SANATATE
Institutul National de Genomica - proiectie
Foto: mfe.gov.ro

România va avea un Institut Naţional de Genomică

de V.M. HotNews.ro
Autorităţile vor finanţa înfiinţarea Institutului Naţional de Genomică, ce va permite României să progreseze în privinţa geneticii umane, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, potrivit Agerpres. Acesta a vizitat, vineri, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Alessandrescu-Rusescu, alături de managerul institutului, Nicolae Suciu, şi de coordonatorul Unităţii de Asistenţă Materno-Fetală de Excelenţă din cadrul Institutului, Dragoş Creţoiu.
Matei Bals
Foto: Facebook

UPDATE Institutul Matei Balș restricționează vizitele la bolnavi din cauza gripei / Colaborare între mai multe spitale pentru utilizarea tehnologiei ECMO pentru cei care au complicații din cauza gripei

de Redactia HotNews.ro
Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș” restricționează accesul vizitatorilor, anunțul venind în contextul unui număr tot mai mare de cazuri de gripă în România. De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat măsuri suplimentare pentru combaterea gripei, iar ministrul a aprobat suplimentarea cu încă 35.000 a numărului de doze de vaccin gripal.
Vaccin
Foto: Agerpres

Un bărbat vaccinat a murit din cauza gripei - al treilea deces din acest sezon

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Un bărbat vaccinat din județul Argeș a murit din cauza gripei, acesta fiind cel de-al treilea deces provocat de virusul gripal în țara noastră, în acest sezon. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății. Bărbatul avea 78 de ani, iar din cauza faptului că suferea și de boli cronice, imunitatea sa a fost afectată, chiar dacă era vaccinat. De regulă, virusul gripal poate duce la deces în cazul unora dintre persoanele nevaccinate și extrem de rar în cazul celor vaccinate.
Gripa
Foto: AGERPRES

Gripa evoluează cu intensitate scăzută. 3 decese față de 34 în aceeași perioadă a anului trecut

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, numărul cazurilor de gripă clinică este cu 40% mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul deceselor înregistrate în acest sezon este 3, comparativ cu 34, în perioada similară din sezonul precedent, arată datele publicate astăzi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.
Nou virus detectat in China
Foto: Captura YouTube
Articol actualizat

VIDEO Coronavirusul a provocat închiderea a cinci orașe în China / Bilanțul deceselor se ridică la 18

de Redactia HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Autoritățile chineze au anunțat joi al 18-lea deces provocat de coronavirus, în timp ce cinci orașe din China, Ezhou, Huanggang și Wuhan, unde a izbucnit focarul, și Chibi și Zhijiang au intrat în carantină. Autoritățile au decis suspendarea transportului public, cinematografele, teatrele și cafenelele au fost închise. De asemenea, și Orașul Interzis, cel mai celebru monument istoric al Chinei, se va închide până la noi ordine din cauza epidemiei virale care a început să se răspândească în lume, a anunțat joi instituția. În cursul zilei de joi au fost confirmate și primele cazuri de coronavirus din Vietnam și din Singapore.
Naja_atra, banuita ca ar fi ”rezervorul” noului coronavirus
Foto: Wikipedia

Misteriosul coronavirus din China ar fi „sărit” la oameni de la șerpi, potrivit unui studiu apărut în Journal of Medical Virology

de DP HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Pe măsură ce noul coronavirus face tot mai multe victime, oamenii se întreabă de unde a venit virusul? Un studiu publicat aseară de 4 cercetători chinezi în revista Journal of Medical Virology arată spre șerpi. Mai exact, spre cele două specii de șerpi des întâlnite în sud-estul Chinei (unde a apărut focarul): Bungarus multicinctus și Naja atra, sau cobra chineză, scriu autorii studiului.
Protest dupa incendiul din clubul Colectiv
Foto: Alex Mihăileanu/ HotNews.ro

Ministerul Sănătății va elabora o strategie națională pentru pacienții cu arsuri, la peste 4 ani de la incendiul din clubul Colectiv

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății va elabora o strategie națională pentru pacienții cu arsuri. O primă întâlnire a grupului de lucru constituit la nivelul Ministerului Sănătății pentru problematica pacienților cu arsuri a avut loc astăzi. Decizia elaborării unei astfel de strategii vine la peste 4 ani de la incendiul din clubul Colectiv.
Medicamente
Foto: Comisia Europeana

Gigantul farmaceutic Roche, amendă-record de 12,8 milioane de euro de la Consiliul Concurenței pentru "strategia menită să întârzie intrarea pe piață a unor medicamente oncologice similare" / Roche va ataca decizia în instanță

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Compania farmaceutică Roche România a primit o amendă-record de 12,8 milioane de euro de la Consiliul Concurenței pentru abuz de poziție dominantă pe piața unor produse oncologice. Sancțiunile au fost aplicate în urma a două investigaţii declanșate în anul 2017. Consiliul Concurenței spune că a constatat că Roche a adoptat o strategie comercială menită să elimine concurența la licitații și să întârzie intrarea pe piață a unor medicamente similare.
UPDATE: Filiala din România a gigantului farmaceutic Roche, unul dintre cei mai mari producători de medicamente oncologice la nivel mondial, anunță că va contesta în instanță decizia Consiliului Concurenței.
Adrian Streinu Cercel
Foto: AGERPRES

Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor exista cazuri în România, bolnavii pot fi tratați în țară

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele simptome fiind febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap și tulburările respiratorii, a explicat, pentru HotNews.ro, Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș. Adrian Streinu Cercel mai spune că "tratament care să se adreseze acestui virus nu există, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, ceea ce este deosebit de important".
Spitalul Regional din Cluj
Foto: Ministerul Sanatatii

Document publicat de Emanuel Ungureanu: Georgeta Bumbac este asistent manager în proiectul spitalelor regionale, "care se vor construi când vom avea noi nepoți"

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Georgeta Bumbac, secretarul general al Ministerului Sănătății și membră în consiliile de administrație a 3 companii de stat - CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile - este asistent manager în "proiectul european prin care se vor construi când vom avea noi nepoți spitalele regionale din Craiova, Iași și Cluj", a dezvăluit miercuri deputatul Emanuel Ungureanu.
Adrian Streinu-Cercel
Foto: Hotnews

Adrian Streinu Cercel: Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! Diagnosticul de gripă este clar dacă te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Managerul Institutului de Boli Infecțioase ''Matei Balş'', prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a declarat miercuri că diagnosticul de gripă este unul ''clar'' pentru persoanele pe care le doare capul, fac febră 39-40, le dor mușchii, "te simţi ca şi cum ai fi bătut". Medicul Adrian Streinu-Cercel spune că, în aceste cazuri, nu mai este nevoie de alte teste pentru a diagnostica gripa.
Ministerul Sanatatii
Foto: Ministerul Sanatatii

Primele măsuri luate de România împotriva coronavirusului din China: Autoritătile vor să cumpere pentru aeroporturi camere cu termoviziune, care identifică persoanele cu febră

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
România ia primele măsuri pentru a preveni posibilitatea ca noul tip de coronavirus din China, care a ucis până acum 9 oameni, să ajungă și în tara noastră. Autoritățile intentionează să cumpere camere cu termoviziune, ce identifică persoanele care au febră, si să le monteze în aeroporturi.
Virusi gripa
Foto: pixabay.com

Noul coronavirus din China ar putea suferi mutații și răspândi cu rapiditate

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Noul coronavirus care a făcut nouă morți și a contaminat sute de persoane în China ar putea suferi mutații și s-ar putea răspândi cu rapiditate, au avertizat miercuri autoritățile, sporind îngrijorarea la nivel mondial după semnalarea unui prim caz în Statele Unite, notează AFP.
Epidemie China
Foto: Captura Twitter

Un prim caz de coronavirus provenind din China a fost depistat în SUA

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Un prim caz de coronavirus provenind din China a fost depistat în Statele Unite. Este vorba despre un bărbat de circa 30 de ani, care a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle (statul Washington, nord-vestul SUA), au anunțat marți autoritățile sanitare americane, potrivit AFP.
Platforma PIAS
Foto: Hotnews

Sistem care va prelucra datele din Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, dezvoltat de CNAS din fonduri europene de 20 milioane euro

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Casa Națională de Asigurări de Sănătate va dezvolta un sistem care va prelucra datele din Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, după ce a semnat, marți, un Contract de finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), care are ca obiectiv dezvoltarea acestui "sistem integrat de management".
Ministerul Sanatatii
Foto: Ministerul Sanatatii

Noul coronavirus din China: Specialiștii vor propune mâine Ministerului Sănătății un set de măsuri pentru a interveni dacă virusul ajunge în România

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
România pregătește măsuri pentru a interveni, dacă va fi necesar, în cazul apariției în țara noastră a noului virus gripal din China, care a provocat 6 decese. Un grup de specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie se va întâlni mâine sub coordonarea secretarului de stat Nelu Tătaru pentru a propune ministrului Sănătății măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările OMS.
Epidemie China
Foto: pxhere.com

Teste pentru depistarea rapidă a noului virus care a dus la decesul a 6 oameni în China, disponibile în curând în România

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
În România vor fi disponibile, în curând, teste care să depisteze rapid eventuala prezență a virusului gripal care a dus la decesul a 6 oameni în China, a anunțat marți medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Testele urmează să fie disponibile, cel mai probabil, la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București.
Medicamente
Foto: PhotoExpress

Medicamentele care conțin ranitidină, retrase din toate farmaciile din România

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Medicamentele care conțin ranitidină urmează să fie retrase din toate farmaciile din România, în urma unei recomandări a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, anunță instituția. Potrivit ANMDM, decizia a fost luată la nivel european.
Epidemie China
Foto: Captura Twitter

Noul virus din China: Numărul deceselor a crescut la şase / OMS avertizează că virusul s-ar putea răspândi la nivel mondial

de I.H. HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Noul virus apărut luna trecută în China a făcut alte două victime în oraşul Wuhan din centrul țării, unde numărul deceselor a ajuns la șase, potrivit agențiilor internaționale de presă. Medicii sunt în alertă la nivel mondial, iar mai multe state au anunțat deja campanii de screening pentru persoanele aflate în grupele de risc. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va organiza o reuniune miercuri, urmând să decidă dacă va fi declarată stare de urgență internațională, în condițiile în care specialiști din China au stabilit că noul tip de virus se transmite de la om la om, scrie BBC.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2767 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by