PERSPEKTIVA
Pleșu, Liiceanu, Racheta lui Musk, Virușii, Manipularea, Final de Resurse pe Terra. Ia un pumn de spirit în bula ta: Conferințele Humanitas Aqua Forte “Despre lumea în care trăim“ MULT VIDEO Iar Pleșu, iar Liiceanu? Apoi, puțintică medicină, o țâră de online, rachete, creație, despre om? Nu așa zici tu? Hai, mă lași, păi, le-am fumat. Plus, ce să-mi spună? Eu le știu pe toate. Dau un gugăl și m-am umflat în vene-pene. Și cu toate că aceste bullshituri mă hrănesc, uite m-am dus la Ateneul Român și n-a fost să fie așa. De sâmbătă până ieri, a fost pericol de zdruncinat niște prostioare din capul meu la Conferințele Humanitas Aqua Forte de la Ateneul Român “Despre lumea în care trăim“. Vezi cu ce m-am ales.
Sexualitate, nuditate, iubire între corpuri infinit diferite, mângâierea ca infern sau Touch me Not. Adina Pintilie, laureata Ursului de Aur 2018, la #Cabinetuldeperspektive Touch Me Not îți dă o palmă peste ochi, intră cu bocancii în viața ta. Imposibil să mai vezi simpla mângâiere ca până acum, un freco-mengo programat în weekend. Corpul fără mângâierea Celuilalt se automutilează, intră în boală. Adina Pintilie și filmul său te aruncă direct în propria intimitate, în inconștientul tău bolnav. Te dă cu capul de propria sexualitate. După ce vezi filmul, nimic din dragoste nu mai poate fi ca înainte, animalule. Și lucrurile astea le-am simțit eu când am văzut filmul și le-am resimțit iar și iar acum două seri când am vorbit cu Adina Pintilie LIVE pe Facebook. Pipăie, dă și tu CLICK AICI PENTRU #CabinetuldePerspektive cu Adina Pintilie
LIVE, luni, ora 19 - ​Adina Pintilie laureata Ursului de Aur 2018 cu filmul Touch me Not. LIVE pe Facebook/Perspektiva și Facebook/Hotnews.ro Câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru Cel Mai Bun Film de Debut la Berlinale, TOUCH ME NOT va fi lansat oficial în cinematografe pe 15 martie 2019 în cadrul Festivalului Internațional de Drepturile Omului ONE WORLD Romania. Până la momentul lansării, ai luni, ora 19, pe Facebook/Perspektiva și Facebook/Hotnews.ro LIVE cu Adina Pintilie, regizoarea filmului. Adina Pintilie la #CabinetuldePerspektive. Tu ai întrebări?
Comentând OSCARul 2019 Premiile Oscar comentate chiar acum, aici. Este un articol care se concentrează doar pe câștigători (a fost publicat inițial sâmbătă). Filmele și poveștile lor au rămas aceleași. Pe ici-pe colo Perspektiva chiar a avut dreptate în plasarea lor pe podium.
Răzbunarea României ignorante. Forța fake-news-urilor, a bazaconilor cu dacii, cu extratereștrii, cu antivaccinul vine din propria ta prostie. Dana Jalobeanu la Cabinetul de Perspektive VIDEO Eu când mă duc peste un om mă duc curios. Știu ce știe omul și știu ce nu știu eu. Și de aia n-am cum să mă dau mare și tare. Mă duc să pricep ce-i cu mine pe lumea asta, nu să-i închid gura Celuilalt. Așa a fost și-n întâlnirea cu Dana Jalobeanu - CLICK pe CV-ul ei. Vroiam să știu de ce-s prizonierul dacopatiei, partizanilor antivaccin, fakenews-urilor.
Generațiile imposturii în România. Articolul cuprinde TESTul: Care-i vârsta imposturii tale? Un italian vine să facă figurație în România? E țara ideală. Iată de ce. Impostura este mama românului abandonat de societate, familie, prieteni. Ia vezi din ce generație de impostori faci parte. Articolul de față expune schematic trendurile majore de după 1989 până-n anii “găinilor fără cap” de astăzi. Articolul de față vorbește doar despre schema imposturii publice. Ai și un TEST.
Un drac moare din dragoste. Ca să scrii cu adevărat trebuie să te îndrăgostești de dracul mort - VIDEOinterviu Doina Ruști la Cabinetul de Perspektive
Doina Ruști refuză să fie scriitor social, adică de succes implicat și imediat. Imediatul e necopt, nedospit, tot o pătimă, o deziluzie. Și când stăteam de vorbă cu prozatoarea Doina Ruști și-mi spunea Doina despre acest refuz, cuvintele ei îmi imaginau o albină de vară care bâzâie în geamul dela bloc și tot nu nimerește calea spre aer, spre libertate. Prezentul este un frison, o gripă. Prozatorul Doina Ruști savurează întâmplările trecutului. E patimă personală și, cum vrei să auzi cuvântul magic, succces (CLICK aici pe blogul personal) Dar pe mine nu succesul m-a obsedat la Cabinetul de Perspektivă, ci altceva: cum bazaconiile (dacopatia, extratereștrii, antivaccinul) concurează Ficțiunea ei. Cum niște închipuiri stereotipe și tâmpe ale unei Românii, pot afecta lucrul și imaginația unui ficționar.
Childish Gambino, Grammy 2019. Uite ce să faci TU pentru succes: bum-bum glonț în capul unuia + crimă în masă + lasă-ți barbă lumbersexual. Exagerez, Sper că n-ai dat în mintea copiilor 483,575,397 views pe Youtube? Ești nebuuuun? Da. Asta înseamnă bani, bre, nu cu sacul, cu nenumăratul. Bani infiniți pentru că Childish Gambino cu melodia “This is America” a luat Grammy. O manea a muzicii electro+rap+etno. Nimic mai mult decât un ritm cretin pus în buclă. O belire a tuturor muzicilor la modă. Trebuie însă să recunosc: bum, bun, recunosc, incredibil! M-a ciuruit. Pentru că, băi, nu-i doar atât. Doar fraier să fii să înțelegi doar atât. Tu chiar ești redus, tu chiar credeai că fac elogiul succesului ieftin? Mort după bani mai ești! Și superficial.
George Stanca RIP. Jeg sau înger? Dada, să văd cum TU te judeci George Stanca a murit iar tu vrei să știi ce-i George Stanca. Adevărul? George a murit pentru că oamenii mor. Chiar de sunt jegoși sau îngeri.
Apă și info otrăvite în București. Sau despre al doilea tip de incompetență care ne guvernează. Cazul “prostia ca fudulie” G.Firea și S.Pintea Cu tipul întâi de incompetență te-ai obișnuit. E-n fruntea Guvernului. Ea se manifestă în violul permanent al limbii române (Dăncilă), al finanțelor și justiției (Vâlcov și Toader). Aici nu-i loc de fudulie, e viol în văzul lumii, e viol la drumul mare. De câteva zile, ești însă pradă celui de-al doilea tip de molimă: comunicarea și PR-ul apei potabile în București. Din păcate, astfel, ai numărat al doilea tip de incompetență românească aflată în fruntea bucatelor. De data asta promovată fudul de primarul Capitalei și de Ministrul Sănătății. Poate întrebi și tu un prieten, dacă nu te pricepi, oare răspândirea din poziții oficiale de zvonuri nu se pedepsește penal?
Biserica Sân Nicoară (Curtea de Argeș): chiar îi punem cruce? Nu-s multe oraşele din România al căror trecut este aşa de plin de învăţăminte. Curtea de Argeş este dintre cele puţine. Dacă ar fi să ne limităm la trecutul arhitectural, am aminti monumente de primă importanţă: Biserica Sf.Nicolae Domnesc (mijlocul secolului al XIV-lea), biserica fostei mănăstiri (primele decenii ale secolului al XVI-lea), biserica Adormirea Maicii Domnului – Olari (ultimul sfert al secolului al XVII-lea)… Printre ele, biserica Sân Nicoară (Sf.Nicolae), aflată peste drum de biserica Sf.Nicolae Domnesc, în vârful unei coline. Sân Nicoară este o ruină. Îi punem cruce?
Social media și copilăria ta digitală. Imiți ca maimuța, te expandezi ca broasca / VIDEOinterviu Caius Dobrescu pentru Cabinetul de Perspektive Caius Dobrescu o spune deschis: ești copilul mamei tale, social media. Imiți ca maimuțele, te expandezi ca broasca lui La Fontaine. N-ai direcție, tragi în toate părțile și provoci haosul vieții tale. Aha, propriul haos te înghite. Rezultat: într-un acvariu în care totul e de vânzare, prețul tău e tot mai mic. Te dai gladiator? Ești marfă. În final, Caius este optimist: cândva te vei maturiza. Despre asta a fost LIVE-ul de pe Facebook/Perspektiva de miercurea trecută. Pentru LIVE Click aici. Ca să citești stenograma discuției dă scroll încetișor, ca să înțelegi ceva.
Unirea Ceaușescu a făcut-o. La împlinirea a 160 de ani de la Unire și a 101 de la nașterea lui Ceaușescu. ÎNC-oOPINIE Pe 24 ianuarie serbăm Unirea Principatelor de la 1859. Pe 26 ianuarie 1918 s-a născut conducătorul României dintre 1965 și 1989. Datele care sunt apropiate și cei peste 40 de ani de comunism au condus la ideea acestui articol: Unirea Ceaușescu a făcut-o. Da! Cu pumnul său mic, cu voința sa nestrămutată, cu mintea lui puțină, sprijinit de slugărnicie, lașitate și frică. Cum a făcut? Uite așa a făcut.
Mihai Șora, uite, noi nu mai putem! ÎNC-oOPINIE Mihai Șora, un român de 102 de ani, a ajuns să ne bată obrazul de rușine! Șora a postat tranșant azi dimineață: "vine o vreme când trebuie să-ți iei soarta în mâini și să iei taurul de coarne înainte ca el să te zdrobească sub copite" și tot Șora vorbește despre trei soluții: 1 - proteste masive, 2 - anticipate, 3 - USR & PLUS, împreună la alegeri. CLICK aici pentru Mihai Șora. Noi îi spunem așa: mulțumesc, Mihai Șora! Ești super-tare! Dar, noi, Mihai Șora, nu mai putem! Și uite îți spunem de ce. Avem argumente! CLICK AICI PAGINA ȘORA
Mihai Eminescu, câine de circ mediatic Dă căutare pe google. Ce-i scris despre Mihai Eminescu? Pe Wikipedia e un text îmbârligat despre cel mai influent poet, despre “recuperarea curentelor literare”, despre partizanatul său conservator. Cine stă să citească așa ceva, vomită sau se ticăloșește: ce treabă am eu cu ăsta? CLICK aici Celelalte postări influente despre Eminescu sar de pe ax. E nebun, sifilitic, geniu, antisemit, băiat tocmai bun pentru vreo conspirație bolnavă. De fapt, e ziua ta, nu? Ce-au făcut din tine, bă, Eminescule?
Friptura pudrată cu aur care costă 1200 de euro. De ce “săracule” strici digestia fotbaliștilor Frank Ribery și George Pușcaș În fotbal, Frank Ribbery nu este George Pușcaș. Eh, dar nici viceversa. Dar la ora asta, împreună au în stomac urmele prafului de aur din celebra friptură a bucătarului Salt Bae din Dubai. Concluzie? Poți, cu bani, fi egal în digestie cu maimarii lumii. Bun, dar dacă nu ai banii ăștia, cum te rezolvă democrația? Poți comenta pe social media, te poți uita în farfuria omului, dacă vedeta își postează fritura de aur. Citește despre Tomahawk-ul sărat cu praf de aur, nerușinare, invidie, erori în social media, prostie.
Destinul. Cinci introduceri. Pentru o mai bună înțelegere a lui 2019 și a anilor ce vin. CRONICA dialogului Vintilă Mihăilescu-Andrei Pleșu din Dilema veche Anul trecut a fost o întâmplare ce mi-a rupt sufletul. Vintilă Mihăilescu a pățit-o, s-a-mbolnăvit. Uite-l salvat! Dumnezeu a vrut? Destinul a vrut? Medicina a triumfat? Vintilă s-a luptat? Familia l-a ținut în formă? Toate câte puțin, nu? Toată experiența asta a destinului, nasoală, veninoasă, nelămurită Vintilă Mihăilescu a povestit-o într-un dialog cu Andrei Pleșu în săptămânalul “Dilema veche”. Infinitul are un semn, Diavolul are 666, eu zic că de acum și Destinul are un număr 773 / 13-19 decembrie 2018. Când îți e mai rău sau mai bine în 2019 gândește-te la dialogul acesta Mihăilescu-Pleșu și la numărul lui 773/13-19.12.2018.
Perspektiva 2018 Filme românești: Touch me not Ursul de Aur, Moromeții reîncălzit & reconstituire a istoriei noastre păcătoase Ce-au făcut cineaștii români în anul Centenar? Adina Pintilie ne-a dat un film-experiment. La fel și Bogdan Mustață. Radu Jude a luat la puricat o frază a lui Mihai Antonescu, alt Antonescu din consiliul de miniștri al celebrului mareșal. Radu Muntean a făcut film despre o adolescentă. Alții s-au ocupat de filme de dragoste brutală, de adulter, de destinul românilor din diaspora. S-au făcut și documentare (despre strania Nina Cassian), dar și filme suprarealiste (cu menage à trois-uri bizare). România e haotică și complexă pe marile ecrane. Iată un Top 10 cu filmele românești.
PERSPEKTIVA Ce muzici a ascultat românul în 2018: The Motans și Inna, dar și cu Gaga și Maroon 5 Am căutat ce piese 2018 au fost ascultate în România. Top 10. Nu sunt multe românești, deși găsim o Inna și un Smiley, dar în rest, românii s-au dat pe electronice, pe piese de club, energice și emoționante. Balade, dragoste, melodii de carpe diem and night, videoclipuri cu poveste sau fără (abstracte, conceptuale). Am ascultat de toate, din toate gamele & stilurile.
Perspektiva Seriale BEST. Serialele, noile religii ale anului 2018 Am făcut topul serialelor. Poți vedea desfășurări logice de androizi, familii bogate, orășele unde se-ntâmplă fapte sinistre, Terra după 250 de ani de-acum, spioni și criminali. Serialele sunt noile religii. Poți ajunge ușor un fanatic ca mulți alți contemporani care povestesc serialele ca și cum ar fi viața lor. Confundă realitatea cu ficțiunea și rostogolesc prefabricate de gândire consumate fast food ca și cum li s-ar fi întâmplat lor. Asta-i viața când îți bagi serial în venă dimineața, la prânz și seara. Năucă viața ta. E un serial.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2717 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by