SANATATE
Gripa
Foto: Pixabay

Numărul cazurilor de gripă, în scădere prima dată după declanșarea epidemiei

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 21 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Numărul cazurilor de gripă și al infecțiilor respiratorii a fost pentru prima dată pe un trend descrescător, după declararea epidemiei de gripă în România, pe data de 30 ianuarie, dar se menține în continuare "peste nivelul așteptat și cu extindere națională", anunță specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea, după ce 3 oameni au murit la spitalul Marius Nasta, aflat în subordinea Ministerului Sănătății: Nu putem da vina pe bacterie că a ucis pacienții, nici vorbă

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 21 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătății consideră că nu se poata da vina pe acinetobacter pentru moartea celor 3 pacienți de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Sorina Pintea afirmând, joi, că cei 3 pacienți aveau multiple afecțiuni și prognostic rezervat încă de la internare. "Să nu uităm că în acel spital vin foarte multe cazuri din țară, cazuri terminale, deci nu putem da vină pe bacterie că a ucis acești pacienți, nici vorbă", susține Sorina Pintea. Institutul "Marius Nasta" se află în subordinea Ministerului Sănătății.
Spitalul Marius Nasta
Foto: marius-nasta.ro

Managerul spitalului Marius Nasta: Încă doi pacienți cu acinetobacter sunt în stare foarte gravă

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 21 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Alți doi pacienți confirmați cu acinetobacter sunt în acest moment în stare gravă la Institutul de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta'', a anunțat joi managerul spitalului, Beatrice Mahler. Potrivit acesteia, în total au fost confirmați cinci pacienți cu acinetobacter. Ceilalți 3 pacienți au murit - doi săptămâna trecută, iar cel de-al treilea ieri.
Sectia Oncologie Spitalul Marie Curie
Foto: AGERPRES

Copiii bolnavi de cancer "au de toate"? Episodul 1: Niciun spital din România nu face radioterapie pentru copii. "O asistentă ghida aparatul cu mâna. Ce precizie mai avea să țintească tumora?"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 21 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
În jur de ​5.000 de copii din România sunt bolnavi de cancer, iar 400-500 de noi cazuri sunt diagnosticate anual, estimează autoritățile, care nu au, însă, o evidență exactă. Potrivit medicilor consultați de HotNews.ro, au nevoie de radioterapie un sfert dintre copiii nou diagnosticați, dar și o parte dintre copiii diagnosticați cu mai mult timp în urmă, care au recăderi. Cu toate acestea, niciun spital de stat nu poate face radioterapie pentru copiii mai mici de 10-14 ani, care nu stau nemișcați și au nevoie de o procedură specială.
Gripa
Foto: pxhere.com

Alte cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 147

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Alte cinci persoane au murit din cauza gripei, toate având condiții medicale preexistente, informează Institutul de Sănătate Publică, citat de Mediafax. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 147.
Medic
Foto: pixabay.com

Proiectul de lege care prevede ca gărzile medicilor să fie recunoscute ca vechime în muncă, avizat favorabil în Comisia de Sănătate din Senat

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Proiectul de lege care prevede ca gărzile efectuate de medici să fie recunoscute ca vechime în muncă a fost avizat favorabil, miercuri, în Comisia de Sănătate din Senat. Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul PNL Antoneta Ioniță, medic și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
Spital
Foto: Pixabay

Declarație controversată a unui medic de la "Marius Nasta": "Pacienții n-au murit de acinetobacter. El a venit ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul". Artificiul de procedură care face ca spitalele din România să scape "basma curată" în astfel de cazuri

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Cei trei pacienți de la Institutul "Marius Nasta" care au murit "n-au murit de acinetobacter neapărat", susține șeful Secției de Chirurgie Toracică, Ioan Cordoș. Medicul a adăugat, referitor la unul dintre pacienții decedați, că "El a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul (...) acest acinetobacter a fost trimis de la Balș, cu un pacient infectat." Declarația vine după ce conducerea spitalului a recunoscut prezența infecției și a admis că pacienții decedați erau infectați. Ce recunosc puțini medici români este însă faptul că, chiar în procedura spitalelor, există un "artificiu" în spatele căruia se pot ascunde și care le ajută să scape "basma curată", chiar și atunci când infecțiile duc la decesul pacienților.
Spitalul Marius Nasta
Foto: marius-nasta.ro

UPDATE Un al treilea pacient a murit la Institutul Marius Nasta din cauza infecțiilor nosocomiale/ Medic: Populaţia o să înţeleagă că aici este acinectobacter care umblă prin copaci şi sare în cârca pacientului

de MH HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Încă un pacient - al treilea - a murit la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta” din Bucureşti, în urma contaminării cu acinetobacter, o bacterie agresivă care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Șeful Secției de Chirurgie Toracică a spitalului, Ioan Cordoș, a susținut că cei trei pacienți "nu au murit neapărat de acinetobacter". "Se discută doar despre suprainfecţie, dar nu se discută despre boala de fond a acestor pacienţi. Populaţia asta o să înţeleagă, că aici este acinectobacter care umblă prin copaci şi sare în cârca pacientului care vine la noi", a declarat Cordoș.
Spitalul Marius Nasta
Foto: marius-nasta.ro

Secția de terapie intensivă și blocul operator de la spitalul "Marius Nasta", închise după ce doi pacienți au murit din cauza infecțiilor

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Inspectorii sanitari au decis, marți, sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (postoperator) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Controlul la "Marius Nasta" a început după ce doi pacienți au murit, săptămâna trecută, la acest spital din cauza infecțiilor nosocomiale.
medic fals SJ Ilfov
Foto: Facebook

Ancheta în cazul femeii acuzate că și-a falsificat diploma de la UMF: Se schimbă comisia de investigare, pentru că doi doctori ar fi din anturajul acesteia

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Ancheta de la Spitalul Ilfov, unde o femeie ar fi pretins că este medic mai mulți ani, bate pasul pe loc. Purtătorul de cuvânt al unității medicale a declarat, marți, că se va modifica comisia de anchetă, pentru că doi doctori ar fi din anturajul Ralucăi Bârsan, relatează Mediafax.
Gripa
Foto: pxhere.com

Numărul deceselor de gripă a ajuns la 138

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Alte trei persoane confirmate cu virus gripal au murit, numărul celor care au decedat din cauza gripei ajungând la 138, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Mihai Gadea si Olivia Steer
Foto: captura Antena 3

Proiectul de lege care își propunea să țină antivacciniștii și fake news-ul din sănătate departe de emisiunile tv a fost respins de Parlament

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Proiectul de modificare a Legii Audiovizualului, inițiat de USR, ce prevede obligativitatea posturilor de radio și televiziune să prezinte "argumente medicale bazate pe dovezi" și să includă în emisiunile pe teme de sănătate "opinia unui medic specialist cu experiență în tema abordată" a fost respins luni de Senat (for decizional), la 3 luni după ce fusese adoptat de Camera Deputaților. Proiectul își propunea să stopeze dezinformările precum cele "rostogolite" de anti-vacciniști sau cele de tip "salata de țelină poate fi un tratament alternativ la cancer", explica inițiatorul său, deputatul USR Tudor Pop.
Pacient
Foto: Hospice Casa Sperantei

Bătrâni ținuți în condiții inumane într-un azil din Timiș

de Redactia HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Reprezentanți ai mai multor instituții din Timiș au descins luni la un cămin de bătrâni din Liebling, unde vârstnicii erau ținuți în condiții insalubre - excremente de șoareci, pereți mucegăiți, lenjerie de pat murdară nespălată de săptămâni bune, scrie Tion.ro. Căminul nu avea autorizație de funcționare, iar Direcția de Sănătate Publică dispusese această decizie cu mai mult timp în urmă, însă nu s-a întâmplat nimic.
Matteo Politi
Foto: Stirile ProTV

O clinică privată din București a fost închisă și activitatea altor 3 a fost suspendată, după cazul falsului chirurg italian cu 8 clase

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Direcția de Sănătate Publică din București a verificat 10 clinici private din Capitală și a decis închiderea activității uneia dintre ele și suspendarea activității altor 3 clinici private, după cazul falsului chirurg italian cu 8 clase Matteo Politi, apărut în presă în urmă cu două săptămâni, anunță Ministerul Sănătății. Instituția condusă de Sorina Pintea nu precizează despre ce clinici este vorba.
Gripa
Foto: pxhere.com

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 131

de N.O. HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 131, după ce o femeie în vârstă de 78 de ani din Constanța și doi bărbați de 58, respectiv 44 de ani, din județele Prahova și Bihor, au murit din cauza gripei.
Spitalul Marius Nasta
Foto: marius-nasta.ro

DSP face anchetă epidemiologică la Institutul "Marius Nasta", unde doi pacienți au murit din cauza infecțiilor spitalicești

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Direcția de Sănătate Publică București a demarat o anchetă epidemiologică la Institutul Național de Pneumftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde doi pacienți au murit, săptămâna trecută, din cauza infecțiilor spitalicești. Potrivit Ministerului Sănătății, ancheta DSP a început în seara de 9 februarie, imediat după ce managerul Institutului a anunțat reprezentanții DSP despre identificarea unor cazuri de pacienți cu infecții nososcomiale în secția de Terapie Intensivă a unității sanitare.
Interventie estetica
Foto: Pixabay.com

Colegiul Medicilor Suceava a reclamat la Poliție că într-un coafor ar avea loc intervenții estetice

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Colegiul Medicilor din Suceava a depus o plângere la Poliție, reclamând că într-un coafor din oraș s-ar face intervenții estetice, deși nu există nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să realizeze aceste operații. Oamenii legii fac cercetări pentru înșelăciune, relatează Mediafax.
Gripa
Foto: pxhere.com

Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a crescut la 128

de M.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
O femeie în vârstă de 27 de ani, din Prahova, a murit, sâmbătă, din cauza gripei, crescând astfel bilanțul deceselor confirmate cu virus gripal la 128, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Medic
Foto: pixabay.com

Protocol între Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății: Vor face schimb de informații pentru a preveni cazurile de medici falși

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Colegiul Medicilor din România și Ministerul Sănătății au semnat vineri un protocol de colaborare în urma căruia "vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de medici, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate".
SJU Targu Jiu
Foto: Facebook

Un nou scandal la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu: Doi asistenţi, fotografiaţi în timp ce se tundeau în Secţia Psihiatrie. Aceștia au fost sancţionaţi

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Sanatate
Doi asistenţi de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, fotografiaţi în timp ce s-ar fi tuns în sala de mese, vor fi sancţionaţi cu reducerea salariului de bază cu 10% pe două luni, a declarat vineri, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, Gigel Capotă.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version