SANATATE
Claudiu Beletoiu
Foto: Hospice
Articol webPR

Înconjurul Mont Blancului în mai puțin de 46 de ore pentru noul centru HOSPICE

de webPR.ro
În perioada 27 August – 2 Septembrie, capitala alergării montane este Chamonix, Franța, care găzduiește în acest interval cea de a 16-a ediție a concursului internațional de trail running, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB). Competiția are loc în Alpi, la poalele masivului Mont Blanc.
Alergare in parc
Foto: Alerg.ro

Sportul îmbunătățește sănătatea mintală, dar prea mult ar putea de asemenea face rău

de N.O. HotNews.ro
Joi, 9 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii a descoperit că oamenii care fac sport de mai multe ori pe săptămână au o mai bună sănătate mintală decât cei care nu fac deloc exerciții fizice, iar sporturile de echipă și cele care implică grupuri sociale au cele mai multe efecte pozitive, relatează Reuters.
Tantarul tigru asiatic, purtatorul virusului West Nile
Foto: Wikimedia Commons - James Gathany/CDC

Primul deces cauzat de virusul West Nile. 23 de cazuri de infecţie în sezonul 2018

de N.O. HotNews.ro
Joi, 9 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Un bărbat de 79 de ani din Galaţi a murit din cauza virusului West Nile. În sezonul 2018, din mai până în august, s-au înregistrat 23 cazuri de infecţie cu virusul WestNile, din care 11 cazuri în ultima săptămână, relatează Mediafax.
Spitalul din Radauti
Foto: Facebook/ @spital.radauti

Anchete la Suceava după ce o mamă și bebelușul ei au murit la Spitalul din Rădăuți

de V.M. HotNews.ro
Luni, 6 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Mai multe anchete au fost declanșate, luni, la Suceava, după ce o mamă și bebelușul ei au murit la Spitalul din Rădăuți, la câteva ore după ce femeia a născut, transmite Mediafax.
Vaccinarea la copii
Foto: pixnio.com

În plină epidemie de rujeolă, proiectul legii vaccinării e blocat de aproape un an în Parlament. 95 de deputați susțin amendamente care riscă să golească legea de conținut. Deputat USR: "E plin PSD-ul de filosofi ai păducelului"

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 5 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
România are un proiect de lege a vaccinării care stă blocat de aproape un an în Parlament, în plină epidemie de rujeolă soldată cu 59 de morți, cea mai gravă din Europa. Așteptat cu nerăbdare de medici, care se plâng că "mor copii de boli care pot fi prevenite prin vaccinare", proiectul aduce câteva prevederi-cheie: obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național de Vaccinare, posibilitatea ca părinții care refuză să se informeze să fie amendați, obligativitatea asigurării în avans a unui stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual și interzicerea accesului unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în caz de epidemie în comunitatea respectivă. Proiectul de lege riscă însă să fie golit de conținut: 95 de parlamentari susțin o serie de amendamente depuse de deputatul PSD Cristina Dumitrache, care vrea "eliminarea sancțiunilor excesive".
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - SUUB
Foto: Facebook/ Spitalul Universitar Bucuresti

Angajații Spitalului Universitar au optat pentru mai puține privilegii, în favoarea medicamentelor

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 5 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Angajații Spitalului Universitar de Urgență București au renunțat la voucherele de vacanță în favoarea sporurilor deoarece, dacă ar fi profitat de ambele privilegii, instituția ar fi rămas fără bani pentru medicamente, au spus, pentru MEDIAFAX, reprezentanții unității spitalicești.
Matteo Salvini
Foto: Agerpres/EPA

Italia: Primul pas al guvernului populist împotriva vaccinurilor obligatorii

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 3 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Noua majoritate populistă din Italia a amânat cu un an vaccinarea obligatorie pentru frecventarea școlilor, cu obiectivul declarat de a modifica această dispoziție controversată instaurată anul trecut de fostul guvern de centru stânga, scrie AFP.
La stomatolog
Foto: AGERPRES

Turismul medical, în creștere în perioada verii: Un român din diaspora plătește, în medie, 1.000 de euro pentru servicii stomatologice în țară

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 3 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Românii din diaspora plătesc, în medie, 1.000 de euro pentru servicii stomatologice în țară. Turismul medical este o nișă de business care crește de la an la an, în special în privinţa serviciilor de stomatologie. Cea mai mare pondere în fluxul de pacienţi continuă să o aibă românii din diaspora. Vârfurile sunt reprezentate de perioadele de concediu, vara şi sărbătorile de iarnă.
Medici
Foto: sxc.hu

UPDATE Medici: Sistemul informatic CNAS nu a funcționat vineri pentru a treia zi consecutiv. CNAS: Platforma informatică, oprită pentru verificări tehnice

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 3 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Medicii au reclamat vineri că sistemul electronic PIAS al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu a funcționat pentru a treia zi consecutiv. "A treia zi în care nu merg sistemele informatice. De astăzi dimineață nu putem folosi rețetele online, softurile merg cu mare deficultate, nu se validează serviciile", a afirmat Sandra Alexiu, președintele Asociației medicilor de familie București-Ilfov. Sandra Alexiu a declarat, pentru HotNews.ro, că nu este normal să se întâmple acest lucru, medicii riscând ca serviciile să nu li se deconteze, iar pacienții așteaptă ore întregi la coadă.
UPDATE: Funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) "va fi întreruptă programat în această noapte, între orele 21.00 - 3.00, pentru efectuarea de verificări tehnice", a anunțat vineri CNAS.
Sorina Pintea, ministrul Sanatatii
Foto: Agerpres

Sorina Pintea: "Suntem în discuții avansate cu Germania şi Ungaria pentru preluarea pacienţilor români care au nevoie de transplant"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătăţii se află în discuţii avansate cu Germania şi Ungaria pentru preluarea  pacienţilor din România care au nevoie de transplant de organe, a declarat joi, la Piatra-Neamţ, ministrul Sorina Pintea. Aceasta a explicat că şi echipe de medici din ţara noastră pot realiza operaţii de transplant, însă problema în România este lipsa organelor.
Spital din Romania
Foto: Spitalul Bagdasar Arseni

Anchetă la Spitalul Judeţean din Satu Mare, după ce rudele unei femei care a murit în spital au făcut reclamație la Ministerul Sănătăţii

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare a dispus constituirea unei comisii de anchetă care să verifice o reclamaţie privind decesul unei paciente în vârstă de 82 de ani, după o sesizare depusă la Ministerul Sănătăţii de către familia femeii, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Constantin Demian.
Pe litoral
Foto: Agerpres

Campanie pentru depistarea cancerului de piele pe plajele din sudul litoralului

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Societatea Română de Dermatologie derulează o campanie pentru prevenirea şi depistarea cancerului de piele pe plajele din sudul litoralului, anunță Primăria din Mangalia. "În această vară, campania EuroMelanoma Day, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie, promovează mesajul 'Ştiaţi că cea mai frecventă formă de cancer este cancerul de piele?' şi are ca scop prevenţia, depistarea şi tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale", arată Primăria din Mangalia, într-un comunicat.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS)
Foto: Agerpres

CNAS: Decizia CCR nu implică închiderea Dosarului Electronic de Sănătate. Se lucrează la modificarea legislației

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Casa Națională de Asigurări de Sănătate pregăteşte un proiect de modificare a legislaţiei privind Dosarul Electronic de Sănătate, după ce Curtea Constituțională a decis că o serie de dispoziții din Legea privind reforma în domeniul sănătăţii, inclusiv sintagma "sistemul dosarului electronic de sănătate al pacientului", sunt neconstituționale. Potrivit CCR, legea referitoare la dosarul electronic de sănătate nu oferă garanţii cu privire la asigurarea protecţiei datelor cu caracter personal.
Tantarul tigru asiatic, purtatorul virusului West Nile
Foto: Wikimedia Commons - James Gathany/CDC

Două noi cazuri de West Nile, confirmate la o femeie și un copil din Brăila

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Virusul West Nile a fost confirmat la încă două persoane, o femeie și un băiat din Brăila, Direcţia de Sănătate Publică luând primele măsuri de alertare a instituțiilor abilitate. Cei doi pacienți sunt în afara pericolului, scrie Mediafax.
Cum prevenim hepatita
Foto: MorgueFile.com

Focar de hepatită A în Alba, majoritatea cazurilor fiind înregistrate la copii

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Un focar de hepatită A, cu şapte cazuri confirmate şi trei suspecte, a fost înregistrat într-o comunitate vulnerabilă din comuna Unirea, a anunțat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Alba, instituţia demarând o anchetă epidemiologică în acest caz.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Virusul West Nile, confirmat la un pacient de 75 de ani din Bacău

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat în vârstă de 75 de ani din municipiul Bacău, el fiind tratat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi externat la începutul acestei săptămâni, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Mirela Romaneţ, citată de Agerpres.
Transplant
Foto: Pixabay

Numărul românilor care au nevoie de transplant pulmonar nu este cunoscut, admite Sorina Pintea: 31 de pacienți apar în datele MS, unul singur în registrul Agenției de Transplant

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătății a admis, miercuri, la prezentarea bilanțului după primele 6 luni de mandat, că numărul românilor care au nevoie de transplant pulmonar nu este cunoscut cu exactitate, în condițiile în care la Direcţia Asistenţă Medicală din Ministerul Sănătăţii există date că ar fi vorba despre 31 de pacienţi, iar în registrul Agenției Naționale de Transplant apare un singur pacient. Sorina Pintea spune că intenționează să modifice ordinul de înfiinţare a Agenţiei Naţionale de Transplant, scopul fiind să aducă "transparenţă şi predictibilitate".
Sediul CASMB
Foto: AGERPRES

Ion Mîţu este noul preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Ion Mîţu este, începând de miercuri, noul preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), în baza unui contract de management pe perioadă determinată.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea: "Avem în stoc 80.000 de doze de vaccin tetravalent care expiră în septembrie. Ministrul Sănătăţii nu poate să vaccineze copii''

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Peste 80.000 de doze de vaccin tetravalent (diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic) sunt în acest moment pe stoc în România și urmează să expire în luna septembrie, a anunțat miercuri ministrul Sănătății la prezentarea bilanțului după primele 6 luni de mandat, precizând că reprezentanții ministerului au luat legătura cu cei ai Societăţii pentru Medicina  de Familie pentru a verifica ce se întâmplă cu aceste vaccinuri și de ce nu sunt folosite.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Numarul locurilor de la rezidențiat va fi corelat în premieră cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Sorina Pintea: "Facem o evaluare serioasă a necesarului de medici. Noi am pregătit medici pentru Uniunea Europeană"

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății lucrează la o "evaluare serioasă a necesarului de medici pe specialități", urmând ca, începând din acest an, numărul locurilor pe specialități scoase la concurs la rezidențiat să fie stabilit "în urma unei analize foarte clare" și "să fie un echilibru între ceea ce este nevoie și ceea ce scoatem la concurs", a anunțat miercuri Sorina Pintea, la prezentarea bilanțului după primele 6 luni la conducerea Ministerului Sănătății. "Noi am pregătit medici pentru Uniunea Europeană, și îmi asum ceea ce spun", a afirmat Sorina Pintea.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version