SANATATE
Registru 2
Foto: Hotnews

DOCUMENT Decizia de constituire a grupului de lucru pentru decesele COVID apare în registrul de la cabinetul Andreei Moldovan, dar împarte numărul de înregistrare cu o invitație la Forumul de diabet

de Alina Neagu HotNews.ro
Decizia de constituire a grupului de lucru pentru verificarea modalității de raportare a deceselor COVID apare în registrul de intrare-ieșire a corespondenței de la cabinetul fostului secretar de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, pe data de 12 aprilie, cu numărul de înregistrare 578, arată o copie a registrului, obținută de HotNews.ro. Nu este însă clar de ce, la același număr - 578 - apare, la aceeași dată, 12 aprilie, și o invitație la Forumul de diabet.
Andreea Moldovan
Foto: Agerpres

Un Ordin al Ministerului Sănătății semnat de Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial conține numerele de telefon ale câtorva sute de medici

de Alina Neagu HotNews.ro
Un ordin al Ministerului Sănătății semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial pe 15 aprilie conține numerele de telefon ale câtorva sute de medici. Este vorba despre un Ordin privind modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 1.344/2006, pentru aprobarea Listei naționale a experților medicali. "Ne vom uita pe toate documentele emise în ultima perioadă de Ministerul Sănătății, înțeleg că sunt documente publicate cu numere de telefon, ceea ce e o nebunie", a reacționat astăzi premierul Florin Cîțu. De remarcat că o parte dintre aceste numere de telefon erau deja publice și pot fi găsite printr-o simplă căutare pe Google.
Ministerul Sanatatii
Foto: AGERPRES

Ministerul Sănătății: Nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul instituției. Decizia emisă de Andreea Moldovan nu este un act administrativ sau cu caracter normativ

de Alina Neagu HotNews.ro
Decizia emisă de Andreea Moldovan, în calitatea sa de secretar de stat, este un document intern și nu un ordin sau instrucţiune, act administrativ cu caracter normativ sau individual, iar la nivelul Ministerului Sănătății nu există în acest moment un grup de lucru legal constituit care să verifice raportările deceselor de COVID-19, arată Ministerul Sănătății. În plus, Ministerul Sănătății îi solicită fostului ministrul Vlad Voiculescu "să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament".
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

DOCUMENT Vlad Voiculescu intenționa să publice date privind toate achizițiile și cheltuielile din sănătate, după modelul transparentizării datelor privind vaccinarea și testarea pentru COVID

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Transparentizarea tuturor achizițiilor și cheltuielilor din sănătate este unul dintre proiectele pe care Vlad Voiculescu le-a început în mandatul său de ministru al Sănătății. "Asta o să ne asigure că nu se mai fură atât de mult din sănătate", a afirmat vineri fostul ministru al Sănătății, în prima conferință de presă ținută după plecarea de la minister.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Ce va face Vlad Voiculescu după plecarea de la Ministerul Sănătății: Vreau să pun umărul în continuare la a schimba lucrurile în sănătate. E rostul pe care l-am găsit în viața mea

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Vlad Voiculescu afirmă că își dorește "să pună umărul în continuare la a schimba lucrurile în sănătate și a îi ajuta pe cei care au nevoie", după ce a fost demis acum două zile din funcția de ministru al Sănătății. Decizia premierului Florin Cîțu de a îl demite a fost pentru Vlad Voiculescu una "șocantă", a mărturisit Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Foto: Guvernul Romaniei

Vlad Voiculescu: La Balș a fost un accident / La Babeș nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut/ Nu m-am simțit sabotat de Raed Arafat

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Incendiul din luna ianuarie de la Institutul Matei Balș a fost "un accident", în timp ce la Spitalul Victor Babeș, unde 3 paciente au murit luni seară după o defecțiune care a oprit alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor "cu toată responsabilitatea spun că nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut", a afirmat vineri dimineață Vlad Voiculescu, în prima sa conferință de presă după demiterea din funcția de ministru.
Ioana Mihaila
Foto: Agerpres

UPDATE Vlad Voiculescu ar putea rămâne ministrul din umbră al Sănătății: Ioana Mihăilă (PLUS), secretar de stat în mandatul său, este propunerea pentru funcția de ministru

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Ioana Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății, potrivit surselor HotNews.ro. Vlad Voiculescu a afirmat vineri dimineață, în prima conferință de presă susținută după demiterea sa, că Ioana Mihăilă va avea tot sprijinul său, în cazul în care va fi desemnată. Desemnarea Ioanei Mihăilă ar putea însemna și că Vlad Voiculescu rămâne ministrul din umbră al Sănătății.
Vlad Voiculescu
Foto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19

Bilanțul lui Vlad Voiculescu după 4 luni la Ministerul Sănătății: Am suplimentat numărul de paturi ATI până la 1.687. Am oprit în Guvern, în plină criză sanitară, cu cheltuieli fulminante, și banii pentru presă

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Vlad Voiculescu, demis acum două zile din funcția de ministru al Sănătății, a vorbit vineri dimineață, într-o conferință de presă, despre proiectele la care echipa sa a lucrat în minister, în cele mai puțin de 4 luni de mandat. Vlad Voiculescu spune că în mandatul său de ministru al Sănătății, numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID-19 a fost suplimentat până la 1.687. Ministrul demis mai spune că, în plină criză sanitară, cu cheltuieli fulminante, a oprit în Guvern banii pentru presă: "Nu cred că era oportun să mai prelungim ceva ce s-a întâmplat anul trecut."
Spital coronavirus
Foto: Heidi Levine / Sipa Press / Profimedia

Câte paturi ATI pentru pacienți COVID-19 mai sunt libere în țară și în București și câți bolnavi sunt tratați și intubați direct în Unitățile de Primiri Urgențe

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Zero paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 mai sunt libere în acest moment în București, în timp ce în țară sunt libere 21 de paturi, arată informațiile obținute astăzi de HotNews.ro. De asemenea, 668 de pacienți COVID-19, intubați sau ventilați non-invaziv, sunt tratați în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, din cauză că nu au mai prins locuri libere la ATI.
Andrei Baciu
Foto: Agerpres

Premierul îi delegă secretarului de stat Andrei Baciu atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii - surse

de Redactia HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Premierul Florin Cîţu i-a delegat secretarului de stat Andrei Baciu atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Reamintim că miercuri, după demiterea lui Vlad Voiculescu și după refuzul lui Dan Barna de a fi interimar la Sănătate, atribuțiile de ministru interimar fuseseră preluate de Florin Cîțu.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
În biroul său de la Ministerul Sănătății, prins între discuții cu colegii de la USR-PLUS, în primele ore ale zilei, și cu echipa din minister în cea de-a doua parte a zilei. Așa și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii, după mai puțin de 4 luni de mandat. Ajuns la minister de la primele ore ale dimineții, nu a crezut până în ultimul moment că va fi demis. Așteptat o zi întreagă în fața clădirii Ministerului Sănătății de o armată de jurnaliști, care au împânzit toate intrările în instituție, a ales să plece pe ușa din spate la propriu, în mașină, și să evite presa, așa cum a făcut de altfel în cea mai mare parte a celui de-al doilea mandat de ministru al Sănătății.
Andreea Moldovan
Foto: Agerpres

Andreea Moldovan, după ce a fost demisă de la Ministerul Sănătății: Mă întorc să lucrez în spital

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Andreea Moldovan, demisă de premierul Florin Cîțu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că se va întoarce la spitalul la care lucra ca medic infecționist.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Doar 4 luni fără o săptămână. Atât a rezistat Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății, în cel de-al doilea mandat. Venit la conducerea Ministerului Sănătății într-o perioadă extrem de complicată - suprapusă peste al treilea val al pandemiei, care pare a fi cel mai dur de până acum, și debutul celei mai ample campanii de vaccinare din istoria recentă - scurtul său mandat a fost marcat de scandaluri la tot pasul. Câte dintre ele au fost însă întemeiate și câte au fost umflate de o parte a presei sau de adversarii politici?
Andreea Moldovan
Foto: Agerpres

Decizia de demitere a Andreei Moldovan, deja în Monitorul Oficial

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Decizia premierului de demitere a secretarului de stat Andreea Moldovan a fost publicată deja în Monitorul Oficial.
Spitalul Victor Babes din Bucuresti
Foto: AGERPRES

10 întrebări și răspunsuri esențiale despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș și de ce ea "se poate repeta în orice moment"

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Ce spitale COVID-19 au, în acest moment, în curtea lor unități mobile de Terapie Intensivă - TIR-uri dotate cu aparatură ATI precum cel de la Spitalul Victor Babeș din București, unde 3 pacienți au murit ieri după o defecțiune în urma căreia s-a oprit alimentarea cu oxigen? Cum ajunge un astfel de TIR în curtea unui spital, cum este pus în funcțiune, cine asigură mentenanța? Ce probleme au mai avut TIR-urile ATI și cum le explică Raed Arafat? Și de ce medicii care lucrează în spitale COVID trăiesc cu spaima că o astfel de dramă "se poate repeta în orice moment"? 10 întrebări și răspunsuri esențiale, într-un material HotNews.ro.
tir ATI
Foto: tion.ro

Cum explică instituția condusă de Arafat problemele tehnice la TIR-urile ATI / "Toate unitățile mobile sunt în garanție"

de I.H. HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, vine cu explicații după ce HotNews.ro și unele publicații au semnalat problemele tehnice ale TIR-urilor de terapie intensivă folosite pentru pacienții COVID-19. Potrivit DSU, de la momentul punerii în funcțiune a celor 5 unități mobile, au existat defecțiuni la sistemul de climatizare, iar pentru a le rezolva un TIR a fost trimis în Turcia, la producător. Pentru alte 3 unități firma producătoare a trimis specialiști în țară. Între timp, DSU a descoperit că TIR-ul de la Victor Babeș este cel care inițial a fost la spitalul din Ploiești, și nu la cel din Pitești, așa cum spunea inițial Arafat.
Unitate mobila
Foto: Hotnews

UPDATE Medic din Ploieşti: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte / Ce probleme au fost la unitățile ATI trimise la spitalele din țară pentru pacienții COVID

de I.H. HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș din București unde luni seară trei femei cu COVID-19 au murit în urma unei defecțiuni care a dus la oprirea instalației de oxigen a funcționat anul trecut la Spitalul Județean din Ploiești. TIR-urile ATI trimise la spitalele din Timișoara sau Ploiești s-au defectat de mai multe ori, cu pacienții în ele. "Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI", spune un medic din Ploiești.
AstraZeneca
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Digi24

UPDATE Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca: Te poți vaccina prezentându-te direct la centrul de vaccinare, fără programare, însă cu o condiție

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare (doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă, arată un document semnat de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, și adresat ministrului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică, document obținut de HotNews.ro. Condiția este ca în centre să nu fie persoane programate. Decizia a fost luată "ca urmare a scăderii adresabilității populației" pentru vaccinarea cu acest vaccin, se arată în document.
Preventie Cancer Femei
Foto: Alphega

[P] Pandemia nu ține cancerul în loc/ Farmaciile Alphega încurajează femeile să se protejeze de două ori mai bine și să meargă la un control preventiv

de Smile Media
Marţi, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Începând cu luna martie, comunitatea de farmacii independente Alphega derulează campania de educare și informare: Protejează-te de două ori mai bine! Cancerul poate fi prevenit. Până la finalul lunii mai, doamnele sunt așteptate în farmacii cu materiale informative create pentru o înțelegere mai bună a cancerului de sân și a cancerului de col uterin, pentru educarea privind prevenția și detectarea timpurie, precum și cu un voucher de reducere la analize specifice într-un centru specializat.
Arafat
Foto: Guvernul Romaniei

Arafat: Nu putem lua toate paturile de ATI pentru COVID, vom avea probleme cu celelalte urgenţe

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat că autorităţile caută în continuare soluţii pentru suplimentarea paturilor de ATI pentru bolnavii COVID, dar a explicat că dintr-un număr total de aproximativ 4.000 de paturi de terapie intensivă la nivel naţional sunt folosite doar aproape 1.600, întrucât nu pot fi lăsate deoparte celelalte urgenţe medicale.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by