POLITIC
VIDEO Calculele liberalilor pentru anticipate. ���Orban: Dac�� mo��iunea PSD trece, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern / Nu am evaluat niciodat�� posibilitatea s��-mi dau demisia Premierul Ludovic Orban sus��ine c��, dac�� se ajunge în situa��ia declan����rii alegerilor anticipate, respectiv guvernul s�� fie demis în urma mo��iunii de cenzur�� a PSD, parlamentarii PNL vor vota împotriva învestirii unui nou cabinet. Ludovic Orban, la HotNews.ro LIVE: Dac�� adoptam OUG pentru alegerea primarilor în dou�� tururi exista riscul s�� o atace Avocatul Poporului ��i s�� fie declarat�� neconstitu��ional�� R��spunsul lui Orban întrebat dac�� vor cre��te pensiile cu 40% din septembrie: „Nu e 100% asta���. Banii sunt prev��zu��i, dar depinde cum evolueaz�� economia” / Aloca��iile dublate dac�� sunt bani
VIDEO R��spunsul lui Orban întrebat dac�� vor cre��te pensiile cu 40% din septembrie: „Nu e 100% asta���. Banii sunt prev��zu��i, dar depinde cum evolueaz�� economia” / Aloca��iile dublate dac�� sunt bani Ludovic Orban a declarat la HotNews.ro LIVE c�� majorarea aloca��iilor ��i a pensiilor depinde de evolu��ia economic��. Premierul a precizat îns�� c�� î��i dore��te aceste cre��teri, îns�� nu va fi luat�� nicio decizie „care s�� afecteze evolu��ia economiei pe termen lung”. „Vom cre��te pensiile cu siguran����, dar nu vom lua o decizie care s�� afecteze evolu��ia economiei pe termen lung Vom cre��te ��i aloca��iile, vom încerca s�� asigur��m o cre��tere cât mai mare”, a spus el. VIDEO Ludovic Orban, la HotNews.ro LIVE: Dac�� adoptam OUG pentru alegerea primarilor în dou�� tururi exista riscul s�� o atace Avocatul Poporului ��i s�� fie declarat�� neconstitu��ional��
Guvernul ia în calcul angajarea r��spunderii pe desfiin��area pensiilor speciale pentru parlamentari Premierul Ludovic Orban a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, c�� guvernul analizeaz�� s�� î��i asume r��spunderea ��i pe o lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.
Liviu Iolu ��i Daniel ��andru, candida��ii PLUS la Prim��ria ��i Consiliul Jude��ean Ia��i Liderul PLUS, Dacian Ciolo��, a anun��at sâmb��t�� c�� Liviu Iolu este candidatul forma��iunii la Prim��ria Ia��i, iar Daniel ��andru la Consiliul Jude��ean, relateaz�� Mediafax.
Ciolo��, despre asumarea r��spunderii guvernului pe alegerea primarilor în dou�� tururi: Cea mai bun�� variant�� / M�� bucur c�� Ludovic Orban a f��cut acest pas Liderul PLUS, Dacian Ciolo��, a declarat, sâmb��t��, la Ia��i, c�� asumarea r��spunderii pe alegerea primarilor în dou�� tururi este cea mai bun�� variant��. „M�� bucur c�� Ludovic Orban a f��cut acest pas curajos, sper s�� o fac�� ��i pentru alte proiecte de legi”, a afirmat Ciolo��, potrivit Mediafax.
UDMR sus��ine organizarea alegerilor anticipate în 14 iunie, cu o s��pt��mân�� înainte de cele locale UDMR sus��ine organizarea alegerilor anticipate în 14 iunie, cu o s��pt��mân�� înaintea celor locale, au anun��at reprezentan��ii Uniunii, în cadrul CRU, care a avut loc sâmb��t�� la Cluj-Napoca, relateaz�� Mediafax.
Marcel Ciolacu spune c�� va semna peti��ia PES referitoare la un salariu minim european Pre��edintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anun��at, sâmb��t�� c�� va semna peti��ia lansat�� de Partidul Socialist European activists România referitoare la un salariu minim european ��i a propus ca ��i social-democra��ii s�� se al��ture acestui demers, relateaz�� Agerpres.
VIDEO Ludovic Orban, la HotNews.ro LIVE: Dac�� adoptam OUG pentru alegerea primarilor în dou�� tururi exista riscul s�� o atace Avocatul Poporului ��i s�� fie declarat�� neconstitu��ional�� /Intervenim ��i dac�� modificarea privind alegerea pre��edin��ilor de CJ nu va fi adoptat�� în Parlament Premierul Ludovic Orban motiveaz�� alegerea variantei de angajare a r��spunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în dou�� tururi prin faptul c�� ”are pu��ine elemente care s�� permit�� PSD s�� aib�� succes la Curtea Constitu��ional��”. El a spus, la interviurile HotNews live, c�� dac�� era adoptat�� o ordonan���� de urgen���� pe modificarea legisla��iei electorale exista riscul ca Avocatul Poporului s�� sesize Curtea ��i existau riscuri majore s�� fie declarat�� neconstitu��ional��.
PSD va ataca la CCR alegerea primarilor în dou�� tururi dac�� mo��iunea de cenzur�� nu trece Pre��edintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, sâmb��t��, c�� partidul pe care îl conduce va ataca la Curtea Constitu��ional�� actul normativ privind alegerea primarilor în dou�� tururi de scrutin, în cazul în care va pica în Parlament mo��iunea de cenzur�� pe care inten��ioneaz�� s�� o depun�� dup�� asumarea r��spunderii Guvernului.
Ciolacu: PSD nu îl va propune pe George Maior premier. Nu am avut pl��cerea s��-l cunosc Marcel Ciolacu spune c�� PSD ar vrea un guvern de uniune na��ional�� dac�� mo��iunea de cenzur�� trece ��i precizeaz�� c�� social-democra��ii nu îl vor propune pe George Maior premier, variant�� care e vehiculat�� în spa��iul public.
Neculai On��anu ��i-a lansat candidatura la Prim��ria Sectorului 2: Merg pe strad�� ��i m�� roag�� oamenii s�� m�� întorc Neculai On��anu ��i-a lansat, sâmb��t��, candidatura la alegerile locale, din partea partidului ADER, al c��rui fondator este. Fostul edil a afirmat c�� ”Sectorul 2 al Capitalei a fost l��sat în paragin��”, iar oamenii îl opresc pe strad�� rugându-l s�� se întoarc��.
Firea zice c�� depune plângere pe numele lui Rare�� Bogdan, care a spus c�� membrii de conducere ai PSD, printre care ��i Firea, ”au periclitat parteneriatele noastre vitale cu Uniunea European�� ��i SUA” Gabriela Firea a spus c�� depune ”plângere pe numele cet����eanului Bogdan Rare��”, dup�� ce europarlamentarul PNL ��i-a exprimat dezacordul pentru un ”guvern de uniune na��ional��”, argumentând c�� ”nu guvern��m cu cei care au atacat statul de drept ��i au periclitat parteneriatele noastre vitale cu Uniunea European�� ��i SUA ��i care pân�� la aceast�� ora nu au recunoscut c�� au gre��it”. Rare�� Bogdan a subliniat c�� PNL nu este dispus s�� stea al��turi de Opri��an, Codrin, Buzatu, B��d��l��u, St��nescu, Firea, Olgu��a, Budai, Nicolicea, Iordache, Arsene.
D��ncil�� prezice dispari��ia politic�� a lui Ponta: Singura lui preocupare- cui mai vinde gogo��i Viorica D��ncil�� spune c�� îngrijorarea lui Victor Ponta pentru soarta PSD este ”înduio����toare”, comentând c�� iube��te atât de mult fostul s��u partid încât s-a aliat cu Iohannis ��i Orban pentru a-l înl��tura de la guvernare. D��ncil�� mai sus��ine c�� acesta nu mai p��c��le��te pe nimeni ��i 2020 va fi anul dispari��iei sale de pe scena politic��.
Kelemen: UDMR ar putea pierde 20% dintre primari dac�� sunt alegeri locale în dou�� tururi UDMR ar putea pierde 20% dintre primarii pe care îi are dac�� se fac alegeri locale în dou�� tururi de scrutin, spune Kelemen Hunor. El sugereaz�� c�� PNL încalc�� acordul cu UDMR, convenit la învestirea guvernului, în condi��iile în care Uniunea ceruse ca legisla��ia electoral�� s�� nu fie modificat�� prin ordonan���� de urgen���� sau asumarea r��spunderii.
Ponta îi d�� sfaturi lui Grindeanu: M-a�� bucura s��-i conving�� pe cei din PSD c�� au câteva figuri, „Odiosul” ��i „Sinistra”, pe care oamenii nu-i mai suport�� ���Pre��edintele Pro România, Victor Ponta, a declarat sâmb��t��, c�� ��i-ar dori ca Sorin Grindeanu s�� intre în PSD ��i "s�� fac�� cur����enie", ��i sper�� s�� nu se duc�� ��i "s�� stea la mas�� cu cei care l-au dat afar��", acest lucru însemnând ca "victima s�� se pupe cu c��l��ii".
Cî��u o acuz�� pe Firea c�� a folosit bugetul Prim��riei în scop electoral: Nu exist�� nicio diferen���� între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici ��i Firea Ministrul Finan��elor, Florin Cî��u, o acuz�� pe Gabriela Firea c�� a folosit bugetul Prim��riei Capitalei în scop electoral, sus��inând c�� majoritatea cheltuielilor sunt pentru personal, iar primarul a îndatorat Bucure��tiul pentru 20 de ani contractând un împrumut pentru subven��iile la energie termic��, de��i pentru plata unor sume pe care le primeste de la bugetul de stat.
Barna: Nici jum��tate din obiectivele stabilite la învestirea guvernului nu au fost îndeplinite. I-am spus asta premierului Liderul USR Dan Barna spune, dup�� o discu��ie cu premierul Ludovic Orban, c�� pân�� acum nu au fost îndeplinite nici jum��tate din obiectivele stabilite în acordul semnat cu PNL la învestirea guvernului. Discu��iile au avut loc vineri dup��-amiaza, în contextul anun��ului privind angajarea r��spunderii pentru alegerea primarilor în dou�� tururi de scrutin ��i în perspectiva anticipatelor.
Rare�� Bogdan spune c�� nu ar vrea s�� candideze la Prim��rie. Ce ar face dac�� Iohannis i-ar cere acest lucru Europarlamentarul PNL Rare�� Bogdan spune c�� ar fi pus „într-o situa��ie complicat��” dac�� pre��edintele Klaus Iohannis i-ar cere s�� candideze la Prim��ria Capitalei, post pe care nu-l vizeaz�� în acest moment.
Camera Deputa��ilor: BMW-ul de la Ministerul de Interne a fost folosit de doi vicepre��edin��i PNL Ma��ina BMW seria 7 împrumutat�� Camerei Deputa��ilor de c��tre Ministerul de Interne în perioada în care era condus de Carmen Dan a fost folosit�� de c��tre doi vicepre��edin��i PNL, sus��ine Camera Deputa��ilor. Institu��ia a trimis un r��spuns oficial HotNews.ro în care face aceste preciz��ri în urma declara��iilor ministrului Marcel Vela, care a cerut vineri Camerei s�� returneze "ma��inile de lux primite de la MAI".
Rare�� Bogdan, sfat pentru Dan Barna: S�� mai lase arogan��ele, s�� nu ajung�� ca Adrian N��stase, cel mai arogant om din politica româneasc�� Prim-vicepre��edintele PNL, Rare�� Bogdan, are un sfat pentru liderul USR, "tân��rul domn Barna": "S�� mai lase arogan��ele, ca s�� nu ajung�� ca Adrin N��stase, cel mai arogant om din politica din România, devenit istorie".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by