SANATATE
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

UPDATE Pintea, după carnagiul de la Spitalul Săpoca: M-a intrigat că au fost finanțate încă 45 de posturi, dar nu s-au scos la concurs sau nu s-au ocupat / Tragedia cred că putea fi evitată

de N.O. HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în momentul în care a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, pentru a coordona ancheta internă după ce patru persoane au fost ucise, iar alte nouă rănite de un pacient, că directorul unității nu a cerut aprobare pentru angajarea unei firme de pază, iar Sindicatul s-a arătat nemulțumit doar de ”sporuri”. Mai mult, Pintea a spus că Ministerul a crescut numărul posturilor din cadrul unității medicale cu 45 în ultimii trei ani. De asemenea, întrebată dacă tragedia putea fi evitată, aceasta a spus ”da”, potrivit unei ”prime opinii”.
Spitalul Floreasca
Foto: AGERPRES

Ministerul Sănătăţii: Toţi pacienţii răniţi la Săpoca, internaţi în spitale din Capitală

de N.O. HotNews.ro
Toţi cei nouă pacienţi, răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică de către un bărbat internat la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca (Buzău), au fost transferaţi la unităţi medicale din Capitală, potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătăţii, scrie Agerpres.
Sanitas Sapoca
Foto: Facebook

Sindicatul Sanitas Săpoca spune că personalul medico-auxiliar este insuficient, iar conducerea spitalului și Ministerul Sănătății nu au luat nicio măsură: A trebuit să moară cineva pentru a fi crezuți

de N.O. HotNews.ro
Sindicaliştii Sanitas de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca susţin că personalul medico-auxiliar din unitatea medicală este insuficient şi este "inadmisibil" ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice. Aceștia atrag atenția mereu au cerut deblocarea posturilor, dar nimeni nu a luat nicio măsură, nici conducerea spitalului, nici Ministerul Sănătății.
Mama si bebelus
Foto: PhotoExpress

„​Primele luni în noul rol de mamă au fost cele mai grele din viața mea”. Imaginea unui subiect tabu în România: depresia post-partum

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
După naștere, viața proaspetei mame se transformă radical. Renunță la job, la ieșirile în oraș, iar de cele mai multe ori, dacă nu are un ajutor, rămâne acasă singură cu copilul 8-10-12 ore/zi, partenerul fiind la job. Acestor schimbări dramatice se adaugă provocările legate de alăptat, îngrijirea bebelușului, lipsa somnului, schimbările hormonale și durerile de după naștere. În acest context, din umbră pândește un ucigaș tăcut, depresia post-partum. Deși este o problemă serioasă, din păcate, despre asta se vorbește puțin în spațiul public. În țara noastră nu există statistici, un program de prevenție, iar discuțiile, chiar și între mame, sunt în majoritatea situațiilor un subiect tabu.
Metallica, Dăruiește Viața
Foto: Facebook

Povestea donației de 250.000 de euro a trupei Metallica pentru primul spital oncologic pentru copii, construit de „Dăruiește viața”. Carmen Uscatu: „O idee nebunească și iată că s-a întâmplat! Nu mi-aș fi imaginat în viața asta”

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 15 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Metallica a reușit să-i cucerească pe români nu doar cu muzica, ci și cu un gest nobil, alăturându-se cu 250.000 de euro donatorilor pentru construirea primului spital de oncologie pentru copii, construit de „Dăruiește viața”. „O idee nebunească și iată că s-a întâmplat!”, spune, pentru HotNews.ro, Carmen Uscatu, președintele Asociației „Dăruiește viata”.
Metallica, Dăruiește Viața
Foto: Facebook

Trupa Metallica, donație de 250.000 de euro pentru spitalul oncologic pentru copii, construit de „Dăruiește viața”

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 14 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Trupa Metallica, prin fundația sa All Within My Hands, a donat 250.000 de euro, pentru construirea primului spital oncologic pentru copii, proiect al Oanei Gheorghiu și Carmen Uscatu de la „Dăruiește viața”.
Epidemie de Ebola
Foto: OMS

Ebola este acum vindecabilă, spun oamenii de știință, după ce au fost conduse mai multe teste în Congo

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 13 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Ebola nu mai poate fi numită boală incurabilă, au spus oamenii de știință, după ce două din patru medicamente care au fost testate în Republica Democrată Congo au redus semnificativ rata mortalității, relatează The Guardian.
Carmen Orban
Foto: Facebook

Schimbări în conducerea Institutului Clinic Fundeni: managerul pleacă în privat, funcția preluată de medicul Alina Tănase, coordonatoarea programului de transplant

de A.O. HotNews.ro
Luni, 12 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Carmen Orban pleacă de la conducerea Institutului Clinic Fundeni din București pentru un post în privat, pentru următoarele șase luni funcția de manager fiind asigurată de medicul Alina Tănase, coordonatoare a Programului de Transplant Medular și director medical al Institutului.
Medicul oftalmolog Calin Tataru
Foto: Hotnews

Cum ar fi să privești tot timpul printr-un geam aburit? Operația de cataractă, cea mai frecventă intervenție chirurgicală din UE. Medic: Din nefericire, afectează pe toată lumea

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 10 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Imaginează-ți cum ar fi să privești tot timpul printr-un geam aburit. Să nu mai reușești să-i vezi clar pe cei dragi, să renunți la activități care-ți fac plăcere (să citești o carte, să te uiți la serialul preferat) sau să nu te mai poți ocupa de treburile casnice. Atunci când apare cataracta, pacientul are impresia că privește printr-un geam aburit. Unul din doi oameni cu vârsta de peste 60 de ani este afectat de cataractă, principala cauză de orbire la nivel mondial, însă afecțiunea poate apărea și mai devreme. Operația de cataractă este cea mai frecventă intervenție chirurgicală din UE - anual, 4,2 milioane de europeni se operează de cataractă.
La medic
Foto: Pixabay

Daniel Băluţă: Cel mai mare spital de stomatologie din România va fi construit în sectorul 4 din București

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 9 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Cel mai mare spital de stomatologie din România, care va avea 65 de cabinete şi săli de operaţie, va fi construit în sectorul 4 al Capitalei, a promis vineri, într-o conferinţă de presă, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă. El susține că lucrările ar urma să înceapă cel târziu pe data de 15 octombrie, termenul de finalizare fiind de 3 ani.
Spital
Foto: Pixabay

Spitalul regional din Cluj va fi construit în comuna Florești, va avea 849 de paturi și va costa 500 de milioane euro. Studiul de fezabilitate a fost aprobat

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 9 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj va avea 849 de paturi, va fi construit în comuna Florești și va costa aproximativ 500 de milioane de euro, bani ce provin parțial din fonduri europene, anunță Ministerul Sănătății. Studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional din Cluj a fost aprobat vineri de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe.
Tantari
Foto: Hotnews

Primul deces provocat de virusul West Nile, transmis de țânțari, și 7 cazuri de îmbolnăviri

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Primul deces din cauza virusului West Nile din această vară s-a înregistrat la Călărași, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. În total, în această vară s-au înregistrat 7 cazuri de infecție cu virusul West Nile - două în București, câte două în Călărași și Tulcea și unul în Galați. În vara anului 2018, virusul West Nile a provocat peste 40 de decese în România și aproape 300 de cazuri de îmbolnăviri. Virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci este transmis de "mai multe specii de țânțari", potrivit Ministerului Sănătății.
Autism
Foto: MorgueFile.com

Ministerul Sănătății promite să crescă accesul pacienților cu tulburări din spectrul autist la servicii medicale: subprogram pentru acești pacienți, aprobat de Guvern

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății promite să îmbunătățească accesul la servicii medicale și terapie de recuperare al pacienților cu tulburări din spectrul autist. Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o Ordonanță de Urgență ce prevede crearea unui subprogram pentru acești pacienți, în cadrul Programului național de sănătate mintală.
Medic
Foto: Pixabay

Medicii care lucrează în cercetare vor putea desfășura în premieră și activități medicale în contract cu CNAS

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Medicii care lucrează în structurile de cercetare vor putea desfășura și activități medicale în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Măsura a fost aprobată de Guvern în ședința de astăzi, a anunțat ministrul Sănătății. "Până acum, ei aveau posibilitatea să lucreze doar în cercetare și nu puteau presta servicii medicale în contract cu CNAS", a precizat Sorina Pintea.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Oficial: Tratamentele indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate și în clinicile private din țară, nu doar în străinătate

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Procedurile medicale indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate de Ministerul Sănătății și în clinicile private din țară, dacă acestea le oferă, nu doar în străinătate, așa cum se întâmpla până acum. Măsura a fost aprobată astăzi de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență, a anunțat ministrul Sănătății. Sorina Pintea spune că este vorba despre "o măsură așteptată de pacienții din România".
Copil dependent de imunoglobulina
Foto: Arhiva personala Stela Pirvu

UPDATE Măsură pentru evitarea unei noi crize a imunoglobulinei: Medicamentele obținute din sânge și plasmă, scutite de taxa clawback până în anul 2021

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Guvernul a prelungit, joi, printr-o Ordonanță de Urgență, scutirea de plata taxei clawback pentru imunoglobulină și alte produse obținute din sânge și plasmă umană până în ianuarie 2021, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Pacient in Romania
Foto: Agerpres

OUG ce prevede că tratamentele indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate în premieră la clinicile private din țară a primit aviz favorabil în CES și ar putea fi adoptată astăzi de Guvern

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Proiectul de Ordonanță de Urgență ce prevede că tratamentele care nu sunt disponibile în spitalele de stat din România și pentru care unii dintre pacienți ajung acum în străinătate ar urma să fie decontate în premieră la clinicile private din țară a primit joi aviz favorabil în ședința Consiliului Economic și Social. Actul normativ ar putea fi aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.
Adelina și Cristi
Foto: Arhiva personala

Povestea Adelinei Toncean, îngerul copiilor abandonați în spitale: A adoptat un băiețel cu o boală incurabilă și a înființat Blondie, prima asociație care luptă pentru ca nimeni să nu mai moară de "boala copilului abandonat"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Adelina Toncean avea doar 25 de ani când l-a adoptat pe Cristi, un băiețel de 3 ani abandonat în spital, care suferea de o boală incurabilă. I-a văzut întâmplător poza într-un ziar și a știut "că va fi copilul meu". Lucrase o vreme în presă, pe domeniul social, și recunoaște că "ajungeau la mine multe cazuri de copii bolnavi". Când l-a adoptat pe Cristi lucra într-o corporație și și-a continuat "viața de corporatistă având un copil". După ce Cristi nu a mai fost, viața ei s-a schimbat complet: a renunțat la orice altceva pentru voluntariat în preajma copiilor abandonați în spitale. De curând, Adelina a înființat Blondie. Asociația poarta numele de alint al lui Cristi și se luptă să ducă mai departe visul lui: acela ca nimeni să nu mai moară de "boala copilului abandonat": "El a murit și mi-a lăsat misiunea asta de a face ceva pentru alți copii ca el".
Medicul Gindrovel Dumitra
Foto: AGERPRES

INTERVIU Cât de funcțional este sistemul informatic al asigurărilor de sănătate atunci când funcționează? Medic: Din 15 minute alocate pentru o consultație, eu cheltuiesc un minut cu pacientul și 14 minute cu sistemul informatic

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 7 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
Autoritățile ar trebui să găsească soluții pentru ca sistemul informatic al asigurărilor de sănătate să funcționeze fără să "îi încurce" pe medici și pe pacienți, atrag atenția medicii. Chiar și în momentele în care acesta este funcțional, sistemul le "fură" medicilor și pacienților cel puțin jumătate din timpul alocat de CNAS unei consultații - care este de 15 minute - iar uneori, "din 15 minute alocate pentru o consultație, eu cheltuiesc un minut cu pacientul și 14 minute cu sistemul informatic", în loc ca lucrurile să stea invers, mărturisește, într-un interviu pentru HotNews.ro, Gindrovel Dumitra, unul dintre cei mai apreciați medici de familie din România.
La medic
Foto: pixabay.com

După 36 de zile, cardul de sănătate funcționează din nou (CNAS)

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 6 Aug 2019 Actualitate | Sanatate
CNAS anunță reluarea funcționării Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), după 36 de zile în care cardul de sănătate nu a funcționat sau a avut probleme serioase de accesare.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version