PERSPEKTIVA
“Nicky, la 80 de ani, să nu uiți să mă serbezi!” - Alegeri la Uniunea Scriitorilor sau de ce se “mușcă” Lungu și Manolescu - reportaj Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor. Noua ordine financiară Manolescu&Vosganian presupune ca neplata cotizației să ducă la suspendare. Este una din practicile reclamate de către Lungu în confruntarea cu Manolescu. Practică având rezultat și alte suspendări, precum Eugen Simion, Nicolae Breban. Suspendările au creat imagine proastă, dihonie și nervi. Stare în care se află Uniunea astăzi în plină campanie de alegeri. Am fost aproape de această luptă. Duminică. Ca membru al Uniunii, am fost la alegerea șefului filialei București-proză. Am văzut pe viu boxul verbal dintre Dan Lungu și Nicolae Manolescu. Dintre prozatorul generației 2000 și criticul literar al generațiilor 1970-1990. Citește ce cred eu că-i face să se războiască.
Emotiile si sentimentele care te fac sa fii alaturi de cineva, probabil ca dureaza 3 ani. Ce ramane-n urma, dacă ramane, e dragoste. Istoricul Constanta Vintila-Ghitulescu la Cabinetul de Perspektive. VIDEO Constanta Vintila – Ghitulescu scrie despre dragoste, cu toate valentele: “patima si desfatare”, “focul amorului” sau casnicie & divort. In fapt, tocmai din documentarea divorturilor a inceput sa studieze dragostea din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. De la un act judiciar care vorbea de divort, de separare, suferinta, de problemele pe care oamenii le aveau in secolele trecute. “Intodeauna preotii, cei care se ocupau de astfel de cazuri, recomandau dragostea. Atunci m-am intrebat ce semnificatia putea sa aiba cuvantul <dragoste> la 1800, inceput de secol XIX pentru acei oameni.” Constanta Vintila – Ghitulescu a fost la Cabinetul de Perspektive de la Fotocabinet. Aici este LIVE-ul Perspektiva. Cititi aici un rezumat al cercetărilor istoricului și temelor abordate in intalnirea de la Fotocabinet.
Peluza Rapid a înjurat mai aproape de miracol. Cronica meciului de fotbal, Steaua - Academia Rapid 1-3 Citesc GSP, PROSPORT. Au dreptate, ​pe Arena Națională am auzit în seara asta atâtea cuvinte cu m, morți, cu pi, cu p, cât n-am prins o viață. Și atâtea trimiteri la origini și atâtea violențe. Și câte petarde! Un lucru însă uită cronicarii. Se-njură degeaba fotbalul și Giuleștiul și Steaua și Ferentariul și Militariul. Mereu, fotbalul este luptă cocoșească. Fără vreo cruțare. Fotbalul altfel în 14 aprilie 2018 nu are sens. De aceea, o să vă spun simplu. În seara asta, față de alte seri, s-a înjurat mai aproape de miracol. Citește o cronica de meci, în care și înjurăturile aduc victoria.
Milos Forman a murit. Omul care mi-a arătat că totul e cum te Bine-dispui în viață Milos Forman. Regizorul ceh are o cheie de înțelegere a filmelor sale. Cheia este filmul Taking Off.  O puștoaică pleacă de acasă. Inexplicabil pentru familie. I s-a dat tot ce-a cerut. Are toate condițiile. Așa sună consiliul Adulților. Doar că acest consiliu se adună și începe să-și vadă de propriile obsesii. Urmează drog, băutură și erotizare. Puștoaica revine acasă. Părinții sunt prinși în flagrant. Ce morală să mai tragi copilului, când tu ești "cu chiloții în vine"? Milos Forman asta spunea cu fiecare film. Bine-dispune-te în viață. Alege o poziție potrivită/moderată în a judeca pe oricine. Te faci de râs cu orice încrâncenare, extremism, radicalism. Bine-dispune-te, tovarășe! Poți. Forman este un mic diavol în privința asta. Vezi filmele lui.
13-15 aprilie. Fericiri de weekend. Sunt omida din "România neîmblânzită". Trăiesc patima neagră la fotbal, meciul Steaua-Rapid. Licitez vin din 1959. Imi fac ciorbă de salată. Tu? Tu ce faci în weekendul ăsta? Uite, fixurile mele. Filmul "România neîmblânzită". Festivalul Spotlight. Plantare de salcâm în Videle. Fotbal Steaua-Rapid. SubCarpați la București, Helge Lien Trio la Cluj. Licitația unui vin din 1959 și o ciorbă de salată cu afumătură. Da, pentru "Les Amoureuses".
Facebook. TOP 10 ce să înțelegem din audierea lui Zuckerberg ​Zuckerberg e anchetat. Niciodată invidia, ura, zdreanța care sunt, nu ți-au fost mai aproape. Și niciodată nu ți-au fost mai dragi mizeria, prostia, fărădelegea, Revoluția. Dar vreodată te-ai gândit chiar "La ce te gândești?", la "What's up?, bre? O analiză sociologică a frazei: "Facebook te-a făcut animal social, ce-ți mai place acum să-i cânți prohodul".
Banii mulți n-aduc avuție; contează doar puterea lor de cumpărare - VIDEOinterviu cu Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Națională. Partea întâi O istorie a banului românesc vine de la Adrian Vasilescu, consultant strategie BNR. Este omul căruia îi trec prin minte prea mulți bani ca să țină socoteală. Adrian Vasilescu crede că n-are sens atâta calcul. Oricâți ban ai avea, nu-i deajuns. Cel mai mult contează ce cumperi cu leul ăla. Și, jocul nu se termină aici, ce se alege în timp de shoppingul tău. Într-o lume mânată de inflație și derută. Video din seria de interviuri despre educația financiară a românilor.
2 minute la Înviere, 32 la șaorma cu "de toate". Perspektiva creștin-șaormerie 2018 Și preotul de la biserică ne-a zis-o: "Veniți de luați Luminăăăă!". Și n-a cântat cocoșul a doua oară: "Hristos a-nviat!" că deja era îmbulzeală la ieșire. După slujbă, am lăsat și eu biserica în urmă. Și, pe drum, am văzut. La șaormeria din drum era coadă de jumătate de oră și mai mult. Nu cumva românul, PostOmul, și-a schimbat tabieturile de Paște 2018? Trăim creștin-șaormerie ? Veniți să luați lumină durează 2 minute max. Veniți de luați șaormă, cu mult mai mult?
Pe pământ sunt păcălit de niște pungași și nimeni nu face nimic - interviu cu Ioan Pânzaru, profesor Universitatea București La fel ești și tu, cetățean Lambda. Soldat în Războiul Interpretărilor. Ai doar cuceriri: bula, moralitatea Facebook, statul-paralel, Social-Media. Dar în fapt ce-nseamnă toate astea, în viziunea lui  Ioan Pânzaru, profesor al Universității București, specializat în știința interpretării, hermeneutica. “Trăim o societate concurențială, care încurajează patima, dorința de a fi primul, de a avea, de a conduce, și competiția actuală ne duce în direcția excesului pe toate planurile.” Fiind fără educație, doar tare în gură, stai la mâna Păpușarilor și Circarilor. Seria PSD, Erdogan, Putin, Trump. Soluția? Citește și dă share interviului. Fii eficient, cum numai tu știi, pune întrebări, intră în dialog.
30 Martie - 1 aprilie. Fericiri de weekend: Psihologia sărăntocului. SIAB. BIEFF. Florii. Pește durabil. Șansonetă. Dom Perignon din 1966 De weekend, tu cum ești? Citește despre călătoria ca fudulie și cea din care-nțelegi controlul. Ieși la Târg de Florii în București sau la un “pește durabil” în Sibiu. Dă-te pe net și bagă-te în licitații cu Dom Perignon din 1966 și cu o nebună oglindă cu suport de umbrele din anii 1920, ca-n James Joyce. Mănâncă gulie-hrean și bea Ulise. Nu mai poți fără motorizări? Mergi la BIEFF să vezi drăcii născute de capul omului și la SIAB să vezi drăcii cu patru roți născute de mâna omului. Vorba aia, ce face weekend-ul ăsta din tine?
"Când am avut ocazia să spun adevărul am fost pedepsit şi când am avut ocazia să spun o minciună am fost evitat" - adevărul regizorului Daniel Sandu, marele câștigător al Galei Gopo. Dar și câteva neliniști ale breslei Aseară am fost prins în lumea cinematografiei. Premiile GOPO. Culmea la Teatrul Național, dar cu vedete, șampanie, decolteuri. Totul cool. Totul plin de glamour și mulțumiri. Am tras hohot la poantele și show-ul de pe scenă. S-a strecurat însă în Paradis un frison. A început cu discursul Sandei Toma, a continuat cu marii câștigători: filmul “Un pas în urma serafimilor” și Daniel Sandu. A atins apogeul cu discursul producătoarei Adei Solomon. Toate au vorbit despre bolile noastre incurabile: Ipocrizia. Și ura valorilor. Ce bine ne șade! E Touch me Not.
Psihologul Aurora Liiceanu: ​Voyerism, fudulie, bârfă, lăcomie - toate s-au lipit de românul de astăzi. Partea a doua a interviului despre educație financiară O lume care consumă, dar în gol. Fără dorințe reale. Doar ca să fie văzută, să se laude, să bârfească. Este lumea social media văzută de psihologul Aurora Liiceanu. Românii se potrivesc de minune în lumea asta. Neavând niciun filtru, nicio educație financiară, cum erau caracterizați în prima parte a dialogului. Cu un perpetuu complex al săracului, românul n-are vreun dubiu privind acțiunile sale. Preferă împrumutul de la instituții, nu din familie. Preferă călătoriile și lucrurile scumpe. Nu se-ntinde niciodată cât îi e plapuma. Rezultatul: deposedare, anxietate, viața în realități paralele.
Get Real! Cum au văzut studenții de la Litere-București filmele One World Romania. Filme despre revirimentul rasismului și intoleranței. Despre Putere și civism Și a fost o săptămână de întrebări. Chiar așa-i omul de rău/bun, imoral/moral, radical/blajin? A fost o săptămână de One World România. Perspektiva a provocat studenții de la Litere-București să vadă filme și să-și spună părerea. Să iasă din bulă. Toți sunt din anul întâi, specializarea Comunicare si Relatii Publice. Motivul acestei provocări? “E nevoie mai mult ca oricând să deschidem ochii. Get Real.”, îndemn din declarația de intenție a Festivalului: “În lumea reală, trăim un moment de regresie autoritaristă, de întoarcere la tot felul de fundamentalisme, de reviriment al rasismului și intoleranței; în țările vecine și „prietene”, dar și pe terenul marilor puteri, justiția și societatea civilă sunt atacate, drepturile cetățenilor sunt restrânse, iar istoria redevine un teren de luptă al propagandei de stat.” ​
Obie Platon, street artist român, în China. Cum se văd consumismul, controlul, minciuna  Obie Platon e un tip liber. Cum poate fi altfel un street-artist? Pur și simplu a luat avionul și a ajuns în China. Acolo, s-a apucat să înțeleagă și să facă artă. Cum? A învățat limba. A pus ochii pe consumism (chinezii azi cumpără, mâine aruncă) și pe ritualuri (seara se adună la masă). A simțit controlul (l-a desenat pe Supremo Mao, dar a simțit că “nu se face”). În rest, dincolo de dimensiunile blocurilor, populației, Minciuna umblă ca România pe stradă. Din aceste experiențe au ieșit tablouri, murale. Fii pe fază să vezi cum funcționează Obie.
Calul și cerbul din Breaza implicați în Cambridge Analytica. Fabulă despre Fake-news Titlul e o speculație. Uite despre ce e vorba. Acum două zile, o scenă rară a devenit virală. La Breaza-Suceava un cerb rătăcit a intrat în țarcul unui cal. Calul și cerbul s-au simțit bine împreună. Cerbul s-a întors în pădure. Întoarcerea aceasta a fost considerată o trădare în jungla virtuală, un "abuz de încredere", cum a numit Zuckerberg cazul Facebook-Cambridge Analytica. Citiți cum un cal ș-un cerb de la Suceava au ajuns să ne vorbească despre fake-news, Cambridge Analytica, în fapt, despre noi și încrederea de cauciuc pe care o avem în propriile creații, bazaconii. CITEȘTE până la capăt, vino cu MORALA.
Manolescu pentru Președinte al Scriitorilor: "Cel mai alarmant fenomen din toate constă în rarefierea spiritului critic, care este sita, ciurul, fără de care grâul nu se poate alege de neghină" Nicolae Manolescu vs Dan Lungu sună competiția deschisă pentru poziția supremă în fruntea Uniunii Scriitorilor. Nicolae Manolescu vorbește în prezentul interviu despre un bilanț pozitiv al mandatelor sale. Reflectarea negativă este doar vina mediei virtuale. Manolescu vede adevărata problemă în altă parte. În post-adevăr: "forma letală a absenței spiritului critic, din societate, ca și din artă; un exemplu tragi-comic din societățile actuale, din România cu asupra de măsură. Incapacitatea cronică a cetățenilor de a face alegerile corecte." CLICK pentru programul candidaților și detalii privind alegerile 2018. Citiți și interviul cu Dan Lungu, publicat săptămâna trecută, de Perspektiva.
Miercuri, 20 martie /19,30 muzicianul Mircea Florian și Arta Zbârnâielii vin la Cabinetul de Perspektive . La Fotocabinet-București  Rezervă un loc pe eugen.istodor@hotnews.ro. Mircea Florian va fi miercuri la FotoCabinet, la întâlnirile Cabinetului de Perspektive. Copil fiind, l-am considerat un ciudat care mă bântuie. Apoi, omul-experiment fără de care viața n-are sens. Acum un monstru-sacru al parcursului meu muzical. Cunoscut prin avatarurile sale: M.A.N., Florian din Transilvania, FloriMan, Tralalart, Ceata Melopoică. Acum este Profesor, știind rostul zbârnâielii în art. Și nevoia salvării Tulnicului de la uitare. Pentru Fotocabinet. Vezi LIVE pe Facebook Perspektiva 2.0 confruntarea cu omul experimentelor muzicale.
16-18 martie. Fericiri de weekend/ Carte făcută cu creier și dronă. Protestul Cesereanu. One World 11. Licitația elefantului lui Dali Uite fericirile mele de weekend. Stau uimit. Am cartea făcută cu drona, de Cătălin D. Constantin. Poze cu drona de prin Europa. Și texte cu substanță și creier inspirate din toate vremurile. De asemenea, am licitații de urmărit. Palpitant: un desen de Dali, ăla cu elefantul abisal. One World e-n oraș așa că devin om-documentar. Și citesc Cesereanu cu poemul ei protest despre o lume tâmpă și comercială. Muzică? Concerte: Grasu XXL, Luna Amară. A, da mănânc leurdă și beau vin de Măcin. Tu? Ce faci?
Luni 19/19, la Fotocabinet, Filip-Lucian Iorga prezinta conferinta "Bucureştii sub ocupaţie. Mărturii inedite din Primul Război Mondial" Luni, 19 martie, de la ora 19, are loc conferința istoricului Filip-Lucian Iorga , ”Bucureștii sub ocupație, Mărturii inedite din primul război mondial”. Conferința va avea loc la FotoCabinet, strada Lipscani, nr. 41, în aceeași locație în care funcționează și Muzeul Micului Paris. Conferinta marcheaza inceputul parteneriatului dintre Povesti din Bucuresti (Serviciul Municipiului Bucuresti al Arhivelor Nationale) si Cabinetul de Perspektiva. Intrarea este libera.Pe Facebook vom fi live pe pagina de Facebook Perspektiva.
Psiholog Aurora Liiceanu: "Educatia financiara la romani e zero, educatia sexuala la romani e zero. Educatia juridica la noi e zero" - VIDEOinterviu, partea intai Romanul si banul lui. Psihologul Aurora Liiceanu pune diagnostic. In vremea lui Ceausescu sufeream de "sindromul faiantei albe". Banii, într-un egalitarism, nu erau un subiect de discuție. Dupa Revolutie, diversitatea ne-a imbolnavit de anxietate. Sindromul lui Buridan: incremenesti in optiune. Esti indecis, mori de foame.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version