primele două centre se deschid săptămâna aceasta la Timișoara și Iași Primele două centre din România care întrunesc toate condițiile pentru îngrijirea pacienților mari arși vor fi inaugurate săptămâna aceasta, în cadrul spitalelor județene de la Timișoara și Iași. Inaugurarea centrului de la Iași a fost anunțată astăzi de ministrul Sănătății, după ce managerul spitalului din Timișoara anunțase, ieri, că centrul din Timișoara urmează să fie inaugurat miercuri. Centrul de la Timișoara va avea 5 locuri, iar cel de la Iași 6 paturi. Inaugurarea celor două centre vine la 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv.
Soluție pe termen lung pentru evitarea crizelor de imunoglobulină: România va colecta în premieră plasmă umană în două centre pilot Soluție pe termen lung pentru evitarea crizelor de imunoglobulină, anunțată marți de ministrul Sănătății, Sorina Pintea: România va colecta în premieră plasmă umană, din care se fabrică imunoglobulina, medicament care îi ține în viață pe pacienții cu boli rare, în două centre pilot ce urmează a fi replicate apoi în țară.
Directorul Unifarm: România are stocuri de imunoglobulină suficiente pentru 3-4 luni Stocurile de imunoglobulină aflate în acest moment în țară ajung pentru următoarele 3-4 luni, a anunțat marți directorul Unifarm, Adrian Ionel, în cadrul unei dezbateri pe tema înființării de centre de colectare de plasmă în România. Adrian Ionel a dat asigurări că "avem contracte pentru aprovizionare fermă, lunară, nu trebuie să ne îngrijorăm".
Ai probleme cu somnul? Cinci moduri în care îți poți îmbunătăți rutina de culcare Conform National Sleep Foundation, aproximativ 40% din populația Statelor Unite se sonfruntă cu tulburări ale somnului. Lipsa odihnei are efecte negative asupra fizicului și psihicului atât pe termen scurt cât și pe termen lung. The Guardian propune 5 moduri în care îți poți îmbunătăți somnul.
Accidentul din Ialomița: Cele 6 rănite internate în spitale din București sunt în stare stabilă Cele 6 femei angajate la magazine Mega Image din București și rănite în accidentul grav produs sâmbătă dimineață în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița, internate la spitalele Floreasca și Bagdasar Arseni din Capitală, sunt în stare stabilă, a anunțat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Inițiativa 2035 - Prima Generație Fără Tutun, formată din 350 de ONG-uri, apel pentru înăsprirea legislației anti-tutun: "36.800 de români mor anual din cauza fumatului" Inițiativa 2035-Prima Generație Fără Tutun a României, formată din 350 de organizații non-guvernamentale, lansează un nou apel către autorități să modifice și să completeze legislația pentru controlul fumatului. Potrivit membrilor Inițiativei, în România se produc anual 36.800 de decese asociate consumului de tutun, iar fumatul "consumă" 24 de miliarde de lei, reprezentând 4.2% din PIB-ul României și 5% din cheltuielile totale ale sistemului de sănătate.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version