POLITIC
Ciolo�� anun���� c�� a convenit cu Macron sus��inerea lui Kovesi la ��efia Parchetului European Liderul grupului Înnoim Europa Dacian Ciolo�� a anun��at c�� a discutat cu pre��edintele francez Emmanuel Macron ��i a convenit cu acesta s�� reia procedura nominaliz��rii ��efului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codru��a Kovesi pentru func��ie, relateaz�� Mediafax.
UDMR, nemul��umit�� de noul Cod Administrativ: reduce nivelul drepturilor minorit����ilor Forma Codului Administrativ publicat�� în Monitorul Oficial nu mul��ume��te UDMR care reclam�� c�� nivelul drepturilor minorit����ilor este redus prin actul normativ.
PNL face calculele pentru Kovesi. Orban: Dac�� guvernul înceteaz�� boicotul, ��ansa României va fi foarte mare Liberalii cer guvernului s�� nu mai boicoteze candidatura Laurei Codru��a Kovesi la ��efia parchetului european, dar ��i celorlalte partide române��ti din Parlamentul European s�� o sus��in��
Pe cine a pus D��ncil�� om-cheie la achizi��iile de armament? „This is Doru Frunzulica, I proposing you to meet, if possible for a coffee...” Viorica D��ncil�� a g��sit înlocuitor pentru omul lui Dragnea de la Armamente, care trebuia s�� se ocupe de mari achizi��ii pentru Armat��. Fostul europarlamentar PSD Doru Frunzulic�� a fost numit, vineri, în func��ia de secretar de stat în Ministerul Ap��r��rii, ��ef al Departamentului pentru Armamente, printr-o decizie a prim-ministrului.
D��ncil�� spune c�� Guvernul ��i PSD nu sus��in legea prin care copiii sunt obliga��i s��-��i între��in�� p��rin��ii Premierul Viorica D��ncil�� a declarat c�� proiectul de lege prin care copiii sunt obliga��i la între��inerea p��rin��ilor nu este sus��inut nici de Guvern, nici de PSD. Asta, în contextul în care proiectul de lege este depus de 73 de parlamentari, majoritatea PSD.
Proiect: Deciziile Cur��ii Constitu��ionale s�� se ia cu votul a dou�� treimi dintre judec��tori Deputatul PNL Pavel Popescu propune ca deciziile Cur��ii Constitu��ionale în cazul legilor complexe, precum codurile, sau în spe��ele privind conflicte juridice de natur�� constitu��ional�� s�� fie luate cu votul a dou�� treimi dintre judec��tori. Liberalul a depus vineri o ini��iativ�� legislativ�� în acest sens, motivând c�� „se impune ca, în cazul analizei constitu��ionalit����ii unor acte normative de importan���� major�� pentru buna func��ionare a societ����ii române��ti, s�� existe un larg consens”.
Prima „dorin����” a Renatei Weber dup�� numirea ca Avocat al Poporului: institu��ia s�� se pronun��e, înainte de adoptare, pe legile privind drepturile ��i libert����ile cet����enilor Avocatul Poporului, Renate Weber, vrea ca institu��iei pe care o conduce s��-i fie solicitat punctul de vedere asupra actelor normative care privesc drepturile ��i libert����ile cet����enilor, înainte de adoptarea acestora.
Lista PSD-i��tilor testa��i pentru preziden��iale. În sondaje au intrat ��i T��riceanu ��i un independent Pre��edintele PSD Viorica D��ncil�� a declarat vineri, la Br��ila, c�� pe lista candida��ilor la alegerile preziden��iale de anul acesta sunt mai multe nume din partid, printre care ��i liderul ALDE, C��lin Popescu T��riceanu dar ��i un candidat independent. D��ncil�� a anun��at c�� PSD are mai multe variante de canda��i la preziden��iale pe care urmeaz�� s��-i testeze în sondaje în urm��toarea perioad��.
Traian B��sescu va fi vicepre��edinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European Traian B��sescu a ob��inut func��ia de vicepre��edinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, una dintre cele mai importante comisii de la Bruxelles, în timp ce Eugen Tomac a ob��inut func��ia de vicepre��edinte în Comisia de Energie a Delega��iei la Adunarea Parteneriatului Estic, transmite Mediafax.
Mini��trii PSD, evalua��i începând cu s��pt��mâna viitoare Premierul Viorica D��ncil�� anun���� c�� de s��pt��mâna viitoare va avea loc o evaluare pe fiecare minister, iar în urma acesteia se va decide cu ce ministru merge mai departe, transmite Mediafax.
D��ncil��, despre sanc��iunile din partid: Nu exist�� o list�� neagr�� în PSD. Codrin ��tef��nescu ��i-a gre��it meseria. Cred c�� scenarist i se potrivea Pre��edintele PSD Viorica D��ncil�� neag�� c�� ar exista o list�� neagr�� în PSD, a��a cum a spus Codrin ��tef��nescu, sus��inând c�� acestuia din urm�� i s-ar potrivi meseria de scenarist. În ceea ce prive��te sanc��ionarea lui Robert Negoi���� ��i a lui ��erban Nicolae, ea a sus��inut c�� nu tolereaz�� ca membrii forma��iunii s�� voteze împotriva partidului.
��erban Nicolae reia atacurile la Mugur Is��rescu: Un impostor c��l��rea o banc�� de aur ��erban Nicolae sus��ine c�� repatrierea celor 63,7 tone de aur din rezerva României cost�� "mult mai pu��in" decât scoaterea aurului din ��ar��. El mai spune c�� "un impostor c��l��rea o banc�� de aur ��i banca s-a rupt", în contextul în care senatorul a fost mazilit de PSD pentru c�� s-a opus unui nou mandat al guvernatorului BNR.
T��riceanu îl invoc�� pe Churchill: Nu mereu cei care iau voturile le ��i merit�� Liderul ALDE, C��lin Popescu T��riceanu, al c��rui partid s-a plasat sub pragul electoral la alegerile europarlamentare, a descoperit un nou ”principiu” al democra��iei. Invocând exemplul premierului britanic Winston Churchill, care a pierdut alegerile de��i a ie��it înving��tor din al Doilea R��zboi Mondial, T��riceanu comenteaz��, vineri, pe Faecbook, c�� ”nu mereu cei care iau voturile le ��i merit��”.
Grapini, c��tre Tusk: Ce l��sa��i ca mo��tenire? Lipsa de transparen���� ��i dezechilibru în institu��ii Eurodeputatul PSD Maria Grapini i-a transmis, în plenul Parlamentului European, lui Donald Tusk c�� las�� drept mo��tenire lipsa de transparen���� ��i dezechilibrul total în institu��iile europene între Est ��i Vest, precum ��i o strategie incoerent�� legat�� de extinderea UE, potrivit Mediafax.
Robert Negoi���� ia în calcul s�� plece din PSD dup�� ce a fost suspendat de D��ncil��: „M�� reg��sesc înspre deloc în aceast�� formul��” Suspendat pentru ��ase luni din partid de Viorica D��ncil��, Robert Negoi���� spune c�� se gânde��te chiar s�� plece din PSD pentru c��, dup�� ie��irea din scen�� a lui Liviu Dragnea, schimbarea nu s-a dovedit a fi cea pe care ��i-o dore��te el.
Digi24: VIDEO. Cum a ��ipat Maria Grapini la Donald Tusk în plenul Parlamentului European Maria Grapini a avut în plenul Parlamentului European o ie��ire lipsit�� de polite��e, ridicând tonul la Donald Tusk, fostul pre��edinte al Consiliului European, pe care l-a acuzat de mai multe lucruri, dup�� care europarlamentarul PSD a emis un comunicat cu titlul „Maria Grapini, ��ah mat la Donald Tusk!”.
Cum vrea Guvernul s�� acopere gaura din buget: impozitarea progresiv�� a pensiilor speciale - surse Pentru a face rost de bani pentru rectificarea bugetar��, Ministerul Finan��elor ia în calcul posibilitatea s�� impoziteze progresiv pensiile speciale, au declarat surse social-democrate pentru HotNews.ro. Potrivit acestora, ministul Finan��elor le-ar fi explicat social-democra��ilor, la ��edin��a Comitetului Executiv, c�� deficitul bugetar este de 11 miliarde de lei ��i c�� este nevoie de o t��iere de 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ��inta de deficit de 3%, mai exact, 4 miliarde de lei.
Ciolo�� a cerut în Parlamentul European desemnarea cât mai rapid�� a procurorului UE, f��r�� a men��iona numele lui Kovesi La o zi dup�� promisiunea de pe Facebook c�� eurodeputa��ii USR-PLUS vor sus��ine candidatura Laurei Codru��a Kovesi la sefia parchetului european, Dacian Ciolo��, în calitate de lider al grupului Renew a sus��inut un scurt discurs în Parlamentul European cerând finalizarea procesului, f��r�� a men��iona îns�� ��i numele candidatei din România.
Orban: Ministrul Finan��elor fur�� banii companiilor pentru a se l��uda cu realizarea planului de încas��ri. Nu mai sunt bani pentru cheltuielile nes��buite ale guvernului Liberalii acuz�� Finan��ele c�� nu au rambursat companiilor TVA pe luna iunie, din estim��ri sumele ridicându-se la 2 miliarde de lei.
Teodorovici caut�� 7 miliarde s�� cârpeasc�� bugetul. Cât de mare este gaura financiar�� Ministrul Finan��elor ��i pre��edinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, le-a spus colegilor c�� cifrele indic�� undeva la 11 miliarde deficit previzionat ��i trebuie s�� fac�� rost de 7 miliarde. Au fost discu��ii ��i despre banii care vor fi da��i autorit����ilor locale, o sum�� de 2 miliarde, la nivel na��ional.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2580 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version