PERSPEKTIVA
Timpul trece prea repede și avem "aceeași vârstă" cu puștii noștri. Efect COVID. Moment istoric! Trăit o dată-n viață. Se întâmplă acum! ​Nu știu dacă voi ați simțit. Timpul! Ați simțit timpul? Băga-mi-aș! Trece prea repede. Acum este opt dimineața și te trezești la 6 seara. Ce-ai făcut? Multe. De fapt, mai nimic. În ianuarie-februarie timpul trecea greu, de plumb. Acum, timpul trece prea repede. De ce? - mă întreb. În acest articol. Și întrebându-mă, mi-am dat seama că povestea asta cu timpul este ca multe altele. Banal, timpul este o percepție personală. Trece repede, trece încet. Trece, nu trece. Da, avem ceas noi și-l măsurăm, da, avem convenții de stabilire a orei, în conexiune cu soarele și luna. Dar, dincolo de astea, dincolo de convenții, timpul ține doar de felul în care-l înțelegem, îl percepem.
ENEL l-a criptat și "electrocutat” pe un Ștefan. Pentru un biet aviz Un Ștefan îi scrie lui Enel ca să-i dea un aviz. Omul vrea să-și facă o casă. Asta se întâmpla în 13 octombrie. Trimisese documentele pe email (cum altfel?). Asta pentru că în față la ENEL e coadă de 4 ore zilnic. Și pentru că suntem pe vreme de COVID. Și pentru că suntem în 2020, în era eco, în care facem economie de hârtie și folosim inovația virtuală, nu? ENEL este firmă eco friendly, nu? Un Ștefan calm trimite documente - primește răspuns automat. De mulțumire. Dar tot octombrie ENEL-ul tace. Omul mai trimite o dată documentele. Cu întrebarea, de ce nu-mi dați număr de înregistrare? ENEL-ul trimite iar mulțumiri. ​E povestea unui om "electrocutat" în lumea virtuală.
Coposu, singura "sulă-n coaste" care m-a făcut om Eram acolo. Și era plin, n-aveai unde arunca un ac. Românii se țineau în picioare unii de alții. Se sprijineau unii pe alții. Nu erau în stare să stea în picioare. Nu era ca la boală. Nu. La boală cauți un pat, suni la 112. Nu. Când a murit Coposu a ieșit lumea în stradă și umbla, în derivă, ca niște găini fără cap. Nu-nțelegeau ce caută, nu știau ce-au pățit.
Biden, președinte SUA. Omenește vorbind​ s-a hrănit din "descompunerea" colosului Trump ​Aici între Moțăței din RO și Statele Unite din America nu-i nicio diferență. Biden este lovit de vârsta lui. Și râdem când îl vedem mișcându-se în reluare sau chemându-și morții pe scenă. Memorabilă scenă de campanie electorală în Philadelphia, într-o zi de marți. Dar Biden "a luat putere" din gigantul Trump. Trumpul s-a descompus. Retorica lui goală privind marea Americă a făcut America tăieței. Trumpul s-a dus cu pluta într-o bulă care n-a acceptat nicio realitate. Lumea reală, cu COVID și George Floyd în ea era fake, totul era Adevăr paralel. Și a trăit Trump fericit în bula lui. Jurnaliștii i-au bătut obrazul, Congresul i-a respins aiurelile. A pus peste tot oameni fideli ca să-i spună: ești deștept și mumos, Bubico! Dar lumea reală, COVID-ul l-a făcut franjuri. Au murit milioane lângă Trump. Trump a continuat în bula lui: e un fake, un adevăr paralel. Dă-l în mă-sa de COVID! Cinic și-a devorat/"omorât" alegătorii cu ignoranța lui.
Piața, unde viața-i ca ața! Radiografia Puterii și contaminării Acu’ că iar ne închid ăștia, Piața pare locul magic, e pe buzele tuturor. Domle, dar cu Piața ce aveți? Ce facem cu țăranu? Ce facem cu recolta românească? Isterie, Nimic mai mult. Vă spun eu ce-i cu piața asta. Acum. Cum ne contaminăm. Ce cumpărăm? Cum cumpărăm? Cum ne păcălim, cum nu. Ce admirăm, ce urâm? Am fost de mii de ori în piață. Așa că știu să vorbesc despre piață. Acolo unde viața-i ca ața!
Digitalizarea României: faza de lupte sângeroase ​între PDF și JPEG, Maps și Waze. Între cetățeni și primării, între clienți și corporații Doi prieteni buni îmi spun cum orice ai face online sau offline Primăriile/corporațiile de utilități sunt blocate. Ca să obții cele mai simple avize posibile primăriile/corporațiile îți cer un vraf de hârtii. Iar dacă le trimiți online, nu-ți răspund decât greu pentru un simplu număr de înregistrare, iar când o fac, domle, îți reproșează câ ei nu primesc “fotografii”, ci documente scanate. E o luptă sângeroasă între JPEG și PDF. Deși documentul este același. Eu? M-am lovit strașnic de aplicațiile folosite de UBER-iști. Oamenii sunt trimiși, săracii, o stradă/zece numere mai încolo și dialogul devine contondent. Da, nu-i perfect nimic, cum se credea. Da, lumea cea nouă, digitalizată, începe. Prin a descoperi analfabeții și a da rateuri.
Colectiv-ul și COVID-ul. Goodbye, România, to Gravity! N-am înțeles bine ce am pățit la Colectiv 2015 că a venit COVID 2020. 2015. Oameni morți, arși. Într-o gaură de șarpe. Acum cinci ani. Chinuri groaznice. De ce? Ca să ni se arate în flăcările clubului Colectiv cât de rău este în jurul nostru. Să vedem că tinerii nu numai că n-au viitor, dar n-au nici măcar un loc în care să cânte, să-și urle necazul. Un loc numai al lor. În care să crească mari și să schimbe lumea. Cu ei în minte am ieșit revoltați în stradă pentru o lume mai bună, am dărâmat guverne. Și? Ce s-a ales din tot? Cine a mușcat din tort? Cine a înțeles că-i un moment exemplar al reformării, un drum deschis spre o altfel de viață? Colectivul România a ales gravitația. Căderea în gol. Viața cum o pica, viața alandala!
Omul mai are tupeu să spună că-i vertical? Maimuțoii ne-au dăruit verticalitatea, iar noi ne-am cocoșat la shopping și frecat smartfonul Mă uit la mine: cocoșat de stat la computer, chior, de abia văd la distanțe mici, dus de nas de oferte comerciale. Cum mi-am folosit darurile date de viața mea de om? - gândul ăsta mi-a venit, citind în tihnă o carte. Chiar și cartea asta “Sapiens” m-a făcut să mă aplec din trunchi. Unde mi-e verticalitatea? Stau cu o istorie a descoperirilor genetice privind omul. Și gândesc: unde-i ce-am moștenit de la Sapiens, rudă bună cu maimuța Bonobo? - Notă de lectură la “Sapiens”, autori Condemi, Savatier, Humanitas, 2020
Extraordinar! Explicații privind decapitarea barbară de lângă Paris Ca om ai un cap. În capul tău urcă sângele. Și sângele te face să gândești. Dacă cineva îți taie capul, el vede doar sângele cum curge, nu? Tot ce gândești, iubești, unde se duce? Acest tot rămâne în capul tău, logic. Te plânge careva, dacă te știe careva. Dar cel care te decapitează? Și el are cap. Și-n capul lui se pompează sângele. După decapitarea ta, omul trăiește, poate-n pușcărie. De acolo continuă să gândească, să iubească. Cine-i liber cu adevărat? Tu, mortul sau ăla, care trăiește? Decapitatul bun de dus la groapă? “Gloriosul” dus la pușcărie? Culmea, vremurile 2020 ni-i arată egali, ba, chiar pedepsitul de lege se bucură de glorie: unii care urlă mai tare îl adulează, îl dau exemplu, speră să taie și ei capete. În rest, poporul stă gură cască și tot mai mulți oameni se tem pentru capul lor. Și ei or să tacă. Unde-i libertatea?
VICTORIEEE. Valeriu Nicolae a strâns 13000 semnături. L-am semnat ASTĂZI pentru Parlament UPDATE: Dimineață făceam apel pentru semnături Valeriu Nicolae în Parlament. În seara asta anunțăm cu mândrie că semnăturile s-au străns. Mâine, Valeriu merge la BEC pentru validare. Uite articolul de dimineață. Semnează pentru Candidat independent NICOLAE VALERIU CIOLAN pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților 6 decembrie 2020 din Circumscripția București. Dă click și semnează. Ca Valeriu Nicolae să meargă la ciolan. Adică, acolo unde-i e locul. Să facă mai bine de cât a făcut. Uite de ce eu am semnat și uite de ce e bine s-o faci și tu astăzi în ultimele ore de adunare a semnăturilor, în următoarele clipe ca să ai un mandat adevărat de patru ani.
Rafila și Streinu Cercel șterg ciuma roșie la PSD Rafila și Streinu Cercel sunt capete de listă parlamentară la PSD. Șoc și groază. Rafila și Streinu Cercel ne-au fost faruri în ceața COVID-ului. Mintea lor descâlcea, pentru noi, ce-i bine și ce e rău în frica epidemiologică. Au dreptul ei să candideze pentru PSD? Da. Au dreptul ei să-și folosească imaginea cum vor? Da.
Criza umană provocată de mafia crizantemelor Crizantemele ocupă spațiu, îți iau ochii. Vânzătorii le pun în drum. N-ai cum să le eviți. Crizantemele pletoase îți taie calea. Te “fură” în piață, în pragul florăriilor. E toamnă și 20 de legume de s-ar lupta să facă un buchet de culori și n-ar putea, n-au cum să depășească cromatica unui buchet de crizanteme. De pui morcovul, vânăta, roșia, varza, țelina, mărarul, hreanul, castravetele împreună nu au cum, nu pot să haladească paleta de culori a crizantemei. Crizantema bagă-n criză omul. Se întreabă omul: “e toamnă”? Răspunde omul neputincios: e toamnă. Asta înseamnă că încă o dată a trecut timpul. Puf! Trecu timpul și anul ăsta. Ce vine?
Sfânta Parascheva. Încolonați, să dăm COVID la moaște A zis și Daniel ieri ceva. ​Din rărunchi. Ca să nu renunțe așa deodată la polonicul zilnic de manciuria și kilu de vin capadocian. Oho, atât de delicioase pentru mațele sale patriarhale. Înalt preafericitul cap al BOR din nou ne arată, în toată nuditatea ei, forța sa supremă. Patriarhalul nu crede în preaomenescul vieții noastre. Adică, în COVID. Trimite credincioșii să ia COVID de la Sfânta Parascheva. Minune? Nu. Așa-i Patriarhul nostru.
​Ada Solomon, producător film: "Te părăsesc, dragă PNL pentru că ai închis din nou teatrele și cinematografele, te părăsesc pentru că oamenii din Cultură nu te interesează" Ada Solomon nu este împotriva purtării măștii. Crede că există COVID-ul, crede că-i obligatoriu să avem grijă de noi și ai noștri. Și cu toate astea scrie ieri pe pagina sa de Facebook un text vitriolant, un text "pe viață și pe moarte". Ce-i cu Ada Solomon? De ce plasează o "bombă" cu vorbe grele într-un moment atât de plin de COVID? într-un moment în care orice gest te aruncă într-o extremă sau alta? Într-un abis sau altul. Citește textul! E plin de nuanțe. Nuanțe de care tot mai puțini suntem capabili. Ada Solomon vorbește despre apocalipsa venită din această închidere a instituțiilor de cultură. Închidere fără multe explicații. Ada Solomon explică cum urmează o condamnare a breslei sale la comă profundă.
Van Halen a murit. A tot sărit până a ajuns pe Lună. Și a făcut-o mai bine ca Elon Musk. Jump, frate, jump! Am aflat de pe The Guardian azi noapte și mă gândeam că te interesează. Nu-s un mare băiat de muzică, sunt un pescar. Ciugulesc amestecat și doar hit-uri. Școala mi-am făcut-o cu Pittiș și-nainte și după Revoluție (pe Radio 3). Pe Van Halen mi l-a adus taică-meu dintr-o excursie în Rusia Sovietică, cred. Disc pe care l-am hărtănit. Jump era acolo. Săream ca dementul în camera mea mică din blocul comunist din Baba Novac, după ce mi-am definitivat stagiul militar. Jump, deci!
Jandarmeria. Când se oprește Organu’ din dat cu bulanu’? După 10 august 2018 Organul își pierde ușor răbdarea. Bun, nici înainte Organul nu stătea și se uita ca filosoful, dar acum senzația este că Organul bate tot ce prinde în cale. Bate săraci și rromi pe vreme de coronavirus. Acum câteva ore, Garda s-a răcorit, bătând în stația de metrou, suporteri de fotbal. Nu că i-a bătut, i-a făcut chisăliță. Pare că trăim tot mai des în scenariul: oamenii mișcă-n front, sunt cu gura mare, teribiliști, Organul rupe zgarda și “dă-i frate în carne vie, dă-i”!
Halep. Simona Halep n-are dreptul la viață! Nu, că n-o lasă șoferul de taxi / articol cu cântec Uite, există o legătură între Simona Halep și GPS-ul UBER. Încep cu Uberul, care nu știu de ce, îmi dă cu greș. Nu mă mai localizează ca pe vremuri, bagă doi-trei lei în plus deși nu-i trafic și, cel mai mișto, e că șoferii, chiar ei, după ce vin după 7 minute, cer înc-o dată adresa ca s-o bage ei cu mânuța lor. Ce poveste! Așa poveste îți dă limbă să trăncănești cu șoferii. Ai aceleași supărări. 7 minute, localizări greșite... Pornești de la adresa confuză dată de GPS și ajungi la discuții remarcabile. De exemplu, despre Halep.
JOS SATANIȘTII CARE NE CONDUCE! - emoția. Hai cu votul! ​Am văzut acest grafiti pe zidul ruinei imense de pe strada Nerva Traian, o fostă maternitate. Imediat am urlat împotriva analfabeților. Apoi, i-am spus minții mele cam așa: “Albinuța mea, de ce te consumi, iubita mea, tu fă bani, ce-ți pasă de toate acestea?” Hei, este sau nu o eroare? Aici e drept că lăsăm gramatica deoparte când ne mănâncă limba, când vrem, nu-i așa, să scăpăm "de sataniști"?
DA Dan! Da Nicușor Dan primar la București! Adio prințesă Firea! Adio Băsescu gură spartă! ACEST TEXT este PERSPEKTIVA mea. Cel mai drag “mafiot” din lume îmi este Nicușor Dan. Alianța sa cu Câine din mahalaua Orășelului Copiilor mi se pare de hohot de râs. Tâmpiții, negaționiștii, ezitanții, muhaielele, marii deontologi ai pământului românesc pot spune acum orice. Nicușor e un mare păcătos. Mă bucur că Nicușor al meu a pledat pentru Câine. A făcut-o cum a făcut pentru sute de monumente fără glas ale Bucureștiului.
​VIDEO Banii și Țeparii. Un nou episod din serialul Bicicleta. Business&Show Andrei Botescu și Alexandru Manda sinceri. Episodul e despre cât de mulți bani și câtă cultură a banilor aveau. Andrei vânduse sucuri până l-a umflat Poliția. Alexandru era vânzător de țevi. Educația lor era cea a visului. Visau să fie eroi civilizatori ai unei Românii lovite de criza financiară, de țepari de toată mâna, de "securiștii" de după 1989 de pe piața românească. Povestea de business o vezi acum aici în această postare. Ea rulează și pe Facebook Hotnews.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by