POLITIC
Laserul de la Măgurele
Foto: Hotnews

Cum explică ministrul Cercetării excluderea Laserului de la Măgurele din consorțiul european ELI-ERIC: Neîncrederea anterioară nu a putut fi recuperată în două luni / De ce a trimis ministerul chiar în ultima clipă solicitarea?

de I.B. HotNews.ro
Joi, 6 Mai 2021 Actualitate | Politic
​Ministrul Cercetării Ciprian Teleman dă vina pe ”greaua moștenire” pentru neincluderea României în Comitetul ELI ERIC (Extreme Light Infrastructure - European Research Infrastructure Consortium). ”Neîncrederea apărută între parteneri, în etapele finale ale proiectului, nu a putut fi recuperată în două luni, deși România a lucrat intens, mai bine de zece ani, la realizarea acestei infrastructuri”, spune ministrul. Guvernul a aprobat însă Memorandumul prin care solicita acceptarea statutului de membru Observator în ședința de guvern de pe 10 februarie 2021, dar ședința ELI-ERIC în care s-a stabilit formula finală a fost chiar pe... 10 februarie.
Mihai Chirica
Foto: Hotnews

Filiala ieşeană a USR PLUS susţine că va face alianţă cu PNL la Iaşi doar împotriva edilului Mihai Chirica, nu pentru susţinerea acestuia

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Politic
USR PLUS Iaşi susţine că va încheia o alianţă cu PNL la nivel local doar împotriva edilului Mihai Chirica, nu pentru susţinerea acestuia, filiala municipală USR PLUS cerând liberalilor să-i retragă lui Chirica sprijinul politic, potrivit News.
Claudiu Târziu, AUR
Foto: facebook

Târziu: AUR va depune în Parlament o lege anti pașaport de vaccinare

de L.P. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Politic
Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu a declarat, miercuri, că parlamentarii AUR lucrează la un proiect legislativ care să sancționeze orice discriminare pe motive medicale. Acesta a subliniat că partidul său se va opune "categoric" paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor
George Simion, AUR
Foto: Hotnews

George Simion anunţă participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chişinău

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Politic
Copreşedintele AUR George Simion a anunţat, miercuri, participarea partidului la alegerile parlamentare din 11 iulie de la Chişinău.
Intalnire Klaus Iohannis - Andrzej Duda
Foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Poloniei vine în România: Securitatea regională pe agenda discuțiilor cu Iohannis / Cei doi lideri vor fi prezenți la exercițiul militar „Justice Sword 21”

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Politic
Președintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 10 mai, la Palatul Cotroceni, pe omologul său polonez Andrzej Duda, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează la invitația șefului statului. Vor fi discutate situația regională de securitate și colaborarea în perspectiva summitului NATO din luna iunie, dar și relația comercială bilaterală. Cei doi lideri vor participa la evenimente din cadrul exercițiului militar ”Justice Sword 21”.
Telemunca
Foto: VMware

Reglementarea activităţii de telemuncă - proiect adoptat de Senat

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Politic
Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect iniţiat de deputaţii liberali care vizează modificarea Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, în sensul flexibilizării relaţiilor de muncă desfăşurate în aceste condiţii.
Vot in Parlament
Foto: Agerpres

Senatul a dat undă verde termenului maxim de 120 de zile în care instanța trebuie să pronunțe decizia și să o motiveze

de Luminița Pîrvu HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Politic
Senatul a adoptat marți, cu 89 de voturi pentru, 1 împotrivă și 42 de abtineri, proiectul de lege prin care termenul maxim în care instanța trebuie să pronunțe deciziile în procesele penale, odată cu motivarea, este de 120 de zile. Proiectul de lege urmează să intre și în dezbaterea Camerei Deputaților. Inițiativa a fost propusă după ce Curtea Constituțională a stabilit ca decizia instanței să fie pronunțată odată cu motivarea, ceea ce a stârnit o furtună în sistemul judiciar.
Nicușor Dan
Foto: PMB

Avertismentul lui Cîțu după o discuție cu Nicușor Dan: Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti

de D.D. HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Politic
Premierul Florin Cîţu a subliniat marţi că este important să fie adoptat cât mai repede un buget al Capitalei, menţionând că nu vor fi susţinute de la bugetul naţional întârzieri care să ducă la incapacităţi de plată.
Senat
Foto: Facebook

Modificarea Codului de procedură penală - marţi, pe ordinea de zi a Senatului; maximum 120 de zile pentru pronunţarea sentinţei şi motivare

de DP HotNews.ro
Marţi, 4 Mai 2021 Actualitate | Politic
Senatul ar putea dezbate şi vota marţi, în calitate de prim for sesizat, propunerea legislativă de modificare a Codului de procedură penală (Cpp), în acord cu decizia CCR din 7 aprilie, potrivit căreia hotărârea judecătorească trebuie să fie motivată la data pronunţării, notează Agerpres. Propunerea legislativă, care a intrat pe 28 aprilie în circuitul parlamentar, este iniţiată de senatorii Anca Dragu (USR-PLUS), Alina Gorghiu şi Iulia Scântei (PNL) şi deputatul Ioan Cupşa (PNL).
Toader Paleologu
Foto: Facebook

Paleologu: Să fii membru într-un guvern timp de un an de zile este ca un stagiu în spital psihiatric

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 2 Mai 2021 Actualitate | Politic
Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu crede că să fii membru într-un guvern timp de un an de zile este ca un stagiu într-un spital psihiatric şi că mulţi politicieni sunt atinşi în vreun fel de patologia puterii.
Raluca Turcan
Foto: Agerpres

Turcan, de Ziua Muncii: România a făcut progrese mari în privinţa salarizării, mai ales după integrare în UE, însă sărăcia şi valoarea muncii rămân o mare problemă în ţara noastră

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 1 Mai 2021 Actualitate | Politic
Ministrul Raluca Turcan a afirmat sâmbătă, de Ziua Muncii, că România a făcut progrese mari în privinţa salarizării, mai ales după integrare în Uniunea Europeană. Astfel, la începutul lui 2007, la momentul integrării în UE, salariul mediu net era în jur de 950 lei, iar în acest an salariul mediu net este de 3.400 lei. Cu toate acestea, în continuare, sărăcia rămâne o mare problemă în România, la fel şi valoarea muncii în ţara noastră.
Academia de Politie
Foto: Facebook

Reorganizarea Academiei de Poliţie, supusă debaterii publice – Se propune eliminarea studiilor doctorale şi desfiinţarea Facultăţii de Arhivistică

de DP HotNews.ro
Vineri, 30 Apr 2021 Actualitate | Politic
Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice un proiect care prevede reorganizarea Academiei de Poliţie. Proiectul propune eliminarea studiilor doctorale din cadrul instituţiei şi desfiinţarea Facultăţii de Arhivistică, potrivit news.ro. MAI a pus în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Proiectul propune mai multe modificări, unele în ceea ce priveşte formarea iniţială, altele care vizează formara continuă.
Violeta Alexandru
Foto: Facebook

Violeta Alexandru propune USR PLUS completarea protocolului din campania electorală, cu unul pentru colaborarea la nivelul administraţiei şi coordonării politice, după respingerea bugetului Capitalei

de DP HotNews.ro
Vineri, 30 Apr 2021 Actualitate | Politic
Liderul PNL Bucureşti Violeta Alexandru a propus USR PLUS completarea protocolului din campania electorală cu unul care vizează colaborarea la nivelul administraţiei locale şi coordonării politice, în contextul respingerii bugetului Capitalei în această săptămână, scrie news.ro. Ea a adăugat că nu ştie dacă ar fi o soluţie ca USR PLUS să propună o altă variantă de buget, aşa cum a transmis Alianţei primarul general Nicuşor Dan, deoarece bugetul trebuie adoptat rapid pentru ca PMB să nu intre în incapacitate de plată.
Alexei Navalnîi
Foto: Profimedia Images via Digi24

Un avocat al lui Navalnîi, Ivan Pavlov, specializat în dosare de trădare şi spionaj, arestat de FSB

de DP HotNews.ro
Vineri, 30 Apr 2021 Actualitate | Politic
Autorităţile ruse l-au arestat vineri pe Ivan Pavlov, un avocat care apără organizaţii ale opozantului politic rus încarcerat Aleksei Navalnîi şi care se ocupă de mai multe cazuri de spionaj, a anunţat vineri echipa acestuia într-un mesaj postat pe Telegram, relatează AFP şi Reuters, potrivit news.ro. Ivan Pavlov este acuzat de ”divulgarea unor infornaţii cu privire la o anchetă preliminară”, o infracţiune care se pedepseşte cu până la trei luni de închisoare, potrivit organizaţiei Komanda 29, pe care o conduce. "Ivan Pavlov a fost arestat, iar percheziţii sunt în curs. FSB-ul acţionează”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook Evgheni Smornov, un avocat din cadrul cabinetului lui Pavlov.
Conferinta de presa Joe Biden
Foto: Shawn Thew / INSTAR Images / Profimedia

Discursul lui Biden în Congres, audienţă mai slabă decât ale predecesorilor lui

de DP HotNews.ro
Vineri, 30 Apr 2021 Actualitate | Politic
Primul discurs al preşedintelui american Joe Biden în Congresul reunit a atras, miercuri seară, o audienţă mai scăzută decât cele ale predecesorilor lui recenţi, scrie The Hollywood Reporter, citat de news.ro. Discursul lui Biden a fost urmărit de 23,44 milioane de telespectatori pe primele patru cele mai mari reţele de transmisiune şi cele mai mari trei posturi de ştiri - CNN, Fox şi MSNBC. Transmisiunile pe alte nouă posturi (CNBC, CNNe, Fox Business, Newsmax, NewsNation, Newsy, PBS, Telemundo şi Univision) a făcut ca totalul să ajungă la 26,94 de milioane de telespectatori, potrivit Nielsen.
Calatori aeroport
Foto: Getty Images / Digi 24

Cartel ALFA: Nu înțelegem graba cu care Compania Națională Aeroporturi București dorește aplicarea șomajului tehnic și restructurarea de salariaților/ S-a semnat un acord care prevede amânarea unor drepturi salariale până la 30.06.2021

de DP HotNews.ro
Vineri, 30 Apr 2021 Actualitate | Politic
CNS Cartel ALFA respinge cu hotărâre măsurile împotriva salariaților anunțate de Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).”Nu înțelegem graba și determinarea cu care Consiliul de Administrație dorește implementarea șomajului tehnic și restructurarea de salariaților, fără a ține cont de propunerile și deschiderea spre dialog a sindicatelor și de faptul că începând cu luna în curs traficul de pasageri la nivelul Companiei înregistrează un trend ascendent care va continua în mod cert pe tot parcursul anului”, arată sindicaliștii într-un comunicat transmis vineri.
Rares Bogdan, Ludovic Orban, Robert Sighiartau
Foto: Facebook

Integritate cu carnet de partid. Cum se spală pe mâini de dosarele penale conducerile partidelor: „Nu urmăresc presa zilele astea”

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Vineri, 30 Apr 2021 Actualitate | Politic
Autosuspendarea din funcțiile deținute în partid a devenit o practică uzuală pentru politicienii care au probleme în justiție, dar care nu vor să renunțe definitiv la avantajele funcțiilor publice pe care le dețin. Ultimele doua cazuri, cele ale liderilor PNL de Iași Mihai Chirică și Costel Alexe sunt cele mai recente exemple. Tactica nu este însă nouă și social-democrații au folosit-o la nevoie. Fie că sunt liberali sau social-democrați, liderii cu probleme în justiție au găsit înțelegere din partea șefilor de partide Ludovic Orban și, respectiv, Marcel Ciolacu.
Cristian Ghinea
Foto: Agerpres

Cristian Ghinea atac dur la Nicuşor Dan: Suferă de sindromul de “Mesia din debara” / Nu a fost votat şef la Şoimii Patriei / Face bugetul ca Firea

de N.O. HotNews.ro
Joi, 29 Apr 2021 Actualitate | Politic
Ministrul fondurilor europene Cristian Ghinea îl critică, într-un interviu acordat Spotmedia, pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan, despre care afirmă că ”suferă de sindromul de “Mesia din debara”. ”Nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule”, afirmă Ghinea, referindu-se la scandalul legat de bugetul Capitalei, respins în Consiliul General, după ce consilierii USR PUS au refuzat să-l susţină. De asemenea, Ghinea mai spune că Dan ”face bugetul ca Firea”
Cosette Chichirau
Foto: Facebook

Liderul USR-PLUS Iași, după ce Chirica a susținut că se simte într-un mare pericol: Un discurs tipic de pesedist prins la furat, din categoria Dragnea - Năstase. PNL să-i retragă urgent sprijinul politic

de Redactia HotNews.ro
Joi, 29 Apr 2021 Actualitate | Politic
Liderul USR-PLUS Iaşi, Cosette Chichirău, califică drept "un discurs tipic de pesedist prins la furat, din categoria Dragnea – Năstase" declarațiile primarului liberal Mihai Chirica, care a susținut că acuzațiile de crimă organizată ce i-au fost aduse în dosarul DIICOT sunt în măsură ”să îi slăbească încrederea în justiție într-un mod radical” și că se simte "într-un mare pericol". Chichirău cere PNL să se disocieze urgent de Chirica și să-i retragă sprijinul politic.
Mihai Chirica
Foto: Hotnews

VIDEO Prima ședință a Consiliului Local Iași după inculparea primarului. USR-PLUS: Sunteţi dublu inculpat / Chirica: Nu mă simt confortabil

de I.H. HotNews.ro
Joi, 29 Apr 2021 Actualitate | Politic
În prima ședință a Consiliului Local Iași după inculparea primarului PNL Mihai Chirica în dosarul vizând cedarea ilegală a unui teren, consilierii USR-PLUS i-au cerut acestuia demisia: "Aţi făcut de râs Iaşul. Sunteţi dublu inculpat după doar şase luni de mandat". În replică, Chirica a pus că nu se simte confortabil, dar că se consideră nevinovat.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by