POLITIC
Reac��ii în PSD: Ple��oianu: A��i s��vâr��it azi o mare mizerie - Mazilirea lui ��erban Nicolae / ��tef��nescu: Ce au în��eles colegii mei din CEx dup�� decizia CCR? Nimic Deputatul PSD Liviu Ple��oianu a scris, miercuri pe Facebook, c�� CEx al PSD a decis „o mare mizerie” ��i anume „mazilirea” lui ��erban Nicolae pentru c�� nu a fost de acord s�� îl sprijine pe Mugur Is��rescu în func��ia de viceguvernator al BNR, potrivit Mediafax. „Ce au inteles azi (miercuri - n.r.) colegii mei din Cex-ul PSD dupa decizia CCR ? Nimic. L-au “decapitat” pe Serban Nicolae. Cica e prea obraznic...”, a scris Codrin ��tef��nescu, miercuri, pe Facebook.
Dacian Ciolo�� luat în derâdere de noul pre��edinte al Parlamentului European Dacian Ciolo�� a stârnit râsul noului pre��edinte al Parlamentului European, David Sassoli, atunci când a spus c�� cet����enii trebuie s�� se exprime asupra ��efiei institu��iilor UE ��i deciziile s�� nu fie luate în „culise”, potrivit Mediafax.
Primele decizii ale Vioric��i D��ncil�� ca ��ef PSD: Robert Negoi����, suspendat ��ase luni din partid, ��erban Nicolae nu mai e lider de grup la Senat Robert Negoi���� va fi suspendat din PSD pentru ��ase luni, iar ��erban Nicolae nu va mai fi liderul senatorilor social-democra��i. Deciziile au fost luate, miercuri sear��, în ��edin��a informal�� a Comitetului Executiv, sub comanda Vioric��i D��ncil��, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.Reac��ii în PSD: Ple��oianu: A��i s��vâr��it azi o mare mizerie - Mazilirea lui ��erban Nicolae / ��tef��nescu: Ce au în��eles colegii mei din CEx dup�� decizia CCR? NimicLiviu Lucian Mazilu, lider al senatorilor PSD, în locul lui ��erban Nicolae. Alte teme ale CEx -surse
Guvernul a modificat ordonan��a de urgen��a privind Codul administrativ, adoptat�� s��pt��mâna trecut��, dar nepublicat�� în Monitorul Oficial Guvernul a modificat, în ��edin��a de miercuri, ordonan��a de urgen���� privind Codul Administrativ, la o s��pt��mân�� dup�� ce aceasta fusese adoptat��, dar nepublicat�� în Monitorul Oficial. Astfel, autorit����ile locale pot decide, prin hot��râri de consiliu, utilizarea limbii minorit����ilor în unit����ile administrativ teritoriale ��i în cazul în care nu este atins�� ponderea de peste 20% de reprezentare.
Legea prin care exproprierile pentru lucr��rile locale devine de interes na��ional, adoptat�� de Parlament Camera Deputa��ilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectul de lege pentru completarea articolului 5 din Legea 33/1994 privind exproprierea pentru cauz�� de utilitate public��, anun���� Mediafax. Prin modificare, expropierile f��cute pentru lucr��rile de interes local sunt considerate de interes na��ional.
Orban: Decizia CCR pe completurile de trei este stupefiant��. Solicit demisia judec��torilor Cur��ii Liberalii cer demisia judec��torilor constitu��ionali, Ludovic Orban sus��inând c�� decizia luat�� în cazul completurilor de trei este „stupefiant��”, majoritatea din acest for servind „o agend�� a r��ului”.
D��ncil�� a convocat o nou�� sedin���� a Comitetului Executiv. Social-democra��ii se întâlnesc la vila Lac Social-democra��ii se întâlnesc miercuri, într-o ��edin���� informal��, la Vila Lac. Comitetul Executiv a fost convocat de pre��edintele PSD, Viorica D��ncil�� la ora 18:00 ��i au fost invita��i liderii PSD din teritoriu dar ��i mini��trii. Întâlnirea pesedi��tilor este prima dup�� alegerea noii conduceri a partidului ��i are loc în contextul în care PSD trebuie s�� decid�� candidatul la preziden��iale.
Legea lui Carmen Dan ��i Florin Iordache, copiat�� dup�� una neconstitu��ional�� ��i care d�� puteri sporite poli��i��tilor, adoptat�� Controversata lege propus�� de ministrul Carmen Dan ��i deputatul Florin Iordache, care d�� puteri sporite poli��i��tilor, a fost adoptat�� de Camera Deputa��ilor, cu 173 de voturi pentru ��i 82 împotriv��.
Alian��a USR-PLUS vrea relansarea candidaturii lui Kovesi la ��efia parchetului European, dup�� împ��r��irea func��iilor de top în UE. „Consider��m c�� Estul continentului nu este bine reprezentat” Alian��a USR-PLUS face lobby pentru candidatura Laurei Codru��a Kovesi la ��efia parchetului european, sus��inând c�� eurodeputa��ii s��i vor pune pe agenda negocierilor acest lucru, în condi��iile în care dup�� împ��r��irea func��iilor de top în institu��iile UE „estul continentului nu este bine reprezentat”.
Orban: Întregul parcurs al dosarului 10 august indic�� faptul c�� avem de-a face cu o mu��amalizare Ludovic Orban a afirmat c�� dosarul legat de protestele din 10 august trebuie s�� fie finalizat ��i trimis în judecat��, nu s�� aib�� soarta dosarelor Mineriadei ��i Revolu��iei. Liderul PNL a precizat c�� e inacceptabil ca la un an de la reprimarea protestului Diasporei s�� nu existe niciun responsabil.
DOCUMENT Proiectul de revizuire a Constitu��iei, depus de PSD ��i ALDE. Coali��ia a preluat ��i prevederea din ini��iativa USR „F��r�� penali” Parlamentari PSD ��i ALDE au depus la Parlament un proiect de lege pentru revizuirea Constitu��iei. Proiectul este semnat de 140 de deputa��i ��i senatori de la cele dou�� partide. Coali��ia a preluat în document ��i propunerea USR „F��r�� penali în func��ii publice”.
Kelemen Hunor i-a cerut premierului Viorica D��ncil�� revenirea la varianta Codului Administrativ votat�� în Parlament Pre��edintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a cerut mar��i Vioric��i D��ncil��, în cadrul unei întrevederi avute cu aceasta, revenirea la varianta Codului Administrativ votat�� în Parlament, sus��inând c�� legea adoptat�� de Guvern con��ine foarte multe schimb��ri, inclusiv legate de folosirea limbii materne în administra��ia local��, relateaz�� Agerpres.
Votul pentru diaspora, und�� verde de la Comisia juridic�� a Camerei Deputa��ilor. Votul decisiv asupra proiectului va avea loc miercuri Comisia juridic�� a adoptat, mar��i, raport de admitere pentru proiectul de lege care extinde votul în Diaspora la trei zile. Deputa��ii vor vota, miercuri, ini��iativa legislativ��, Camera Deputa��ilor fiind for decizional în acest caz.
Eugen Teodorovici, dup�� ce D��ncil�� nu a exclus un candidat comun cu ALDE ��i Pro România la preziden��iale: PSD trebuie s�� aib�� un candidat propriu Pre��edintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat, luni, c�� partidul ar trebui s�� aib�� un candidat propriu la preziden��iale, dup�� ce liderul ALDE, C��lin Popescu T��riceanu, a spus c�� ”cea mai bun�� solu��ie” este un candidat comun PSD, ALDE ��i Pro România, variant�� care nu a fost exclus�� nici de pre��edintele social-democra��ilor, Viorica D��ncil��.
PSD joac�� revizuirea Constitu��iei la imagine: vrea s�� copieze în proiect ��i ini��iativa USR „F��r�� penali în func��ii publice”/ Care este, de fapt, planul privind aplicarea referendumului Pre��edintele PSD, Viorica D��ncil��, a anun��at, luni, c�� PSD-ALDE va depune o ini��iativ�� pentru revizuirea Constitu��iei, în sensul transpunerii celor dou�� întreb��ri la referendum. Mai mult, D��ncil�� a l��sat s�� se în��eleag�� c�� în proiect vor mai fi introduse ��i alte modific��ri. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro c�� în proiectul PSD ar urma s�� fie introdus�� ��i prevederea referitoare la ini��iativa USR „F��r�� penali în func��iile publice”. De altfel, social democra��ii inten��ioneaz�� s�� fac�� un exerci��iu de imagine cu revizuirea Constitu��iei, mizând pe faptul c�� proiectul va pica la Curtea Constitu��ional��.
Noi reguli electorale, votate de Senat: Votul în str��in��tate s�� se desf����oare pe parcursul a trei zile Senatul a adoptat, luni, proiectul legislativ în materie electoral�� care prevede ca votul în str��in��tate s�� se desf����oare pe parcursul a trei zile, iar aleg��torii care au stat la coad�� pân�� la ora 21.00, când se închid sec��iile de vot, s�� poat�� vota pân�� la ora 00.00.
Teodorovici, replic�� pentru Ponta ��i T��riceanu: PSD trebuie s�� aib�� candidat propriu la preziden��iale, e un partid mare care nu a mai dat pre��edintele de 15 ani PSD trebuie s�� aib�� un candidat propriu la alegerile preziden��iale, a declarat luni pre��edintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, care ��i-a anun��at de altfel inten��ia de a se înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului.
D��ncil��: Coali��ia PSD-ALDE va depune o ini��iativ�� de revizuire a Constitu��iei care vizeaz�� cele dou�� puncte de la referendum Coali��ia PSD-ALDE depune propriul proiect de revizuire a Constitu��iei în sensul celor decise la referendumul pe Justi��ie, din 26 mai. S��pt��mâna trecut��, liberalii au f��cut public un proiect pe aceea��i tem��, cerând celorlalte partide s��-l sus��in��.
D��ncil��, despre scenariul unui candidat unic PSD-ALDE-Pro România: Dup�� ce primim sondajele, vedem ce formul�� îmbr����i����m Pre��edintele PSD Viorica D��ncil�� a declarat, la finalul ��edin��ei coali��iei de luni, c�� PSD a��teapt�� sondajele de opinie privind candida��ii la alegerile preziden��iale, dar nu poate opri ALDE s�� discute cu alte partide. Ea a comentat astfel propunerea privind desemnarea unui candidat comun PSD-ALDE-Pro România, lansat�� de Victor Ponta ��i sus��inut�� de liderul ALDE C��lin Popescu T��riceanu.
Liviu Ple��oianu o ironizeaz�� pe D��ncil�� dup�� ce l-a acuzat de discurs antieuropean: Sunte��i... remarcabil�� / Nu "orice om îi e fric��" s�� se fac�� de râs... Deputatul PSD Liviu Ple��oianu a scris luni pe Facebook, dup�� declara��ia Vioric��i D��ncil�� potrivit c��reia ar putea fi ”criticat pentru discurs antieuropean ��i antiamerican”, c�� pre��edinta PSD este ”mult prea rafinat�� intelectual”. Potrivit lui Ple��oianu, nici m��car cei care îl ”critic�� de regul�� nu au spus o asemenea gogom��nie”, pentru c�� s-ar fi plasat în categoria ”iremediabil penibili”.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2580 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version