POLITIC
Negocierile PNL-USR pentru Bucure��ti. Orban îi transmite un mesaj clar lui Barna Negocierile PNL-USR pentru Bucure��ti sunt departe de a fi finalizate, chiar dac�� alegerile locale se apropie. Ludovic Orban îi transmite lui Dan Barna un mesaj clar: dac�� nu se ajunge la o formul�� comun�� rapid, liberalii vor merge singuri în alegeri.
Criza n-a lovit ��i conturile partidelor: ce subven��ii de la stat au primit în starea de urgen���� ��i de alert�� / Pe list��, un partid-fantom�� cu doi parlamentari afilia��i PSD Subven��iile generoase de la stat au alimentat conturile partidelor ��i în perioada de criz��. În timpul st��rii de urgen����, forma��iunile parlamentare au primit fonduri publice de 61,8 milioane de lei, adic�� un pic peste 13 milioane de euro. În iunie, în conturi le-au intrat alte 23 de milioane de lei (5 milioane de euro). Principalul beneficiar a fost PSD, care a încasat aproape jum��tate din sum��.
Victor Ponta ar putea candida la Prim��ria Capitalei împotriva Gabrielei Firea, sus��ine Adrian ��u��uianu Pro România îl vrea pe Victor Ponta candidat la Prim��ria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea ��i a lui Nicu��or Dan, a declarat joi la Digi 24 senatorul Adrian ��u��uianu, lider al Pro România. El spune c�� negocierile cu PSD pentru sus��inerea unui candidat unic la Bucure��ti au e��uat ��i c�� Pro România discut�� cu ”personalit����i importante” care s�� î��i asume candidatura la Bucure��ti.
Nicu��or Dan o bate pe Gabriela Firea în sondajele PNL. Diferen��a dintre cei doi candida��i la Prim��ria Capitalei Nicu��or Dan, sus��inut de PNL, USR-PLUS ��i PMP, ar fi votat la Prim��ria Capitalei de 54,4% dintre bucure��teni, potrivit unui sondaj INSCOP, realizat la comanda PNL. Gabriela Firea, sus��inut�� de PSD ��i ProRomânia, are o cot�� de 45,6% în inten��iile de vot.
Violeta Alexandru: Acolo unde n-a reu��it Firea s�� reduc�� traficul o s-o fac eu prin digitalizare Ministrul Muncii a lansat, miercuri, un nou atac la adresa actualului primar general, spunând c�� „acolo unde nu a reu��it Gabriela Firea s�� reduc�� trafiicul o s-o fac eu prin digitalizare”, potrivit Mediafax. Recent, ministrul Muncii a scris pe Facebook c�� PSD a lansat un chestionar prin care testeaz�� al��i candida��i la prim��ria Bucure��ti, în afara de Gabriela Firea.
D��ncil�� îi r��spunde lui Dragnea: „N-a în��eles un lucru: eram premierul României, nu sluga lui” Fostul premier Viorica D��ncil�� a reac��ionat miercuri sear��, într-o postare pe Facebook, la declara��iile f��cute de Liviu Dragnea, în interviul dat din închisoare, potrivit c��rora ea fost cea care a deschis discu��ia despre emiterea unei ordonan��e pe amnistie.
Liviu Dragnea, în interviul din penitenciar, despre negocierile pe amnistie cu D��ncil�� ��i Toader: În 2018, D��ncil�� mi-a spus c�� e hot��rât�� s�� dea o ordonan���� de amnistie Liviu Dragnea sus��ine în interviul acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere Anca Alexandrescu c�� Viorica D��ncil�� este cea care a deschis discu��ia despre emiterea unei ordonan��e privind amnistia, el subliniindu-i c�� nu i-a cerut niciodat�� a��a ceva ��i c�� nu a pus o astfel de condi��ie ��i c�� nu mai vrea s�� discute pe aceast�� tem��. ”D��ncil��, se trezea foarte des vorbind despre faptul c�� nu m�� va gra��ia... Nu mai vorbi despre faptul c�� nu o s�� m�� gra��iezi pe mine, c�� eu nu o s�� scriu o cerere de gra��iere nici adresat�� ��ie, nici adresat�� lui Iohannis, pentru c�� gra��ierea o cer oamenii vinova��i.”, a declarat Dragnea.Liviu Dragnea, în interviul din penitenciar, despre D��ncil�� ��i St��nescu: Li se spunea c�� voi fi condamnat ��i vor lua partidul / Fiec��ruia i spunea ce trebuie în func��ie de profilul psihologic realizat de SRI
VIDEO Guvernul a lansat Planul de relansare economic��. Iohannis: Travers��m o criz�� mondial�� f��r�� precedent, iar r��spunsurile trebuie s�� fie pe m��sur�� / Un nou atac la PSD / Orban: E momentul ca liderii politici s�� ias�� din mla��tina demagogiei Românii merit�� o re��ea de autostr��zi la nivel european, un sistem energetic puternic în plan na��ional ��i regional, industrii ��i servicii competitive, iar toate acestea sunt posibile numai prin accelerarea proiectelor majore de investi��ii, într-o manier�� eficient�� ��i transparent��, a declarat miercuri pre��edintele Klaus Iohannis, prezent la evenimentul de lansare a Planului Na��ional de Investi��ii ��i Relansare Economic�� al Guvernului. El a sus��inut c�� a primit asigur��ri de la Executiv c�� în anii urm��tori vor fi finalizate lucr��rile de infrastructur�� aflate în prezent în mare întârziere ��i vor fi începute noi proiecte, între care autostrada Pite��ti-Sibiu, drumul expres Pite��ti-Craiova, autostrada Târgu Mure�� - Târgu Neam�� - Ia��i - Ungheni, autostrada Ploie��ti - Comarnic - Bra��ov ��i Ploie��ti - Buz��u - Foc��ani - Bac��u - Suceava.DOCUMENT Planul de relansare economic�� integral: Proiecte, termene de execu��ie ��i surse de finan��are
PSD acuz�� PNL c�� i-a furat autostr��zile ��i spitalele pe care nu le-a f��cut niciodat�� pentru c�� avea, de fapt, alt�� treab�� / Scurt�� analiz�� a faptelor Planul de relansare propus de Guvernul PNL este vehement contestat de PSD care-i acuza pe liberali c�� le-au copiat m��surile. O scurt�� analiz�� a planului de relansare economic�� propus de PSD pe 10 mai ��i a celui f��cut public ast��zi de PNL arat�� c�� doar trei m��suri sunt similare, respectiv ajutorul pentru persoanele cu venituri reduse, stimulente de reinser��ie pe pia��a muncii ��i amânarea ��i ree��alonarea unor taxe. Îns�� social-democra��ii, pluseaz�� ��i sus��in c�� 60% dintre m��surile propuse de PNL sunt copiate din programul de guvernare al PSD din 2016.
Barna, despre planul economic al Guvernului: Un veritabil PNDL pe steroizi. Pe banii cui? Planul de relansare economic�� al Guvernului Orban include "idei vechi ��i un pic de populism", afirm�� liderul USR, Dan Barna. El mai spune c�� acest program este "un veritabil PNDL pe steroizi" ��i se întreab�� "pe banii cui" vor fi suportate subven��iile prev��zute.
N��sui, despre programul economic al Guvernului Orban: O salat�� plin�� cu scheme de subven��ii din banii contribuabililor, combinat�� cu ve��nica ciorb�� reînc��lzit�� a "investi��iilor” Deputatul USR Claudiu N��sui spune c�� este chiar trist s�� te ui��i peste planul de relansare propus de PNL, apreciind c�� "este o salat�� plin�� cu scheme de subven��ii din banii contribuabililor, combinat�� cu ve��nica ciorb�� reînc��lzit�� a <<investi��iilor>> în prag de alegeri".
Ciolacu, convins c�� va exista o alian���� de stânga la locale pentru Prim��ria Capitalei ��i pentru toate sectoarele Pre��edintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se declar�� convins c�� social-democra��ii vor avea, în perspectiva alegerilor locale, o alian���� de stânga, "cu accente liberale", pentru Prim��ria Capitalei ��i pentru toate prim��riile de sector.
Ciolacu sus��ine c�� Planul de relansare economic�� al Guvernului este copiat din programul de guvernare al PSD Pre��edintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, sus��ine c�� mare parte din Planul Na��ional de Investi��ii ��i Relansare Economic�� elaborat de Guvern copiaz�� programul de guvernare al social-democra��ilor.
Camera Deputa��ilor ��i Senatul intr�� în sesiune extraordinar�� Camera Deputa��ilor ��i Senatul sunt convocate de miercuri în sesiune extraordinar�� pentru perioada 1 - 15 iulie, cele dou�� Camere ale Parlamentului având mai multe priorit����i, cum ar fi ini��iativa "F��r�� penali în func��ii publice" ��i, respectiv, proiectul privind stabilirea datei alegerilor locale, potrivit Agerpres. Camera Deputa��ilor are pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare propunerea legislativ�� privind ini��iativa cet����eneasc�� de revizuire a Constitu��iei României "F��r�� penali în func��ii publice", un proiect de Lege pentru modificarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea ��i combaterea violen��ei domestice, modificarea OUG nr. 111/2010 privind concediul ��i indemniza��ia lunar�� pentru cre��terea copiilor.
Bacalaureat la 42 de ani: Prim-vicepre��edintele PNL Vrancea a picat BAC-ul la Limba român��, la care a luat 3,60 (presa local��) Prim-vicepre��edintele PNL Vrancea, Daniel Moro��anu, în vârst�� de 42 de ani, se num��r�� printre cei care nu au reu��it s�� promoveze în prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Moro��anu a luat nota 3,60 la Limba ��i literatura aromân��, scrie Jurnal de Vrancea.
Dou�� noi comisii de anchet�� parlamentar��: una pentru "opera��iunea sparanghelul”, cealalt�� pentru achiz��iile f��cute în perioada pandemiei Parlamentul a aprobat, mar��i, constituirea unei comisii parlamentare de anchet�� pentru "opera��iunea sparanghelul”, care va investiga situa��ia românilor pleca��i la munc�� în Germania. O alt�� comisie parlamentar�� va fi înfiin��at�� pentru modul în care Guvernul a gestionat starea de urgen���� ��i pentru achizi��iile f��cute în perioada pandemiei.
Parlamentul a decis: B��d��l��u, baronul PSD de Giurgiu ��i socrul lui Ponta merg ��efi la Curtea de Conturi / BOR nu a reu��it s��-��i impun�� un om în CNCD / Asztalos Csaba ar putea r��mâne ��eful CNCD Parlamentul a numit, mar��i, membrii pentru dou�� institu��ii cheie: Curtea de Conturi ��i Consiliul Na��ional pentru Combatere a Discrimin��rii. Astfel, la Curtea de Conturi merg Niculae B��d��l��u ��i Ilie Sârbu pe posturi de vicepre��edin��i. La CNCD, BOR nu a reu��it s��-��i impun�� un om, iar PSD a renun��at s�� revendice ��efia institu��iei. Conform ultimelor negocieri, PSD renun���� la ��efia institu��iei ��i îl sus��ine în continuare pe actualul pre��edinte Asztalos Csaba, propus de UDMR, potrivit surselor HotNews.ro.
Camera Deputa��ilor: Persoanele condamnate definitiv pentru corup��ie r��mân f��r�� pensie special�� Camera Deputa��ilor a adoptat, mar��i, un proiect de lege care prevede c�� nu vor putea beneficia de pensie special�� persoanele condamnate definitiv pentru corup��ie. Ini��iativa legislativ�� apar��ine liberalilor ��i a fost aprobat�� în unanimitate de c��tre deputa��i.
Proiectul USR de desfiin��are a controversatei Sec��iei speciale, respins de deputa��i / Iordache: O adev��rat�� independen���� a justi��iei e dat�� prin buna func��ionare a acestei sec��ii Camera Deputa��ilor a respins, mar��i, propunerea legislativ�� a USR pentru desfiin��area controversatei Sec��ii pentru investigarea infrac��iunilor din justi��ie. Au fost 67 voturi pentru respingere, 97 împotriv�� ��i 25 ab��ineri. Proiectul a fost ini��iat de 41 de parlamentari USR ��i de fostul ministru al Justi��iei Ana Birchall.
Parlament: Se m��resc pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor Parlamentul a decis, mar��i, majorarea pedepselor pentru pedofili dar ��i posibilitatea arest��rii preventive pentru cei suspecta��i c�� au între��inut acte sexuale cu un minor. Camera Deputa��ilor a adoptat cu unanimitate de voturi un proiect de lege care introduce în Codul de Procedur�� Penal�� prevederea în mod expres a posibilit����ii dispunerii lu��rii m��surii arest��rii preventive în cazul în care din probe rezult�� suspiciunea rezonabil�� c�� inculpatul a s��vâr��it infrac��iunea de act sexual cu un minor, de racolare a minorilor în scopuri sexuale sau ultraj contra bunelor moravuri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by