POLITIC
Al treilea candidat anun��at la preziden��iale: Claudiu Cr��ciun, de la Demos Claudiu Cr��ciun, secretar general al Demos, ��i-a anun��at, mar��i, candidatura la preziden��iale. Cunoscut ca unul dintre liderii protestelor în care se cerea demisia Guvernului Boc sau fa���� de exploatarea de la Ro��ia Montan��, Cr��ciun este unul dintre ini��iatorii Platformei Demos în 2016.
Viorica D��ncil��: Nu func��ionarii ��i diploma��ii României au realizat Pre��edin��ia Consiliului UE Nu func��ionarii ��i diploma��ii României au realizat Pre��edin��ia român�� la Consiliul Uniunii Europene, a spus, mar��i, în Parlamentul European, premierul Viorica D��ncil��.
������Analiz�� factual��. D��ncil�� spune, pentru The Guardian, c�� „Dragnea nu venea la Guvern ��i nici nu d��dea indica��ii”. Câteva situa��ii care o contrazic total Asimilat�� unei marionete a lui Liviu Dragnea, Viorica D��ncil��, acum sc��pat�� de presiunea fostului s��u ��ef de partid, se ia în serios ��i spune c�� aceast�� imagine este construit�� de opozi��ie. „Premierul este cel care conduce guvernul. Domnul Dragnea nu venea la Guvern ��i nici nu d��dea indica��ii”, a declarat D��ncil�� pentru The Guardian.
Dup�� ce PSD ��i ALDE au anun��at c�� vor avea candida��i separa��i, ��u��uianu spune c�� Pro România trebuie s�� vin�� cu un preziden��iabil propriu: Sorin Cîmpeanu sau Corina Cre��u Senatorul Adrian ��u��uianu a declarat, mar��i, c�� Pro România trebuie s�� desemneze candidat propriu la preziden��iale, dup�� ce PSD ��i ALDE au anun��at c�� vor avea proprii candida��i, variantele fiind Sorin Cîmpeanu ��i Corina Cre��u. El a mai spus c�� scenariul sus��inerii Gabrielei Firea la pre��edin��ie a fost avansat în nume personal, f��r�� consultarea partidului, ��i consider�� în continuare c�� aceasta ar avea ��anse s�� ajung�� în turul al doilea al alegerilor.
USR: Teodorovici nu a spus c�� taxa de solidaritate va viza maximum jum��tate din pensiile speciale Reprezentan��ii USR au transmis c��, în încercarea de a acoperi „gaura uria���� la bugetul de stat”, ministrul de Finan��e Eugen Teodorovici nu a men��ionat c�� taxa de solidaritate, aplicat�� la un prag de 10.000 de lei, va viza maximum jum��tate din pensiile speciale, iar celelalte vor r��mâne întregi, potrivit Mediafax.
Cine este Nicolae Moga, propus ministru de Interne: senator, fost ��ef la televiziunea lui Maz��re, în 2017, l-a amenin��at pe ��eful OPC Constan��a s�� nu sfâr��easc�� precum Cattani Membru PSD din 2003, Nicolae Moga este senator la al treilea mandat. Moga este, din 1992, beneficiarul unui certificat de revolu��ionar, având calitatea de „lupt��tor cu merite deosebite”. În 2017 s-a f��cut remarcat dup�� ce l-a amenin��at pe ��eful Comisariatului Jude��ean pentru Protec��ia Consumatorilor Constan��a s�� nu mai ias�� în pres�� cu “nenorociri” ca s�� nu sfâr��easc�� precum comisarul Cattani, din filmul „La piovra”.
Ramona M��nescu, propus�� pentru Ministerul de Externe, a trecut prin Parlamentul European, Guvernul Ponta, dou�� partide ��i mai multe controverse legate de avere Ramona M��nescu, 47 de ani, a fost europarlamentar mai multe mandate, pe listele PNL, ��i ministru al Transporturilor în primul Guvern Ponta, iar în 2017 a trecut la ALDE. M��nescu a fost implicat�� în mai multe controverse legate de afacerile cu terenuri retrocedate.
ALDE o propune oficial pe Ramona M��nescu la Ministerul de Externe, în locul lui Mele��canu ALDE o propune oficial pe Ramona M��nescu la Ministerul de Externe, în locul lui Teodor Mele��canu, anun��ul fiind f��cut de Varujan Vosganian, la finalul ��edin��ei conducerii partidului.
Orban: Europarlamentarii PNL vor face lobby pentru sus��inerea Ursulei von der Leyen la ��efia CE Liderul PNL, Ludovic Orban, a anun��at, luni, c�� a mandatat europarlamentarii liberali s�� fac�� lobby pentru sus��inerea candidaturii Ursulei von der Leyen pentru func��ia de pre��edinte al Comisiei Europene ��i pentru sus��inerea Laurei Codru��a Kovesi la ��efia Parchetului European, relateaz�� Mediafax.
St��nescu: Unica solu��ie câ��tig��toare la preziden��iale este o alian���� PSD, ALDE, Pro România Pre��edintele PSD Olt, Paul St��nescu, a declarat c�� "solu��ia unic��" pentru ca for��ele de stânga s�� câ��tige alegerile preziden��iale din toamna acestui an ar fi realizarea unei alian��e între PSD, ALDE ��i Pro România.
Firea pune în gard�� PSD: F��r�� ALDE ��i Pro România nu avem ��anse la preziden��iale Gabriela Firea nici nu a confirmat, nici nu a infirmat candidatura sa la preziden��iale, spunând c�� este deschis�� discu��iilor, dar ”nu ar fi inteligent sau corect fa���� de colegi” desemnarea unui candidat în urma unui ”aranjament” ��i c�� ar dori o ”discu��ie real��”. De asemenea, Firea a subliniat c�� f��r�� colegii de la ALDE ��i cei de la Pro România PSD nu are ��anse la preziden��iale.
Carmen Dan ��i-a dat demisia din func��ia de ministru de Interne: „Nu am ce s��-mi repro��ez” Carmen Dan ��i-a dat demisia din func��ia de ministru de Interne. Anun��ul a fost f��cut chiar de Carmen Dan, înaintea ��edin��ei Comitetului Executiv al PSD în care se discut�� despre remaniere.
Opri��an: Eu n-am auzit de austeritate pân�� acum în PSD Cu o gaur�� în buget de 7 miliarde de lei, ministrul Finan��elor ar vrea s��-��i conving�� colegii de partid s�� fie de acord cu o serie de „m��suri de austeritate”. Marian Opri��an nu pare prea încântat de idee.
Cu cine vrea PNL s�� recucereasc�� Bucure��tiul. Noii ��efi ai filialelor de sectoare, valida��i în BEx Liberalii i-au validat, luni, în ��edin��a conducerii partidului, pe cei care vor conduce interimar filialele PNL din Bucure��ti, ca urmare a demisiei fostelor conduceri, dup�� scorul mic la europarlamentare.
��u��uianu: O candidatur�� independent�� a Gabrielei Firea la pre��edin��ie ar putea fi sus��inut�� de Pro România Partidul Pro România ar putea sus��ine candidatura lui C��lin Popescu T��riceanu la pre��edin��ie, cu condi��ia ca liderul ALDE s�� plece de la guvernare, spune Adrian ��u��uianu, la RFI. Pe de alt�� parte, acesta avanseaz�� ��i varianta sus��inerii unei candidaturi independente a Gabrielei Firea.
Lista remanierii. Mini��trii care ar putea pleca de la Palatul Victoria Opt ministere ar putea avea ��efi noi, pe lista remaniabililor pe care Viorica D��ncil�� o discut�� ast��zi cu social-democra��ii aflându-se Carmen Dan, de la Interne, ��i Teodor Mele��canu, de la Externe. În cazul acestuia din urm��, ��eful s��u de partid, C��lin Popescu T��riceanu, a anun��at oficial c�� va pleca de la Palatul Victoria.
T��riceanu crede c�� l-ar bate pe Iohannis în turul II: „Nu prea v��d multe realiz��ri în mandatul s��u” C��lin Popescu T��riceanu a declarat c�� „absolut” ar câ��tiga un tur al doilea al alegerilor preziden��iale dac�� l-ar avea contracandidat pe Klaus Iohannis, pentru c�� actulul ��ef al statului, de��i e pe primul loc în sondaje, nu are prea multe realiz��ri în mandatul s��u la Cotroceni, scrie Mediafax.
T��riceanu anun���� remanierea lui Mele��canu: „Percep��ia public�� îi afecteaz�� capacitatea de lucru” C��lin Popescu T��riceanu a declarat c�� a avut o discu��ie informal�� cu cei din ALDE ��i au decis ca ministrul de Externe Teodor Mele��canu s�� fie remaniat. Acesta a precizat c�� Biroul Politic al partidului va decide, luni, ��i înlocuitorul acestuia.
UPDATE T��riceanu o amenin���� pe D��ncil�� c�� face alian���� cu Ponta dac�� PSD ��i ALDE nu vor avea un candidat comun la preziden��iale C��lin Popescu T��riceanu a declarat c��, în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru preziden��iale al PSD-ALDE, atunci partidul pe care îl conduce va c��uta o alt�� formul de alian����, posibil cu Pro România, scrie Mediafax.
Orban: Nu în��eleg ambi��ia USR-PLUS de a avea candidat la preziden��iale. Divizeaz�� electoratul anti-PSD Ludovic Orban sus��ine c�� nu în��elege „ambitia” USR-PLUS de a avea un candidat la preziden��iale care nu ar face, în opinia sa, decât s�� divizeze electoratul anti-PSD.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2580 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version