SANATATE
Vaccin antigripal
Foto: Agerpres

​Ministerul Sănătății: Nu au fost aduse toate vaccinurile antigripale; ajung în patru tranșe

de V.M. HotNews.ro
Ministerul Sănătății a transmis, sâmbătă, că nu toate vaccinurile antrigripale au fost aduse, acestea urmând să ajungă în patru tranșe. Reprezentanții Ministerului Sănătății menționează și că a fost asigurată inclusiv posibilitatea suplimentarii numărului de doze.
Tantari
Foto: MorgueFile.com

Nou deces din cauza virusului West Nile, al șaptelea din acest sezon

de V.M. HotNews.ro
Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță că în ultima săptămână s-a înregistrat un nou deces din cauza virusului West Nile. Ultimul deces a fost înregistrat în Olt.
Transplant
Foto: Pixabay

Trei români și un străin, salvați în urma transplantului, după moartea unui orădean de 43 de ani

de V.M. HotNews.ro
Un bărbat de 43 de ani a dăruit viață altor patru oameni, după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc și a intrat în moarte cerebrală, iar sora lui și-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Medicii au prelevat inima, ficatul, rinichii si corneea bărbatului, spune Agenția Națională de Transplant, citată de Mediafax.
Adrian Maghiar
Foto: Bihon.ro

Decanul Facultății de Medicină din Oradea, condamnat la doi ani de închisoare cu amânare pentru moartea unei paciente

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea şi fondator al Spitalului Pelican, dr. Adrian Maghiar, a fost condamnat, joi, printr-o sentinţă pronunţată de Judecătoria Oradea, la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă cu amânarea executării. Medicul chirurg Adrian Maghiar a fost trimis în judecată în 2018, fiind acuzat de ucidere din culpă după ce una dintre pacientele sale a murit la câteva zile de la o intervenţie chirugicală, transmite Agerpres. Maghiar a mai fost trimis în judecată în celebrul scandal al diplomelor false, dar acum patru ani. Curtea de Apel Oradea a stabilit că faptele s-au prescris.
Laura Mazilu, medic oncolog
Foto: Hotnews

Imunoterapia, tratamentul revoluționar decontat în acest moment doar pentru 3 tipuri de cancer în România. Medic: În unele cazuri poți ajunge să vindeci un pacient cu o boală oncologică metastatică

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
"Am avut pacienți cu melanom sau cu cancer renal care au întrat în remisiune completă pentru foarte mulți ani. Până la acel moment, eram învățați ca un pacient cu o boală metastatică să nu supraviețuiască decât un timp limitat", povestește medicul Laura Mazilu, oncolog la Spitalul Judeţean din Constanţa, despre cum a schimbat, în ultimii ani, imunoterapia soarta unor bolnavi de cancer din România. Imunoterapia a ajuns în țara noastră de doar câțiva ani și este aprobată și decontată, în acest moment, în România, doar pentru 3 tipuri de cancer: melanom, cancer bronho-pulmonar și cancer renal.
Alimente
Foto: pixabay.com

Ziua Internațională a Alimentației. Cel mai longeviv bărbat din lume: Toată viața am mâncat bine, niciodata diete, nu am atins țigara si am baut alcool numai la sarbatori

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
"Toată viața mea am trăit frumos, am mâncat bine, dar niciodata diete, mereu unt, niciodată margarină, nu am atins țigara si am baut alcool numai la sarbatori", povestește Gustav Gernetg, în vârstă de 114 ani, cel mai longeviv bărbat din lume în acest moment (născut pe 15 octombrie 1905). România, alături de statele europene, dar și de țări de pe alte continente, a sărbătorit, pe 16 octombrie, Ziua Internațională a Alimentației.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea, după ce Ludovic Orban a afirmat că rezidențiatul "nu este absolut necesar": Îmi este greu să comentez / Numărul de locuri se stabilește pe baza propunerilor DSP-urilor

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
"Îmi este greu să comentez ceea ce domnul Orban a declarat", este reacția Sorinei Pintea, ministrul interimar al Sănătății, la afirmația de joi a premierului desemnat Ludovic Orban despre rezidențiat: "Mi se pare că această formă de examinare nu este absolut necesară." Sorina Pintea a subliniat și că numărul de locuri de la rezidențiat se stabilește pe baza propunerilor venite de la direcțiile de sănătate publică, după ce în spațiul public a fost vehiculată informația că Ministerul Sănătății a redus numărul de locuri, comparativ cu anul trecut.
Examen de rezidentiat
Foto: Agerpres

Ludovic Orban, despre rezidențiat: Mi se pare că această formă de examinare nu este absolut necesară. Sunt oameni care au fost la studii și au învăţat ani de zile ca să capete dreptul de a profesa

de MH HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Premierul desemnat Ludovic Orban afirmă că examenul de rezidenţiat va fi una dintre priorităţile Guvernului său şi că se gândeşte la creşterea numărului de locuri care sunt scoase la concurs. Orban a mai spus că va fi analizat și modul în care funcţionează acest sistem în alte ţări europene pentru că, în opinia sa, "această formă de examinare nu este una absolut necesară", fiind vorba despre oameni care au fost la studii și au învăţat ani de zile ca să obțină dreptul de a profesa.
Vasile Ciurchea
Foto: Agerpres

Vasile Ciurchea, aflat la al treilea mandat în fruntea CNAS, promite "un pachet complet pentru bolnavii de cancer, cu toate serviciile de care beneficiază pacienții din străinătate"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Bolnavii oncologici din România ar putea beneficia de un pachet complet de servicii, "toate de care beneficiază pacienții din străinătate, cu tot ce are nevoie de la momentul diagnosticării, pe parcursul tratamentului, monitorizare și activități medicale de suport conexe, gen kinetoterapie, consiliere psihologică", a afirmat joi președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, la un eveniment pe tema cancerului la copii și tineri în România.
Medicul Sandra Alexiu
Foto: AGERPRES

​INTERVIU Medicul Sandra Alexiu: Primul lot de vaccin antigripal din farmacii s-a terminat, s-a dat ca pâinea caldă. Oamenii se vaccinează, e un trend bun

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Primul lot de vaccin antigripal din farmacii a fost deja epuizat, "s-a dat ca pâinea caldă", afirmă, într-un interviu pentru HotNews.ro, Sandra Alexiu, medic de familie și președintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov. "Este un trend foarte bun, faptul că oamenii se vaccinează este minunat", subliniază Sandra Alexiu. În ceea ce privește dozele de vaccin antigripal cumpărate de Ministerul Sănătății și administrate gratuit categoriilor cu risc, acestea se lasă încă așteptate în cabinetele medicilor de familie, chiar dacă Ministerul Sănătății a anunțat că vaccinul a ajuns în țară.
Sectie pentru arsi
Foto: Hotnews

A doua secție pentru mari arși din țară, cu 5 paturi, inaugurată la Iași

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Cinci paturi pentru pacienții mari arși sunt operaționale, începând de miercuri, în cadrul secției de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Județean Sf. Spiridon din Iași. Noua unitate pentru pacienții cu arsuri grave are 5 paturi pentru mari arși, 5 săli de operație, 5 paturi pentru terapie intensivă intermediară și 10 paturi pentru arsuri mici și medii - 20% din suprafața corpului.
Vaccinarea la copii
Foto: pixnio.com

Plângere la DNA privind posibile nereguli la achiziția vaccinului anti-gripal: A fost achiziționat un vaccin pentru persoane peste 3 ani, deși caietul de sarcini solicita ca acesta să poată fi administrat de la 6 luni

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
O plângere ce vizează posibile nereguli la achiziția de vaccin anti-gripal din acest an a fost depusă marți la DNA de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. "A fost achiziționat un vaccin care se poate administra persoanelor peste 3 ani, deși caietul de sarcini și clarificările ministerului solicitau ca acesta să poată fi administrat persoanelor de la 6 luni în sus", acuză deputatul USR. De cealaltă parte, Sorina Pintea susține că nu au existat nereguli la această achiziție, iar Ministerul Sănătății ar fi făcut o economie de 3 milioane de euro.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Vlad Voiculescu după ce Sorina Pintea a acuzat că în 2016 s-ar fi întocmit un caiet de sarcini "cu dedicație" pentru achiziționarea de incubatoare: Doamna ministru nu și-a făcut treaba și nu înțelege ce ar fi trebuit să facă

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
"La trei ani de guvernare PSD și după aproape doi ani de mandat al Sorinei Pintea, aceasta justifică astăzi întârzierile achizițiilor din neonatologie… aruncând vina pe - cine credeți? - da, pe tehnocrați. Fără să rostească nume" -este reacția lui Vlad Voiculescu la acuzațiile Sorinei Pintea, potrivit căreia Ministerul Sănătății a cumpărat cu întârziere peste 1.000 de incubatoare din cauză că, în 2016, s-ar fi întocmit caietul de sarcini "în așa fel încât să fie favorizat un singur producător și a trebuit refăcut".
Spital
Foto: Pixabay.com

Nereguli grave constatate după controalele la spitalele de psihiatrie: La Săpoca numărul pacienților internați depășește numărul de paturi, iar spitalul nu are contract cu o firmă de pază

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății a dat 115 sancţiuni contravenţionale - 48 de amenzi și 67 de avertismente - în urma controalelor la spitalele de psihiatrie, iar în unele cazuri s-a dat termen de remediere a problemelor până pe 31 decembrie, a anunțat marți ministrul Sănătății. În ceea ce privește spitalul din Săpoca - unde un pacient a atacat 13 bolnavi în luna august, iar 7 dintre ei au murit - numărul pacienților internați depășea, în unele compartimente, numărul de paturi, iar spitalul nu avea contract cu o firmă de pază, paza fiind asigurată tot de angajații unității medicale. Acolo unde a fost cazul, neregulile au fost semnalate Parchetelor.
Dotarea maternitatilor cu incubatoare
Foto: Salvati Copiii

Peste 1.000 de incubatoare cumpărate pentru maternități vin cu întârziere de un an. Sorina Pintea: Caietul de sarcini a fost întocmit în 2016 în așa fel încât să fie favorizat un singur producător, a trebuit refăcut

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății a demarat procedura de achiziție pentru 1.117 incubatoare cu care urmează a fi dotate 140 de maternități din țară. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că aceste incubatoare ar fi trebuit, în mod normal, să ajungă în maternități în februarie-martie anul acesta, însă caietul de sarcini a trebuit refăcut și procedura reluată, după ce, în anul 2016, "caietul de sarcini a fost întocmit în așa fel încât să fie favorizat un singur producător. Acest caiet de sarcini a fost făcut cu dedicație, o spune Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor".
Viorel Husanu, lider SANITAS
Foto: AGERPRES

Lider sindical: Din Spitalul de Urgenţă Floreasca au plecat 36 de angajaţi în două luni, nemulţumiţi de salarii

de V.M. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Un număr de 36 de angajaţi din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, din care aproximativ 20 de asistenţi medicali, au depus cereri de transfer sau de demisie în lunile iulie şi august, nemulţumiţi de nivelul salariilor, a declarat luni, pentru Agerpres, preşedintele Uniunii Sindicale SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, la finalul unei mese rotunde privind problemele sistemului sanitar.
Medicamente
Foto: Photoxpress.com

17 medicamente inovative, introduse pe lista medicamentelor compensate și gratuite

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
17 medicamente inovative au fost introduse, luni, prin Hotărâre de Guvern, pe lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice, la solicitarea Ministerului Sănătății.
spitalul din Sibiu
Foto: Facebook

Un aparat de 100.000 de euro cumpărat de Spitalul Județean Sibiu înaintea summitului UE zace nefolosit de aproape un an, din cauza lipsei unei autorizații

de MH HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu nu pot beneficia de cel mai modern amplificator de imagine care se află în una din sălile de operaţie din Secţia de Ortopedie de aproape un an. Aparatul care zace nefolosit a fost cumpărat cu aproape 100.000 de euro, bani daţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ), ca medicii să aibă cele necesare ca să opereze în cazul în care se întâmpla ceva la Summitul UE care a avut loc în mai la Sibiu.
Asa ar urma sa arate Spitalul Regional din Craiova
Foto: Ministerul Sanatatii

Spitalul regional din Craiova va costa peste 600 de milioane de euro și va avea 7 etaje, 807 paturi, 19 săli de operație și heliport

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Spitalul Regional din Craiova va avea un total de 807 paturi și 19 săli de operație și va dispune inclusiv de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea S-V. Valoarea investiției ar urma să se ridice la 2.850.507.547,41 lei - echivalentul a peste 600 de milioane de euro. Guvernul Dăncilă a aprobat luni, în probabil ultima sa ședință, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Craiova. Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, spitalele regionale ar putea fi gata cel mai curând peste 7 ani.
Protest in fata CNAS (arhiva)
Foto: AGERPRES

Protest al bolnavilor de amiotrofie musculară spinală în fața CNAS. Pacienții cer să aibă acces la tratament

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Câteva zeci de bolnavi amiotrofie musculară spinală, părinți și membri ai asociațiilor care îi reprezintă, au protestat în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, solicitând să aibă acces la tratament, atât pentru copii cât și pentru adulți, deoarece, spun aceștia, sunt pacienți care nu primesc în acest moment tratament. De cealaltă parte, președintele CNAS, Vasile Ciurchea, susține că tratamentul este egal pentru toți.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version